”Uzrujan sam zbog toga što ste me nazvali ubojicom”, rekao je Putin navodno Bidenu nakon što su riječi američkog predsjednika izazvale diplomatsku svađu, prema novoj knjizi

Putin i Biden
12 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin uzeo je svog američkog kolegu Joea Bidena ”na zub” u pozivu koji se dogodio početkom ove godine, nakon žestokog razgovora, u kojem su odnosi između dvojice čelnika dotaknuli dno, Putin ocijenjen kao “ubojica”.

To je prema novom zakulisnom izvještaju o prvim tjednima na vlasti Bidenove vlade, koji su napisali novinari Washington Posta Bob Woodward i Robert Costa, a ulomke su u ponedjeljak pokupili američki mediji.

U travnju, tijekom prvog bilateralnog poziva otkako je političar iz Demokratske stranke preuzeo dužnost, Putin je navodno rekao Bidenu da je “uzrujan što ste me nazvali ubojicom”. Samo nekoliko tjedana prije, Bidena su u intervjuu s Georgeom Stephanopoulosom iz ABC-a pitali smatra li ruskog lidera “ubojicom”. “Mmmhmm, znam”, odgovorio je Biden.

Američki predsjednik navodno je, prema Woodwardu i Costi, udario jezivu notu, rekavši samo da njegovi komentari “nisu nešto s predumišljajem” i da “postavljeno mi je pitanje. Dao sam odgovor. Bio je to intervju o potpuno drugačijoj temi”.

U to vrijeme, Putin se nasmijao od komentara, rekavši novinarima da je donošenje takvih prosudbi “poput gledanja u ogledalo”. Dalje je objasnio da su “kad sam bio klinac, dok smo se međusobno svađali na igralištu, govorili: “Što god kažete, to ste i sami”. Kremlj je kasnije rekao da te primjedbe neće biti dopušteno da spriječi nadolazeći summit dvojice koji će se održati u Ženevi u lipnju.

Osim toga, Woodward i Costa tvrde da je Bidenov najbolji tim pokušao izbjeći “neispisane događaje ili duge razgovore” kako bi izbjegao slične “gafove”. Plan je, kažu, iznosio “čahuru predsjednika” poznatu kao “zid”.

Druga otkrića koja su par iznijeli uključuju Bidena koji je otkrio da je njegov prethodnik, Donald Trump, opremio sobu u rezidenciji Bijele kuće kako bi mogao igrati virtualni golf u vrijeme zastoja. “Kakva prokletarupa”, rekao je jednom Biden dok je pregledavao igračke bivšeg predsjednika, dodaje se u knjizi.

BidenPutin
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lopata
2 godine prije

geopolitika je u ovom svijetu i današnjem vremenu po ozbiljnosti ravna tome kako smo se kao djeca igrali ringe ringe raja, došo čika paja.

Tko to ne vidi se već cjepo i trećom dozom “zdravlja” iz šprice

Čudan lik
2 godine prije

Još jedno dosadno skretanje pozornosti javnosti sa stvarnih problema.
Dva novinara su izmislila “priču” koja će se sada danima prikazivati u medijima. Sada slijedi stampedo kvazi – analitičara sa njihovim “stručnim mišljenjima i analizama” dok ne smisle neku novu “zabavu za rulju” a onda cijeli cirkus kreće ispočetka.
Da su ova dva novinara doista došla do transkripta razgovora Biden – Putin, ne samo da bi “popili metak” isti dan, nego bi bila ubijena i većina ljudi koja ih je poznavala.
Nije li čudno da novinari tako često dolaze u posjed razgovora koji su označeni vrhunskom tajnom a do danas nisu otkrili nijednog Epstein-ovog kompića ili korupciju i kriminal u politici, medici, znanosti,…???

sjdfnvisjenfviefpvna
2 godine prije

Koja gluma za dalebu dva varana……………….

Žvuž
2 godine prije

Ubojica i ubojica.

Max
2 godine prije

To je dokaz kakwi su to ljudi

ledeno doba
2 godine prije

zijve, zijev.,zijev….

putin reeko da je mnogo uvred-jen i iznenad-jen-što bi rekao legendarni Šojić, pokojni Milan Gutović

ovo je vijest iz kategorije: severina je uznemirena,, što je maja šuput rekla, da ona ima umjetne syse..

Hattori Hanzo
2 godine prije

Ko fol svađaju se,kao situacija je zategnuta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI