Uzmite Ivanku, a ne mene! Trump će da žrtvuje porodicu kako bi izbjegao zatvor, tvrdi Michael Cohen

Donald Trump i Ivanka Trump
18 komentara

Nezadovoljni bivši advokat Donalda Trumpa, Michael Cohen, osuđen je na tri godine zatvora zbog utaje poreza i zloupotrebe finansijskih sredstava za kampanju, što tvrdi da je počinio po nalogu bivšeg predsjednika.

Bivši američki predsjednik Donald Trump rado bi okrenuo leđa sopstvenoj porodici ako mu to pomogne da izbjegne osudu u slučaju, poput onog državnog tužioca države New York Letitie James, koji je 19. maja iz civilnog prekvalifikovan u krivični, tvrdi Michael Cohen.

Cohen, koji je nekada radio kao advokat bivšeg predsjednika, tvrdi da se Trump “brine samo za sebe” i lako će pokušati da prebaci krivicu kad shvati “da mu je sreća okrenula leđa”. Advokat je zatim nastavio da raspravlja o tome kako ga je ova navodna Trumpova osobina dovela u zatvor:

“Nikada nije kriv Donald. Uvijek je neko drugi. Nije Donald Trump bio taj koji ima afere. Nije Donald Trump bio taj koji mi je naložio da platim Stormy Daniels. Nije Donald Trump dobio prednost od veza i djelovanja. Bio je to Michael Cohen. A ja sam negativac. Zašto? Zato što nisam preuzeo krivicu“, rekao je Cohen.

Dalje je sugerisao da će, pošto je državni tužilac u New Yorku, koji se raspituje o aktivnostima Trumpove Organizacije, uključujući poreze, prebacio istragu na krivičnu, Trump pokušati da optuži svog računovođu ili čak sopstvenu djecu za bilo kakva zlodjela koje istraga otkrije. Cohen nije objasnio kako tačno Trump, prema njegovom mišljenju, planira da prikrije navodnu zloupotrebu koristeći svoje potomstvo.

“Okrivit će svog računovođu i upreti prstom u njega. Reći će ‘Don Jr. je to sredio …. Ivanka je to sredila …. Melania … Ne uzimajte mene. Uzmite Melaniju!'”, Cohen tvrdi u intervjuu za TV emisiju The Reid Out.

I sam Cohen završio je u zatvoru 2018. godine, nakon što ga je sud proglasio krivim za utaju poreza i zloupotrebu finansijskih sredstava za kampanju. Nedugo prije osuđujuće presude, advokat se predao FBI i izjasnio se krivim po nekoliko tačaka, uključujući utaju poreza i nezakonite doprinose kompanijama i kampanjama, vezanim za Trumpovu kandidaturu za predsjednika 2016. godine.

Trumpov bivši advokat tvrdio je da ga je bivši predsjednik naveo da počini zločine, uključujući i one koji se odnose na finansiranje kampanje. Dalje je odbacio mogućnost prihvatanja izvinjenja od Trumpa, nazivajući ga „korumpiranim i opasnim“, ali, u stvarnosti, Cohenu nikada nije ponuđeno nijedno.

Donald TrumpIvanka TrumpMichael Cohen
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Besmislica.

gargamel
2 godine prije

Rijetko postoji neka profesija gdje ima više ljudskog ološa, ne mislim samo na advokaturu nego na pravnike uopšte .Neko bi rekao da je to politika, ali da bi postao političar nekad je dovoljna i diploma recimo završene zanatske ili ugostiteljske škole.

Alan Ford
2 godine prije

Nek i Trump iskusi malo americku pravdu koju je primjenjivao cetiri godine nad drugima.

2 godine prije

spada u rubriku: ogovaranja.

Stara kuka
2 godine prije

Baš je taj Trump jedno mučko đubre. Sreća što uvijek postoje ovakvi savjesni zviždači poput ovog korporativnog fiškala. I ne samo da čovjek pripada struci poznatoj po moralnom integritetu, iskrenosti i poštenju, nego se još i preziva Cohen. Pa kako da mu onda ne poverujemo svaku riječ koju kaže.

NeBudiOvca
2 godine prije

Ako je to rekla takva moralna vertikala kao Cohen i još ako objave CNN i NYT, pa prenesu index i jutarnji, te na kraju potvrdi faktograf onda mora biti istina😂😂😂

Drug Pravednik
2 godine prije

Bajdenoljupci, Demokratoljupci, autori članka i komentatori mrzitelji Trumpa, uživate li u svim ovim mjerama? Uživate li u mržnji jednih naspram drugih koju su vam usađivali ti isti, i njihovi puleni, desetljećima? Uživate li dok imate naznake o svim opakim stvarima koje dolaze? 🙂
Neka, neka. Zaslužili ste.

Lucija, prva
2 godine prije

“Simpsons trivia:

Signs at the Democratic Party meeting: “We hate life and ourselves” and “We can’t govern!” 😃

Signs at the Republican meeting: “We want what’s worst for everyone” and “We’re just plain evil.” ☺️

autor: Igix Fejs,index

Red Dog
2 godine prije

Pravda za mene!
Kad san ono tvrdija da se je Epstein obesio sam jer ga nisu nadgledavali kako treba, drvlje i kamenje.
Sada je osoblje priznalo.

Mario
2 godine prije

BLM i ANTIFA tekst!

happy trigger
2 godine prije

mogu li ja uzet ivanku ?

Max
2 godine prije

Cohen svaljuje na Trumpa da spasi sebe.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI