Vrhovni sud ignorira Trumpovu tužbu kojom bi se diskvalificiralo glasovanje putem pošte u Pennsylvaniji

Donald Trump
28 komentara

Američki Vrhovni sud odbio je saslušati slučaj, za koji su se Republikanci nadali da će diskvalificirati glasačke listiće s kasnim dolaskom u Pennsylvaniji. Trumpova kampanja još uvijek planira odnijeti još jedan slučaj na sud, tvrdeći da je u pitanju velika izborna prijevara.

Tijekom ovih izbora iz Pennsylvanijeje poslano više od 2,6 milijuna glasačkih listića. Birači koji su glasovali poštom u svojim glasačkim listićima uvelike su navodno glasovali za demokratskog kandidata Joea Bidena; gotovo tri puta više glasova poštom pripalo je bivšem potpredsjedniku. Međutim, Republikanci su prije izbora tvrdili da je odluka Pennsylvanije u vezi s dopuštanjem prebrojavanja glasačkih listića koji bi pristigli jedan dan nakon dana izbora, prekršila Ustav države.

Odlukom 4-4 u listopadu, američki je Vrhovni sud dopustio prebrojavanje ovih kasno dolaznih glasačkih listića i slijedom naredbe, zatražio da se odvoje od ostalih. Trumpova kampanja nadala se da će ova naredba otvoriti put za poništavanje ovih glasačkih listića, ali kada se najviši sud u zemlji sastao u ponedjeljak, odlučio je ne poduzimati mjere u vezi sa slučajem.

Sudski popis naloga u ponedjeljak nije spomenuo slučaj. Iako ga je sud mogao saslušati nakon susreta sudaca u prosincu, okruzi Pennsylvanije moraju u ponedjeljak potvrditi rezultate izbora.

Republikanci Pennsylvanije podnijeli su u ponedjeljak hitni zahtjev na državnom sudu tražeći blokiranje ove potvrde, dva dana nakon što je republikanski zastupnik Mike Kelly tužio za poništavanje glasačkih listića. Državni odvjetnik u Pennsylvaniji Josh Shapiro, demokrat i žestoki kritičar predsjednika Trumpa, odgovorio je da bi se Republikanci, koji se pridružuju Kellyjinoj tužbi “trebali sramiti sami sebe”, optuživši ih da planiraju “podrivati volju naroda”.

Kellyjeva tužba još je jedan od pokušaja uskraćivanja pobjede Joea Bidena u Pennsylvaniji, koju je prema svemu sudeći, osvojio s oko 80.000 glasova prednosti. Trump i njegov pravni tim optužili su Demokratsku stranku da je prikupila ove glasove koristeći se mnoštvom nezakonitih i nedozvoljenih sredstava, uključujući popunjavanje glasačkih listića u ime preminulih birača, predizborne listiće koji su bili dostupni tjednima prije izbora, uklanjanje zahtjeva za potpisom, blokiranje promatrača GOP-a uz praćenje brojanja i navodno namještanje elektroničkih uređaja za glasovanje.

Tužbu Trumpove kampanje zbog nekih od tih nepravilnosti savezni sudac u Pennsylvaniji odbacio je u subotu, uz obrazloženje da predsjednikov pravni tim nije iznio “uvjerljive pravne argumente i činjenične dokaze o raširenoj korupciji”. U tužbi se tvrdilo da su se izborni dužnosnici različito odnosili prema demokratskim i republikanskim glasačima, što predstavlja kršenje američkog Ustava.

Trumpova kampanja protumačila je presudu suda kao zamaskiranu pobjedu. Rudy Giuliani i Jenna Ellis, Trumpovi odvjetnici, napisali su da će tražiti “ubrzanu žalbu” pri Žalbenom sudu 3. američkog okruga u Philadelphiji, koji ima konzervativnu većinu. U slučaju neuspjeha ondje, Giuliani i Ellis još uvijek imaju mogućnosti, a Giuliani je u subotu napisao da poraz u Pennsylvaniji pomaže kampanji, “u našoj strategiji da ekspeditivno dođemo do Vrhovnog suda SAD-a”.

Giuliani tvrdi da je u Pennsylvaniji više od 680.000 glasačkih listića izglasano na “protuzakonit i nesavjestan način.”

Vrijeme nije na predsjednikovoj strani. Države moraju potvrditi svoj zbroj glasova do 08. prosinca, prije nego što Izborni kolegij izglasa tjedan dana kasnije rezultat. Taj rezultat Kongres će primiti u siječnju, a ako Trumpovi napori propadnu, Biden će biti svečano 20. siječnja inauguriran za predsjednika SAD-a. Još jedan neortodoksan pristup Trumpa bio bi uvjeravanje republikanskih zakonodavnih tijela na slanje vlastitih elektora u Washington, čime bi poništili lažno glasovanje.

Predsjednik se u petak sastao sa skupinom mičigenskih zakonodavaca, uz obećavanje da će ići u smjeru ove strategije. Međutim, čelnik republikanskog državnog senata Mike Shirkey objavio je nakon toga izjavu u kojoj tvrdi da će njegova stranka “slijediti zakon i slijediti uobičajeni postupak u vezi s elektorima u Michiganu”.

Američki izbori 2020Donald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mario
3 godine prije
BanOvan
3 godine prije

A sta ocekivati drugo od potomaka qrvi , kriminalaca i ubica domorodaca? Kako namjestali “izbore” kod drugih sada se ne skrivaju da to cine i kod sebe .

eks
3 godine prije

Kada i pravosudje odbija razmatrati dokaze o izbornoj prevari i zaveri, onda je jasno da je pravosudje korumpirano i da su i visoki pravosudni zvaničnici učestvovali u tome . Nema drugog objašnjenja zbog čega sudovi ne žele razmatrati tužbe. Zavera širokih razmera je u pitanju , isto kao i stvaranje pandemije , haosa i straha . Kuhinja i režiseri – isti .

Bosanac
3 godine prije

…i tako….

Šef australijske avio-kompanije “Kvantas” izjavio je da ta kompanija
planira da uslov za ukrcavanje na međunarodne letove bude obavezna
vakcinacija putnika, i predviđa da će slična politika biti usvojena
širom svijeta.

…ovčice se lagano spremaju za šišanje, pa za klanje ..i zasad samo bleje….

Mölltaler
3 godine prije

Vrhovni sud je prvo dopustio glasanje preko pošte tako da nema smisla da sad diskvalificira to isto glasanje. Znalo se šta će biti. Trump nije trebao uopće izlaziti na izbore pod tim uvjetima. Sad mu je kasno plakati.

Istrazuj
3 godine prije

“… Odlukom 4-4 u listopadu, američki je Vrhovni sud dopustio prebrojavanje ovih kasno dolaznih glasačkih listića…..”

Haha….
Pa prosto je nevjerovatmo koliko je ovo korumpiran sistem.
Cuj 4-4.
Znaci jedan “republikanac” je morao stati protiv KOREKTNOG prebrojavanja glasova tj morao je biti do srzi korumpiran…
Pa kakva je to tzv “drzava” gdje joj sudbina lezi u rukama jednog jedinog kvazi-sudije (i jos smjesnije) “republikanca” – koji se priklanja ovoj vise nego smijesnoj pljacki tzv “izbora”…
Ocito “nije dobio” odgovarajuci “paket podrske” od Mocvare…?! Haha…
Grotskno…
Pa neka neko sad spomene da postoji i jedna jedina “drzava” na tzv “demokratskom Zapadu”…
Mocvara napregledana… i to najdublja.

Max
3 godine prije

Trump očito gubi..

hiber
3 godine prije

Kako sam rekao Vrhovni sud će činiti sve da izbjegne smeće kojima ih zatrpava Trump. Inače, jedina osoba optužena za lažiranje izbora u Pennsylvaniji je đikan republikanac iz Forty Foxa koji je potpisao pokojnu mater i glasao za – Trumpa. Naravno, uhvatili su ga.

Laki
3 godine prije

Rudyu se posebno ŽURI je do 8.12 je samo 15 a ti je samo 300 000$, treba još koji dolar izbit iz džepa nepismenih Amerikanaca bolje Rudyu 20 000$ dnevno nego svoj ženi,mužu djeci kupiti nešto lijepo i korisno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI