fbpx

YouTube blokirao predsjednika Macrona

Macron - Youtube cenzura

Prije par minuta samo objavili vijest kako je YouTube blokirao Vladimira Putina. Kažu da se radilo o grešci. Sinoć je blokiran govor francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. Očigledno nešto ne štima kod YouTube?

Za razliku od Vladimira Putina, blokada Macronovog obraćanja je ukinuta za nekoliko sati. Možemo samo zamisliti kakva je panika nastupila u kabinetu predsjednika Macrona, kada su shvatili da ih je jedan privatni televizijski kanal blokirao na YouTubeu?

U slučaju Macrona, vjerojatno se radi o vrlo “osjetljivom” algoritmu, koji automatski prepoznajte i najmanji šum unutar video snimke te se poziva na autorska prava. Budućnost ovoj Googleovoj platformi, doista nije obećavajuća. Što je platforma inteligentnija i tehnički naprednija, odluke su joj sve upitnije.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
13 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Omen
Gost
Omen
1 godina prije

Hehehe, opravdanje je vrhunac gluposti, da računalo nije dobilo kineski corona virus, može i to da bidne.

Moreno
Member
Famed Member
Moreno
1 godina prije

Nije to nikakvi SKANDAL nego je to MANIPULACIJA. To je isto ka kad je zlo od pokojnoga Hanžekovića namjerno nije platilo HT račun pa mu je došla ovrha i sa tim se pokojno zlo još falilo kako ”sistem funkcionira”, jer eto i njemu koji je šava ovrhe je došla ovrha.
I šta sad, kad je algoritam skinija Macronu video to znači kako se svi mi moramo prilagodit životu po algoritmu . . . kako da ne . . . a i vi sa ovoga portala bi mogli malo obratit pažnju šta, kako prenoste i kako tekst opremate . . .

Moreno
Member
Famed Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  L. R.

L. R. Moja se primjedba odnosila na etiketiranje članka ka ”SKANDAL”. Ja mislin kako tu nema nikakvoga skandala. Ništa se to nije dogodilo slučajno već su algoritmi upravo tako postavljeni i svak je tu ”osjetljivost” algoritama moga predvidit, i sa strane Youtubea i sa strane onih koji odrađuju Macronovu tehničku podršku koji su sigurno upućeniji od svih nas u strukture obaviještajnih službi koje su povezane sa društvenim mrežama i platformama. Sve šta se dogodilo bilo je predvidivo, a skandal se pojavljuje tek kad jedna strana ispali pa napravi nešto nepredvidljivo. Šta se Youtubea tiče tu svi mi imamo vrlo slično… Pročitaj više »

Moreno
Member
Famed Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  L. R.

L. R. Jasno kako su telefoni radili, ali moje mišljenje je da ima neko i iznad Macrona i iznad Youtubea. Jedan od osnovnih karakteristika psihopata je ”uzdrmat” i svoje prve potčinjene ka šta su u ovome slučaju i Macron i Youtube i ostat skriven, u ovome slučaju skrivalo se iza algoritama. Povirovat ću da je tako tek kad se Macron djelom, a ne samo rječju, pobuni protiv algoritama. Okay, ako vi ne mislite tako. Predsjednik bilo koje države, a ne jedne Francuske, nebi se triba ponašat ka pi#kica jer u protivnom priznaje kako postoje sve moguće zavjere i kako on… Pročitaj više »

Vidux
Gost
Vidux
1 godina prije

Ništa čudno kolega mi se javio iz Australije pa mi govori vidio je slike iz Italije o virusu a još ih je zadesio potres Reko sam to je u Zagrebu kod njih mediji govore i Italiji.sve je izrežirano

SamoPitam
Gost
SamoPitam
1 godina prije

Kao i svaki program ima svoje prednosti i mane, nijedan nije 100% bez grešaka, a put do usavršavanja je pun krivina.
S druge strane, budućnost joj je jako svijetla zato što preuzima blagi primat (ako već nije preuzela) kod nadolazećih generacija, pa tako oni ne šaltaju programe ko stariji već instant pale youtube i gledaju nekakve kanale “baka prase”, “choda” i slične idiotarije. Tamo negdje od njihovog boravka 20-30km što gori šuma, njih to ne briga, jer je bitnije šta njima njihov influenser (**bivjetar) priča.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije

…valjda sad dodju pameti pa se napravi jos 20 alternativa youtubeu,,,,,mada su i ovo nekad bile alternative dok google nije sve pokupovao

Max
Member
Max
1 godina prije
Reply to  Bosanac

@guest_405456 kolega već ima alternativa Francuski dailymotion ima isti sadržaj ali google preferira svoj youtube.

Oblomir
Gost
Oblomir
1 godina prije

Sve mi se cini da ova video platforma nece postojati nakon zavrsetka ova ludjake seanse!

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
1 godina prije

Youtube nije tehnički naprednija platforma. Youtube je politički “napredna” platforma.

Max
Member
Max
1 godina prije

Ne čudi mene youtube oni su samo cenzurirali nekog previše moćnog kao što cenzuriraju druge mene čude etikete u drugim medijma pa i ismijavanje neistomišljenika i čitatelja.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik