Izraelski vojnik “nimalo ne žali” zbog likvidacije ranjenog Palestinca

IDF Izrael vojska
25 komentara

Bivši izraelski vojnik Elor Azaria, koji je nakon navodnog napada ubio jednog Palestinca izravnim hicem u glavu, iako je potonji ležao ranjen i nenaoružan, rekao je “kako ne žali zbog onoga što je učinio”.

“Znam da sam učinio pravu stvar i gdje god idem to mi je u glavi”, rekao je Elor Azaria u intervjuu za izraelski list Hayoum, čiji su dijelovi objavljeni danas.

“Ne žalim,… i da se mogu vratiti u to vrijeme u Hebron, učinio bih točno ono što sam učinio, jer je to bilo ispravno”, rekao je Elor Azaria.

Azaria je pucao Palestincu u glavu nakon navodnog napada u Hebronu u Zapadnoj obali 2016., unatoč činjenici da je potonji bio ranjen, nepomičan i nenaoružan.

Dok je hladnokrvno likvidirao ranjenog Palestinca, Elora Azariu je snimio  aktivist izraelske skupine za prava B’Tselem.

Nakon što je proglašen krivim za ubojstvo, Azaria je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 18 mjeseci.

No, u rujnu 2017. godine mu je glavni zapovjednik izraelske vojske Gadi Eizenkot smanjio zatvorsku kaznu na samo 14 mjeseci.

Azaria optužuje vojsku da je kriva za to što je završio u zatvoru, navodeći izjave bivšeg ministra obrane Moshe Ya’alona i načelnika stožera Gadija Eisenkota koji su tražili njegovu osudu.

“Da su držali usta zatvorena, ništa se ne  bi dogodilo, a ono što se dogodilo bila je nepravda”, požalio se Elor Azaria, misleći pri tom na zatvorsku presudu, ne na hladnokrvno ubojstvo koje je počinio.

VIDEO – Trenutak u kojem Elor Azaria ubija ranjenog Palestinca

gazazapadna obala
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dub Miroslav
5 godine prije

Ma baš je čudno da ih svijet sve manje voli.

Sivi
5 godine prije

Baš neki dan sam gledao dokumentarac o preživjelim pripadnicima SS-a koji su provodili egzekucije židova. Većina ih je rekla da ne žali i da bi to napravili opet. Ista psihologija samo nove uloge.

igi
5 godine prije

..gledam ovu fotografiju iznad i hebiga ako su izuzev možda jednoga ovi remci semiti onda sam ja eskim….tipični ogledni primjer hazara…trebali bi da tražu državu na obali kaspijskog jezera a ne na tuđoj zemlji palestini.

Sardelino
5 godine prije

To je čovjek ispranog mozga koji je izgubio kompas. Nezna više gdje je sjever a gdje jug.

cicos
5 godine prije

Izrazito junački čin, pucati bespomoćnom u čelo. Životinje ubijaju slabije od sebe radi hrane a ljudi zbog junaštva.

davor
5 godine prije

Godine i godine šopanja djece Talmudom i makabejskim mitovima učine svoje. Pa onda kad se doda na to jedan čvrsti sloj zakletve bremenitom Holokaustu koji se u udžbenicima dogodio zbog “evidentne teritorijalne krhkosti” i dotadašnjeg nepostojanja Izraela dobije se savršeni komandos sa odstranjenom savješću i odstranjenim esencijalnim judaizmom gdje jedini Bog i meritum ostaje upravo država Izrael. Židovstvo i moral je tu po strani, ostaje samo umrijeti odnosno ubiti za Izrael. Priča podsjeća upravo na A.H. koji je nekoć uskliknuo, “mi i nemamo drugog boga osim Njemačke”.

Tomisantak
5 godine prije

Za ratni zločin 14 mjeseci….. ma bravo…

Euro
5 godine prije

Junak. Ja bi njega. U Dachau!

slagerpjevac
5 godine prije

Pravo pitanje je: Koju kaznu bi dobio Palestinac da je pucao ranjenom i nenaoružanom Židovu u glavu? I poslije da hoda okolo sa “nije mi žao” i “opet bi”.

Mister ?
5 godine prije

Ovaj govnar je zivi mrtvac. Ubio je prvo sve u sebi pa tek onda palestinca…

Duki
5 godine prije

Zašto.zašto ?6 miliona ?pa eto zašto !!

nema
5 godine prije

DA im keve spomenem, treba gamad svu iskorijeniti, to ih i uce u vojsci takvo ponasanje i da slobodno ubijaju bez ikakve odgovornosti, treba ih smicati gdje god ih se stigne! stoka!

Arkaj
5 godine prije

Jedina razlika između nacističke njemačke i izraela je u iskremosti. Nacisti su svoje genocidne namjere i postupke ozakonili pa je ovakvo ponašanje njihove vojske bilo legalno i po zakonu. S druge strane ne nalazim bitne razlike između ovog izraelskog vojnika i esesovca na istočnom frontu. Jedina razlika je u uniformi a stanje svijesti je apsolutno identično…

Siniša
5 godine prije

Desetine snimak kako USAF ubija ranjenike…da,Taliban je ali..da,ID je ali..

fbslo
5 godine prije

Prije mjesec dana bio sam u Auschwitzu,
buduči, da je sve polovano ali dosta očuvano,
moglo bi opet proraditi…
ŠALA

tomislav
5 godine prije

Nisam siguran da li su nacisti izmislili “Konačno rješenje” zbog ovakvog mentaliteta Židova s obzirom da povijest pišu pobjednici, ali sve više mi se čini da nisu ničim izazvani pokrenuli čistke.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI