“Dječja vojska” – Sve više maloljetnika u Bundeswehru

Dijete mp-5 oruzje
27 komentara

Budući da nema dovoljno topovskog mesa, njemački Bundeswehr prima se više djece i polako, ali sigurno, postaje  dječja vojska.

Međutim, UNICEF se pripadnike naoružanih formacija mlađe od 18 godina definira kao “djecu-vojnike” i praksa Bundeswehra je za zemlju koja uvijek ističe svoje “visoke etičke standarde” doslovno sramotna.

Od ukidanja obvezne vojne službe 2011. godine, Bundeswehr je svake godine regrutirao sve više mladih muškaraca i žena koji su na početku obuke bili maloljetni.

Tako se već 2011. dragovoljno, ili kao privremeni vojnici, prijavilo 689 maloljetnika, a 2017. godine se ta brojka popela na 2126 vojnika.
Od 2011. godine je udio maloljetnika stalno rastao i sa 4,7 došao na 9,1 posto ukupnog vojnog osoblja. Od 2011. godine  se njemačkoj vojsci pridružilo ukupno preko 10 000 maloljetnika.

Njemačka je potpisala Fakultativni protokol Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta 2004. godine, koji se odnosi na uključivanje djece u oružane sukobe. Nakon toga se oružane snage može ići s najmanje 18 godina.

Međutim, Bundeswehr, kao i vojske nekih drugih država potpisnica ugovora, zadržavaju pravo “dragovoljnog regrutiranja dječaka i djevojčica s navršenih 17 godina, ako se roditelji slažu”.

Michael Steiner se pita koji je uopće cilj Saveznog ministarstva obrane? Aktualna ministrica Ursula von der Leyen i njezin stranački kolega Thomas de Maizière su kao ministri obrane vrata Bundeswehra  otvorili djeci, transvestitima, trudnicama i imigrantima koji čine 14% sastava njemačkih oružanih snaga.

Bundeswehr na svojoj službenoj stranici ponosno navodi kako njemačka vojska nije skupina macho, bijelih i hetero muškaraca, nego vojska u kojoj svatko može naći svoje mjesto. Na pitanje Michaela Steinera “Što bi to trebao činiti taj šareni skup?”, nažalost, odgovor može dati samo rat. U mirnodopskim uvjetima ovo može biti zanemariv problem, ali u uvjetima obrane zemlje ili rata, nemoguće je dati odgovor kakav doprinos mogu dati tinejdžeri i ova šarolika skupina.

Bundeswehr

NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
neko ime
5 godine prije

Visoki etički standardi…kao i kod demokratsko-umjerenih kolega iz Idliba…
Ideološke pristalice notornog kaplara bi vjerojatno bili jako zadovoljni ovakvom politikom, naravno, iz savim drugih razloga od današnjih namjesnika, koji izgleda sustavno provode cirkus namjernog onesposobljavanja vojne sile radi nezamjeranja velikom gazdi i još većem istočnom plinskom partneru…kao neki uvrnuti čin otpora de facto (ugovornim?) okupatorskim snagama…

Jasmin
5 godine prije

Nešto slično je i Hitler radio.

Mister ?
5 godine prije

Ja se kao maloljetnik upisao u vazduhoplovnu vojnu skolu u onoj Jugoslaviji. A sto rusi i komsije imaju kampove za djecu to nije Problem?

njonjo
5 godine prije

ništa novo. sve ide zacrtanim slijedom. neka je ovom svijetu bog na pomoći.

Kile
5 godine prije

Znači sve po planu, uff

Cudno
5 godine prije

Vrlo tendenciozan clanak, vrlo perfidno ocrnjavanje Njemacke u trenutku kada je napadnuta sa svih strana, znamo od koga izvana i iznutra. Stariji maloljetnici, to je autor zaboravio napisati jer ostali mogu biti i 5g stari, a sto se naslovom sugerira. teoretska obuka dakle pocinje sa 17g a praksa pocinje tek sa 18g. Isto kao sto nasa djeca poloze teoriju za vozacki sa 17g a vozacku dobivaju na 18 rodjendan. Cemu ovo, ako nemate sta vaznije o Njemackoj pisati, bolje ne pisat nista.

Anton
5 godine prije

Mogu organizirati gej paradu sa svojom vojskom

nevaneva
5 godine prije

Uredništvo, kako ste lahko objavili za naslovno sliko eno usrano fotomontažo? Kaj manipulirate, na tem portalu nismo majhni in cmeravi otroci. Kapiš!!!

tomislav
5 godine prije

Prazne priče, Britanci su normalno slali 17godišnjake u borbe u Iraku i Afganistanu jer su bili na vojnoj akademiji pitomci, tako da ove fore sa dobrovoljnom rezervom je fakat prazna priča.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI