Zakonodavac u Arizoni izjavljuje da bi država trebala odbiti glasove koji su pripali Bidenu zbog prijevare

Trump podrska
28 komentara

Svjedoci pravnog tima predsjednika Donalda Trumpa izjavili su u ponedjeljak zakonodavcima republike Arizone da su “kamioni” glasačkih listića svakodnevno uvođeni u centre za brojanje glasa, više od tjedan dana nakon izbora koji su održani 03. studenoga, dok je službenicima na šalterima rečeno neka ignoriraju neskladne potpise koji su se nalazili na glasovima pristiglim poštom.

Republikanski zakonodavac u Arizoni pozvao je kolege neka uskrate 11 državnih glasova izbornog kolegija demokrata Joea Bidena, zbog evidentne prijevare s glasačkim listićima.

Predstavnik Državnog doma Mark Finchem rekao je u ponedjeljak da je, na improviziranim ročištima kojima je predsjedao, vidio dovoljno dokaza, a koji potvrđuju tvrdnje tima predsjednika Donalda Trumpa o izbornim prijevarama u korist demokratskog kandidata te da republikanska većina u zakonodavnom tijelu države ne bi trebala imenovati izbornike za Joea Bidena.

“Vraćamo glasove na izbornom kolegiju, nećemo ih pustiti”, rekao je Finchem. “To je ono na što pozivam naše kolege i u Domu i u Senatu; na izvršavanje naše plenarne dužnosti i poštovanje ovlasti prema američkom ustavu.”

Presudna osoba većine u Arizoni u Senatu Sonny Borelli i savezni predstavnik Kongresa Paul Gosar stali su uz Finchemovu stranu dok je davao komentare, podižući nagađanja da ima potporu čelnika Republikanske stranke u državi i na nacionalnoj razini.

“Postoji pravni podnesak koji dokazuje da i mi imamo ovlasti”, inzistirao je Finchem. “Kada je riječ o ovom jednom pitanju, obična većina može sazvati Dom i Senat i za jedan dan donijeti odluku, odnosno odluku koje će se elektori u osnovi pridržavati. Nadalje, ta je odluka pravno obvezujuća.”

“Vidjet ćemo se svi na sudu”, obećao je Finchem.

U ponedjeljak je svjedokinja ispričala kako su “kamioni” glasačkih listića svakodnevno pristizali u centar za brojanje, gdje je ona radila više od tjedan dana nakon izbora koji su održani 03. studenoga, unatoč tome što su upravitelji rekli da je brojanje gotovo završeno. Druga svjedokinja je rekla kako je njoj rečeno neka se ne brine zbog glasačkih listića koji su pristigli poštom, a čiji se potpisi ne podudaraju s onim potpisima koji postoje u evidenciji birača.

Ali to nije spriječilo republikanskog guvernera države Douga Duceya da odobri rezultate izbora, koje je potvrdila državna tajnica Arizone Katie Hobbs, koja je Trumpove pristalice nazvala “neonacistima.” Konačno brojanje donijelo je Bidenu prednost od oko 10.500 glasova u odnosu na Trumpa, što je razlika od 0,3 posto.

Trump se telefonski javio tijekom saslušavanja. Nakon što je napao užurbanu odluku Duceya oko potpisivanja rezultata brojanja, moglo se čuti negodovanje.

Prema američkom ustavu, svaka država ima određeni broj glasova u izbornom kolegiju, koji biraju sljedećeg predsjednika, jednak broju njihovih predstavnika i senatora u Kongresu. Trenutno rezultati pokazuju da Biden osvaja 306 od 538 glasova na izbornom kolegiju, nasuprot Trumpovih 232.

50 državnih zakonodavstava mora do 14. prosinca odabrati niz elektora za predsjedničke i potpredsjedničke kandidate. Kandidat mora dobiti 270 glasova izbornog kolegija kako bi izravno pobijedio. Ako ne dobije toliko, Zastupnički dom SAD-a mora odlučiti o pobjedniku, kao što se dogodilo 1800., 1824. i 1876. godine, glasovanjem u izaslanstvima s jednim glasom za svaku državu, gdje je odlučujući glas imao potpredsjednik Mike Pence. Taj bi ishod mogao omogućiti Republikancima osvajanje pobjede ”u posljednji čas.”

Republikanci imaju većinu u zakonodavnim tijelima pet od šest država u kojima Trumpova kampanja osporava rezultat: Arizona, Georgia, Michigan, Pennsylvania i Wisconsin. Ako zakonodavci u bilo koje tri od tih pet država blokiraju imenovanje elektora, Bidenu će nedostajati presudnih 270 glasova.

Mnoge države imaju zakone koji obvezuju birače glasovanje za kandidate koji su osvojili najviše glasova u toj državi, iako su najoštrije kazne za takozvane “nevjerne birače” samo novčana kazna i oblik diskvalifikacije, koji takve birače u budućnosti onemogućuju da postanu elektori.

Američki izbori 2020Donald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Vidiš Lovre kako se to radi…

Mucke
3 godine prije

Dakle imamo gradjane prvog reda koji mogu glasati i mjesec dana prije izbora i ciji listici imaju luksuz stici i sedam dana nakon zatvaranja biralista i gradjane drugog reda koji se moraju pojaviti u tocno odredjeni dan i sat ,inace njihova izborna volja ne vazi.
Pazi sad ,ovaj propis(zakon) je usvojen samo u ovih 8 spornih drzava i to par mjeseci pred izbore.
Mislio sam da su nasi zakonodavci i sudstvo dno dna ,ali sada vidim da imaju i uzore.

Laki
3 godine prije

Jeli ikome “malo čudno” u današnje doba 2020.god. svi imamo super pametne mobitele, laptope sa nevjerojatnim mogućnostima fotografiranja i snimanja videa ta taku neku prevaru ej KAMIONIMA se dovozili, mogla je instalirati i rasvjetu i režisera zvati da to sve snimi ali eto nije se sjetila da ima mobitel koji će sve to snimiti i STVARNO biti dokaz na sudu nego joj se na riječ mora vjerovat da je ona to vidila!!!

Zvrk
3 godine prije

Sudeći po nekim trampijevim tvitovima, čini se da je i on lagano svjestan svega i da se postepeno povlači.

4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

Konačno da je netko od redakcije barem malo objasnio tijek izbora. Većina misli, da su važni samo i jedino glasački listići. Još jednom, SAD su prema ustavu i ustroju Republika, a ne Demokracija! Pisao sam već da samo glasanje i prebrojavanje listića nisu završni činovi izbora i da “It ain’t over, ’till the fat lady sings”. Kako će se stvari posložiti i tko će postati predsjednik tek ćemo vidjeti. Jedino do prije par minuta nisam znao, da su ove godine kroz Ustavni sud progurali, da države mogu donijeti zakon i kazniti elektore, ako ne glasaju prema uputama elektorskih odbora, što je bio jedan od osigurača za sprečavanje izbornih prijevara. Tako od ove godine 33 države imaju zakone, koje zabranjuju glasanje za nekog drugog kandidata. Prije su takav zakon imale ako se ne varam samo tri države. Tako je na izborima 2016. 10 elektora glasalo za druge kandidate 2 od Trumpa,… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio 4e 65 6b 64 6f 2e
Upitnik
3 godine prije

Ja sam simpatizer Trampa, budući da je protiv cijepljena, odnosno protiv globalista. Nadam se da će Tramp na kraju pobijediti.

Max
3 godine prije

Znači u Trumpovim tvrdnjama ima nešto.

Zare
3 godine prije

Tko vise može vjerovati ikakvom glasovanju i izborima kad se ovakve stvari dogadjaju bez obzira tko će biti Predsjednik. Žalosno !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI