Washington osuđuje ‘bezobzirne’ raketne napade na Irak

Irak Iran
18 komentara

Iranski napad nije ciljao američke objekte ili osoblje, rekao je visoki sigurnosni dužnosnik

SAD je ukorio Iran zbog njegovih noćnih raketnih napada u Iraku i Siriji, nazvavši ih “nesmotrenim i nepreciznim”. Korpus čuvara islamske revolucije (IRGC) rekao je da je operacija usmjerena protiv izraelskih špijuna i terorista Islamske države (IS, bivši ISIS) u Iraku i Siriji.

Iako Teheran nije precizirao lokacije koje su gađale njegove snage, izvješća s terena pokazuju da je pogođen grad Erbil u iračkom Kurdistanu, a projektili su navodno pali nedaleko od američkog konzulata.

Glasnogovornica Vijeća za nacionalnu sigurnost SAD-a Adrienne Watson rekla je novinarima da “nijedno američko osoblje ili objekti nisu bili meta”.

“Nastavit ćemo procjenjivati situaciju, ali prve naznake govore da se radilo o nepromišljenom i nepreciznom nizu napada. Sjedinjene Države podupiru suverenitet, neovisnost i teritorijalni integritet Iraka”, dodaje se u priopćenju.

Ministarstvo vanjskih poslova u Bagdadu priopćilo je da će iračka vlada poduzeti sve zakonske mjere protiv radnji koje krše suverenitet zemlje i sigurnost njezinih građana.

Administracija iračkog Kurdistana priopćila je da su najmanje četiri civila ubijena, a šestero ih je ozlijeđeno u Erbilu. Premijer regije Kurdistan Masrour Barzani nazvao je incident “zločinom protiv kurdskog naroda”.

Lokalni izvori tvrde da je među nekoliko pogođenih lokacija u Iraku bila kuća lokalnog obavještajnog dužnosnika i kurdski obavještajni centar, izvijestio je Reuters. Navodno je također pogođena kuća kurdskog multimilijunaša građevinskog biznismena bliskog vladajućem klanu u regiji.

IRGC je tvrdio da je napao “jedan od glavnih stožera špijunaže” Izraela u Iraku, djelujući “kao odgovor na nedavna zla cionističkog režima u ubijanju zapovjednika Revolucionarne garde i Fronte otpora”.

Krajem prosinca, u navodnom izraelskom zračnom napadu u Siriji ubijen je Sayyed Razi Mousavi, jedan od najviših zapovjednika IRGC-a. Izrael nije niti potvrdio niti zanijekao da stoji iza očito ciljanog atentata.

IrakiranNapadiSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
stole
3 mjeseci prije

Izgleda bas precizni i efikasni udari.

rovko
3 mjeseci prije

Washington osuđuje ‘bezobzirne’ raketne napade na Irak… A ne na Jemen

Medo
3 mjeseci prije

🤔🤔🤔🤔😏😏😏😡🤔🤔🤔😂😂🤣🤣😂😂🤣😂🤣🤣🖕🖕🖕🖕🖕 tu SMRDLJIVU američku gamad treba istrijebiti.

Nekoime
3 mjeseci prije

Iranci se trebaju ugledati na američku preciznost u Iraku, škole, svadbe…

eks
3 mjeseci prije

Baš su bezobzirni. Nisu miroljubivi kao bombardovanje Iraka i invazije od strane Vašingtona , zbog hemijskog oružja koje nije postojalo. To se “nije dogodilo”, ili se brzo “zaboravlja” .

borjana
3 mjeseci prije

Ne bih zaista da umanjujem značaj ovog strašnog napada gdje usa nije pričinjena ni manja materijalna šteta, ali nije li mjesto gdje je odsudni boj u punom tijeku u pojasu Gaze, gdje je Palestinski Narod izložen jednom genocidu i koji vapi za bilo kakvom pomoći?!?
A iran gađa kurde po iraku…?!? Neš ti napada i pomoći …

tuf
3 mjeseci prije

Po snimcima se vidi da su napadi bili kirurški precizni, rekao bih precizniji od zastarjelih američkih projektila.

Max
3 mjeseci prije

Tako se to radi, Strpljivo precizno i razorno, Obratite pažnju na komemtar koji je objavila alexosijek u kojem se spomimju precizni detalji operacije.

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Hajte doma onda 😁

Smrt Americi
3 mjeseci prije

Još, još, još !!!!!!

tabula
3 mjeseci prije

A oni su toliko obzirni da gdje oni gađaju tu ni trava ne raste.

hiber
3 mjeseci prije

Bio je to precizan napad. Tri iranske rakete pogodile su Pakistan.🤔

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Ne samo da treba polako, nego ovako se i počinje.
Štoviše, izvrstan početak.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI