Za saudijskog pilota koji je divljao po Floridi smatra se da pripada Al-Qaeda

Terorista u SAD-u
7 komentara

FBI je pronašao dokaze koji povezuju počinitelja snimanja pomorske zračne baze Pensacola iz prosinca 2019. godine, pilota pripravnika Kraljevskog Saudijskog ratnog zrakoplovstva, s osumnjičenim operativcem terorističke skupine Al-Qaede.

U napadu oružjem na mornaričku zračnu stanicu Pensacola poginule su tri žrtve, a osam je ranjeno. Napadač, drugi poručnik Mohammed Saeed Alshamrani, ubijen je od strane policijskih snaga. Incident je bio velika neugodnost za obje uključene zemlje.

Glavni odvjetnik William Barr objavio je u ponedjeljak da su istražitelji FBI-ja, nakon što su konačno otključali Alshamrani-jev iPhone, otkrili dokaze koji ukazuju na “važnu povezanost” s Al-Qaidom na Arapskom poluotoku.  Barr je rekao kako su FBI-ovi tehničari upali u napadačev telefon, unatoč tome što je Apple odbio pomoći, čak i nakon izravne molbe predsjednika Donalda Trumpa.

Direktor FBI-ja, Christopher Wray, dodao je da je veza između strijelca i Al-Qaede “više nego samo pitanje nadahnuća”, jer dokazi pokazuju da je “dijelio planove i taktike” terorističkoj skupini, kao i to da je djelovao “koordinirano”, zajedno s njima.

Američki su dužnosnici izjavili kako je mladog 21-godišnjaka, koji se uvježbavao u zračnom vojnom programu za Kraljevske zračne snage Saudijske Arabije, motivirala islamistička ideologija, što je dovelo do toga da napadne bazu na Floridi.

Prije napada, na društvenim je medijima objavio citate bivšeg čelnika Al-Qaede, Osame bin Ladena te je kritizirao američke ratove. Al-Qaeda sa Arapskog poluotoka, utjecajnog ogranka međunarodne terorističke mreže, preuzela je odgovornost za napad, no američki dužnosnici prethodno nisu potvrdili vezu između napadača i ogranka.

Al-QaedaFBIFloridasaudijska arabija
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
3 godine prije

Jel ovo reklama za Iphone koji kao stiti svoje korisnike cak i od Americkog predsjednika, jeli ovo reklama za supersposobni FBI koji otkljucava sve to pozeli ili je ovo reklama za rat protiv jos jednog dojucerasnjeg saveznika USA?

sobravia
3 godine prije

Kada bi netko sravnio sa zemljom, carstvo zla zvano Saudijska Arabija, bio bih neopisivo sretan. Najgore pleme na svijetu, čak su i od Židova gori.

Max
3 godine prije

Pa i SAD i Arabija podupiru AL Qaedu bez njih ne bi postojala.

Bosanac
3 godine prije

Ovaj brko je garant pobrko tipke u avionu …vidi mu pogleda zbunjenog 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI