Za prvi službeni put izvan EU novi kancelar Austrije odabrao Moskvu

Sebastian Kurz Sergej Lavrov
25 komentara

Odredište prvog službenog putovanja novog austrijskog kancelara Sebastiana Kurtza izvan Europske unije će biti Moskva, izvijestio je Kurier. Novi austrijski kancelar će u Kremlju razgovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o ublažavanju sankcija, kao i jačanju bilateralnih odnosa između Austrije i Rusije.

U utorak će austrijski kancelar Sebastian Kurtz boraviti u radnoj posjeti Moskvi, izvještava Kurier.

Prema uredu saveznog kancelara, Sebastian Kurtz u srijedu planira razgovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Razgovarat će o bilateralnim odnosima, kao i o odnosima EU i Rusije, te o situaciji u Ukrajini i Siriji. Na dnevnom je redu je i pitanje ublažavanja sankcija, što Kurtz više puta osobno zazivao. Austrijski kancelar je rekao kako priznaje da su kaznene mjere potrebne, ali istodobno smatra “kako se mora odustati od politike blokova i promijeniti trend odnosa s Rusijom”.

“Moskva visoko cijeni stav Austrije po pitanju sankcija”, kaže stručnjak Gerhard Mangott.

Po njegovom mišljenju, Austrija i Rusija su razvile izvrsne odnose. Međutim, sporazum o suradnji između Ujedinjenje Rusije i austrijske Slobodarske stranke nije imao veliku ulogu u tome, istaknuo je  Gerhard Mangott.

Za Sebastiana Kurtza, kao kancelara Austrije, ovo je prvo putovanje izvan Europske unije. Posjet Moskvi je ujedno priprema za razdoblje od 1. srpnja, kada Beč preuzima vodstvo Vijećem Europske unije.

“Za Europsku uniju je Rusija je važan pregovarački partner i susjed. Stoga moramo održavati dijalog s Rusijom. Mir u Europi moguć je samo s Rusijom, a ne protiv nje”, naglasio je austrijski  kancelar uoči posjete Moskvi.

NATOSankcijeSebastian Kurtz
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
6 godine prije

Sto je diplomacija!Necu napisati ime ali i Lavrov ce ga primiti!
Austrijanci se plase jedino nekontrolirane erekcije.

Našili
6 godine prije

Ovakav klinac na ovakvom mjestu samo DNK analiza bi nam mogla dati odgovor zasto je ovaj balavac ustoličen na austrougarsko prijestolje

čitatelj portala
6 godine prije

Cijela Europa mora popravljati odnose s Rusijom.

Mikojan
6 godine prije

Nitko iz EU a tko imalo drži do svoje države i ekonomije neće odbaciti rusko tržište i neće sudjelovati u nikakvim sankcijama koje šteti domaćoj proizvodnji. Samo budale rade suprotno.

tuf
6 godine prije

Euroatlantski novinari na aparatima !

cool
6 godine prije

Pametan i pragmatičan odabir; politički Europski krugovi (određeni) su gurnuli njega u prvi plan za probijanje leda bez obzira što oni to jednako misle i učiniti ali tek poslije “galame” koja će se sigurno dignuti u svim izjavama i medijima; ne bi se čudio ako mu sljedeći korak bude i prema Kini i Indiji?!

Sinisa
6 godine prije

Prosto…obozavam Austriju;kao sto je nedavno rekao jedam nmadi Hrvat :”Mrzeo sam Srbe a onda sam upoznao neke od njih!” tako i ja: Mrzeo sam Austrijance a onda sam ziveo i radio sa njima.”
To je moja subjektivnost ali realno ocigleno su hrabri kada ovako rade.

Antonio Cagapulito
6 godine prije

Momak očito ima muda,za razliku od naših pudlica. “Colpo di maestro”.

VladoGrozny
6 godine prije

Joj dijete cuvaj se barbe Lavrova, taj maze Trexa i Nethana na kruh za dorucak. I budi jakooo oprezan kada budes naceo temu, ma bolje niti ne spominji PLIN, GAS, LNG jes’l cuo !

Stephen
6 godine prije

Zašto je odabral Moskvu ?? Pa vjerojatno zato jer tamo ima najveće šanse čuti istinu, ili nešto približno istini, za razliku od takozvanih “demokratskih” zemalja zapadnog svijeta.

Nena
6 godine prije

A sto će sada reći EU bratija ili je on samo njihov izaslanik?

Sunseeker
6 godine prije

Hmm možda griješim ali nije li taj Kurtz nešto trulo drobio protiv Rusije prije nekog vremena….ili sam zabrijao nešto.

alan ford
6 godine prije

Kurzu ne treba vjerovati, tip je sumnjiv. Jer, Kurz je i dalje član “Europskog vijeća za vanjske odnose” (ECFR), koju sufinancira i Soros. ECFR je podružnica Rockefellerovog “vijeća za vanjske odnose” (CFR) iz New Yorka. Soros je član glavnog odbora i u CFR-u u New Yorku i u ECFR-u u Briselu. Kurz je prije 2 i pol godine, najprije bio podržavao Merkelicu, kada je pozvala migrante. Tada je Kurz, bio još ministar vansjkih poslova u zajedničkoj vladi SPÖ-a i ÖVP-a. Nezadovoljstvo i bijes austrijanaca su bili sve veći, Podrška za OVP u anketama, 2016. pala je na 18%. ,a FPÖ je tada bio najjača stranka sa oko 30%. Onda Kurz, gle čuda, mijenja odjednom ploču, počinje napadati Merkelicu i počinje se zalagati za zatvaranje granica i balkanske rute i za oštre mjere prema migrantima. I to je činio stalno i u predizbornoj kamapanji i gle čuda, podrška za ÖVP odjednom… Čitaj više »

vito
6 godine prije

Pametan dečko.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI