Vrhovni sud u Wisconsinu odbio je Trumpovu žalbu usmjerenu na poništavanje pobjede Bidena

Trump i Biden
14 komentara

Predsjednik Trump sumnja u vjerodostojnost izbornih rezultata u nekoliko država na bojnom polju, inzistirajući pritom da su Demokrati “namjestili” izbore u korist Joea Bidena.

Savezni sudac u Milwaukeeju odbacio je tužbu Trumpove kampanje, koja je bila usmjerena na poništavanje predsjedničke pobjede Demokrata Joea Bidena u Wisconsinu.

Tijekom izjavljivanja presude, sudac je tužbu više puta nazvao “izvanrednom.”

“Budući da tužitelj nije pokazao jasan odmak od direktiva zakonodavnog tijela Wisconsina, njegova se žalba mora odbiti,”izjavio je američki okružni sudac Brett Ludwig u presudi.

Wisconsin je za pobjednika certificirao Demokrata Joea Bidena, čime je osigurao 0,7 posto prednosti u odnosu na Trumpa u državi i njegovih 10 glasova na Izbornom kolegiju. Uz to, ponovnim brojanjem dvaju najvećih okruga države potvrđena je pobjeda kandidata koji je već unaprijed proglašen pobjednikom, Joea Bidena.

U izborima 2016. godine Trump je tijesno osvojio premoć u ovoj državi.

U srijedu je američki Vrhovni sud odbacio tužbu Teksasa, koju je podnio državni odvjetnik Ken Paxton, koji je tužbom pokušao poništiti Bidenovu pobjedu u četiri savezne države; Georgiji, Michiganu, Pennsylvaniji i Wisconsinu. Trump je obećao da će intervenirati u pogledu tužbe, izrazivši nadu da će Vrhovni sud dati zeleno svjetlo na taj prijedlog.

Nakon presude, Trump je na Twitteru objavio izjavu kojom osuđuje odluku suda i nakon čega je ponovio svoje tvrdnje o izbornoj prijevari.

Izborni kolegij trebao bi se sastati u ponedjeljak radi glasovanja za sljedećeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Američki izbori 2020Donald Trumpjoe bidenWisconsin
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
3 godine prije

Sad mu je i Vrhovni sud kriv. Vjerojatno su krivo prebrojali glasove vrhovnih sudaca i ukrali Trumpu. Svi znaju da on na Vrhovnom sudu vodi 6:3.

tihobl
3 godine prije

Mislis na onog kooji je kadirovu uveo sankcije? I ne samo njemu vec i brojnim cecenima i pazite ovo: kadirovim konjima (cuo da kadirov ima ergelu konja). A sankcije je uveo zbog brojnih logora za homice. Posto satelitima ne mogu snimiti te logore dosjetili su se da je Kadirov logore smjestio ispod zemlje – kazu da postoje podzemni gradovi u ceceniji puni homica.

ZAGREPCANKA
3 godine prije

Ustavni sud je s namjerom odbio žalbu država na izbornu prijevaru… …sad Trump ima pravo aktivirati vojni sud i vojnu akciju… sve po zakonu i Ustavu USA i očekuje se vojna intervencija posvuda … 
https://youtu.be/m5dYqQHPsRA

BanOvan
3 godine prije

Ako ne proglasi ratno stanje i ne zabije sve one USrAnske zvjezdice sa zastave mnogima u gOOzicu pa i nekim od vas ovdje , da ličite na novogodišnju jelku, onda i zasluzuje da ga nategnu. Sada ostaje samo jedna dilema IMA MUD – NEMA MUDA.

3 godine prije

A vidi kako ova ludjakinja koja je predstvnica tzv “Vrhovnog suda” – stvarno i “sudi” : https://twitter.com/i/status/1337854114034675713 Pa ovakavog idiota ne bi trebalo niti pustiti u sudnicu, a kamo li jos dati mu da – branu Ustav drzave… Ona umjesto da sudi – zahtijevajuci TACNO prebrojavanje svijh LEGITIMNIH glasova… Ova ludjakina – frustrirano “objasnjava” – zasto ne dozvoljava cak niti pokretanje postupka. Cijela njena idiotska prica bazira se na: “stotinama hiljada glasova koji ce biti uzaludni” zato sto ce se prebrojavati TACNO! … (naravno da ce LAZNI “glasovi” biti uzaludni! Medjutim legitimni ce dobiti na legitimitetu! Idiotkinji ili je to nejasno ili je samo totalno korumpirano govno…) i ona jos i “kritikuje” ove Trumpove advokate koji su pokrenuli proces zbog – ocite i nevjerovatno primitivne kradje glasova…govoreci im da “ne moze njihov kralj” ostati na vlasti… Dakle “sudi” po nekim njenim “osjecajima” a ne po ZAKONU i USTAVU – koje… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
mislim
3 godine prije

na kraju ,ko god pobijedi, u vanjskoj politici može dobiti trisketinu “ti nisi demokratski izabran”
eto sra#a.
pravi pcr test.

hiber
3 godine prije

Đuro. Ali on je u Vrhovnom sudu.

3 godine prije

Ovo me ne iznenadjuje, ali je BOMBA – ako je 10ti dio istinit!
Iscurilo imena i podatci clanova KP Kine – koji su rasprseni po nejvecim kompanijema zapada, ali i po glavnim vladinim agencijama i sluzbama:
https://www.youtube.com/watch?v=OumhrE6JV3A&feature=emb_logo

Izgleda da je “drug XI” i te kako “vidovit”…

3 godine prije zadnji put uredio Žx
Herc
3 godine prije

Biće gotovo kad najbolji predsjednik ikada kaže da je gotovo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI