Zelenski izdaje upozorenje za isporuke Abramsa

Zelenski
28 komentara

Predsjednik Vladimir Zelenski kritizirao je nedostatak brzine Washingtona u isporuci teških tenkova Ukrajini. U intervjuu za Sky News u petak, ukrajinski lider je takođe upozorio da Kijev neće biti zadovoljan malim brojem tenkova sa Zapada.

Komentari Zelenskog dolaze nakon što su SAD u srijedu obećale da će Kijevu isporučiti 31 tenk M1 Abrams, ali su upozorile da bi isporuka mogla potrajati nekoliko mjeseci ili više. Bijela kuća je objasnila da očekuje da će nabaviti mašine iz industrije, umjesto da ih izvlači direktno iz vlastitih zaliha.

Međutim, Zelenski se požalio da će, ako američki tenkovi stignu do avgusta, biti “prekasno”. Insistirao je da šačica tenkova „neće napraviti razliku na bojnom polju“.

Ukrajinski predsjednik je za Sky News rekao da je Kijevu trenutno potrebno “300 do 500 tenkova” kako bi mogao pokrenuti kontraofanzivu protiv Rusije.

„Ne radi se o politici, već o konkretnim rezultatima na bojnom polju“ , rekao je on.

Zelenski je također zahvalio zemljama koje su isporučivale oružje Ukrajini i napomenuo da se ukupno 12 zemalja već obavezalo na jačanje tenkovske koalicije Kijeva.

Ranije ove sedmice Njemačka je službeno odobrila isporuku Kijevu 14 tenkova Leopard 2A6 iz vlastitih zaliha, a također je dala dozvolu drugim zemljama da ukrajinskoj vojsci dostave vlastiti oklop njemačke proizvodnje. Berlin je rekao da očekuje isporuku Leoparda najkasnije do kraja marta.

Ostale zemlje koje su također obećale svoje teške oklope Kijevu su Velika Britanija, Poljska, Kanada, Španija, Norveška i Holandija.

Rusija je u međuvremenu upozorila Zapad da ne nastavlja da snabdeva Ukrajinu oružjem, tvrdeći da ono služi samo za produžavanje sukoba. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov također je upozorio da njemački i američki tenkovi neće promijeniti ishod borbi i da će “gorjeti” kao i ostalo oružje koje je isporučio Zapad.

AbramsrusijaSADukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Slon
1 godina prije

Zasto rusi toliko galame umjesto da sute, u tisine se pripreme u u 10 dana uniste sve nove zapadnokrš tenkova kad stignu?
To bi bio šamar zapadu za pamćenje!!!

LZN
1 godina prije

Zelenski sjedi miran
stvari se zahuktavaju
udario izrael na Iran
cili svit postaje nemiran.
.

Vojni analitičar
1 godina prije

“Međutim, Zelenski se požalio da će, ako američki tenkovi stignu do avgusta, biti “prekasno”.

Prekasno za što? Pa zar nas sam Zelenski i svi njegovi propagandisti i podržavatelji širom svijeta ne uvjeravaju svakodnevno kako Ukrajine sveudilj pobjeđuje na bojnom polju i bez tih tenkova?

Ime
1 godina prije

Halo administratori. Trenutno sam u Sweden. Nema sanse da otvorim bilo sta vezano za Phizer na vasoj stranici. Tko je vec danima. Znam da zataskavaju, da vas blokiraju ali uradite nesto po tom pitanju inace ima da vas nema… Razmislite kako pisete naslove…mozda je samo slika dovoljna. Poz P.S. Pisite naslov na satrovackom ako treba

tihobl
1 godina prije

Zelenksi napao Iran. Bobmbe padaju po Teheranu i Isfahnu, dronirane su fabrike, rafinerije ulja i nafte, zgrade u centrima gradova. Mi smo se smijali Podoljaku kad je rekao da ce Zelenski izbombardovati Iran.
A to nije sve – zemljotres od 6 rihtera pogodio je Iran istovremeno kad je poceo raketni napad.

indy
1 godina prije

Tako ti njima odbrusi da se zna ko gazda,i naredi da imaju odma dostavit:5000 teških tenkova,10000raznih oklopnjaka 100000 raznih topničko raketnih sustava,10000 lovačko bombarderskih aviona zadnje generacije 10 000 borbenih helikoptera i par miliona tona zadnje generacije jurišnih pušaka mitraljeza i kratkog oružja sa pripadajučom opremom i municije za sve navedeno za sljedečih 100000 godina,nek se zna da ti gazda što če tebi tamo neki biden ili ursulja određivat što češ dobit za preprodaju na crnjaka,pardon za Ukrainsku vojsku.Da i bar bilion dolara u zlatu svaki tjedan,a za onih još par viletina po svjetu što ti za oko zapele,pardon za Ukrainsku vojsku.

Mirko
1 godina prije

Msm da od lovaca nema nista. Obuka pilota traje godinama, plus trebaju im piste, smestaj. A ruje imaju lep arsenal dalekometnih raketa

tihobl
1 godina prije

САД подржавају кијевске власти и због огромних резерви титанијума у Украјини, пише “Њузвик”

Max
1 godina prije

Tih tenkova je vrlo malo.

mladen3x
1 godina prije

Jbme Pas ako ovaj Zelinski nije zapravo Ruski igrač…

Dado
1 godina prije

Džaba tehnologija ako nemaš resurse.
Ako je rijetka nabavka i uz to još skupa, onda nisi ko kurentan i Firmen se sele tamo gdje im je bolji profit

Ivan
1 godina prije

Kad ce Rusi konacno utamaniti to smece?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI