Zašto se u školama ne uči o zločinu nad Palestincima?

Palestina
85 komentara

Svi smo čuli o Holokaustu, tragediji židovskog naroda kojeg su nacistički zločinci pokušali uništiti. Nema dana da na europskim televizijama ne gledamo dokumentarce o ovom povijesnom zločinu. U tom zločinu su participirali i neki Hrvati, a za što nema nikakvog opravdanja i za svaku je osudu.

Međutim, Hini Yossi Gevir, direktor za međunarodna pitanja u Yad Vashemu i budući svjetski lider sjećanja na Holokaust izjavio je čudnu izjavu: “Svi Hrvati imaju odgovornost da se nose sa svojom poviješću, koja uključuje i ustaški režim“, te nastavio “Ustaški režim, srećom, nije predstavljao sve Hrvate. Mnogi Hrvati su se borili protiv toga, vjerojatno je bilo još puno onih koji su se tiho protivili, a bilo je i onih koji su htjeli pomoći Židovima i drugima koje je progonio ustaški režim“.

Sjećanje na Holokaust je “univerzalna ljudska odgovornost”, a građani o Holokaustu trebaju učiti od profesionalaca – povjesničara i srodnih zanimanja, govori Gevir. Naveo je da je Hrvatska među prvima u Europi poslala svoje nastavnike u Yad Vashem. Stotine su ih već sudjelovale na seminarima u vjerojatno najvažnijoj instituciji na svijetu za komemoriranje, istraživanje i obrazovanje o Holokaustu.

Slažemo se. Hrvati moraju znati što se dogodilo za vrijeme Drugog svjetskog rata. Također Hrvati moraju znati tko se, kako i zašto priključio nacističkoj Njemačkoj, te svojim nedjelima ostavio prljavi povijesni trag.

To ne smije stvarati hrvatsku kolektivnu krivnju, jer genocidne ideologije nije osmišljavao hrvatski narod, nego vođe koje, kao i danas, svojim “radom” čine zlo.

Glede učenja o Holokaustu u školama, također se slažemo, ali isto tako treba učiti i o drugim zločinima, uključujući i onaj nad Palestincima. Ne na način da se stvara kolektivna krivnja židovskom narodu, nego da se djeci objasni kako su izvor svih zala političari i socio-patološki pojedinci jedne države.

Zločine su osmišljavali i činili svi veliki hegemoni zadnjih 2000 godina, uključujući i genocid. Amerika je uništavala Indijance i Vijetnamce, Japan je žive zakopavao Kineze, Rim je također krvlju osvajao nove provincije, a ne smijemo zaboraviti Napoleona koji je također činio zločine u osvajačkim pohodima.

U školama se mora učiti i o stanovnicima Afrike, koje su Zapadnjaci iskorištavali, prodavali i ubijali. Ništa nisu bolje prošli i starosjedioci Južne Amerike, koje su ubijali i pljačkali. Danak u krvi su platili Armenija, Sirija, Irak, Libija, Jemen i mnoge druge zemlje. Lista je nepregledna.

Djecu moramo poštedjeti od raznih i perfidnih ideoloških manipulacija, koje stvaraju osjećaj odgovornosti i vode u ih depresiju. Psihički zdravo dijete ne mrzi i ne plaši se svoje budućnosti. Samo na ovaj način možemo stvarno zaštiti narode Palestine i Izraela. Mržnju mora zamijeniti ljubav prema bližnjem.

HolokaustIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
85 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Brahman
1 godina prije

“Zašto je dim iznad Aušvica vječni dim, a dim iznad Palestine pičkin dim?”

Ico
1 godina prije

Ustaše su Drugom svjetskom ratu bili”podizvođači”, jer je vazalstvo hrvackim političkim elitama u genima! Glavni izvođač istrebljenja Židova je bio Hitler, a zna se tko je Hitleru dao ideju za istrebljenje Židova, jer to nije izvorno njegova ideja! Ustaše su bili zlo za hrvacki narod, moj otac Roko je bio ustaša, pa mi je pričao kakve su zločine činili, naravno uz potporu katoličkih popova

Ziv je Geza
1 godina prije

Evo na imbexu.hr sok i nevjerica.

Zgrozeni bestijalnoscu Ruskih okupatora objavljuju da je u Bahmutu poginuo americki “Humanitarac”.

Vjerojatno je pripremao hamburgere za gladnu Rusku vojsku.

1 godina prije

Do činjenica se ne dolazi emocijama, do njih se dolazi hladne glave. A kad se emocije umešaju onda dolazi do oštre podele:

  • jedni se slepo drže zvaničnog narativa, za njih su Jevreji uvek ugroženi bez obzira šta činili, tačnije ne žele da razmišljaju o tome šta Izrael radi drugima.
  • drugi idu u suprotnu krajnost, za njih su sadašnja nedela Izraela dokaz da su uvek i oduvek takvi – do te mere da negiraju stradanje Jevreja u WW2.

Postoje do-ka-zi o stradanju Jevreja koje nije dovodila u pitanje ni jedna strana isto kao i za sadašnje zločina iako ih vlast Izraela lukavo prikriva (ne sme se zaboraviti ni napadanje Irana)! Džaba se mediji prave ludi, lako je odrediti ko šta radi, lako je shvatiti da je Hamas pion Mosada (za šta takoće postoje posredni dokazi)… ako neko uopšte želi da o tome razmišlja.

Yugo45neregistrovan
1 godina prije

Iz straha,istog straha zbog kojeg se autor teksta potpisao sa LR.

Sam
1 godina prije

Zato sto je citav svijet porobljen od Goga i Magoga(Hazari,Askenazi,neSemiti) koji vraca jevreje na mjesto na koje moraju doci da bi se jednom zauvijek zavrsila prica s najvecim smutljivcima,zlocincima,buntovnicima protiv Boga i nemani koja muci svijet milenijumima. Izgleda da je citav “slobodni svijet” porobljen a da su samo palestinci slobodni iako najvise stradaju. A receno je u predskaznjima da kad se oni pojave(Gog i Magog) niko im se nece moci suprostaviti,sto vidimo vrlo jasno u dogadjajima od francuske revolucije,a mozda i ranije pa sve do danas. Oni i njihov povratak u Svetu Zemlju jesu preduslov da dodje i Antihrist tj Dedzal i da se vrati Isa a.s/Isus koji ce ih/ga zauvijek unistiti i osloboditi svijet hiljadugosinjeg belaja i zla. E zato im se niko ne smije suprostaviti jer imaju veliku ulogu u Zadnjem vremenu i svi dogajaji iz zadnjih nekoliko stotina godina su bili priprema za ove velike stvari. Malo… Čitaj više »

Nekoime
1 godina prije

U znak zahvalnosti, Židovi čine sve ne bi li zavladali svijetom i pokorili gojime. Masmediji, financije, vojna industrija, farma…sve je u rukama Židova.

alexosijek
1 godina prije

Dakle, jedino što ovdje mogu komentirati opet, puno hvala portalu jer je prenio ovu izjavu, jer sam ju isto popratila prije neki dan i očekivala makar nešto u svijetu MSM-a, a tamo ništa – čak niti u jednoj rečenici.
A što se tiče Palestinaca…Sirije, Libije, zemalja Afrike, Južne Amerike….molim za sve, i to je jedino što mogu trenutno napraviti…lp

Crna
1 godina prije

Znanje iz glave i razumijevanje istog su obicno dvije istine na potpuno suprotnim stranama. Primjer: Moj nono je ostao bez broda uslijed nacionalizacije iako ga je stekao svojim radom od 14- te godine ( prisilno, jer je mlad ostao bez oca) pa bi normalan covjek zakljucio da su mu svi potomci odgojeni na suprotnoj strani komunisticke Jugoslavije. No medjutim on je bio samo biznismen. Njega je zanimala lova vise od svih principa i politickih prica. Za takvog, komunisticka Juga bila je raj na zemlji, unatoc prozivljenoj nacionalizaciji. Nastavio se baviti biznisom brodovima u turizmu, krenuo s manjim, zavrsio s velikim i ostavio za sobom toliki novac da nam se svima zavrtjelo u glavi. Za njega su Tito i ekipa bili ludjaci koji su dozvolili ljudima da zaradjuju lovu bez placanja poreza s rupama u zakonu i sivom ekonomijom gdje god se okrenes.I dok je on plivao u koministickom rezimu bogateci… Čitaj više »

BordoDNK
1 godina prije

Ne uči se jer za Palestinski narod ne važi ista pravda koja je sustigla kreatore holokausta. Iz istog razloga ” kolijevka demokratije” nije odgovarala za monstruozne zločine od onih nad Indijancima, pa preko Vijetnama, Koreje, Iraka, Sirije… Oni su imuni od međunarodnog suda u Hagu, kao i Izrael. Pozicija sile im daje pravo da čine haos po svijetu, a da za to ne odgovaraju. Barem ne na ovom svijetu. Palestinski narod nema nikog iza sebe, izdani su i prodani od svih. Opterećeni i međusobnom neslogom i trvenjem raznih frakcija. Čemu onda dobrom da se nadaju? Njihova patnja traje decenijama, i ne nazire joj se kraj. Free Palestine…će ipak jednom biti, svakom zlu dođe kraj, kad tad.

Ćifson
1 godina prije

Zato jer hazari printaju novac, drže medije itd,

Max
1 godina prije

Zato što su žrtve Hazara.

Morona
1 godina prije

Tu su oni Jevreji što priznaše Kosovo ?

Rimtutituki
1 godina prije

Pruzajuci pomoc,promrzloj djecicu,kaze mu zena,zaginu usa humanitarac. Bar da kazes” koljem redom” a ne ko pickica. Ovakve stvari su razlog propadanja zapada,hipokrizija.

DEDA
1 godina prije

ČOVIJEK JE BIOLOGIJON NEMOĆAN NAUČITI.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI