Vjekoslav Prebeg, “plaćenik iz neprijateljske zemlje” biti će osuđen na doživotni zatvor ili smrt – Hvala Plenkoviću!

Vjekoslav Prebek
140 komentara

Državno tužiteljstvo samoproglašene i međunarodno nepriznate Narodne Republike Doneck, podignulo je optužnicu protiv Vjekoslava Prebega. Kaznena djela iz optužnice su: obuka za terorističke aktivnosti, sudjelovanje u sukobu kao plaćenik te nasilno preuzimanje vlasti i rušenje ustavnog poretka. Optužnica je predana sudu na daljnje postupanje.

Kazne po tamošnjem zakonu za ova kaznena djela su doživotni zatvor ili smrtna kazna, stoji u optužnici.

Javilo se i Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske:

Republika Hrvatska najstrože osuđuje podizanje optužnice protiv hrvatskog državljanina Vjekoslava Prebega od strane tzv. Narodne Republike Donjeck. Republika Hrvatska odbacuje optužnicu i ne smatra je utemeljenom i legalnom, jer je protivna međunarodnom pravu i međunarodnim konvencijama o postupanju sa zarobljenim civilima i ratnim zarobljenicima”, izvijestilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Ministarstvo tvrdi da je u neprekidnom kontaktu s ukrajinskim vlastima i drugim partnerima kako bi se oslobodio gospodin Prebeg, međutim zaboravljaju tko je zarobio Vjekoslava Prebega i gdje.

Andrej Plenković, svojim izjavama, “marljivo je radio” na pogoršavanju odnosa između Hrvatske i Rusije. Rezultat svega je totalni prekid odnosa i nemogućnost da se pomogne Vjekoslavu Prebega, kojeg su uhitile ruske snage u svibnju kod Mariupolja.

Andrej Plenković je Hrvatsku stavio na listu neprijateljskih zemalja Rusije, dok u isto vrijeme Turska, Mađarska, Izrael i druge suverene zemlje surađuju i posluju.

Diplomacija ne poznaje teške i ružne riječi, osude i svađe. Istinski diplomata odmjerava svaku svoju riječ, jer samo tako je moguće reagirati u sličnim situacijama.

Možda bi Vjekoslav Prebeg odavno bio u Hrvatskoj, da Plenkovićev jezik nije bio duži od pameti.

Vjekoslav Prebeg
Pretplatiti se
Obavijesti o
140 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rus
1 godina prije

Svi koji su posli u rat, dobili su sta su trazili. Nije mi ga ni malo zao

aha
1 godina prije

mozda nisam kompetentan za ovu temu,ali me čisto onako zanima ,i ako moze netko odgovoriti. Ako si plačenik i boris se za novac.Jel plačaš neki porez drzavi na tu svoju zaradu ili? Jer ako si svjesno otišao u borbu,onda bi trebao biti svjestan da mozeš i nastradati.Bez obzira u borbi ili na sudu.I,šta više ima drzava sa tobom.Pa ne radis na baušteli pa da očekuješ pomoc drzave. A,to što nam se “vođa”prodao,a ujedno i nas sve ostale,to je neka druga problematika. A i nije sam. 99,99 zastupnika poduprlo je tu odluku veselo pjevajući i šireći ukrajinsku zastavu u saboru. Jedino mi žao što ispada da su svi u hrvatskoj za tu odluku.

Lenko
1 godina prije

Plenković iskopleksirana nakaza koja se klanja svom kumiru sebične autentičnosti.
NAKARADNA GRABEŽLJIVICA. NIŠTARIJA.

Praljak
1 godina prije

Eo jako je bitno sta je MVPRH osudilo optuznicu, Rusi su se usrali.

tata mata
1 godina prije

jel isao ubijati? jest …jel znao da mu se ovo moze desiti ?? jest ,,sta sad oce ? da klecimo svi da e dobije metak ? sta je sa onim koji su nastradali od njega?

Yugo 45neregistrovan
1 godina prije

Koliko glup moras biti da krenes na Rusiju

Probuđeni
1 godina prije

Internet borci za bolji svijet… sve ce sada objasniti

ANTIFŠISTA
1 godina prije

E jadni moj narode Hrvatski, hoćete li se ikada dozvati pameti, hoćete li ikada shvatiti da dok postoji KORUMPIRANA VLADA ZLOČINAĆKOG HDZ-a nema nade u bolje sutra. Pogledajte samo dokle to ide, Plenković i njegova klika spremni su vas sve prodati za par novčića i tapšanje po ramenu od evropskih NAZISTA.

tihobl
1 godina prije

Plenkovic treba da posove ambasadoricu Srbije i da kod nje ostro protestvuje. To je njegov nacin rjesavanja problema.

Za ovog jadnika jedino su se zauzeli srbi u Donbasu (mozda i izbjegne zid). Zelenski ne zeli razmjenu, hrvatska vlast bi najdadije da ga nema i da nema problema. Britanci i ameri mu nikad nece oprostiti sto se predao umjesto da je poslusao naredbu i poginuo u Mariupolju.

Sardelino
1 godina prije

Plenkovićevi učestali odlasci u Ukrajinu u cilju angažiranja oko mirne reintegracije autonomnih pokrajina, po hrvatskom modelu, bila su jedna velika farsa prešutno prihvaćena i horonirana od strane EU i Ukrajine. Što je više Plenković govorio i prenosio hrvatska iskustva o miroljubivoj integraciji to su se sve više i više Ukrajinci vojno ukopavali i dovlačili sve više oružja i ljudstva u Donbas a sam Plenki je za svoj miroljubivi angažman dobijao sve više i više priznanja od Ukrajinaca i svojih nalogodavaca. Kako su svi ovi njegovi poduhvati u Ukrajini aranžirani velikom pomutnjom i izostankom elementarne logike, sklon sam mišljenjima da se Plenki zabunio, odnosno pogrešio hrpe sa dokumentima pa se umjesto hrpe sa dokumentima o mirnoj reintegracijom mašio za hrpom dokumenata o Oluji. Ili su mu tajne službe podmetnule krivu hrpu. Ili je ipak uzeo dokumente sa prave hrpe. Tko će ga znati. Ja sigurno ne ali Rusi možda da. Ili… Čitaj više »

ljeto64
1 godina prije

A što je očekivao da će ga odvesti na pizzu ? Sam pao , sam se ubio nije ga nitko slao.

Alaj Ebe Abdulahman
1 godina prije

Šta ćeš,jednom se svakako mora umreti…

Snailz
1 godina prije

Tak mu i treba. Glupan i nasilni profiter si je sam kriv. A plenković i ministarstvo? KOJI SU TO BESKIČMENI DUPELISCI JEOTE LED!!

danjan
1 godina prije

ko ga jebe…

Rudar
1 godina prije

Što Plenković ima sa tim?
Kaže se “Slava Ukrajini”
i to je sve, što je tražio to je dobio, idemo dalje !

none
1 godina prije

čuj budala “u kontaktu s Ukrajinskim vlastima…” i još ih provociraju nepriznavanjem optužnice,, umjesto da šute i tihom diplomacijom pokušaju spasiti.. što se spasiti da…

Max
1 godina prije

Plenković nas je učinio neprijateljima Rusije.

FATIH
1 godina prije

KRENI LAGANO PREMA POGLAVNIKU I BANDERI…..
OOOOOOO
VVVVVVV
ZZZZZZZ

duki
1 godina prije

Ajde P.M.
Možda ti ga Michells oslobodi ?🤣🤣🖕

Gogo
1 godina prije

Pošto je sad njegova glupa glava 1500e kakav tenkre, ne kuzim te budale uopce za pare ic ubijat u drugu zemlju?

Gorki šećer
1 godina prije

Molim Gospoda da prije svega prosvijetli, a onda i spasi ludu glavu ovom idiotu. Neka mu se Gospod smiluje i ako možda ne zaslužuje milost. Amen

Weteran
1 godina prije

Ima nekoliko godina:
Stanovnik Rijeke, mislim da je etnički Italijan, otvoreno je vrbovao-regrutovao za naci bataljon “АЗОВ”: Dobio je tip i značajan prostor u “Slobodna Dalmacija”! Afirmativne tekstove o tome, pisala je Slobodna Dalmacija!?
Onda je SAD stavila “Азов”, na listu terorističkih organizacija.
Treba se prisetiti čitavog procesa, ……

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Znaju Ruse , gotovo sam siguran da je ” dozivotna robija ” sto u prijevodu sa Ruskog znaci 12 – 17 godina TESKE robije – pa potom … Ostatke od covjeka , nogom u guzicu pa mrs u Hrvatsku ako i Hrvatskoj takav budes trebao … Izgleda malo no i tjedan dana u Ruskim zatvorima je PREVISE ! Nisu Rusi tako skloni egzekucijama NITI PRIBLIZNO , KOLIKO AMERIKANCI !!! Osim za silovatelje ( posebice ) djece , ubojice djece i slicno .. Smatraju – ubijes ga pa ga spasis !!! Ovako .. Neka osjete ” druzenje ” sa Ruskim kriminalcima ( zivotinjama ) pa po povratu – neka prenesu iskustva .. Boravka ! Budu li jos mogli , smisleno govorit . Zivjeli !

Samo U Prolazu
1 godina prije

Isao je u rat koji nije njegov. Znao je sto se moze dogoditi.

Inzersdorf
1 godina prije

Ne treba ovdje kriviti Plenkija, on je obicni potrcko,kuva kavu i donese po potrebi hladno pivo jacim politicarima u EU,jednostavno, jeftina radna snaga,radi ono sto mu drugi narede. Ovaj lik, dragovoljac, sam je sebi kriv, i neka snosi posljedice.

Tragac
1 godina prije

A kojim je razlogom bio u Ukrajini, dali je jagode iso brati, pa evo berba mu se nije isplatila , jer prvo je trebo da vaze svoju tezinu a onda da mjeri tudu, takvi heroji gube medalje ne ubire se slava na krvi i mrtvima

Eruj
1 godina prije

Ako se ne varam politika portala Logicno u zadnje vrijeme je da se ne bave sa unutrasnjim ili vanjskim temama vezane uz Hrvatsku. Posto str Bosanski portal bilo bi logicno da pisete o Bosanskim tematikama. Ako vec pisete o temama vezane za susjedne drzave barem se potrudite da pisete na jeziku te iste drzave. Vas vjerni citatelj vam zahvaljuje

Darko
1 godina prije

Žao mi je samo što Rusi nisu zarobili ovog krmka Plenkovića kada je vršljao po Ukrajini i što njega nisu osudili na smrtnu kaznu. Jedna mu čak ne bi bila dovoljna za štetu koju je napravio Hrvatskoj. Danas izigrava heroja igrajući se sa cijenama energenata s onom prasicom Ursulom, a mi skupo plaćamo njihov pederluk u naručju Zelenskog i te fašističke bagre..

Prstac
1 godina prije

Pa otišao jr ubijat u drugu državu. Ako bi bilo obrnuto, šta bi bilo?

Ivan
1 godina prije

Nema ovo veze se Plenkovićem, ne pišite gluposti.

bruegel the elder
1 godina prije

Ministar Grlić spašava što drugi us*ru .Ili je i on Grlica ?

burt
1 godina prije

u jednodnevnom suđenju osudili su na smrtnu kaznu dva Britanca i Marokanca ali Pushilin ne provodi presude nego čeka što će se istrgovati s njima jer bi bilo nezgodno da ih se smakne, to podsjeća na Amerikance koje je Sjeverna Koreja zadnjih 20 godina osudila i zatočila, svi su prije ili kasnije vraćeni u SAD

Brkan
1 godina prije

Vec sam jednom, nedavno, napisao u komentaru ovdje da me upravo zivcira ta ruska finoca i silna zelja za provodjenjem sudskih postupaka od-do. Tuzba, advokati, svjedoci, istrazni zatvor… kao da su mirnodopski uvjeti u nekoj normalnoj drzavi.
Ovo je rat!
I zato bi ovdje trebali suditi i presudjivati vojni sudovi, a za ovakve slucajeve donositi i izvrsavati presude po kratkom postupku. To bi bilo normalno i da je tako mi danas ne bi raspravljali o Prebegu.

C.F.
1 godina prije

Zivot je tezak, ali ce proci..
Grunf

hiber
1 godina prije

Nista od toga. U najgorem slucaju bit će zapljeno par ruskih kuća na Jadranu da se žena utješi.

Ico
1 godina prije

Doživotno s njim u Sibir, na težak rad!

Vojni analitičar
1 godina prije

Republika Hrvatska najstrože osuđuje podizanje optužnice protiv hrvatskog državljanina…”

Hm. Da. Baš ovo je pravi ton i način da se nekako svog državljanina izbavi od tamo. I još su “u neprekidnom kontaktu s ukrajinskim vlastima i drugim partnerima”.

Ne znam, ali kad bih ja stvarno želio izvući svog građanina iz te situacije ja bih pokušao stupiti u kontakt s ruskim vlastima i vlastima DNR, a ne toliko s Ukrajincima i “drugim partnerima” (kojim???). I pritom se ne bih kurčio, vrijeđao ih i “osuđivao” nego bih ih vrlo pristojno zamolio da pokušamo pronaći nekakvu soluciju kako da vuk ostane sit a koza cijela. Odnosno kako da Rusi sačuvaju ponos, a mi ipak nekako vratimo tog čovjeka kući ćivog i zdravog.

Ali to je zato jer ja nisam “ugledni” diplomat Plenkovićevog ili Grlić Radmanovog kalibra.

Otpornik
1 godina prije

Ljudi koji ubijaju druge ljude za novce ne zaslužuju bolje od smrti. Amen.

Krilnik
1 godina prije

Jeje, svi ste sada jako pametni.

Ajde se malo zagledajte u sebe pa se zapitajte koliko gluposti ste vi u životu radili svjesno pa onda nadrapali.
Ovaj je izgleda napravio veću glupost.

Svaki od vas plitkih komentatora niskih strasti bi, da ima priliku, bacio kamen na ovog čovjeka i još mu se zlo nakesio u lice uživajući u njegovoj patnji.

Jesam jadan kad s ovakvima poput vas dijelim mnoštvo istih stavova. O jao si ga meni u takvoj zajednici. Zajednici “ispravnih” likova koji samo čekaju potez koji nije po njihovom ukusu da te na podu još više zgaze smijući ti se u lice.

Ja se molim za tog čovjeka.

Atom
1 godina prije

Rusija ce morati posegnuti za A bombama na Ukrajinu da bi se Azovci smirili. Ako je Amerika mogla to napraviti Japanu i ako je prijetila nekim drugim zemljama Rusija isto mora, bit ce bolje I za Rusiju I Ukrajinu. Svrha je zaustaviti SAD agresiju kroz Ukrajinu na Rusiju.

nessy
1 godina prije

Republika Hrv., moze pisati uz vjetar, svi ovi heroji ‘obrane demokracije’ su unaprijed bili upozoreni sto ce im se dogoditi ako ih zgrabe pri obavljanju djelatnosti (a svi znamo o cemu se radi). I sto sada ovom Prebegu nije jasno? Znao je ako ga zgrabe sto ga ceka. Razumijem, nije mislio da ce do toga doci. Ali, ako ima zrno mozga, sto je upitno, mogao je pretpostaviti da bi se i njemu moglo dogoditi, sto mu se vec dogodilo. Zalim slucaj, vise srece u narednoj epizodi, pardon zivotu.
Mozda, neka klekne na kukuruz, izmoli 50 Marxovih Kapitala, i da podnese zalbu, posto je on sada novi covjek. Neka izjavi…. ma bilo sto, tesko ce mu proci, znamo zasto je dosao. Jedan tip bi rekao “ides pod mac, bato”.

bruegel the elder
1 godina prije

Otišo čovjek u Ukrajinu zbog pi*e. Nije mogo naći u HR.

Kalle balle
1 godina prije

Radman ide u oslobadjanje gospodina… Hahaha
Tragikomedija.

gargamel.
1 godina prije

Rusi i da hoce, nemogu i nesmiju ga pustiti. To bi privuklo jos vise slicnih krvoloka, a kako bi tek ruska javnost reagovala.

Ako j' zima nije lav
1 godina prije

“…međutim zaboravljaju tko je zarobio Vjekoslava Prebega i gdje,” Odlično zapažanje!
Slična je situacija sa gasnom turbinom (pogrešna adresa), naime Rusi insistiraju da im Kanada vrati turbinu – tamo su je poslali, otuda ima i da dođe, (ako Njemačkoj treba gas). Tačka.

Filip
1 godina prije

Već zamišljam Plenkovića kako gubi san zbog nekog jadnog hrvatskog plaćenika.

R M
1 godina prije

Stara navijacka pesma iz SFRJ: Sto ste dosli kad ste znali da ste ovde najebali!

Istina
1 godina prije

Pamtit ce Hrvatski Narod, dugo, dugo jos plenkonju licemjernog globalistickog uhljeba.😡 UNISAVACA HRVATSKE NAM SVETE DOMOVINE. 🙏🇭🇷 nikad ga nije bilo briga za Hrvatski Narod. 😡😡
BOG I HRVATI! ZA DOM!

Anđelko
1 godina prije

I šta je tu sad Plenković kriv ? Jel otišao kao dobrovoljac i?

četvrti
1 godina prije

Ovo je sramotan, huškački članak. Za svaku osudu!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI