Izrael bombardira Gazu i mobilizira vojsku – Moguća je ofenziva na palestinsku enklavu

Gaza izrael raketni napad
57 komentara

Izraelski vojni zrakoplovi su jučer cijeli dan bombardirali nekoliko područja u Pojasu Gaze, dok izraelski mediji govore o skoroj ofenzivi protiv palestinske enklave.

Vojska režima u Tel Avivu obavijestila je putem svog Twittera da je počela napadati ciljeve palestinskog pokreta otpora Hamas u Pojasu Gaze, nekoliko sati nakon što je ujutro u ponedjeljak iz palestinske enklave ispaljeno nekoliko projektila u smjeru Tel Aviv.

“Počeli smo napadati Hamasove ciljeve u cijeloj Pojasu Gaze”, kaže se u priopćenju vojske.

Nekoliko sati ranije, Zajednička operativna komora, koja integrira sve palestinske frakcije u Pojasu Gaze, potvrdila je u priopćenju kako će odgovoriti na svaki izraelski napad na ciljeve u Gazi.

Izraelska vojska povećala je broj baterija svog sustava protuzračne obrane Iron Dome na pograničnim područjima. Također je rasporedila dvije pješačke brigade duž linije razdvajanja s Pojasom Gaze i počela mobilizirati svoje rezerviste.

 

 

Hamaspojas Gaze
Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Spock
5 godine prije

Eto baš pred izbore i ozbiljne optužbe za korupciju Bibija napadaju Palestinci..

Laki Topalović
5 godine prije

Evo je baš Bibi zvao Egipat i dogovorio “primirje”

Adriana
5 godine prije

Tko li je od Palestinaca tako svesrdno dao ruku Bibiju pred izbore, koji su za njega biti ili ne biti. Ne uspije li održati svoj imunitet izborima, državni tužioc bi ga rado vidio pod svojom zaštitom zbog sasvim profanih razloga – goleme korupcije i ostalih lopovluka. O ratnim i ostalim zločinima se tu ne raspravlja.
Ili društvo iz Hamasa daje ruku pomoćnicu po devizi “bolje vrag kojeg poznaješ, nego onaj kojeg ne poznaješ”, Glavni Bibijev suparnik, potekao iz vojske je za Palestince vjerojatno i gore rješenje od Bibija. Ili je ovo šira navlakuša. Izrael bez obzira na proturaketne sustave i podršku supersile, teško bi se odupro saturacijskom raketiranju od Hamasa i Hezbolaha istovremeno plus uključenju nekih drugih sila. U tom slučaju preostaje nuklearna odmazda i šira umješanost raznih velikih sila, a tada…

Siniša
5 godine prije

Zanimljivo je to sa hamazom…kao da rade za Izrael.
Hezbolah šuti, valda ima razloga.

cogo
5 godine prije

koja bedna politika ,piše se godina 2019 a ti politični kriminalci ratuju ,,šta je ljudima danas ,,???

Kajzer Soze
5 godine prije

Ovo je providnije nego predizborna kampanja kod nas u BiH u kojoj SDA,HDZ i SNSD gotovo zarate ,,braneći nacionalne interese” a dan poslije izbora ulaze zajdeno u koaliciju,dok je ovaca za šišanje bit će i vunenih čarapa !

Alen
5 godine prije

Americko ” priznavanje ” cionisticke okupacije golana , napad na gazu , mobilizacija , americka vojska dovlaci thaad u izrael ….. Po svemu sudeci netanjahu gubi izbore ( slucajno ? ) i kako pise E.M. moglo bi doci do eskalacije … Iran je u medjuvremenu strateski odradio sta je trebao u iraku i siriji…

kardinale
5 godine prije

Kad se rodjaci pokolju…
Djeca oca Abrahama Ismail i Isak .Kad brat brata zamrzi krv ne hladi. Zalosno sve ovo na planetu majmuna pardon planet ljudi anni gospodnje 2019.

igi
5 godine prije

…hoće li NATO intervenirati zbog humanitarne krize…

IVE iz pecalbe
5 godine prije

Izrael treba razmontirati, a Izraelce raseliti po planetu tako da ih ni u jednom gradu ili naselju ne bude vise od 100.

dinaricus vulgaris
5 godine prije

opet ti filistinci nedaju bibiju putovat na miru….zadnji put se morao vračat iz majke rusije a sad iz amerike

dinaricus vulgaris
5 godine prije

bogami jak je taj hamas kad im svaki mjesec sateru po 100 vojnih meta…pa koliko ih imaju ? velika gaza

Ivo
5 godine prije

Članak ‘NATO bombardiranje SRJ – 20 godina poslije’ – izbrisani svi komentari.

Tehnička greška ili cenzura?

nije bitno tko
5 godine prije

Hamas radi za Izrael i SAD. To je bar jasno. Stvoren je za akcije, koje bi opravdale izraelsku agresiju in okupaciju poslednjeg pedlja Palestine.

Zlatko
5 godine prije

SAD (rezervni Izrael) priznali okupaciju visoravni Golan, razgovarali i sve dogovoril, ranije premjestili ambasadu u Jeruzalem. Agresiju na Palestinu i okolne zemlje i diktiraju iz SAD-a

Zvrk
5 godine prije

Inače Bibijev glavni protukandidat je bivši načelnik stožera Cahala Beni Ganc. Nama osobno poznat kao prvi po zapovjednom lancu kada su bile zadnje veće operacije u Gazi. Iako…za razliku od političkog vrha, uvijek je imao razumne komentare i bio je uvijek umjeren kada su u pitanju hipotetski napadi na Iran pa je tako spomenuo da bi to bio put u samoubojstvo i da se to ne smije dogoditi. Svakako nešto što se ne sviđa političkom vrhu.

nije bitno tko
5 godine prije

Šteta što Palestince niko ne naoruža protivtenkovskim oružjem. Gaza bi se pretvorila u groblje izraelskih tenkova. Ovako nemaju nikakve šanse. Ovi jevrejski cionistički fašisti če jih pregaziti i istjerati u bjegunstvo.

fbslo
5 godine prije

Da,
pala jedna raketa od Palestinaca i ranjava 7 ljudi. Ne bi trznuo okom, da čujem, da su ji Bijele kacige izvukle..
Usred posjete kod Trumpa:
da Usa pripremi javnost ka večoj $$$ podrški Irahellu, trebaju jih Ameri za Iran..;
da Izrael birači ponovo biraju Netanjahuja, kome nužno treba neki mali domoljubni ratić
da se pred svim ostalim biračima cijelog svijeta(čitaj javnošču) opravda mali masakrič Palestinaca..

Bibi ide kući, da crta vojne karte, preuzme kormilo fronte, u radijskom je kontaktu sa 30 tekista odjedom i uz to još napravi neki halal gulaš za brigadu.

burt
5 godine prije

ako je to Bibijev predizobrni trik da skrene pozornost onda nije toliko važno ali ako je kako kažu stvarno Iran naredio Hamasu da ispali raketu na Tel Aviv kao upozorenje onda može za Izrael biti vrlo ozbiljno jer u slučaju da u budućnosti Iran naredi da u isto vrijeme Hezbollah, SAA i Hamas poklope sa svih strana cijeli Izrael raketama po gradovima i industriji Izrael bi se pretvorio u spaljenu zemlju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI