Zapadna kampanja protiv Bjelorusije riskira poticanje Trećeg svjetskog rata, kaže zaokupljeni čelnik Lukašenko, nazivajući EU ”ludima”

Aleksandar Lukasenko
26 komentara

Sankcije i podrška oporbenim pokretima iz inozemstva usmjeravaju Europu opasnim putem, ustvrdio je dugogodišnji čelnik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, u bombastičnom novom govoru protiv EU i njezinih političara.

U intervjuu za Sky News Arabia objavljenom u srijedu, žestoki predsjednik rekao je da “Europljani [vode] hibridni rat protiv nas, Rusije, pa čak i Kine”.

Nazvavši čelnike država EU “ludim političarima” koji su ovisni o SAD-u, Lukašenko je ustvrdio da njihov pristup Moskvi, Minsku i Pekingu “ne stvara samo žarište napetosti – oni forsiraju Treći svjetski rat”.

Lukašenkova vlada suočila se s nizom novih političkih sankcija otkako su njezini dužnosnici prisilno prizemljili let Ryanaira, rekavši tadašnjim pilotima da su dobili vjerodostojne obavještajne podatke o tome da je u zrakoplovu bomba. Međutim, nakon što su izašli na teren, sigurnosni operativci uhitili su dva istaknuta oporbena aktivista koji su bili ukrcani, Romana Protasevicha i Sofiju Sapegu.

Incident se brzo pretvorio u veliku raspravu s EU, a Bruxelles ga je opisao kao “piratstvo koje financira država”. Od tada su brojne zrakoplovne kompanije odbile letjeti bjeloruskim zračnim prostorom, a nacionalni zračni prijevoznik Belavia suočio se s ograničenjima koja djeluju unutar 27-članog bloka. Privedeni par optužen je za organizaciju prosvjeda koji su potresli zemlju, otkako je Lukašenko proglasio pobjedu na predsjedničkim izborima prošlog ljeta, za koje oporba i mnogi međunarodni promatrači kažu da su namješteni.

U svibnju je predstavnike američke Nacionalne zaklade za demokraciju (NED) notorni par ruskih šaljivdžija prevario u otkrivanju uloge svoje organizacije u poticanju nemira, koji su uslijedili nakon izbora. Nina Ognianova, koja nadgleda rad NED-a s lokalnim grupama u Bjelorusiji, rekla je zvijezdama YouTubea Vovanu i Lexusu da je američko tijelo za financiranje pružalo podršku mrežama koje organiziraju zajednice i zatražila zasluge za prosvjedni pokret.

Aleksandar LukašenkoNEDrusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Željko
2 godine prije

Šah-mat Brke !

Belarusian President Alexander Lukashenko has signed a decree allowing visa-free entry for citizens of 73 countries to be vaccinated against Covid-19, the press service for the Belarusian Health Ministry said on Thursday.
The new rules will take effect on July 15. It is planned to administer vaccines against Covid-19 to foreigners on a paid-for basis at medical clinics designated by the Health Ministry.
The procedure for vaccinating foreign nationals will apply to all foreigners, including those eligible for visa-free entry into Belarus for other reasons, the Belarusian Health Ministry said.

Čudan lik
2 godine prije

Treći Svijetski Rat – je laž koja svaki puta uspije utjerati strah u kosti ovcama. Ova laž se koristi kako bi se ovcama skrenula pozornost sa drugih tema. “””” Ma neka …. (popuni prazninu) …. samo da ne bude rata””” – je način na koji ovce razmišljaju i to Gospodari i političari jako dobro znaju.

onaj najgl... Dalton
2 godine prije

Aman,
…česti uzvik u sevdalinkama…
Aman ljudi!!
Ovaj zaziva Treći svjetski rat…
U kući više nema ni komad slanine!
Pa more li bar jedan dan bez neke traume…

ledeno doba
2 godine prije

3. svjetski rat je već odavno u tijeku, samo većina to još uopće ne primjećuje..

u prva dva svjetska rata, poginuli su destci milijuna ljudi, ali je napravljena i velika materijalana šteta, uništena je mnoga infrastruktura, industrija, itd..

sada su gospodari kaosa odlučili voditi 3. sv. rat na drugi način: ne sa oružjem i bombama, da bi poštedili infrastrukturu i industriju, već tiho neprimejtno sa injekcijama, pobiti što više ljudi,m a da ovec to uopće ne kuže…

u oba svjetska rat, poginulo je, koliko? oko 70 milijuna…
to će biti sitinca, prema ononmem koliko će sada biti ubijeno cjepivima…

po mojjoj procjeni, već dosada, je od cjepiva + mjera lokdauna, u svijetu umrlo, tojest ubijeno preko 10 milijuna ljudi…

Šele
2 godine prije

slažem se sa lukašenkom, da su čelnici država EU ludi, opasno je što to isti i nekriju

gbnsdfbnsdfnbvsdfnvb
2 godine prije

Luki ne pravi se pametan, kad stvor izda zapovjed a ekipa čildrensa prenese to na izvršitelje onda ustoličenje nuksom neće nitko moći sprečiti. Tko misli da je ono sa skajnetom u Terminatoru kako je pobudalio pa izazvao nuks rašomon samo mašta scenariste ne vide dalje od svog nosa. Po tom principu, tog dokumnetarca, lažno zvanog igrani film, će ovaj skajnet, kojeg su izgradili u zadnja dva i po desetljeća, “pobudaliti” (to jest stvor će zapovjediti skajnetu da “pobudali”) i aktivirati nuks rašomon da bi rozmarina beba vladala ostatkom ostataka planeta ili tegle što netko reće.

Max
2 godine prije

Lukašenko je nedvojbeno u pravu Protiv Bijelorusije se vodi hibridni rat.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI