Zvaničnici zemlje EU uhvaćeni u ukradenom automobilu

Rumunija granica
24 komentara

Delegaciji rumunske vlade koja je krenula u zvaničnu posjetu Moldaviji zaplijenjen je jedan od automobila, nakon što je granična provjera otkrila da je prijavljeno da je ukraden u Italiji prije više od deset godina, javljaju lokalni mediji. Njen trenutni vlasnik je upravo ta agencija zadužena za nadzor integracije nacionalnih baza podataka sa EU i međunarodnim.

Automobil, čija marka i model nisu precizirani, registrovan je na rumunsku Upravu za digitalizaciju (ADR) i jedno je od vozila koje je delegacija ministra za istraživanje, inovacije i digitalizaciju Sebastiana-Joana Burduje koristila za putovanje u Kišinjev ove sedmice. Moldavski graničari su provjerili Interpolovu bazu podataka i vidjeli da je automobil prijavljen ukraden u Italiji 2010. godine, navodi mađarska novinska agencija MTI pozivajući se na rumunske novine.

Šefu ADR-a Dragosu Cristian-Vladu dozvoljen je ulazak u Moldaviju, do konsultacija sa rumunskom ambasadom u Kišinjevu. Kasnije mu je rečeno da na odlasku iz zemlje preda automobil moldavskim vlastima.

Rumunski zapisi pokazuju da je vozilo mijenjalo vlasnika nekoliko puta između 2010. i 2017. godine, kada ga je vlada zaplijenila u sklopu poreske presude protiv njegovog tadašnjeg vlasnika. Rumunska poreska uprava ga je potom dala Ministarstvu za telekomunikacije, koje je ubrzo postalo Ministarstvo saobraćaja i telekomunikacijske infrastrukture. Ministarstvo ga je 2020. godine dodijelilo ADR-u, koji djeluje pod njegovim okriljem.

Cristian-Vlad je lokalnim medijima rekao da se ovakav sramotan incident mogao izbjeći povezivanjem raznih baza podataka zemalja članica EU, ali je njegov ADR zadužen za postavljanje tehničkih i zakonskih uslova za interoperabilnost baza podataka.

Moldavija je bivša sovjetska republika koja se nalazi između Ukrajine na istoku i Rumunije, koja se pridružila EU 2007. godine, na zapadu. Njegovi stanovnici većinom govore rumunski.

ItalijamoldavijaRumunija
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Eh ti Rumunji baš nestašni

M.r H.F
1 godina prije

🤣😂. Hahahaha idi u pm!!!! Je o te gdje ja živim !!!

vanja
1 godina prije

Ово је чак позитиван пример.Они се не бахате расипањем и куповином бесних аута од народних пара него возе скромнији,старији ауто,а то што је мазнут,како су они могли да знају кад им је додељен?

tihobl
1 godina prije

Sta se desilo u BL – covjek kupio auto u Italiji. Ocarinio i kad je dosao da ga registruje policija ga uhapsi i auto zaplijeni. Ispitivali su ga kad je ukrao, kako je ukrao i sa kim. Dzaba racun da je uredno kupio, dzaba papiri.

Kasnije se otrkilo da se vlasnik auta razvodi od zene, da je prodao auto, a da je ona cim je saznala prijavila da je ukraden. Citava peripetija je nastala koja nikako da se razmrsi jer ona nece da povuce prijavu.

tata mata
1 godina prije

ehhh bas su nestasni ti zapadni partneri kojim se optimista i hiber dive

Klica
1 godina prije

Tko bi rekao, sve postenjacine u EU

1 godina prije

vjerojatno su i ostali primjetili- saznali………..
Massimo Savić, neka ti je pravedna Nebeska Vaga.
Ulazim i grad nestaje
Zaboravljam strah
Usporavam korake
Gledaj moje ruke, gledaj san
Primakni svoje tijelo, toplo je
Pogledaj, nije još dan
Padaju zvijezde, ou-ou
Oboji se sve
Otvore vrata
I vidi svijet kraj nas
Gledaj moje ruke, gledaj san
Primakni svoje tijelo, toplo je
Gledaj moje oči, gledaj sjaj
Sjaj u tami
Na mene dolaze sjene
I mirno stoje između nas
Gledaj moje ruke, gledaj san
Primakni svoje tijelo, toplo je
Gledaj moje oči, gledaj sjaj
Sjaj u tami
Sjaj u tami
Gledaj moje oči gledaj sjaj
Sjaj u tami
Sjaj u tami
Sjaj u tami

1 godina prije

nekoliko ispisa :
…ADIO BRATE !
Sjaji brate moj,sjaji…neka tvoja svjetlost obasja svu tamu koja je svuda oko nas…nek ti sunce vječno sja,sjaji u tami moj brate …….
……….Bio si velik i poseban. Hvala ti na svoj glazbi, podršci i ljubavi.
……………..“Massimo | 1962. – 2022. |
“u prolazu smo svi,
svakom se vrijeme isto troši,
svakom je dan bogom dan,
netko će ljubit, a netko ostat sam”
Iskrena sućut obitelji”;

Necjepljeni Kokot
1 godina prije

Romale Romale ! 🙂

nessy
1 godina prije

Ti Rumunjski sirotani, za vladu nabavljaju polovna vozila? Pa, Hrvatska u skladu sa svojim skromnim mogucnostima ima za Plijenkovica na raspolaganju dva blindirana Merca, placena cca 13 miljuna kuna. Posto ih je vec nagrizao zub vremena (imaju skoro 4 godine), stigla su dva nova Audija A8 TDI 4×4, blindirana naravno, a cijenu cemo saznati drugi put, jer to navodno nabavljaju obavjestajci, mimo natjecaja, pa je cijena drzavna tajna. Slava Plijenkovicu.

nessy
1 godina prije

“Zvaničnici zemlje EU…” Kao sto je netko vec naglasio, oduseve me ovi click-bait naslovi. Izazivaju takvu tenziju, da dok ne otvotim clanak, zaboravim jesti, piti…i ostale fizioloske potrebe. Napredujete u smjeru Indexa, sto nije za pohvalu.

Amar
1 godina prije

Zacudila me ova vijest,Rumuni su uglavnom dzeparosi.

ANTINAZY
1 godina prije

Bitno je naglasiti da Rumunji govore Moldavski jezik a ne obrnuto. Ja bijeg i u Rumunji i u Moldaviji. Tko ne vjeruje neka provjeri.

Rimtutituki
1 godina prije

U Rimu neku godinu pun mercedes gudre sa bratom ministra sigurnosti.mecka ukradena u Rimu,poznao je covjek psrkirsnu ispred hotels

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI