fbpx

Vrhovni sud ignorira Trumpovu tužbu kojom bi se diskvalificiralo glasovanje putem pošte u Pennsylvaniji

Donald Trump

Američki Vrhovni sud odbio je saslušati slučaj, za koji su se Republikanci nadali da će diskvalificirati glasačke listiće s kasnim dolaskom u Pennsylvaniji. Trumpova kampanja još uvijek planira odnijeti još jedan slučaj na sud, tvrdeći da je u pitanju velika izborna prijevara.

Tijekom ovih izbora iz Pennsylvanijeje poslano više od 2,6 milijuna glasačkih listića. Birači koji su glasovali poštom u svojim glasačkim listićima uvelike su navodno glasovali za demokratskog kandidata Joea Bidena; gotovo tri puta više glasova poštom pripalo je bivšem potpredsjedniku. Međutim, Republikanci su prije izbora tvrdili da je odluka Pennsylvanije u vezi s dopuštanjem prebrojavanja glasačkih listića koji bi pristigli jedan dan nakon dana izbora, prekršila Ustav države.

Odlukom 4-4 u listopadu, američki je Vrhovni sud dopustio prebrojavanje ovih kasno dolaznih glasačkih listića i slijedom naredbe, zatražio da se odvoje od ostalih. Trumpova kampanja nadala se da će ova naredba otvoriti put za poništavanje ovih glasačkih listića, ali kada se najviši sud u zemlji sastao u ponedjeljak, odlučio je ne poduzimati mjere u vezi sa slučajem.

Sudski popis naloga u ponedjeljak nije spomenuo slučaj. Iako ga je sud mogao saslušati nakon susreta sudaca u prosincu, okruzi Pennsylvanije moraju u ponedjeljak potvrditi rezultate izbora.

Republikanci Pennsylvanije podnijeli su u ponedjeljak hitni zahtjev na državnom sudu tražeći blokiranje ove potvrde, dva dana nakon što je republikanski zastupnik Mike Kelly tužio za poništavanje glasačkih listića. Državni odvjetnik u Pennsylvaniji Josh Shapiro, demokrat i žestoki kritičar predsjednika Trumpa, odgovorio je da bi se Republikanci, koji se pridružuju Kellyjinoj tužbi “trebali sramiti sami sebe”, optuživši ih da planiraju “podrivati volju naroda”.

Kellyjeva tužba još je jedan od pokušaja uskraćivanja pobjede Joea Bidena u Pennsylvaniji, koju je prema svemu sudeći, osvojio s oko 80.000 glasova prednosti. Trump i njegov pravni tim optužili su Demokratsku stranku da je prikupila ove glasove koristeći se mnoštvom nezakonitih i nedozvoljenih sredstava, uključujući popunjavanje glasačkih listića u ime preminulih birača, predizborne listiće koji su bili dostupni tjednima prije izbora, uklanjanje zahtjeva za potpisom, blokiranje promatrača GOP-a uz praćenje brojanja i navodno namještanje elektroničkih uređaja za glasovanje.

Tužbu Trumpove kampanje zbog nekih od tih nepravilnosti savezni sudac u Pennsylvaniji odbacio je u subotu, uz obrazloženje da predsjednikov pravni tim nije iznio “uvjerljive pravne argumente i činjenične dokaze o raširenoj korupciji”. U tužbi se tvrdilo da su se izborni dužnosnici različito odnosili prema demokratskim i republikanskim glasačima, što predstavlja kršenje američkog Ustava.

Trumpova kampanja protumačila je presudu suda kao zamaskiranu pobjedu. Rudy Giuliani i Jenna Ellis, Trumpovi odvjetnici, napisali su da će tražiti “ubrzanu žalbu” pri Žalbenom sudu 3. američkog okruga u Philadelphiji, koji ima konzervativnu većinu. U slučaju neuspjeha ondje, Giuliani i Ellis još uvijek imaju mogućnosti, a Giuliani je u subotu napisao da poraz u Pennsylvaniji pomaže kampanji, “u našoj strategiji da ekspeditivno dođemo do Vrhovnog suda SAD-a”.

Giuliani tvrdi da je u Pennsylvaniji više od 680.000 glasačkih listića izglasano na “protuzakonit i nesavjestan način.”

Vrijeme nije na predsjednikovoj strani. Države moraju potvrditi svoj zbroj glasova do 08. prosinca, prije nego što Izborni kolegij izglasa tjedan dana kasnije rezultat. Taj rezultat Kongres će primiti u siječnju, a ako Trumpovi napori propadnu, Biden će biti svečano 20. siječnja inauguriran za predsjednika SAD-a. Još jedan neortodoksan pristup Trumpa bio bi uvjeravanje republikanskih zakonodavnih tijela na slanje vlastitih elektora u Washington, čime bi poništili lažno glasovanje.

Predsjednik se u petak sastao sa skupinom mičigenskih zakonodavaca, uz obećavanje da će ići u smjeru ove strategije. Međutim, čelnik republikanskog državnog senata Mike Shirkey objavio je nakon toga izjavu u kojoj tvrdi da će njegova stranka “slijediti zakon i slijediti uobičajeni postupak u vezi s elektorima u Michiganu”.

4.3 10 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
28 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Mario
Gost
Mario
1 mjesec prije
BanOvan
Gost
BanOvan
1 mjesec prije
Reply to  Mario

Sve je to dobro dok ne pocnu traziti potvrde i za pjesake.

BanOvan
Gost
BanOvan
1 mjesec prije

A sta ocekivati drugo od potomaka qrvi , kriminalaca i ubica domorodaca? Kako namjestali “izbore” kod drugih sada se ne skrivaju da to cine i kod sebe .

Željko
Gost
Željko
1 mjesec prije
Reply to  BanOvan

Ovako, GAME OVER, nedostajalo je 122.000 glasova za 57 elektora ( AZ, GA, WI i PA )!

eks
Gost
eks
1 mjesec prije

Kada i pravosudje odbija razmatrati dokaze o izbornoj prevari i zaveri, onda je jasno da je pravosudje korumpirano i da su i visoki pravosudni zvaničnici učestvovali u tome . Nema drugog objašnjenja zbog čega sudovi ne žele razmatrati tužbe. Zavera širokih razmera je u pitanju , isto kao i stvaranje pandemije , haosa i straha . Kuhinja i režiseri – isti .

Zsphere
Gost
Zsphere
1 mjesec prije
Reply to  eks

Tako je, moglo se ocekivati da su svi korumpirani i pod pritiskom ili prijetnjama. Iznad vrhovnog suda u svakoj drzavi je vojska u slucaju da vrhovni sud pogazi ustav vojska po ustavu ima glavni zadatak da brani ustav, a ima i alate za sprovesti takvu akciju.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
1 mjesec prije
Reply to  Zsphere

E, to bi onda značilo da se u SAD uvodi vanredno stanje, po zakonu PATRIOT ACT…

Ako te zanima, mogu da ti pošaljem jedan moj tekst koji to sve detaljno objašnjava?

Zsphere
Gost
Zsphere
1 mjesec prije
Reply to  Slučajni gost

Moze, zanima me. Trenutno traje rat cisto sumnjam da rat moze odluciti sudija. To nema nikakve logike.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
1 mjesec prije
Reply to  Zsphere

– Pisano u martu 2020. godine.

VANREDNO STANJE!

Bez obzira što nije uvedeno u svim državama, svet se definitivno nalazi u vanrednom stanju, jer se suočava sa vanrednim problemima koji iziskuju vanredne mere za njihovo otklanjanje. Da li su sve te mere neophodne?! Saznaćemo kad vanredno stanje prođe.

Vanredno stanje se uvodi da bi se delovalo vanrednim merama. Države (vladari!) u takvim situacijama derogiraju pojedine zakonske odredbe i čitave zakone. Donose akte u formi odluka, dekreta, uredbi, po skraćenoj demokratskoj proceduri ili zaobilaženjem procedure, kojima se zadire u ljudska prava. Cilj je što pre otkloniti vanredne probleme. Ispravno, ali samo ako su ove mere u funkciji zaštite javnog interesa!

Ako nisu, to je uvod u autokratiju, koja može da preraste u diktaturu, a diktatura u fašizam. Redžep Erdogan je iskoristio pokušaj državnog udara i njegovog svrgavanja sa vlasti da promeni Ustav i uvede, umesto parlamentarnog, PREDSEDNIČKI sistem. Uspeo je i sada je SULTAN sa praktično neograničenim ovlašćenjima. Socijalne tenzije su porasle u Turskoj, a porasle su i tenzije Turske sa okolnim zemljama.

Viktor Orban (suverenista) je iskoristio pandemiju virusa “Korona” da još više učvrsti svoju vlast, zbog čega trpi kritike od globalističkih struktura iz EU, koji sebe smatraju demokratama (ccc… ). Uzgred, Orban je iz Mađarske proterao Sorošev univerzitet i MMF, i zabranio ulaz ilegalnim migrantima. Znači, reklo bi se da je na pravoj strani. Međutim, Orban mašta o reviziji istorije i o reviziji Trianonskog sporazuma – mašta da se Mađarska vrati na teritorije koje je ognjem i mačem osvajala i vekovima ugnjetavala okolne narode, potiskujući i uništavajući izvorne elemente njihovog identiteta.

Svaki suverenista nastoji da širi svoju vlast u zemlji i dominaciju svog naroda i države. Ako time ne izaziva velike tenzije u zemlji i okruženju smatra se da je uspešan državnik. U suprotnom, od autokrate I diktatora, vrlo lako se može desiti da postane fašista.

Situacija je komplikovanija ako se radi o velikoj i moćnoj državi, jer se njen uticaj proteže na ceo svet. Primer su globalistički predsednici SAD koji su tri decenije terorisali planetu Zemlju, u nedostaku pravih rivala na svetskoj političkoj pozornici. Srbi su među prvima osetili težinu njihove batine i ukus osiromašenog uranijuma.

Pošto SAD kopiraju Rimsko carstvo (RC) – Senat kao vrhovni zakonodavni organ, legije po celom svetu, nametanje nadidentiteta i nadkulture…, iskopirali su i institut DIKTATURE iz RC. U RC je bila predviđena diktatura (baš tako se zvala!) u slučaju unutrašnjih nemira ili spoljnog pritiska, znači usled vanrednih problema za carstvo. Imenovana su DVOJICA diktatora (da mi mogli jedan drugog da kontrolišu!) dok ne prođe opasnost za carstvo. Derogirani su zakoni i diktatori su donosili dekrete kojima su vladali apsolutistički, ali ipak u javnom interesu. Po prestanku opasnosti za državu, diktatura je ukidana.

U SAD postoji zakon – Patriot act, kojim je predviđeno uvođenje diktature. Formirana je Federalna agencija za rešavanje kriznih situacija – FEMA (Federal emergency menagenent agency) koja u kriznim situacijama preuzima rukovođenje državom. Direktor FEMA tada postaje ŠEF države – derogiraju se svi zakoni, vojska preuzima vlast, ukidaju se ljudska prava i svako može biti uhapšen ako se samo posumnja da je pretnja za društvo (sa globalističku elitu), svi šefovi bezbednosnih službi (u SAD ih ima 13!) izveštaje podnose njemu i sve institucije u SAD bivaju podređene njemu.

Šta ako globalisti (deep state) ostvare apsolutnu vlast u SAD i, pod plaštom neke krize, aktiviraju mehanizam uvođenja diktature? Koliko će dugo ona trajati i ko će ih naterati da je ukinu? Ako ljudska prava budu mnogo narušena, ljudi će biti mnogo besni pa neće biti zgodno ukinuti diktaturu, jer će neko morati da odgovara! Zbog čega u SAD postoje FEMA kampovi (čitaj – LOGORI) na preko 200 lokacija, sa kompletnom infrastrukturom (voda, struja, smeštajni kapaciteti itd)? Za koga su namenjeni? Možda za neposlušne, disidente, suvišne, neproduktivne…? Da li to globalistička elita u SAD priprema plan za odbranu u slučaju eventualne pobune protiv njih? Ako globalistička elita iz SAD nametne globalizaciju celom svetu, odnosno Novi svetski poredak, da li će slični logori postojati i u ostatku sveta?

Ograničavanje vladara je uvek neophodno – zato je vlastela u Engleskoj u 13. veku donela Magna carta libertatum, da bi ograničila kralja koji je vladao apsolutistički. Zato postoji podela vlasti na zakonodavnu, sudsku i izvršnu – da bi se međusobno ograničavale i kontrolisale i da bi postojala RAVNOTEŽA među njima i generalno u zajednici, jer svaka vlast kvari, a apsolutna vlast apsolutno kvari.

Ako u ovom nesavršenom svetu nije moguća harmonija među svim ljudima, zbog toga je bitna ravnoteža, balans, jer samo tako je moguća koegzistencija i suživot. Zato je bitno da u SAD postoji unutrašnja politička borba i zato je potrebna pobeda Donalda Trampa na izborima, da bi se održala ravnoteža političkih snaga. Samo tako nikome neće pasti na pamet da uvede diktaturu u SAD, jer će se plašiti posledica.

Samo tako će svet moći malo da predahne, da se izbori sa ovom krizom, čije otklanjanje štetnih posledica će dugo trajati, do neke nove krize i novog VANREDNOG STANJA.

zabrinuti posmatrac

Zsphere
Gost
Zsphere
1 mjesec prije
Reply to  Slučajni gost

Ne slazem se da ovaj tekst bas objasnjava uvodjenja vanrednog stanja radi sprecavanja totalnog preuzimanja esadea, dakle mozda najmocnije ali svakako najuticajnije drzave na svijetu od strane kriminalnih organizacija. Te organizacije nemaju narod, nemaju “svoju” drzavu ali kontrolisu vecinu drzava i izrabljuju ljude. Sada kako im je ocito cilj unistenje vecine covjecanstva karakter takvih aktivnosti je svakako svjetski rat. Poznato je da se vanredno stanje obicno uvodi u ratnim okolnostima. Da budemo jasni rat odavno nije samo koristenje artiljerije, ovo je hibridni rat svim sredstvima, biloskim otrovima, medijima, naprednim oruzjima za kontrolu klime i slicno, ali upravo u artiljeriji ta kriminalna organizacija jeste najslabija a trenutno kako stvari stoje u glavnom nemaju pristup oruzanim snagama najmocnije drzave i samo luda administracija (sto trampova svakako nije) bi im to dopustila.
Takodje se ne slazem sa stavom da Orban ima teznje ka okupaciji okolnih drzava ili naroda mislim da o takvim akcijama u ovome vremenu (treci svjetski rat) Orban definitivno ne razmislja.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
1 mjesec prije
Reply to  Zsphere

Ovaj tekst upravo detaljno pojašnjava: pravni osnov, proceduru i posledice uvođenja vanrednog stanja u SAD.

PATRIOT ACT nije doneo Tramp, nego globalističke strukture (deep state), kao mehanizam za realizaciju svojih interesa. Zbog toga i smatram da Tramp neće posegnuti za primenom ovog zakona, jer bi to značilo da je izveden državni udar, uz pomoć vojske. Osim toga, pitanje je da li bi Tramp imao dovoljnu podršku vojske i ostalih struktura bezbednosti za uvođenje vanrednog stanja i aktiviranje Patriot acta? Rukovodeće strukture u CIA su anti-Trampovski nastrojene i CIA je zapravo jedan od glavnih igrača globalista.

Vanredno stanje se uvodi u vanrednim okolnostima, kada je ugroženo funkcionisanje države, a ratno stanje se uvodi u slučaju otvorene spoljne agresije na državu. Treba razdvojiti ove pojmove. Postoji i stanje neposredne ratne opasnosti, kada se izvesno očekuje spoljna agresija.

Slažem se da se rat vodi i drugim sredstvima – hibridni rat☝️

Takođe se slažem, da globalisti za sada nemaju dovoljno “artiljerije”, inače bi odmah izazvali planetarni rat.

Ova svetska geopolitička kriza i aktuelna previranja će se sigurno završiti velikim svetskim ratom, koji će početi ratom Turske i Grčke.

Viktor Orban je u svoj kabinet uneo kartu “Velike Mađarske” iz 19. veka, u čijem sastavu su Vojvodina, Slavonija, cela današnja zapadna Rumunija, delovi Slovačke i Češke. Nađi na netu.

Zsphere
Gost
Zsphere
1 mjesec prije
Reply to  Slučajni gost

Citam da Pentagon trazi da se stavi na raspolaganje Bidenu. Ne ide mi bas to u glavu da Trump nije imao vecu kontrolu nad vojskom a da se tako zaletio. Pazi drzava ne mora obavezno biti ugrozena od druge drzave danas je 21 vijek moze biti ugrozena i od kriminalne organizacije koja ce drzavu uvesti u rat. Evo citam vec mlate po Vladivostoku. Ti ludaci ce izazvati rat sa Rusijom. Izgleda da je to program na ovoj planeti, Rusija treba uz krajnje napore unistiti zlo. Jos nisam siguran da je to ispravan program ali ko sam ja da sumnjam u ispravnost njihovih odluka.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
1 mjesec prije
Reply to  Zsphere

Pentagon podržava Bajdena, zato što je Pentagon glavni igrač globalista i deep state, koji kontroliše vojno – industrijski kompleks u SAD. Pentagon kupuje oružje i pokreće ratove, a vodeći ljudi Pentagona sede u upravnim odborima firmi koje se bave proizvodnjom oružja. Sav privredni razvoj posle 2. svetskog rata, SAD duguje vojno – industrijskom kompleksu, ratovima i prodaji oružja.

U prethodnom komentaru sam i rekao da Tramp nema dovoljnu podršku vojske! Ima podršku FBI i delova vojnih službi bezbednosti.

U ovom momentu, SAD nisu ugrožene spolja, već od strane globalističkih struktura iznutra, koje nastoje da preuzmu potpunu kontrolu nad državom. Ovde se slažemo!

Rusija je svesna neminovnog sukoba sa NATO, koji je polako opkoljava, ali Rusija nastoji da odloži taj sukob i da se što bolje pripremi za njega. Kupuje vreme! Vidi šta se dešava u Baltičkom moru (ruska Kaljingradska oblast), u Ukrajini, Belorusiji, Jermeniji, Kirgistanu – sve na spoljnim granicana Rusije! Rusija sama teško da može da se izbori sa NATO, igra da kartu razarajućeg hipersoničnog oružja, koje za sada odvraćajuće deluje na NATO.

NATO neće prvi napasti, nego će iskoristiti neki manji rat da rasplamsa sukob – biće to rat Grčke i Turske, u koji će se umešati Rusija na strani Grčke, a onda će doći do planetarnog rata.

Zsphere
Gost
Zsphere
1 mjesec prije
Reply to  Slučajni gost

Bogami nisi provjerio Vladivostok danas. I Rusija ima slicno oruzje vec je koristila prije par godina kada se zaledilo pola esadea.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
1 mjesec prije
Reply to  Zsphere

Klimatsko oružje postoji u SAD, na Aljasci – HAARP. To je ogroman sistem antena koji u jonosferu emituju usmerenu energiju, sa ciljem uticaja na energetske tokove na planeti, a samim tim i na klimu.

Rusija takođe ima slično oružje.

Video sam vest za Vladivostok, ali nisam siguran da to ima veze sa HAARP.

Zsphere
Gost
Zsphere
1 mjesec prije
Reply to  Slučajni gost

Haarp je vjerovatno zastarjelo oruzje ali to je taj princip. Vladivostok je grad na moru, na okeanu, ovakav zamrzivac se ne desava. Temperature daleko ispod nule su moguce duboko u kontinentalnoj Aziji bas zato sto je daleko od okeana.

CCCCC
Gost
CCCCC
1 mjesec prije
Reply to  eks

Gospodo draga, prestanite vise da pisete gluposti, pa sam Trump je imenovao 2 sudija u Vrhovni sud SAD od ukupno 9, Vrhovni sud je u rukama kozervativaca, u omjeru 6:3, i o cemu vi sad bulaznite ovde, Vrhovni sud je protiv Trumpa, ma dajte vise !

Blu trabant
Gost
Blu trabant
1 mjesec prije
Reply to  CCCCC

CCCC prijetnje i pritisci cine svoje.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 mjesec prije

…i tako….

Šef australijske avio-kompanije “Kvantas” izjavio je da ta kompanija
planira da uslov za ukrcavanje na međunarodne letove bude obavezna
vakcinacija putnika, i predviđa da će slična politika biti usvojena
širom svijeta.

…ovčice se lagano spremaju za šišanje, pa za klanje ..i zasad samo bleje….

Patriot
Gost
Patriot
1 mjesec prije
Reply to  Bosanac

Tko visoko leti-nisko pada

Mölltaler
Gost
Mölltaler
1 mjesec prije

Vrhovni sud je prvo dopustio glasanje preko pošte tako da nema smisla da sad diskvalificira to isto glasanje. Znalo se šta će biti. Trump nije trebao uopće izlaziti na izbore pod tim uvjetima. Sad mu je kasno plakati.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 mjesec prije

“… Odlukom 4-4 u listopadu, američki je Vrhovni sud dopustio prebrojavanje ovih kasno dolaznih glasačkih listića…..”

Haha….
Pa prosto je nevjerovatmo koliko je ovo korumpiran sistem.
Cuj 4-4.
Znaci jedan “republikanac” je morao stati protiv KOREKTNOG prebrojavanja glasova tj morao je biti do srzi korumpiran…
Pa kakva je to tzv “drzava” gdje joj sudbina lezi u rukama jednog jedinog kvazi-sudije (i jos smjesnije) “republikanca” – koji se priklanja ovoj vise nego smijesnoj pljacki tzv “izbora”…
Ocito “nije dobio” odgovarajuci “paket podrske” od Mocvare…?! Haha…
Grotskno…
Pa neka neko sad spomene da postoji i jedna jedina “drzava” na tzv “demokratskom Zapadu”…
Mocvara napregledana… i to najdublja.

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije
Reply to  Istrazuj

A da vidis ustavni sud BiH.

Willer
Gost
Willer
1 mjesec prije
Reply to  Istrazuj

Republikanci na papiru imaju 6-3 na vrhovnom sudu a u praksi to je vise 5-4…nezz kako je ostalo 4-4 bice ovi jedan bia suzdrzan.

Istražuj
Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Willer

Pa naravno…
Znaci dovoljno je korumpirati samo jednog jedinog sudiju – i stvar je rjesena.
A da su korumpirani, ne treba niti diskutovati…
Soros/Kisinger (“ljevicar/desnicar” = Rotschild/Rockfeller) – imaju vec provjerene metode za to…
Vijekovima testirane… ali se ipak sada pozajuju u svom cjelokupnom sjaju…

Pa sva ta cionisticka banda, zajedno sa njihovim medijima, “socijalnim mrezama”, pseudo-naucnicima, kao i “politicarima” (svi iz D, ali dosta i iz R) te ona poslusna ljigava stoka iz tzv “EU” i ostalih banana – vec je cestitala Bidenu.

Ja mislim da je ovo prakticno za ne povjerovati – da se toliki dio ogavne Cionisticke mocvare – naprosto sam otvorio…
I da…zaboravih u satanistu Bergulia… i on je cestitao Bidenu (jaranu senilnom pedofilu)…
a jelte, tzv “sveta stolica” nema nista sa “mocvarom”… 😉

Max
Member
Max
1 mjesec prije

Trump očito gubi..

hiber
Gost
hiber
1 mjesec prije

Kako sam rekao Vrhovni sud će činiti sve da izbjegne smeće kojima ih zatrpava Trump. Inače, jedina osoba optužena za lažiranje izbora u Pennsylvaniji je đikan republikanac iz Forty Foxa koji je potpisao pokojnu mater i glasao za – Trumpa. Naravno, uhvatili su ga.

Laki
Gost
Laki
1 mjesec prije

Rudyu se posebno ŽURI je do 8.12 je samo 15 a ti je samo 300 000$, treba još koji dolar izbit iz džepa nepismenih Amerikanaca bolje Rudyu 20 000$ dnevno nego svoj ženi,mužu djeci kupiti nešto lijepo i korisno.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik