Više od polovice Republikanaca u Zastupničkom domu SAD-a reagiralo negativno na govor Zelenskog

SAD i Zelenski
35 komentara

Ukupno 127 zastupnika GOP-a odlučilo je ignorirati ukrajinskog predsjednika, kaže The Hill

Samo 86 od 213 republikanskih članova Zastupničkog doma američkog Kongresa pojavilo se u srijedu kako bi čulo obraćanje ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog Kongresu u Washingtonu, piše The Hill. Negativna reakcija se dogodila nakon što je Odbor za vanjske poslove Predstavničkog doma tijesnim dijelom odbacio prijedlog revizije vojne i druge pomoći Ukrajini ranije ovog mjeseca.

Posjet Zelenskog SAD-u bilo je njegovo prvo putovanje u inozemstvo nakon što je Rusija pokrenula vojnu kampanju u susjednoj državi krajem veljače. Zahvalio je SAD-u na potpori i zatražio više teškog naoružanja, uključujući tenkove i zrakoplove.

Neki Republikanci, međutim, zahtijevaju više transparentnosti od vlade kada je riječ o pomoći Ukrajini. “Nažalost, ono što večeras nisam čula bilo je jasno objašnjenje kamo je otišlo prvih 50 milijardi dolara koje smo poslali da podržimo njihove napore”, rekla je kongresnica Lauren Boebert, koja je prisustvovala govoru Zelenskog, u video-poruci na Twitteru. Rekla je da “neće podržati slanje dodatnog novca u ovaj rat” dok se ne završi revizija.

Kongresnica Marjorie Taylor Greene, koja je predvodila prijedlog zakona o reviziji pomoći Ukrajini, bila je među onima koji su odbacili obraćanje Zelenskog. “Američki porezni obveznici doslovno plaćaju da podupru mnoge zemlje diljem svijeta inozemnom pomoći, ali Amerika se doslovno raspada pred našim očima”, Tweetao je Greene u srijedu. Dodala je da se obitelji u njezinom okrugu bore s rastućim cijenama hrane, dok su SAD zabrinute oko slanja sredstava u Ukrajinu.

U međuvremenu, zastupnik Chip Roy opisao je govor Zelenskog kao “onoga koji glumata” i kojeg su Demokrati koristili kako bi uvjerili birače da će sredstva predviđena za Ukrajinu “biti čarobno stvorena iz ničega”.

Kongres je u utorak objavio nacrt zakona o potrošnji koji sadrži više od 44 milijarde dolara pomoći Ukrajini. No Republikanci su izračunali da je novac izdvojen za Kijev premašio 47 milijardi dolara, piše New York Times. Pentagon je predstavio dodatni paket pomoći od 1,85 milijardi dolara za Ukrajinu, koji uključuje raketne sustave protuzračne obrane Patriot, oklopna vozila i bacače granata, kao i topništvo i tenkove. Rusija je opetovano rekla da strano oružje neće promijeniti tijek sukoba i da će samo uzrokovati više poginulih u Ukrajini.

KongresrepublikanciSADZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ziv je Geza
1 godina prije

Ne razumijem zasto Rusi nisu skinuli avion iznad antlantika?

Amerikanci su Sulejmanija progasili tetoristom i ubili dronom usred Teherana. jer su smatrali da je opasan po njihove ciljeve na bliskom istoku.

Zbog cega Rusija ne proglasi nacisticku vlast u kijevu teroristickom i uradi isto sto rade amerikanci desetine tisuca kilometara od granica USA?

tihobl
1 godina prije

Evropa se bori da proizvede dovoljno municije za Ukrajinu i za sebe, čime ugrožava odbrambeni kapacitet NATO-a i njegovu podršku Kijevu, piše Volstrit džornal. Napore za povećanje proizvodnje koče, pre svega, nedostatak proizvodnih kapaciteta, ali i problemi u lancu snabdevanja, visoki troškovi finansiranja, pa čak i ekološki propisi. „Rat iscrpljivanja između Rusije i Ukrajine sada se pretvara u trku za ponovno naoružavanje između Moskve i evropskih članica Severnoatlantskog saveza”, navodi američki list. U rusko-ukrajinskom ratu municija se troši u količini neviđenoj od Drugog svetskog rata. Snage Kijeva ispaljuju oko 6.000 artiljerijskih granata dnevno i sada im ponestaju protivavionski projektili usred vazdušnih napada Rusije. Na vrhuncu borbi u Donbasu, Rusija je za dva dana iskoristila više municije nego što britanska vojska ima u svojim zalihama, pokazuje analiza britanskog istraživačkog centra „Rojal Junajted Servises”. Nijedna država u NATO-u, pored Sjedinjenih Država, nema dovoljno zaliha oružja za artiljerijski rat velikih razmera, niti ima… Čitaj više »

Tone
1 godina prije

Opa, uplaćen je Božićni bonus! optimist i mladen su se raspisali, uskoro slijede i ostali.

tihobl
1 godina prije

Gdje samo nalazis te dezinformacije? Da nije RSE?
Putin je rekao suprotno – da je to vojna vjezba. I da ce vojska dobiti neograniceno novca kako bi mogla nastaviti vjezbati godinama, sve dok se ne uvjezba. Lako mu je bilo to reci jer ce ove godine suficit biti 200 milijardi, a ako i to nije dovoljno tu su i kineske rezerve.

Neki u Evropi bi voljeli da Putn zavrsi sa Ukrajinom pa da predje na Poljsku, ali rusima se ne zuri.

rttgghhfgjkuiollxcce
1 godina prije

slabaaa kokaini…heroinu slabaaaa …

tihobl
1 godina prije

Eno dole sam ti objavio sta pise WP.

tihobl
1 godina prije

Koga briga za Trampom, jesi li vidio kako je Bajden zezno Zelenka? Koliko ce mu isporuciti granata od 155 mm?
Samo 500.
Dobice Jukrajina jos 8 minobacaca i 8 topova. Dobice i patriot, ali kad im se posada uvjezba u Ramstajnu. Ali artiljerijski granata vise nece dobiti.

goran
1 godina prije

zanim ljivo,od kad je počeo rat u ukrajini dobili smo još jednog milijardera zvanog zelenski,draga kongresmenica ja bih rekao da su vaše pare to jest pare poreznih idiota iz amerike otišle kod zelenskog na njegov račun,eto gdje je otišlo vaših 50 milijardi dolara pomoći ukrajini,on trpa pare u svoj djep a vojska mu se bori sa oružljem ostalim iz sovjetskog doba

Ziv je Geza
1 godina prije

Zamislimo da na svijetu ne postoji niti jedan covjek koji zeli raditi u vojnoj industriji ili sluziti vojsku.

Da li bi bilo moguce voditi ratove?

Mozda, ali samo toljagama….

Ima li jednostavniji nacin kako elitama na vlasti oduzeti moc,dakle moramo samo odbiti sudjelovati u proizvodnji oruzja i sluzenju vojske i policije.

Tako jednostavno a tako nemoguce.

gargamel
1 godina prije

” Što je dozvoljeno Jupiteru, nije volu” .

ANTINAZY
1 godina prije

Bidan bi trebao pozvati Hrvatskog Nazi fuirera von Anemičnog na konzultacije da ga savjetuje kako neke opozicione političare koji pozivaju na mir spremiti u zatvor zbog terorizma. Kao što je Anemično spremio Franciskovića.

Max
1 godina prije

Opravdano govor je bio lažno patetičan i na lošem Engleskom jeziku.

nessy
1 godina prije

Bas su cudni ti ameri, dali su smijesnih 50 miljardi, i jos bi htjeli znati gdje je otisao taj sitnis. Zelenski je trebao odgovoriti da je ‘majke mi’, sve troseno namjenski i posteno, posto je korupcija tamo odavno iskorijenjena, pa zemlja je poznata po tome. Neka daju jos 50 miljardi, pa ce mozda zaposliti knjigovodju.

Nena
1 godina prije

Narko žabata…

Mat
1 godina prije

Nije moguce, da se svim tim silnim milijardama svidjelo u Ukrajini,pa vjerujem da su 3/5 napravile polukrug i vratile se.

Mark
1 godina prije

Našmrkani glumac i senilna pedofilčina nastavljaju predstavu dok ne dobe po njonji.

VENTILATOR
1 godina prije

On skupa sa cetiri jahaca apokalipse jase i ne sluti kad odradi zadani mu posao da ce se morati zabiti u misju rupu iz 3 razloga: 1. S obzirom da previse zna Ameri se takvih brzo rijese.V jerjatno ce ga zabetonirati u temelje nekog nebodera,a to oni naprave u dilu sa Mafijom.2. Uhvateli ga Rusi,najbolje sto mu se moze dogoditi je da svaki dan iznosi kiblu iz neke zajednicke celije,naravno u Sibiru. I 3. Lako mu se moze dogoditi da zavrsi unekom atentatu od nekog osvijestenog Ukrajinca koji je takoreci ostao bez citave familije zahvaljuci ovom gelipteru koji je tako bezosijecajno,sa svojom gramzivoscu, nasankao vlastiti narod.

Nena
1 godina prije

Što ga ne istamburaše tamo da zapamti dobro narko žabata

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI