Zbog milijardi dolara pomoći i olakšica koje će Sjedinjene Države poslati van zbog koronavirusne krize, Trump pozvan na davanje veta na novi zakon

Donald Trump
15 komentara

Simpatizeri predsjednika Donalda Trumpa potiču ga neka stavi veto na dugo-očekivani Zakon o olakšicama za Covid-19, s obzirom na to da je zakon vezan uz inozemnu pomoć, iznose osobnih plaćanja i neke odredbe koje nisu povezane s Covidom-19.

Nakon što su Dom i Senat u ponedjeljak navečer zaključili dogovor o planu vrijednom 900 milijardi dolara, neki su se američki konzervativci javili na Twitter, ističući pravne detalje za koje smatraju da su upitni.

Snažan bijes izazvao je račun za poticaje vezan uz milijarde dolara inozemne i vojne potrošnje, budući da je potrošnja za te namjene bila dio Objedinjenog zakona o razmjerima. Internetski komentatori bili su zgroženi potezima američke vlade, koja je spremna potrošiti stotine milijuna na inozemnu pomoć, dok bi osobni iznosi za mnoge Amerikance koji se bore za preživljavanje, iznosili samo 600 dolara po osobi. Primjerice, 1,3 milijarde dolara otišlo bi u Egipat, 700 milijuna u Sudan i 500 milijuna u Izrael.

“Svaki Amerikanac, bio da je ljevičar ili desničar, trebao bi zatražiti veto na ovaj poticajni dogovor, koji stranim vladama i američkim umjetničkim centrima osigurava više sredstava nego američkom narodu”, objavila je konzervativna komentatorica Candace Owens.

Neke je druge zbunilo nekoliko odredbi Zakona o olakšicama u kojima se čini da se manje raspravlja u medijima nego o osobnim provjerama.

Na primjer, u velikoj pobjedi zabavne industrije, račun za poticaje pretvorio bi nelegalno objavljivanje sadržaja medija u kazneno djelo, s kaznom zatvora do 10 godina.

Između ostalih znatiželjnih dijelova, navodni plan olakšica također uključuje produljenje poreznog kredita za vlasnike trkaćih konja, kao i službeni američki stav o reinkarnaciji Dalaj Lame, namijenjenog za osudu kineskog ponašanja prema tibetanskim budistima.

Neki korisnici Twittera mislili su da bi Trump trebao barem staviti veto na određene stavke zakona, kako bi “onemogućio slanje novca za stvari koje nisu povezane s Covidom-19.”

Predsjednik tek treba komentirati bilo koju stavku prijedloga zakona ili Objedinjenog zakona o razmjerima. Prije toga, međutim, Trump se zalagao za više nego dvostruko veće osobne isplate od iznosa od 2.000 dolara, no neki od njegovih članova, prema izvorima Washington Posta, su odustali od te zamisli.

Očekuje se da će Trump kasnije ovog tjedna potpisati zakon kojeg je odobrio Kongres.

COVID-19Donald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Makedonac
3 godine prije

Jaka vest, ali kolege novinari logicno, molim čitajte malo dublje. Zakon je na 5000 stranica, da dosta love ide za razne COVID NVO, tamo gde ne karantintiraju, vaksinišu i maskiraju dovoljno. Cilj je da NWO naj na kraju stane, imam predvid 5-10 godina integracije, love, batine, terora i na kraju da ga naprave. Dajem naj važno: Sledeća vlast će biti obavezana da ispuni taj zakon, a sledeći predsednik moze da sam ja 😉 Sledeći Twit Trampa je video, kako nakon noćnog ‘zatvaranja’ brojanja glasova, jedna žena 2-3 sata skenira jednu istu u mašinu za brojanje glasova, i eto tako ujutro postalo čudo, razultat se obrnuo. Imam predvid, da se ta sila iza Trampa još nije predala, i više od toga, može i da pobeđuje, tu odozdo može da mi ne vidimo jasno, u smislu medije da, televizija da, Soros da, kolonijalni zapadni lakeji, jeste, priznaju Bajdena, ali kako istinski stoje… Čitaj više »

Herc
3 godine prije

Naravno staviti veto jer će pare poći u nepoznatim smjerovima tačnije u džepove propalica iz antife ,crnaca i pedera koji su svi glasali za leš iz zombi filmova.

lika
3 godine prije

Da mi je znati sto Amerika podrazumjeva pod tim
inozemna pomoć?

Petar
3 godine prije

Trump je rekao da ce dati Indoneziji dvije miljarde dolara ako uspostave diplomatske odnose s Israelom.
Trump je veci Israelac nego sam Netanjahu.

3 godine prije zadnji put uredio Petar
Mahatma
3 godine prije

Krešendo ovih četiri godine je otvoreni rat Donalda i republikanske većine u senatu. Zanimljivo je kako Trump ispada veći ”ljevičar” od demokrata zahtjevajući 2000$ pomoći amerikancima. Trump nema šta izgubiti a republikanska stranka puno toga.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI