Izrael ljutito reagirao na skori sastanak između Putina i lidera Hamasa u Moskvi

Izrael
34 komentara

Izraelski režim je uputio oštar prosvjed Rusiji zbog nedavnog poziva čelniku palestinskog pokreta Hamas, Ismailu Haniyehu, da koncem prosinca posjeti Moskvu.

Prigovore na najavljeni posjet lidera palestinskog pokreta otpora su upućeni od strane izraelskog veleposlanstva u Moskvi i ruskom veleposlanstvu u Tel Avivu, izvijestio je u jučer izraelski Channel 10, a vijest je jutros potvrdio i Times of Israel.

Izraelski prosvjed dolazi nakon što je rusko Ministarstvo vanjskih poslova nedavno pozvalo Haniyeha u Rusiju, gdje je dogovoren službeni sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je objasnio da je Rusija spremna posredovati između Izraela i Palestinaca i da se stabilnost u regiji ne može postići sve dok se ne riješi izraelsko-palestinski sukob.

Iako Kremlj nije precizirao o kojim će se pitanjima raspravljati na tom sastanku, Hamas je u priopćenju naveo kako Ismail Haniyeh očekuje da će se sastati s ruskim čelnicima i razgovarati o jačanju bilateralnih odnosa, te raspravljati o političkim prilikama u Palestini.

Ruski su dužnosnici odbacili sve izraelske prigovore oko ovog posjeta. Moskva podsjeća Izrael da je Tel Aviv mjesecima neizravno s Hamasom pregovarao uz posredovanje egipatskih dužnosnika i Ujedinjenih naroda , kako bi se na kraju postigao sporazum o prekidu vatre u Pojasu Gaze, palestinskoj enklavi koju su blokirale izraelske snage sigurnosti i čija je opsada izazvala trajni izvor nestabilnosti na tom području.

Times of Israel

HamasIsmail Haniyeh
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Demokracija
5 godine prije

Bila bi zanimljivija tema od te kako je danas Putin odobrio vojnu doktrinu Rusije i Bjelorusije.Ako su neki mislili napasti Bjelorusiju kao sto su planirali, sada mogu o tome samo sanjati a Lukasenko ce morati u buduce jako dobro misliti sto bi mu s emoglo desiti ako pocme se drugacije ponasati od onoga sto je dogovorio i potpisao.

Demokracija
5 godine prije

Jedini tko moze dovesti Hamas pod kontrolu su Rusi i Putin,svi ostali pregovarali,dogovarali ali nitko neka tu snagu da uspije hamas primiriti i nad njima imati kontrolu osim Rusa.Zato je taj sastanak,radi niceg drugog kao sto pisu navodno Izraelci.

nekoime
5 godine prije

Bibi se je zabunio, misli da je Rusima stalo do njegovog mišljenja. Nisu to Ameri.

STEVO
5 godine prije

Naravno da težište neće biti bilateralni odnosi i političke prilike u Palestini. Uostalom ima pravo kad zapad podržava Izrael….

Demokracija
5 godine prije

Trump napisao nasvom Twitwru da povlaci americku vojsku iz Sirije na granicu sa Mexikom.Sirija je oslobođena i kraj rata u Siriji a to se vidi po raznim fotografijama kako se u Dmasku i pojedinim gradovima nakon dugo vremena okiceni gradovi za Novogodisnje i Bozicne praznike.

bbbb
5 godine prije

Priča se da je Damask od Moskve dobio dozvolu da gađa zračne luke sa kojih poleću zrakoplovi iz okupirane Palestine da napadaju Siriju.

Trubadur
5 godine prije

Izgleda , da je ozbiljno….. Reuters naveo oficialnu izjavu, da se svi američki činovnici povlače iz Sirije u roku 24 sata a vojska u roku od 60 – 100 dana….Tweet scena, pogotovo Kurdska vrvi…

fenix
5 godine prije

Ogromna stvar se desava u Siriji Amerikanci i zvanicno saopstili da se u potpunosti povlace iz Siriji. Diplomate se povlace u roku od 24 sata a vojska od 60-100 dana ali se ocekuje da ce Trump potpisati ukaz o povlacenju u roku od nekoliko dana. Pentagon i saopstio YPG da se povlaci sto su oni rekli da je noz u ledj. Fenomenalno ??????.

internet je zakon
5 godine prije

Zahvaljujuči pobjedi Assada i šahiste Vladimira Sirijci mogu ponovo čekati u miru Božič i Novu 2019.
Glavosječe i njihovi sponzori imaju pakiranje i odlazak na neki drugi dark freak show.

Mia
5 godine prije

Kina i Rusija se vise ne sale, ako je japan krenuo s naoruzavanjem.,. Krenuti ce i ostali, a manje vise svaki veliki rat iste drzave ratuju jedenw protiv drugih,

Hafez
5 godine prije

Bibi se ljuti a Putin se češka, hehehe

Jole
5 godine prije

Interesantno da Rusi jačaju vojne kapacitzete na Kurilima.

Ivi.tz
5 godine prije

Mic po mic RUSIJA se pokazuje ko je i šta. Lagano ali mudro.živio PUTIN

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI