Zanemarujući Bidenov ekspoze u NY Post, milijarder vlasnik Rupert Murdoch predviđa pobjedu demokrata

Biden i Trump izbori
14 komentara

Medijski mogul Rupert Murdoch navodno misli da će Donald Trump izgubiti na izborima u novembru, rekao je kolegama da su SAD “spremne za pospanog Joea Bidena“, tvrdi se u novom izvještaju – dok njegov list objavljuje curenje informacija o Bidenu.

Murdoch je “zgrožen Trumpovim rukovođenjem Covidom-19”, tvrdi u četvrtak Daily Beast, u izvještaju koji sugeriše da su lični stavovi tabloid tajkuna dijametralno suprotni onima koje podržava falanga vijesti koje njegova kompanija News Corporation kontroliše.

„Poslije svega što se dogodilo, ljudi su spremni za Pospanog Joea“, navodno je Murdoch nedavno rekao saradniku, koristeći ponižavajući nadimak koji predsjednik Trump koristi za svog demokratskog izazivača.

Iako 89-godišnji Australijanac više ne provodi dane radeći u podužoj listi naslova koji sačinjavaju njegovo medijsko carstvo, ideju da on potiho gaji simpatije za Bidena dok su njegove publikacije – uključujući New York Post, Wall Street Journal i, naravno, Fox News – čini se u potpunosti za Trumpa (uz nekoliko malih izuzetaka), teško je progutati.

NY Post je u srijedu bacio veliku “bombu” na Bidenovu kampanju, objavivši nekoliko članaka navodno zasnovanih na mejlovima izvučenim sa laptopa koji pripada sinu bivšeg potpredsjednika, Hunteru. Čini se da se u e-porukama vidi da je Hunter upoznao svog oca sa visokim rukovodiocem ukrajinske energetske kompanije Burisma Holdings, gdje je mlađi Biden dobio ležeran položaj u odboru uprkos tome što nije imao iskustva ni sa energetskim sektorom, ni sa ukrajinskom politikom.

Poruke su navodno uključivale zahvalnicu izvršne vlasti za susret sa Bidenom, datiranu manje od godinu dana prije nego što je Biden navodno izvršio pritisak na Kijev da otpusti tužioca koji istražuje Burismu (i, produženo, njegovog sina).

Iako je Bidenova kampanja negirala da se kandidat ikada sastao sa izvršnim direktorom Burisme, Twitter i Facebook preduzeli su korake bez presedana da ukinu priču NY Posta, skrećući mnogo više pažnje na njegove tvrdnje nego što je Post ikada mogao da se nada. Nakon što je zaposlenik Facebooka sa dugom istorijom rada u Demokratskoj stranci objavio da će društveni mediji “ograničavati širenje” priče do kritične provjere činjenica, Twitter je otišao korak dalje, blokirajući korisnike da dijele URL adrese Post priča u potpunosti.

Platforma za mikroblogiranje citirala je politiku na koju se nikada ranije nije pozivalo, a koja zabranjuje dijeljenje „hakovanih materijala“, iako je e-poštu navodno izdvojio serviser računara koji je platio popravku laptopa Huntera Bidena, a nazivanje „hakovanim“ bilo je prilično nategnuto. Čak su i glavni novinari koji su postavili linkove za priču da bi je kritikovali napadnuti zbog „promovisanja dezinformacija“, optuženi za pomaganje i podržavanje Trumpove kampanje i – naravno – Moskve.

Kada su republikanci u odboru za pravosuđe Doma pokušali da podijele priču na svom vladinom serveru kako bi zaobišli cenzuru Twittera, gigant društvenih medija uskočio je da blokira tu vezu. Izvršni direktor Twittera Jack Dorsey priznao je u četvrtak da je njegova kompanija pogriješila vršeći tako neviđenu cenzuru.

Jednim od svojih vodećih američkih naslova do grla u anti-Bidenovom „Oktobarskom iznenađenju“, Murdoch je u četvrtak odgovorio sa „bez komentara“ na Daily Beast mejl koji traži objašnjenje njegovog predviđanja pobjede demokrata, dodajući da „nikada nije nazvao Trumpa idiotom“. Potonji komentar se vjerovatno odnosio na tvrdnju iz 2018. godine da je ostarjeli mogul nazvao predsjednika “je**nim idiotom” nakon razgovora o imigraciji, pozivajući se na neslavnu antitrumpovsku knjigu “Vatra i bijes“ novinara Michaela Wolffa. I sam Wolff je kasnije priznao da je većina sadržaja njegove knjige bila „smjelo neistinita“.

Murdochova antipatija prema Trumpu bila je predmet mnogih nagađanja tokom godina. Rečeno je da je medijskog magnata toliko odbila ideja o Trumpovom predsjedništvu da je pozvao tadašnjeg šefa Fox News Rogera Ailesa da promoviše bukvalno bilo koga drugog – „čak i Hilary Clinton“, Trumpovu rivalku iz 2016. godine – prema navodnim priznanjima Ailesa datim na smrtnoj postelji samozatajnom fabulisti Wolffu 2017. godine.

Međutim, Fox News i Post ostali su mnogo simpatičniji u izvještavanju o Trumpu u odnosu na prosječne medije, a određeni stručnjaci i emisije – Sean Hannity, Tucker Carlson i „Fox and Friends“ – uživaju privilegovan pristup predsjedniku. Uprkos tome, predsjednik se nedavno požalio na Twitteru da je Fox dozvolio „više negativnih oglasa protiv njega nego praktično sve druge mreže zajedno“, optužujući smrt Ailesa za tobožnju ljevičarsku stranu mreže.

Donald Trumpjoe bidenNY PostRupert Murdoch
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Istina
3 godine prije

Super članak!
Murdoch je isto dio Kabale i radi za DUBOKU DRŽAVU. Sudjeluje na Bildeberg sastancima kao i drugi medijski moćnici.
Zbog toga, kao i drugi Kabalisti, mrzi Trumpa.
Trump će svima pokazati njihov prljavi veš. Suditi će im se zbog toga.
Zato se svim silama trude da sruše Trumpa.

Milance
3 godine prije

Demokrati nemogu pobjediti, nema šanse a niti Biden.Afera sa Vodenom oko njegovog sina i Njega u Ukrajini i Kini je jasna..Trump ovaj put pobjeđuje vise od 65%,.Nakon izbora ali Ce biti kmecanja kod demokrata i americkoj elita u svijetu.Znsju oni dobro sto ih ceka.Ptocitajte aferu Bidena https://blog.dnevnik.hr/globalnapolitika/?page=blog&subdomain=globalnapolitika

3 godine prije zadnji put uredio Milance
tucker carlson
3 godine prije

ne vidim kako bi tucker carlson mogao zadrzati na foxu svoju emisiju ukoliko pobijedi senilni,kriminalni,korumpirani i potencijalno pedofilni joe.ode ubrzo i fox pod utjecaj googlea tada.hvala.

Stara kuka
3 godine prije

Meni nije jasno zašto Facebook to sada cenzurira. Prvo snimke Bidenovog hvalisanja kako je ucijenio ukrajinske vlasti nedavanjem pomoći ako ne smijene tužioca koji je “kopao” po Burismi i ulozi Huntera Bidena se vrtila po interentu već više od godinu dana. Svi ovi podaci koje je NYT objavio su bili uglavnom poznati od ranije. Dakle tko je želio znati znao je.

Ali mentalni sklop leftardskih glasača je takav da bi Biden i Kamala mogli slobodno silovati i onda pojesti čitav razred male djece ispred Bijele kuće pred tisućama ljudi, a oni bi opet glasali za njih. Tako da “sitnica” od koruptivnog skandala Bidena i njegovog sina njih neće nimalo pokoloebati. Jer oni znaju samo jedno: Orange man bad i ništa ih drugo ne zanima.

Diego
3 godine prije

Jasno je kao dan da normalnih izbora neće biti.Ni jedan od kandidata i njihove pristalice neće priznati pobedu onom drugom.Ogromno iznenađenje biće da se desi situacija da jedan od njih proglasi pobedu,a da ovaj drugi to prizna i čestita.Jako teško.
Sve je spremno za tešku krizu i nerede koji će prerasti u ozbiljne sukobe.To je ono što je skoro sigurno.Dalji tek događaja je malo teže predvideti.Dugo će trajati kriza i sukobi.U kome pravcu će sve to ići,i koje razmere sukoba će sve to poprimiti,to ostaje da se vidi.
Nema tu normalnih izbora i priznavanja pobede bilo kome,nema šanse.

Max
3 godine prije

Murdoch je značajan igrač elite njegova pokazuje na čijoj su strani njegovi mediji kojih nije broj. Ali nije uvijek u pravu.

mQstar
3 godine prije

Slijedi spika:
Osama Bin Laden / Iran
te poveznica na 11.09.2001.

https://twitter.com/Mostar07943665/status/1317183263425835008?s=19

3 godine prije zadnji put uredio mQstar
Janoš
3 godine prije

Molim redakciju da nas prestane maltretirati sa zelenim kružićem i trakom koja svako malo iskače i prekriva tekst koji čitamo. Hvala

Mucke
3 godine prije

Rupert Murdoch ima puno toga za izgubiti u slucaju pobjede Trumpa.Rijec je o medijskom monopolisti koji kontrolira dvije trecine svih svjetskih medija.
Ovo sto on blebece je nista osim ” wishfull thinking”.

bauštelac
3 godine prije

kanarinac nije glup a da bidon pobjedi taj je mrtvac odma i dolazi ona indijka takozvana crnkinja i doviđenja moš mislit blm ima pjesma prokleta je amerika i zlato što sja

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI