Zvijezda UFC-a: Pustite me da se borim za Palestinu

28 komentara

Khamzat Chimaev, UFC borac iz Čečenije, obratio se u subotu lideru ruske republike Ramzanu Kadyrovu, tražeći njegovu dozvolu da se pridruži borbi u Palestini u intervjuu nakon borbe na UFC 294.

U emotivnom govoru nakon pobjede protiv bivšeg UFC prvaka u poluteškoj kategoriji Kamarua Usmana, 29-godišnji Chimaev osvrnuo se na situaciju s višestrukim sukobima koji bjesne u svijetu.

„Momci, znate šta se trenutno dešava u svetu. Nisam bio zadovoljan u borbi u kavezu ove sedmice i kada sam vidio djecu kako umiru”, rekao je Chimaev, koji ima i nadimak Borz.

Borac, koji je emigrirao u Švedsku 2013. godine i trenutno predstavlja UAE, zahvalio je Čečeniji i prešao na svoj maternji jezik kako bi se obratio Kadirovu. “Uz vašu podršku, nije mi problem boriti se u oktagonu, a ako mi date dozvolu – kunem se – ja ću prvi otputovati tamo. Molim vas, dajte mi oružje i dozvolite mi da se borim za Palestinu”, rekao je Čimajev, prenosi ruska novinska agencija RBK.

Kadirov je čestitao Chimaevu na Telegramu, pohvalivši borca ​​što je “oštro osudio nasilje nad stanovnicima Gaze”.

“Khamzat je pokazao koliko srce pravog muslimana boli za bratsku palestinsku naciju”, napisao je čečenski lider.

Više od 4.000 Palestinaca i 1.400 Izraelaca ubijeno je od izbijanja sukoba između Izraela i Gaze ranije ovog mjeseca, nakon iznenadnog napada Hamasa na Izrael koji je izazvao uzvratne zračne napade na Gazu.

KadirovKhamzat ChimaevPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Pa i Kamaru Usman je Musliman 😁 …. Ostani ti kume u Sverige , nećeš drugačije pregurati dulje od 48 sati baja moj …. Pogrešan ti sport 🤷 tu Židova nema 🤷 – talmudžije biju – ali mozgom !!! Batali dok još možeš ovo je vrijeme , visoko specijaliziranih profila … Tu čestiti MMA …. Nema što tražiti !

DDT
6 mjeseci prije

odmah sankcije, nedopustivo, neprihvatljivo,neshvatljivom nedozvoljivo,nerazumno, ,nelegitimno,nepodnošljivo, ne,,, i ne,,, a zašto ne zato jer žohari kažu ne!!!

Svaus Klab
6 mjeseci prije

Ne ide to na šake dečko.

Max
6 mjeseci prije

Srčan neki momak.

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

A gdje ti vidiš Kršćane 😌 ?! Sad Krist da dođe pa prvo bi na nas pustio Angele osvijete 😭 ….

tihobl
6 mjeseci prije

Specijalni izvjestaj: Zaluzni je danas pokrenuo veliku ofanzivu na Doneck. Plan je bio da se nacisti probiju sve do Donjecka i juzno krilo koje opkoljava Avdevku da bude odsjeceno. Velika ofanziva je zaustavljena kod sela Peski i Prvomajsko.
Moram priznati plan je bio genijalan, samo sto je neostvariv sa postojecim snagama. Za takav proboj trebalo bi mu nekoliko divizija pravih esesovaca. Nisu uspjeli probiti se u Donjeck dok su ga branili obicni rudari, a kamoli sad kad je tu ruska vojska i razni dobrovoljci.

držnedaj
6 mjeseci prije

Na ovom liku se vudi da je pravi izvorni semit.

Ante
6 mjeseci prije

Korisnije je da radi za Rusiju i Čečeniju nego da ga ubiju Izraelci kao psa.

hajde
6 mjeseci prije

Ukrajinska kontraofenziva je bila NATO scam

Captain
6 mjeseci prije

🤣🤣🤣

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Daju verbalnu potporu. Uglavnom.

Što ne pitaš Jordan zašto ne da državljanstvo Palestincima?

Ili Egipat? Zašto je zatvorio izlaze prema Gazi? Tek je ušlo nekih 35 kamiona pomoći.

Zašto Katar tovi vođe Hamasa, a Palestincima šalje mrvice?

Zašto izbjeglice iz arapskih zemalja idu u EU, s ne, recimo, u SA?

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Znaš li ti uopće kako su prije par godina ubijene časne sestre, jedna u Indiji, jedna u Južnoj Americi, radi iste stvari – pomoći malim farmerima?

Ne znaš.

Ako nisu bile bijele, bi li im dao podršku?

Čisto sumnjam da će ih itko ikad proglasiti Sveticama.

Nisu dosta inkasirale.

DobrotaJeIzbor
6 mjeseci prije

Ja im ne zavidim ni najmanje. A istinski Krščani i ne smiju bit takvima, ne na taj način, osim u izravnoj samoobrani. Nasilje i osveta nam nisu dopušteni, kao ni osvajanje fizičkim metodama.

Barahmasa
6 mjeseci prije

A jest silna potpora. Židovi iz cijelog svijeta lete u Izrael i prijavljuju se u vojsku, toliko ih ima da ne stanu svi u avione pa sjede na podu u avionima suprotno svim sigurnosnim propisima. Muslimani jedino viču i pale izraelske zastave, na to se svodi ta silna potpora.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI