Unuka velikog indijskog čelnika Mahatme Gandhija dobila sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog prijevare

Ashish Lata Ramgobin
7 komentara

Mahatma Gandhi, kojeg rado nazivaju indijskim Ocem nacije, postao je vođa nacionalističkog pokreta protiv britanske vladavine. Zagovarao je istinu i nenasilje u životu.

Južnoafrički sud izrekao je sedmogodišnju zatvorsku kaznu Ashishi Lati Ramgobin, praunuci indijskog kultnog lidera borbe za slobodu Mahatme Gandhija. Proglašena je krivom u slučaju prevare i krivotvorenja u iznosu od 456.600 američkih dolara.

Kći je socijalistkinje Ele Gandhi. Ramgobin je optužena za prijevaru poduzetnika S.R. Maharaj 2015. godine.

Slučaj se odnosi na financijsku transakciju od 456.600 američkih dolara koju je Maharaj izvršila na račun Ramgobin, zbog navodnog carinjenja uvoznih i carinskih dažbina za pošiljku iz Indije koja nije postojala. Maharaju je obećan dio dobiti.

U presudi koju je u ponedjeljak izrekao sud u Durbanu, Specijalizirani sud za trgovinski kriminal u Durbanu odbio joj je dopustiti žalbu i na osuđujuću presudu i na kaznu, izvijestila je indijska novinska agencija Press Trust of India.

Tijekom suđenja Ramgobin je optužena za davanje krivotvorenih računa i dokumenata kako bi uvjerila potencijalne ulagače da se tri kontejnera platna šalju iz Indije.

Prema računu pruženom tijekom sudskog ročišta, Ramgobin se u kolovozu 2015. sastala s Maharajom, direktorom distributera obuće New AfricaAlliance, koja uvozi, proizvodi i prodaje odjeću, posteljinu i obuću.

Ramgobin je rekla Maharaj da je uvezla tri spremnika posteljine za Južnoafričku bolničku grupu Netcare. Rekla je da ima financijskih poteškoća s podmirivanjem uvoznih troškova i carina, a novac joj treba za carinjenje robe u luci.

Lata je navodno pokazao krivotvorene dokumente, uključujući potpisanu narudžbenicu za robu, račune. i dostavnice kako bi uvjerili Maharaj da joj posudi iznos.

Nakon što je Maharaj saznao da su dokumenti krivotvoreni i da Netcare nije imao dogovor s Latom Ramgobinom, pozvao je policiju.

Ramgobin je bila osnivačica i izvršna direktorica Inicijative za participativni razvoj u nevladinoj organizaciji – Međunarodnom centru za nenasilje – i opisala se kao “aktivistica s fokusom na ekološke, društvene i političke interese”.

Njezina majka Ela Gandhi međunarodno je prepoznata zbog svojih napora i osvojila je nacionalne počasti iz Indije i Južne Afrike.

Ashish Lata RamgobinIndijaMahatma Gandhi
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Makedonac
2 godine prije

Danas gledam svet drugim očima. Gandi je Soros, izgubio je decenije za tolerantnost, i na kraju šta? Dve države Indija i Pakistan.
Kao sto danas oni vole LGBT, Eko talibane, tako i tada, nađu neko i ga guraju, oni rešavaju, ako im treba rat, pomognu Hitleru, Al Bagdadi, ako treba mir Gandi, Boris Trajkovski…

Vendetta
2 godine prije

Jel to onaj Gandi koji je kao zivio u siromastvu a kada se vozi u vlaku cijeli vagon samo za njega iznajme hehe

Legendarni Grk
2 godine prije

Poznato je da se Gandhi školovao u Londonu i da je imao sastanke s Rothschildom koji ga je pripremao za ulogu u Indiji. “Naravno, Rotšildi znaju kako je kolonizovana Indija koja je bila pre toga daleko razvijenije i bogatije društvo nego čitava Evropa, kada su to otkrili katolički emisari i rešili da bogatu državu preuzmu u svoje ruke. Prekomponovali su narode, jezik, veru, pocepali države i ponovo ih skrojili kao Indiju i Pakistan. Onda su ih opljačkali i najzad uz pomoć svojih masonskih marioneta Gandija i Nehrua – “oslobodili”. Zato danas u ovim zemljama stoji nuklearno oružije i ono služi za odbranu bisnisa… Pogodite čijeg. I zato će svaka investicija Rotšilda biti bezbedna.” I danas se vidi da indijska vlada namjerno truje ljude cjepivima protiv korone, iako su neko vrijeme davali i Ivermektin, pa je onda broj oboljelih i umrlih značajno pao. Onda su uklonili Ivermektin, pa je broj umrlih opet… Čitaj više »

Max
2 godine prije

I u Indiji je puno korupije

Necjepljeni Kokot
2 godine prije

Gandi silovatelj i terrorista ! O njegovom mirotvorstvu palamudite nekom drugom!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI