Hezbollah: Kome SAD, kao poražena sila, mogu postavljati uvjete?

Hezbollah - vojna moć
39 komentara

Prema zamjeniku glavnog tajnika libanonskog Hezbollaha, šeiku Naimu Qassemu, uvjeti koje nameću Sjedinjene Države kao rješenje za sirijsku krizu su apsolutno besmisleni. Osim toga, Washington nema nikakvo pravo postavljati uvjete, rekao je Qassem.

Govoreći na svečanosti u Nabatiehu u južnom Libanonu, šeik Naim Qassem je rekao “kako su pobjednici ti koji postavljaju svoje uvjete, a Sjedinjene Države su gubitnici”.

“Oni nemaju nikakvo pravo reći da se Iran i Hezbollah moraju povući iz Sirije. Amerikanci nisu u situaciji da mijenjaju sigurnosne jednadžbe u Libanonu, jer su oni i njihovi saveznici poraženi”, rekao je visoki dužnosnik Hezbollaha.

Pozvao je sve skupine koji su računali na SAD da preispitaju svoje odnose s njima, budući da su se Sjedinjene Države dokazale kao “izdajica i lažljivac”.

Prema njegovim riječima, situacija u Jemenu pokazuje da Amerikanci ne poštuju čak ni prava žena i djece.

“Kada su Amerikanci poštovali ijedan sporazum kojeg su potpisali s bilo kojom zemljom? Oni to ne uspijevaju jer su tlačitelji. Sjedinjene Države nemaju savjest ili etiku. Sada su se povezali sa Saudijskom Arabijom, ali će i Saudijci osjetiti udar Amerikanaca”, dodao je šeik Naim Qassem.

U drugom dijelu svog govora, zamjenik glavnog tajnika Hezbollaha se osvrnuo na zbivanja u Palestini.

“Ako netko misli da će se odluka  “posla stoljeća” američkog predsjednika Donalda Trumpa realizirati, da će Jeruzalem biti pripojen Izraelu i da će povratak izbjeglica biti otkazan, mi kažemo ne! To se neće dogoditi jer palestinski borci neće tolerirati “posao stoljeća”, dodao je čelnik Hezbollaha.

Što se tiče izraelskog režima, rekao je: “Svima je poznato da Izrael sada može proglasiti rat Libanonu kad to smatra prikladnim. Ranije se vrć odlučio na rat. To je učinio i ostvario neke dobitke. Ali danas razmišlja o razornim posljedicama rata. To je razlog zašto čekaju i dobro razmišljaju prije svake intervencije.”

Naim Qassem je također rekao da je obrambena moć Osovine otpora danas zastrašujuća i to je korijen izraelske nemoći da krene u rat protiv Libanona.

Hezbollahšeik Naim Qassem
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hafez
5 godine prije

Sve čestitke borcima Hezbollaha

wasbewill
5 godine prije

Ovo su pravi vojnici, sposobni i dosljedni. Uz to su jako dobro organizirani, a što je posljedica njhiove dosljednosti i predanosti.

Amistad
5 godine prije

Još mesec dana I sve če biti jasnije. Kad krene operacija ciscenja Idliba, polako če poceti, da karte padaju na stol. Ako se Idlib reši na “elegantan” nacin ko jug Sirije onda ni Golan nije više nedostigljiv.

Riddick
5 godine prije

Da nije Hezbolaha Liban i Sirija bi drugacije izgledali , a samim tim i ostatak sveta bi osetio posledice terorizma.
Hvala Hizb Allah.

eu kolonija
5 godine prije

pravi borci, kako I dolikuje onima koji se boje samo allaha a ne ovi američki teroristi što ubijaju nevine žene I djecu

Kora
5 godine prije

@Željko

Iranci, Libanonci i Hezbollah doista jesu najrazumniji ljudi u cijeloj ovoj geopolitičkoj, gospodarskoj i vjerskoj priči. Postoje opravdani razlozi zašto zaslužuju veliko poštovanje. Prema mome mišljenju, od svih strana upletenih u ovaj bliskoistočni kaos oni su najupućeniji, najdosljedniji i najpouzdaniji. Ostali im nisu ni do koljena!

Majk Majers
5 godine prije

Dok su izrael i saudijci u igri, ameri nisu izgubili!

Nestrpljivi
5 godine prije

Bok svima!! Ovak… Ja imam sestru koje zivi i radi u izraelu i sa modernim nezatucanim zidovom ima dvoje djece…bio sam joj u posjeti vec dvaput… Nama mediji gro peru mozak….”ALI”.. reci cu Vam svima jednu istinu…zidovi se jaaako dobro obrazuju…iiii ko tome “NIKOME” ne daju blizu svojeg znanja i vole sebe i svoje!!!, nimalo ikoga drugoga tko ne razmislja kao oni…s druge strane imate HRPU NEEEEOBRAZOVANIH palestinaca koji jedva da znaju pisat i citat i nesto racunat do razine cca-prva 4 razreda….i njima upravlja trvda ideologija zvana ISLAM…koji im govori koga ce ozenit, sto ce jesti i piti i zivjeti opcenito…dakle vjerski i drustveni zivot spojen u jedno!!!….i ja pitam hrpu zidova zakaj ste tako nastrojeni prema palestincima???, oni meni..-da nemoze zaposliti i zivjeti sa neukim covjekom, jer su toliko zatucani i ne priznaju nista mimo islama….jer je svijet napredovao i ide dalje… E sad da pocnem sa temom… Čitaj više »

Laki Topalović
5 godine prije

Izrael je u panici, to je sigurno, zato i dreče na svaku petardu koja pukne pale sirene za uzbunu. Ima onaj video gdje vojnik plače “Neću na granicuuuuu, buhuhuhhu, neću na granicu, neću da umrem”. Hezbollah su šiiti i imaju kult mučeništva od Karbale, ali ne srljanja u smrt bez veze kao ISIL. Nego se čuvati i paziti, jer ako poginem ja , ni moj suborac više nije siguran. To je mentalitet u kojem nema straha od smrti, ali se ne trči u smrt kao budale ISIL-a i vehabijskih fanatika. Smrt imama Husseina i njegovih sljedbenika kod Karbale, a naročito način kako je do tog došlo, stvorili su šiitski pogled na svijet. Potreba da se, zbog određenog principa, suprotstavite i borite čak i ako nemate nikakvih šansi, kao i spremnost na mučeništvo, totalno stradanje, zanemarivanje smrti i prihvaćanje tragedije, dobro su poznati aspekti šiizma. Dakle, oni će za pravednu stvar… Čitaj više »

Moreno
5 godine prije

SAD realno još nisu poražene. Okay, zmija je ostala bez repa, ali zmija grize i kad ostane bez većega dila tila.
Zmija je opasna sve dok joj se glava ne spešta.

Borac2
5 godine prije

Sam slogan hezbolaha kaze sve:”fa inna hezbollah hom al ghaliboun”…. i (na kraju) hezbollah je taj koji je pobjednik!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI