Junckerova shizofrenija: “Samo nemojte gaziti dostojanstvo Talijana”

Juncker
14 komentara

S predsjednikom Europske komisije nešto zaista nije u redu. Prije dva dana je pozvao Europljane da prestanu demonizirati Rusiju, potom je upozorio Talijane da se ne mogu žaliti na mjere štednje koje im je nametnuo Bruxelles, da bi istovremeno pozvao sjeverne zemlje bliske Njemačkoj “da ne gaze dostojanstvo Italije”.

Osim toga, prije samo tri dana je za Talijane rekao “kako su lijeni i korumpirani”, da bi ih jučer štitio od “loših nordijskih momaka”.

“Nisam uopće za to da se daju lekcije u Rimu. Naprotiv, moramo poštivati ​​Italiju. Već se previše toga učinilo Grčkoj, posebno iz zemalja njemačkog govornog područja i dostojanstvo grčkog naroda je pogaženo. To se ne sada ne smije ponoviti s Italijom”, rekao je za RDN predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

Ipak, upozorio je Talijane da se ne mogu žaliti zbog mjera štednje koje im je nametnuo Bruxelles, obzirom da je Europska komisija bila fleksibilna i zbog  19 milijardi eura za zemlju nije pokrenula standardnu proceduru prekomjernog proračunskog deficita, koja je predviđena za kažnjavanje zemalja koje loše vode državne financije.

“Primijenio sam klauzulu fleksibilnosti iz Ugovora o rastu i stabilnosti”, rekao je Juncker.

Dodao je “kako je Italija bila jedina zemlja koja se koristila ovom klauzulom, jer bi u suprotnom slučaju ove godine imala na raspolaganju 19 milijardi eura manje, novac koji ne bi bio poslan u Rim”.

Štoviše, predsjednik Europske komisije je naglasio: “Morao sam uložiti velike napore uvjeravanja kako bi spriječio da Italija bude podvrgnuta postupku prekomjernog deficita, koji posljedica duga.”

“Nisam ni u jednom dijelu bio zagovornik davanja lekcija Rimu, kojem treba iskazati poštovanje”, rekao je Juncker.

Zanimljivo, pomirljivi tonovi i pozivanje na poštivanje Italije, uz spominjanje kako se Rimu progledalo kroz prste zbog 19 milijardi eura proračunskog manjka, dolazi u vrijeme obrata u Italiji i formiranja nove vlade koju će ipak voditi koalicija “M5S-Lega”. Možda talijanski mediji previše važnosti daju izjavama Jean-Claudea Junckera, obzirom na njegovu poznatu sklonost često pretjeranom opuštanju uz dobru čašicu. Ipak, promjena stavova i izjave koje daje dužnosnik koji obnaša najveću funkciju u birokraciji EU je zabrinjavajuća.

Izvor: Globalist

Jean-Claude Juncker: “Ovu demonizaciju Rusije treba zaustaviti”
Italija: Mattarella popustio – “M5S-Lega” formiraju vladu

Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
PDVNK bre
5 godine prije

Isto tako AV AV prica za Srbe da su lenji i glupi,da treba da se ugledamo na katolike iz Nemacke.

mars
5 godine prije

Tako je to kad alkohol ošteti mozak, pa on misli počne izbacivati bez ikakvog smisla i reda, nepovezano, rastreseno i ništa ni sa čim. Za vrijeme njegovog predsjednikovanja EU bi komotno mogla zamijeniti zvjezdice na svojoj zastavi, preuzeti i na nju staviti simbol komunista, doduše u malo izmjenjenom obliku – umjesto srp i čekić, bilo bi to srk i ćepić. Pored samog Junkera, taj simbol bi vjerno odslikavao i samu politiku EU i briselske birokratije.

Laki Topalović
5 godine prije

A zašto je Italiji oprošten deficit od 19 mlrd po klauzuli toj i toj, a Hrvatskoj nije i odmah smo ušli u proceduru prekomjernog deficita. Vidi se da je bio pijan, čim je rako kako je to pravo ekskluzivno iskoristila samo Italija i na njegov nagovor.

Son of Alerik
5 godine prije

Ima jedna o Africi koja kaže – ako se ujutro probudiš u Africi, a gazela si, onda moraš biti brži od najsporijeg lava, misliš li preživjeti. Ako si lav, onda moraš biti brži od najsporije gazele, misliš li preživjeti. Što god bio, ako se ujutro probudiš u Africi i želiš preživjeti- trči. Ako se ujutro probudiš u Italiji, onda moraš znati da do kraja dana kamatari, vlasnici novca moraju iscijediti iz talijanskog gospodarstva, od Talijana oko 300 milijuna eura za kamate. Svakog dana. I nedjeljom, i praznikom. Italiju sam prošao uzduž i poprijeko, od Palerma do Coma. Poslije Hrvatske najljepša zemlja na svijetu. I onda jučer čitam tekst (napisao Nijemac) s naslovom Avanti diletanti. Aludira zlobno na novu talijansku vladu. Stvarno bih volio da Talijani uspiju. Ostati u EU, uvesti paralelnu državnu valutu i tako pokazati svima da se može unutar ovog sustava parirati kamatarima (što ne znači da će… Čitaj više »

Zorule
5 godine prije

Nije on nista pametniji nego sto je bio prije, samo je proradio nagon za samoodrzanjem, vidio je da je vrag odnio salu, SAD je opalio EU po njuski, Talijani rade ozbiljne pukotine u EU, pokusava spasiti sto se spasiti da.

Buzz
5 godine prije

Ko zna mozda je Korsakof u pitanju ?

Korsakoff syndrome is a chronic memory disorder caused by severe deficiency of thiamine (vitamin B-1). Korsakoff syndrome is most commonly caused by alcohol misuse.
Korsakoff syndrome causes problems learning new information, inability to remember recent events and long-term memory gaps. Memory problems may be strikingly severe while other thinking and social skills are relatively unaffected. For example, individuals may seem able to carry on a coherent conversation, but moments later be unable to recall that the conversation took place or to whom they spoke.
Pay attention to the last sentence ??????

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.