Vatikan poziva Rim da odustane od zakona koji primorava crkvene škole da podučavaju rodnu teoriju

Vatikan
17 komentara

Vatikan tvrdi da će novi italijanski zakon kršiti 90 godina stare ugovore između dvije države i kriminalizovati crkvu jer ne dozvoljava istospolne brakove i usvojenja od strane homoseksualnih parova i odbija da podučava prakse koje se kose sa katoličkim vrijednostima.

Vatikan je zvanično zatražio od Italije da odustane od predloženog zakona prema kojem bi Katolička crkva mogla da bude inkriminisana zbog odbijanja istospolnih brakova.

U potezu koji su dnevne novine Corriere della Sera opisale kao „bez presedana“, rimska mikro-država Svete stolice uputila je formalni protest italijanskoj vladi.

Izaslanik pape Franje nadbiskup Paul Richard Gallagher dostavio je pismo ili „verbalnu notu“ italijanskoj ambasadi u Vatikanu 17. juna.

Takozvani „Zanov zakon“, nazvan po homoseksualnom poslaniku Alessandru Zanu iz Demokratske stranke liijevog centra, donji dom parlamenta usvojio je u novembru i trenutno se o njemu raspravlja u Senatu.

Vatikan vjeruje da bi zakon kršio Lateranske pakte iz 1929. godine, koji Vatikan upisuju u suverenu državu i regulišu njegove odnose sa Italijom.

Pored klauzula o istopolnim brakovima, crkva tvrdi da bi zakon zabranio katoličkim sirotištima i agencijama za usvojenje da se usprotive usvajanju od strane homoseksualnih parova i primorao katoličke škole da podučavaju politički korektne koncepte transrodnosti i rodne fluidnosti koji se kose sa crkvenim doktrinama.

Italijanski biskupi kritikovali su zakon, rekavši: „Zakon koji ima za cilj borbu protiv diskriminacije ne može ostvariti taj cilj kroz netrpeljivost i propitivanjem stvarne razlike između muškaraca i žena“.

Vatikan je podržao bivšeg potpredsjednika vlade Mattea Salvinija, lidera konzervativne stranke Sjeverna liga.

„Kažemo „da“ ljubavi prema kome god želite i „da“ borbi protiv diskriminacije i „da“ kažnjavanju bilo kog oblika nasilja“, rekao je Salvini. „Ali mi smo protiv bilo kakve cenzure ili suđenja onima koji vjeruju da su majka, otac i porodica srž našeg društva“.

Rodna teorijaVatikanzakonZan Law
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kora
2 godine prije

Odnio vrag šalu, rekli bi neki u Vatikanu, ali ne i “Papa Franjo”. Njemu svaka (globalna) računica štima… jer tko je on da sudi?! Ali dobro… barem je time otvoreno priznao da nije poglavar dostojan Katoličke Crkve i njezinog nauka, da ga nema namjeru čuvati i braniti jer on sam nema ista uvjerenja kao autentični Katolici.

2 godine prije zadnji put uredio Kora
Spacevoodoo
2 godine prije

Vatikan je jedna od najlicemjernijih institucija na svijetu koja podjednako poluđuje ljude kao sorosevska otvorena društva koja zajedno s Vatikanom žele punu ideološku kontrolu nad čovječanstvom po principu dva ideološka tora za nesvijesne ovčice.
Sad bi kao trebalo misliti kako Vatikan radi dobro jer se opire neprirodnom poretku kao što se soroseva otvorena društva opiru ugrožavanju žena i djece.
Papa i Soros su dvije strane iste NWO medalje i na njihovu prevaru pada velika većina čovječanstva.

ledeno doba
2 godine prije

još jedan igrokaz za naivce… Obožavtelj Bafometa Bergoljo i njegovi kardinali koje vole nositi čipkice ispod drečavih crvenih habita, u zadnjih 8 godina, otkad je Bergoljo na vlasti, na sve strane su se doslovce rečeno, uvlačili u stražnji dio tijela LGBTŠĆĐŽ ekipi… počevši od prvoga dana, u ožujku 2013. kada je Bergoljo par dana nakon što ka je kabala postavila za papu, rekao ono: tko sam ja da vam sudim, sa čime je faktički stavio izvan zakona, službeni nauk Katoličke crkve o homoseksuaalnosti. i tada je odmah izazvao oduševljenje LGBT-ekipe, formerly known as LGBTP. Da podsjetim slovo P su imali u svojoj kratici cijelih 70-ih i 80-ih godina, i organizacija NAMBLA (=North American Men Boys Loving Association)je tada 2 desetljeća bila otvoreno službeni član IGLA-e (Međunarodne organizacije lezbi i gejeva). Početkom 90-ih IGLA se odvojila od NAMBLA-e, naprosto zato da bi mogla dobiti status NGO-a pri UN-u. Mnogi gej magazini tada… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

..2 – 2015. Bergoljo je bio u posjeti SAD-u, Na svečanoj misi u Washingtonu, evanđelje je čitao jedan deklarirani gej. Malo kasnije, Bergoljo je protiv svoje volje bio primio američku matičarku, Kim Davis, inače evanđeličku kršćansku, koja je zbog svoh uvjerenja odbila vjenčati gej parove i zato bila par dana u zatvoru. Ona je očekivala podršku od pape, ali šipak. Nakon što je LGBT ekipa ljutito grmila na svog ljubimca Bergolja, što je primio “homofobnu” matičarku, Vatikan se preko svog glasnogovornika, patera Lombardija (također jezuit), javno ispričao i rekao- da Vatikan i papa, ne djele stavove Kim Davis o homoseksualnosti. Iako su ti stavovi zaparavo isti, kao službeni nauk KC. Dakle Vatikan se faktički jvno odrekao vlastitiog nauka. Malo kasnije, Bergoljo je primio Yaya Grassa, svog bivšeg učenika iz Argentine, Grass je gej i na audijenciju je poveo i svog dečka. Bergoljo je 45 minuta srdačno ćaskao sa njima. – Papinska… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

pogledajte ovdje sliku: ushićeni izraz na licu Bergolja i njegovog tajnika Gansweina, prilikom susreta sa ovim skoro golim gejom:

ttps://www.haz.de/Nachrichten/Panorama/Uebersicht/Papst-ueber-Homosexualitaet-Modeerscheinung

Legendarni Grk
2 godine prije

Većina katolika proživi svoj život, ne čuvši niti jednu prijekornu riječ o bilo kojem papi ili pripadniku svećenstva. Ipak, zapisana povijest života svećeničke hijerarhije nimalo ne nalikuje današnjoj slici o njima, a prave priče o papama spadaju među najiskrivljenije u povijesti religije. Pravi karakter papa u pravilu je bio tako lažno prikazivan da mnogi ljudi ne znaju da su mnogi pape bili ne samo dekadentni nego i najzvjerskiji i najpodmukliji vojni stratezi svih vremena. Komentari kardinala zahtijevaju našu pažnju, jer u njima leži malo poznata priča o vođama kršćanske religije koja otkriva da je današnja slika o papama kao neiskvarljivim moralnim autoritetima neistinita. Skrivena povijest o doktrinarnim osnovama koje su papama omogućile da se upuštaju u sukobe i raskalašenost, te do koje je mjere dekadencija među svećenstvom «djelomično istinita», predstavljaju izvanrednu priču, koja nema presedana ili paralele u povijesti svjetskih religija. Pobožan katolički povjesničar i autor, biskup Frotheringham, iznio je… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

Papa Stjepan VII. (VI), «podagričan i proždrljiv stari svećenik« (kremonski biskup Liutpand, oko 922.-972.), naredio je da se raspadajuće tijelo pape Formozija izvadi iz groba nakon osam mjeseci, zaveže uspravno u stolici i podvrgne suđenju zbog kršenja kanona. Pred njegovim trulećim tijelom, odjeveni u grimiz i sa zlatnim regalijama, stajali su papa, njegovi biskupi, rimsko plemstvo i Lamberto Toskanski. «Suđenje» je bilo groteskna i opscena farsa. Papa je koračao naprijed-natrag i vrištao na truplo, proglašavajući ga krivim. Đakon je, stojeći kraj raspadajućeg tijela bivšeg pape, odgovarao u njegovo ime. U tom sablasnom incidentu, koji danas licemjerno zovemo «Sinoda mrtvaca«, mrtvog su papu uredno osudili, strgnuli s njega ruho, odsjekli tri prsta s njegove desne ruke i njegove ostatke bacili u rijeku Tiber. «U tom odvratnom poslu, njega se [papu Stjepana VII. (VI)] ne može opravdati za ono što je uslijedilo. Proglasivši mrtvoga papu svrgnutim, on je također poništio njegova djela,… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

Pozvao je Mađare, koji su u to vrijeme još bili polucivilizirani Azijati, da dođu i bore se protiv njegovih neprijatelja, čime je na svoju zemlju navukao novu i strašnu nevolju. Nije imao principa u svom diplomatskom, političkom ili privatnom ponašanju. Odbijao je Theodoru i mamio je privlačnu mladu kćer Hugha od Provanse u svoju papinsku spavaću sobu. Odbačena Theodora potom se udala za Guida, markiza od Toskane, i oni su zajedno izveli državni udar protiv Ivana X. Theodora je iznenada umrla, pretpostavlja se od trovanja, a Ivan X. ušao je u ogorčeni sukob s Maroziom i vodećim rimskim plemićima. Ivan je u Rim doveo svoga brata Petra, uzdigao ga na plemićki rang i zasuo ga unosnim položajima koje su stariji pripadnici plemstva smatrali svojim privilegijem. Bila je to unutarnja bitka za moć. Plemići su, na čelu s Maroziom, istjerali Petra, papu Ivana i njihove trupe iz grada. Papa i njegov… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

Golema duhovna moć koju pape posjeduju, za koju se govori da je tako dragocjena kršćanima, dovela je do najrazvratnije, najokrutnije i najnečasnije organizacije poznate u povijesti civilizacije. Apologet koji svojim čitateljima kaže da su pape bili pozitivna konstruktivna sila flagrantno se suprotstavlja povijesnim činjenicama. The Cambridge Modern History, najmjerodavniji autoritet, kaže da je «svijet rijetko vidio tako iskrivljene moralne standarde kao što su oni koji su prevladavali pod papama u posljednjim godinama srednjega vijeka« (sv. 1, str. 673). Tome bi se moglo dodati mišljenje ovog autora, temeljeno na mnogim godinama istraživanja, da su pravi razmjeri sramote papinstva bili neprekinuti od vremena prije cara Svetog Rimskog Carstva Karla Velikog (u. 814.) do dugo nakon Koncila uTrentu (1545.-63.) i daju je iskorijenio tek pritisak protestantizma. Većina katolika ne zna pravu priču o povijesti Crkve, niti o gruboj i bezbožnoj prirodi njihovih papa. Ali kada zavire preko barijera koje je podigla katolička hijerarhija… Čitaj više »

Scorpiorex
2 godine prije

Od kada su u Santa Sede na vlastu pucisti,koji skinuse zadnjeg legitimnog papu Benedetto 16 svasta je ocekivati. Procitati zadnju papsku ” lettera da Ratisbona” 2011 je sve ” predvidio” val migranata,lgbt,eu krizu totalnu. ” predvidio” bolje reci analizirao,najjaci teolog od postanka,tesko su se borili,ali su uspijeli da ga slome

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI