Za oboreni „Tornado“, Saudijci ubili 35 ljudi, od kojih 26 djece (VIDEO)

Žrtve u Jemenu
17 komentara

U Jemenu je tijekom vikenda u saudijskim zračnim napadima koje podržavaju SAD ubijena 31 osoba, uključujući žene i djecu.

Napadi su provedeni u sjevernoj provinciji Al-Jawf, a uslijedili su samo nekoliko sati nakon što su Huti rekli da su u istom području oborili saudijski borbeni zrakoplov „Tornado“. Ujedinjeni narodi nazvali su udare, koji su provedeni napadačkim dronovima, “šokantnim”, prenosi Democracy Now, jedan od rijetkih američkih medija koji objavljuje ove informacije. Snimka ubijenih civila, koju je objavila jemenska televizija Al-Masira, uklonjena je s kanala na You Tubeu.

Smrtonosni udar uslijedio je nakon nedavne eskalacije nasilja u sjevernom Jemenu u kojoj je saudijska koalicija pokrenula neuspjeli napad na Sanu, a Huti su u protunapadu oslobodili velika područja istočno od glavnog grada i došli do Mariba, ključnog grada za jemensku naftnu industriju.

Video s jezivima prizorima izvlačenja tijela mrtve djece ispod ruševina je objavio kanala Hispan TV, ali u formatu na svom internetskom portalu, jer je YouTube odavno blokirao ovaj kanal i uskratio širenje njegovih materijala.

FOTO: Slike iz snimke saudijskog zločina koju je objavila Al-Masira i kasnije Hispan TV

Jemen

Video brutalnog zračnog napada Saudijske Arabije na jemensku provinciju Al-Yawf vraća fokus na veliku patnju Jemena.

Saudijske snage prošlog su petka bombardirale okrug Al-Maslub u provinciji Al-Yawf na sjeveru Jemena, usmrtivši najmanje 35 ljudi, među kojima 26 djece, a ranjene su 23 osobe, uključujući 18 maloljetnika, izvijestilo je u utorak jemensko ministarstvo zdravlja.

Jemensko ministarstvo zatražilo je od međunarodne zajednice i globalnih organizacija da osude zločine koje su u Jemenu počinili Rijad i njegovi saveznici.

Jemenska državna televizija Al-Masira objavila je video brutalne agresije Saudijske Arabije, na kojoj se vidi kako mještani, nakon napada, uklanjaju beživotna tijela djece iz ruševina.

Snimka prikazuje nekoliko Jemenaca koji osuđuju američko-saudijsku agresiju na njihovu zemlju i koji su obećali da će odgovoriti na nasilje ove dva saveznika.

Organizacija Ujedinjenih naroda osudila je napad, nazvavši ga “tragedijom” i “neopravdanom mjerom”.

Kao što je naveo američki kanal Democracy Now, napad je „odmazda za oboreni saudijski „Tornado“ u Al-Yawfu“.

Jemenski narodni pokret Ansarullah rekao je da uvijek kada koalicija predvođena Saudijskom Arabijom zadobije teške udarce na bojnom polju pribjegava brutalnim napadima na civile.

Međutim, proteklih tjedana je došlo do znatne promjene ravnoteže snaga na bojnom polju i agresorske snage i njihovi plaćenici u okviru operacije jemenskih snaga i Huti boraca gube velika područja u provincijama Marib, Al-Yawf i Sanaa.

Osim toga, Jemenci sve preciznije napadaju neprijateljske zrakoplove, što pokazuje da su, nakon šest godina sukoba, poboljšali protuzračnu obranu i promijenili ravnotežu snaga u ovom genocidnom ratu u kojem je Saudijska Arabija, koju su nedavno i službeno napustili UAE i Sudan, 2015. godine gurnula zemlju u kaos i ubila i ranila 140 000 Jemenaca.

Hispan TV / VIDEO / Democracy Now

Jemenratni zločinisaudijska arabija
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zadranin
4 godine prije

Sad će Ivanka Trump da zaplače nad poginulom djecom, i da zatraži od svog starog da tomahawk-cima napadne…… Jemen.

Krava, i zločinci.

P***!

neznanje
4 godine prije

Treba biti oprezan. Kao što postoje Bijele kacige postoje i kacige drugih boja.

nije bitno tko
4 godine prije

Slike ove jadne hutske djece večina zapadnih medija neče smjeti objaviti. Iza paravana lažne zapadne demokratije, krije se agresivni korporacijski fašizam, kojeg čovječanstvo još nije vidjelo.

Emiliano Zapata
4 godine prije

Jemen, Palestina, Korea, Vietnam… nastavite niz i nadopunite izostavljeno…

Ivo
4 godine prije

Zapadna škola ratovanja. Udri po civilima i infrastrukturi i vojska će stati sama.

Max
4 godine prije

One koj ubijaju nevinu djecu čeka pakao. A vi Hutiji ne zaustavljajte se do Jede i Ryada!

nije bitno tko
4 godine prije

Nadam se da Hutiji razore cjelu Saudsku Arabiju i povješaju svu zločinsku kraljevsku familiju.

eks
4 godine prije

I šta kaže HRW ? Ne kaže ništa ? Znači nije dobio instrukcije od gazde iz Washingtona . A možda je dobio – da ćuti.

goran trojkovic
4 godine prije

vise mi je pun kuraca i amerike i nato, gdje god se pojave r azjebu i narod i naciju,sramota me sto i mi ucestvujemo u njihovim igrama

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI