Venecuelska nacionalna garda uništila američki ”narko-mlažnjak” i američko uzletište koje se nalazilo u džungli

Mlaznjak
11 komentara

Zrakoplov Gulfstream II uništen na improviziranom uzletištu u blizini kolumbijske granice treći je sveukupno registrirani, američki zrakoplov koji je srušen zbog kršenja zračnog prostora Venezuele u manje od pet mjeseci, usprkos tvrdnjama Washingtona o tome da predsjednik Nicolas Maduro pomaže trgovinu drugom koja je slana u SAD.

Venecuelske oružane snage uništile su američki registrirani poslovni avion i uzletište u džungli koje su koristili trgovci drogom, izjavljuju dužnosnici.

Mlažnjak Grumman Gulfstream IISP, s američkim registracijskim brojem N104VV, otkriven je na mjestu u sektoru Caño Amarillo, u šumovitoj regiji Catatumbo u državi Zapadna Zulia.

Šef Nacionalnog ureda za suzbijanje trgovine opojnim sredstvima (ONA) Alberto Matheus Meléndez na Twitteru je objavio fotografije koje su nastale u nedjelju, kao posljedica racije Bolivarske nacionalne garde (GNB).

Meléndez je rekao kako je Integralno zračno zapovjedništvo “imobiliziralo” mlažnjak zbog “toga što je američki mlažnjak na neovlašten način ušao u naš zračni prostor.” Na fotografijama se vidi raskomadani zrakoplov u plamenu, srušen na improviziranom uzletištu, koje je također uništeno.

Šef Odjela dodao je da su vojne postrojbe uništile i kamion Triton, motocikl Suzuki, letačku navigacijsku opremu i 200 barela Jet A1 goriva, ukupne vrijednosti 25.000 litara (5.500 carskih galona), što je dovoljno da se spremnik tog modela zrakoplova dva puta napuni.

“Ništa nas neće zaustaviti!” Izjavio je Meléndez.

Venecuelska internetska stranica Aporrea izvijestila je o tome da je zrakoplov bio dio “flote narko-mlažnjaka koji se koriste za krijumčarenje kokaina iz Kolumbije u Venezuelu, zatim u Meksiko i na kraju u SAD. Gulftreamn II ima domet od oko 6.500 km, više nego dovoljno da izravno stigne do SAD-a.

Nacionalno bolivarsko vojno zrakoplovstvo (AMNB), odnosno venecuelsko ratno zrakoplovstvo, oborilo je ranije američki zrakoplov za trgovinu drogom u srpnju i još jedan u rujnu. Zrakoplovi su srušeni jer su na neovlašten način ušli u zračni prostor južnoameričke države. U ožujku je američki državni odvjetnik William Barr podigao optužnicu protiv venecuelskog socijalista Nicolasa Madura zbog omogućavanja trgovine drogom, koja se prebacuje u SAD.

Područje Catatumbo leži na granici s američkim saveznikom Kolumbijom, glavnim izvorom kokaina.

mlažnjaknicolas madurovenezuela
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
rnfviuernvunerutbver
3 godine prije

Rastura Maduro ove svjetske dilere.

AlanisM
3 godine prije

Yes!
Osim, ako im ovo neće služiti kao “opravdanje” za “legitimni” otvoreni napad na Venezuelu.

3 godine prije zadnji put uredio AlanisM
AJeTo
3 godine prije

Unatoč izborima demokracija je postojana.

Max
3 godine prije

To pokazuje da su Bolivarske Oružane Snage na visokom stupnju pripravnosti i mogu otkloniti svaku prijetnju svojoj državi. Isto vrijedi za Bolivarsku Nacionalnu Gardu. Da nije tako Venezuela bi već bila napadnuta.

TerraMarique
3 godine prije

Steta je unistiti ovako lep avion , treba ga zapleniti prodati i vratiti novac u budzet

Tupko Glupko
3 godine prije

MSM u svijetu masovno izvještavaju o ovome.

35s
3 godine prije

👍Odlican, Veliki, plus ko vrata 😄

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI