Velika Britanija zabranila najveću razmjenu kriptovaluta zbog sve većih zabrinutosti oko financijskog ”Divljeg zapada”

Bitcoin
2 komentara

Bitcoin je porastao na azijskim tržištima na početku trgovanja u ponedjeljak, 28. lipnja, usprkos odluci Uprave za financijsko ponašanje da zabrani Binance, najveću svjetsku platformu za kriptovalute.

Britanija je postala posljednja zemlja koja je zabranila Binance, burzu za trgovanje kriptovalutama. Uprava za financijsko ponašanje (FCA) priopćila je da do srijede, 30. lipnja, Binance Markets Ltd “ne smije, bez prethodnog pismenog pristanka FCA, obavljati bilo kakve regulirane aktivnosti … s trenutnim učinkom”.

Također je upozorio kupce na ulaganje u kriptovalute tvrtke BinanceMarkets i šire Binance grupe. Ovaj potez dolazi u trenutku kada se regulatorni organi širom svijeta bore protiv kriptovalutnih platformi koje su se ”zagrijale” do te mjere da se na njih gleda kao na novi “Divlji zapad” – nemilosrdni i teritorij bezakonja na kojem je život jeftin, a morala malo.

Japanski regulator Agencije za financijske usluge rekao je prošlog tjedna da Binance u zemlji posluje ilegalno. Prošli mjesec Bloomberg je izvijestio da su američko Ministarstvo pravosuđa i Uprava za poreze pokrenuli istragu protiv Binancea.

Njemački financijski regulator Ba Fin izjavio je u travnju da razmišlja o kažnjavanju Binancea zbog nuđenja digitalnih tokena bez prospekta za ulagače. U izjavi objavljenoj tijekom vikenda, Binance je rekao da potez FCA-e neće utjecati na usluge koje se nude u njegovom poslovanju Binance.com.

Glasnogovornik Binancea rekao je: “Zastupamo u suradnji u radu s regulatorima i svoje obveze poštivanja shvaćamo vrlo ozbiljno. Aktivno pratimo promjene politika, pravila i zakona u ovom novom prostoru.” Iako trgovanje kriptovalutom nije izravno regulirano u Britaniji, trgovanje derivatima kriptovaluta zahtijeva autorizaciju.

FCA je dao Binanceu do 02. srpnja vrijeme za “osiguranje i čuvanje svih zapisa koji se odnose na potrošače u Velikoj Britaniji”. FCA je pojačao svoj nadzor nad trgovinom kriptovalutama, kojoj je u posljednje tri godine porasla popularnost širom svijeta.

KriptovaluteVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
sajt
2 godine prije

Prodajem sve svoje kripto valute, cijena sitnica.

Max
2 godine prije

Hoće sve pod kontrrolom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI