Zbog napada u Siriji na konzultacije pozvan izraelski veleposlanik u Moskvi

Gary Koren - veleposlanik Izraela u Moskvi
58 komentara

Iako izraelski premijer Benjamin Netanyahu prijeti da će Sirija skupo platiti jer se usudila ispaliti projektil na izraelski teritorij, kojeg je izraelska proturaketna obrana oborila i pao je na teritorij Jordana, čini se da se zbog nedavnog napada izraelskih zrakoplova, navodno na položaje Hezbollaha u Siriji, situacija dodatno zakomplicirala.

Naime, izraelski Haaretz javlja da je nakon napada u Siriji Rusija pozvala na konzultacije izraelskog veleposlanika u Moskvi.

Izraelski veleposlanik u Rusiji je bio pozvan od strane ruskog Ministarstva vanjskih poslova da pojasni napad izraelskih zrakoplova u Siriji.

Kao što je izvijestio Haaretz, rusko Ministarstvo vanjskih poslova je pozvalo izraelskog veleposlanika u Rusiji, Garya Korena, da objasni upad izraelskog zrakoplovstva u sirijski teritorij u blizini Palmire, gdje sirijski vojnici i Hezbollah nastavljaju borbu protiv terorista takozvane “Islamske države”.

Izraelski list navodi da je rijetkost da Moskva poziva Izrael da objasni svoje akcije u Siriji. No, ovaj put je Izrael gađao položaje blizu Palmire, gdje su stacionirane ruske snage, koje blisko surađuju s Hezbollahom i sirijskom vojskom u borbi protiv terorizma.

Izraelski premijer Netanyahu je rekao kako Izrael neće dopustiti da Hezbollah nabavlja napredno oružje.

“Kada smo otkrili pokušaj prijenosa naprednih oružja za Hezbollah, a imali smo obavještajne podatke i operativnu sposobnost, djelovali smo kako bi se spriječilo. To je ono što se dogodilo, a to je ono što će se i događati”, rekao je Netanyahu.

Međutim, sirijski vojni vrh je negirao da je u Palmiri meta bio Hezbollah, a manja šteta je počinjena sirijskim obrambenim položajima.

U svakom slučaju, poziv izraelskog veleposlanika u Rusiji, Garya Korena, da u ruskom Ministarstvu vanjskih poslova objasni razloge i ciljeve napada dokazuje da je Izrael napad proveo bez korištenja posebno uspostavljene linije između izraelske vojske i ruskog zapovjednog centra u sirijskoj bazi Hmeymim.

HaaretzNapadpalmirapoziv veleposlavnika
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
apolo
7 godine prije

Bendzo prijeti Siriji zbog ispaljenog projektila na teritoriju Izraela dok izraelski avioni slobodno ulaze u Siriju i bombarduju po zelji. Kakava je to bolest. Peskov je izjavio da Izraelu nece biti dopusteno da gadja Hezbollah u Siriji. Normalno da bi tvrdnja bila uvjerljiva Cionisti su ostali bez par aviona. Navodno ih je srusio s-200. Vidjecemo kako ce se stvari odvijati.

Weteran
7 godine prije

Poslednjih par decenija, Izrael je vrlo suvereno “šamarao” od Sudana do Irana!?
Otvoriji su vatru čak i na razarač SAD?
Vremena se menjaju, a stare navike teško zaboravljaju?!

subaru
7 godine prije

Rsui koga vi farbate, slušajte i dalje zapovjedi odabranih.

dalmata
7 godine prije

Ajmo rec,Rusi se (jos)drzu stare skole.Izraelac je “pozvan na konzultacije”.Je li itko normalan misli da se olos ovakog kalibra ikad odazva na ikaku ljudsku reakciju.Svojevremeno.kad su isti krvoloci kidisali na Palestinski logor Tal el Zatar(simbol otpora Palestine) u momentu kad je na zasjedanju slavnogUN pred prestavnicima cilog svita.pokazano da opkojljena Palestinska dica jidu stakore da prizivu,gnjida zvan Izraelski ambasador pri UN se zadovoljno cereka,prid ocima i javnosti i novinari.Prema tome ovo lipotan je dosa (vjerovatno)da mu se ocita lekcija i stavi do znanja da su debelo prisrali i da je doslo vrime da zderu svoja vlastita(Izraelska)govna.Naravno,Rusi su to fino(kao civilizitan narod)upakovali

Tomica
7 godine prije

Izrael od zacrtanih ciljeva i politike neće odustati jedino će se promijeniti pristup i način provođenja aktivnosti u tom pravcu. U tome će sigurno imati podršku SAD pa onda redom i ostalih EU uvlakača. Putin je drastično promijenio situaciju na BI pa vjerujem da će i sa ovim izaći na kraj. Mi bi to nešto odmah ali sigurno će trebati vremena da to dođe na svoje i da Izrael prekine sa upadanjem u Siriju kako mu se digne. Ne kažu džaba: “Lako je naučiti, teško je se odučiti.”

Georgij Žukov
7 godine prije

Bilo bi svrsishodnije da su Rusi oborili avione , pa poslali svog veleposlanika u izraelu da im objasni zasto.

apolo
7 godine prije

Izraelski ministar odbrane Avigdor Lieberman je danas izjavio da ce u slucaju da sirijci budu gadjali izraelske avione unistiti sirijsku PVO. Jutros rano je srusen izraelski dron u blizini Golanske Visoravni.

čitatelj portala
7 godine prije

Rusi to rješavaju na stari i učinkoviti način. Neka se misli Izrael, bar formalno. Igrice ispod stola ne možemo prokljuviti, ali ovdje nekako vjerujem Rusima, najvećim majstorima geopolitičkog šaha.

deplorable
7 godine prije

Danas se slavi treca godisnjica pripajanja Krima svetoj slavenskoj zemlji Rusiji.
A za Ukrajince, podigli ste ruku na Ruse i budite prokleti.

Ivan1
7 godine prije

Izraelu bi u interesu bilo da vidi Rusiju kao partnera. Ako je vide kao prijetnju to bi bio autogol.
Sa Iranom i ostalima nisu u dobrim odnosima, samo s Rusijom mogu pričat o svemu tome.Valjda nisu toliko nepromišljeni da ulaze u sukob s Rusijom.
Samo da napomenem Rusija je iz Sirije izbacila Američku koaliciju od preko 100 država.

leone
7 godine prije

Škorpion i žaba je basna koja se često pogrešno pripisuje Ezopu.[1] Priča je to o škorpionu koji pita žabu da ga prenese preko rijeke. Žaba se ispočetka boji da će je škorpion ubosti, ali škorpion je uvjerava kako će, ako je ubode, ona potonuti te će se on utopiti. Žaba potom pristaje, ali je škorpion ipak na sredini rijeke ubode i tako oboje osudi na smrt. Kada ga žaba u samrtnom hropcu upita zašto je to učinio, škorpion odgovara: “Ja sam škorpion, to mi je u prirodi.”

Baba Vanga
7 godine prije

Kada vidim ovdje u Astriji da oni Austrijanci nose majice sa likom Putina onda polako shvatam da je Ruska taktika fenomenalna jer znaci da ovdje ljudi sve vise shvataju sta se dogadja a da su Rusi odmah krenuli u Ukrajinu sa sirovom silom sve bi palo u vodu zbog strasnih medija koji su lazni☺

davor
7 godine prije

Likud će uništiti Izrael nema nikakve sumnje u to

čitalac
7 godine prije

Izraelski zrakoplovi doletjeli čak do Palmire?!?
Pa, što rade Rusi? Zari ih nisu mogli prije opaziti pa ispaliti rakete kao upozorenje, da se vrate u svoje baze?
Nešto mi ovdje smrdi…

Jupiter
7 godine prije

Do sada je Izrael dejstvovao “preventivno” po bliskom istoku. Uz manje ili veće osude zapada ili istoka. Rušenje Izraelskih aviona od strane Rusa bi mnogo toga dovelo u pitanje i zbog toga ni jedni ni drugi sebi to neće dozvoliti.

Murat
7 godine prije

Neki toliko briju na sveprisutnu zavjeru i prisustvo jevreja u svakom jajetu da pomalo gube perspektivu. Da, utjecajni su i kontroliraju dosta toga, ali nisu svemoćni. Ako i bukne WW3 uskoro, i bude iniciran oko Sirije, bar nekoliko nukleara će na sebi nositi natpis jaffa, kao na onim narančama, i pretvoriti odabranu zemlju u odabranu pustoš. Ako odabrani to ne razumiju, onda su i oni toliko izgubili perspektivu, da su počeli i sami vjerovati u svoju nepobjedivost, a buđenje će biti okrutno. Sirijsku PZO neće gađati osim ako nisu spremni na rat s Rusijom, a tolike budale nisu. Uostalom, stvari se ubrzano zahuktavaju oko Sirije, na konačne odgovore nećemo dugo čekati, ove godine se sve rješava. Krajnji rezultat ćemo vidjeti; ja osobno ne bio na strani odabranih. Ni izdaleka.

Željko
7 godine prije

Gledao sam skoro emisiju o podjelama u izraelskom društvu , gore imaju podjele nego mi na ” Zapadnom Balkanu ” ! Rasizam je ogroman naspram crnih etiopskih Židova ( nisam znao da ima Židova koji imaju crnu boju kože do tada ) ! Zovu europske ( bijele ) Židove ” Aškenacisti ” i kažu da to društvo još samo funkcionira zbog vojske koja je jedina vezivna nit ! Zbog politike Izraela , oprostite mi ali sam iskren , više nisam suosjećajan naspram gubitaka Židova jer što oni rade Palestincima je skoro u razini WW II , ” genocidni entitet ” je po meni Izrael !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI