Vrijedni minerali! Kupnja Grenlanda nije šala, a Trump to zapravo ‘traži’, kaže Kudlow

Greendland

Izvještaji  u kojima stoji kako Donald Trump smatra Grenland dobrom nekretninom, nisu nikakva šala, a ekonomski savjetnik Bijele kuće potvrdio je da američki predsjednik stvarno ima ambicije kupiti najveći svjetski otok.

“To je zanimljiva priča”, rekao je Larry Kudlow u nedjelju za Fox News. „To se razvija. Gledamo u to. ”

Ne želim predvidjeti ishod. Samo znam da predsjednik, koji zna pokoju stvar o kupovini nekretnina, želi pogledati potencijalnu kupnju Grenlanda.

Podsjetio je domaćina Dana Perina da je “prije nekoliko godina” drugi američki predsjednik, Harry Truman, također razmišljao o kupnji otoka od 2.166.086 kvadratnih kilometara, od čega je 80 posto prekriveno ledom.

Prema Kudlowovoj logici, Danska, koja Grenland uključuje kao svoj teritorij, ali koji ima svoju samoupravu, trebala bi ga prodati Americi, jer je „Danska saveznik“.

“Grenland je strateško mjesto … oni imaju puno vrijednih minerala”, objasnio je.

Prema danskim anketama, vlasništvo nad otokom omogućilo bi vlasniku da uloži zahtjev na oko 900.000 četvornih kilometara kontinentalnog pasa u Arktičkom oceanu.

Ranije ovog tjedna, izvori su rekli Wall Street Journalu da je Trump “slušao sa zanimanjem” dok su njegovi savjetnici razgovarali o strateškom položaju Grenlanda i ogromnim prirodnim resursima, usmjeravajući ih da prouče mogućnost kupnje otoka za SAD.

Postoji samo jedna stvar koju su savjetnici vjerojatno zaboravili reći Trumpu: Grenland je autonomna zemlja od preko 56 000 ljudi s vlastitom lokalnom upravom, a iako se oslanja na Dansku za dvije trećine svog proračuna, Kopenhagen ga ne bi mogao prodati čak i da to želi.

Do sada nije izražena spremnost za prodaju- upravo suprotno.

“Važno nam je naglasiti da prodaja Grenlanda nije opcija. Nitko ne može prodati takvu zemlju. Danska nema Grenland, a ne možete prodati nešto što nemate “, rekao je Aki-Matilda Hoegh-Dam, danski zastupnik izabran na Grenlandu.

Grenlandov ministar vanjskih poslova ranije je odgovorio na izvještaj rekavši da je otok “otvoren za posao, ali nismo za prodaju”, dok su razni danski političari uputili Trumpove ambicije kao “potpuno smiješne” i “aprilsku šalu”.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Zax
Gost
Zax

Ako pogledamo primjere iz povijesti onda je ovo gotova stvar. Francuzi i rusi su mudro prodali. Spanjolci i meksikanci nisu. Pa ih je americka vojska morala nagovarati da prodaju. Danci ostavljaju dojam pametne nacije a i nemaju nuklearno oruzje koje jedino moze odvratiti amere

Red Dog
Gost
Red Dog

Moze se lako desiti da grenlandani povrede ljudska prava foka ili kitova pa da Murika mora intervenisati humanitarno :/

bulog
Gost
bulog

Rusi mudro prodali Aljasku? ???

Red Dog
Gost
Red Dog

Jesu.
Bio je Krimski Rat a rusi su vec imali problema tamo. Ocekivao se je napad na Aljasku dok je Engleska imala najacu flotu. Otprilike nula sanse za pobedu i razvlacenje sa krimskog fronta, a nacionalna cast nalaze da se brani. Sta uraditi? Prodati/pokloniti amerima, koji nisu bili prijatelji sa englezima tada.
A i nije bilo neke vece koristi od Aljaske za Rusiju jer su je guverneri vodili kao prciju.

Zvrk
Gost
Zvrk

eh, a nije puno falilo da rusi podrže konfederativce.

nego, bilo je mislim ondje rata. mislim da su englezi i francuzi napali petropavlovsk.

samo tako
Gost
samo tako

Prodati ili izgubiti pitanje je sad.
Prodati za papir ili za zlato ? Gdje ga deponirati ?

sfibvefiewbfvrbwerbvwebvrwerbvw
Gost
sfibvefiewbfvrbwerbvwebvrwerbvw

Znači prošao je overtonov penđer, otići će to onima koji upravljaju kaubojima samo tako kao i Aljaska, stvor može sve……………….

Moreno
Gost
Moreno

Trump je izuzetan trgovac nekretninama i toliko sposobni dealmaker da bi uspija postić deal za zamjenu nekretnina između eskima i ekvatorijalnoga crnca s tim da mu obojica plate proviziju sa ostatkom njihovih nekretnina ☺

Najgore je to šta još uvik mediji uspijevaju eutanazirat većinu masa kako bi razne nebuloze dobile pasivmi pristanak

Adriana
Gost
Adriana

Nije jednom bankrotirao! No, uz malu pomoć prijatelja…

Adriana
Gost
Adriana

Previše ovo vrijedi da se prepusti gramzivim US korporacijama, kad već postoje i gramzive EU korporacije. Zadržati Grenland pod bilo kakvim okriljem EU minus UK preko Danske ili drugačije (država članica) je imperativ svake EU politike i naravno, dalje od upliva shebane Deutsche Bank i još nekih, u suprotnom prepustite i EU bijedu sirovinski totalno okljaštrenu onome tko hoće. Uostalom, čak i da imaju kome platiti, čime bi Ameri to platili? Friško printanim papirom? Time mogu plaćati samo odabranim političarima; sitne duše-sitne svote.

Mile
Gost
Mile

Posudit će im Kinezi lovu kao i svake godine.

PitaJa
Gost
PitaJa

za dobru kupnju, najbolje ti je objavit namjere na tviteru

Zadranin
Gost
Zadranin

Prodajem Mjesec.. molim samo ozbiljne ponude.

Boce kisika gratis. 😂

Da kupiti Grenland.. o budala..

P***!

Željko
Gost
Željko

Ako dobije drugi mandat onda će se to i desiti!!

Max
Gost
Max

200 godina zakašnjelo i suludo.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik