Lavrov opisuje reakciju na njegovo prisustvo G20

59 komentara

Ministri vanjskih poslova Zapada koji su ove sedmice prisustvovali sastanku G20 u Indoneziji iskoristili su priliku da pokrenu verbalne napade na Rusiju, umjesto da se drže rasprave o globalnim ekonomskim izazovima, rekao je novinarima u petak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov je napomenuo da nije išao na samit radi fotografisanja sa stranim zvaničnicima. Ako su zapadni ministri željeli da preskoče neke dijelove zabave koju nudi zemlja domaćin kako bi izbjegli da ih vide s njim, to je bilo na “njihovom razumijevanju protokola i pristojnosti” , dodao je.

Neke od zemalja koje žele da kazne Rusiju zbog napada na Ukrajinu obećale su da će iskoristiti sastanak ministara vanjskih poslova G20 na Baliju da demonstriraju navodnu diplomatsku izolaciju Rusije.

„Bilo je očigledno da G20 nisu koristili u svrhe za koje je i stvoren“, rekao je Lavrov. Učesnici iz zemalja u razvoju nisu podržali pristup, dodao je.

“Agresori, osvajači, okupatori. Čuli smo dosta takvih stvari danas,” objasnio je opisujući govore svojih zapadnih kolega.

Lavrov je rekao da su signali koji dolaze iz zapadnih zemalja u suprotnosti jedni s drugima, jer su jedni pozivali na mirno rješavanje sukoba u Ukrajini, dok su drugi pozivali Kijev da se bori i pobijedi prije nego što razgovara s Moskvom.

„Ako Zapad ne želi razgovore i želi pobedu nad Rusijom na bojnom polju… onda možda jednostavno nemamo o čemu da razgovaramo“, primetio je Lavrov.

Visoki diplomata je rekao da je u nekim slučajevima napad na Zapadnu Rusiju očigledno bio više zbog pozorišnog efekta nego bilo čega drugog, kao što je, kako je ocenio, bio slučaj sa odlazećim britanskim premijerom Borisom Džonsonom.

Britanski premijer je u četvrtak najavio ostavku na mjesto lidera Konzervativne stranke i šefa vlade usred najnovijeg skandala koji muči njegov kabinet.

„Pa, ​​dao je ostavku, i neka bude“, rekao je Lavrov. “Svi su govorili da Rusija mora biti izolovana. Ali do sada je njegova sopstvena stranka izolovala Borisa Džonsona.”

Rusija je poslala trupe u Ukrajinu 24. februara, navodeći neuspeh Kijeva da sprovede sporazume iz Minska, čiji je cilj da regionima Donjecka i Luganska da poseban status u okviru ukrajinske države. Protokoli, uz posredovanje Njemačke i Francuske, prvi put su potpisani 2014. Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko je od tada priznao da je glavni cilj Kijeva bio da iskoristi primirje kako bi kupio vrijeme i “stvorio moćne oružane snage”.

U februaru 2022. Kremlj je priznao republike Donbasa kao nezavisne države i tražio da se Ukrajina zvanično proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti nijednom zapadnom vojnom bloku. Kijev insistira da ruska ofanziva nije bila potpuno ničim izazvana.

G20IndonezijaLavrov
Pretplatiti se
Obavijesti o
59 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Bijeda svijetske diplomacije.

tihobl
1 godina prije

Necemo dooci na veceru ako je Lavrov tamo. Gladovacemo u sobama.
A Lavrova bas briga za njihovo demonstrativno gladovanje, on se nakrka na veceri sa preostalima ucesnicima.

Yugo 45neregistrovan
1 godina prije

čika Lavrov i djeca dječijeg vrtića “hebo lud zbunjenog” to su sad zapadni diplomati,razmažena i umišljena derišta.
Kad drugi put kreneš čika Lavrove ponesi motku ,šibu,prut i dobro molim te išibati ova derišta pi dupetu,guzici,turu isl.
hebo im ti mater ludu vidiš da uništiše sve oko sebe

Probuđeni
1 godina prije

Nevjerojatan trud Miše T. Da opravda barbarsko ponašanje rusa
Ne kažem da su Ukrajinci sveci, ali ovim ratom je Putin naštetio rusima u ukrajini više nego zelenski
A Rusiju kao drzavu unazadio 50 godina

LZN
1 godina prije

Svi ovi skupa mogu Lavrovu samo cipele glancat….

darijoman
1 godina prije

Lavrov gospodin čovjek za ove europske talibane

nessy
1 godina prije

Mogu shvatiti da neke drzave osudjuju Rusku politiku. Postujem svakog drzavnika koji na osnovu svoje prosudbe ne zeli imati posla sa Rusijom. Jedino, tuzno je, sto vecina zemalja po USA diktatu i direktivi, ne guraju interese svoje zemlje, nego se zavlace pod suknju USA bandita, i provode njihovu politiku.

eks
1 godina prije

Podmornica “Belgorod” sa Posejdonima je zaronila.

łedeno doba
1 godina prije

pravo pitanje je, što će Lavrov uopće na skupu G20, ako se Rusija navodno bori proiv zapada i kabale?
tojest, što će Rusiji uopće članstvo u toj družini?
Jer,. isti oni koji vuku konce iza G7, vuku konce i iza G20…
dajte ljudi prestanite više sa tim iluzijama..
U G20 su članice kofol suprostvaljeni G7 i BRICS. plus cijela EU, plus Turska, Indonezija, Saudijska Arabija (dakle 3 velike islamske države)
Iza stvaranja G20 1999. konce je vukao kabalin operator, Larry Summers, hazar, jedan od najvećih muljatora iz kabale, član CFR-a i bilderbergovac, bivši ministar financija u Clintonoj vladi, a kasnije muljator, bankarčina i lopina na sve strane
G20 je kao neka vrsta začetka svjetske države. Jer tu je zastupljeno negdje 70% ili više svijeta..

1 godina prije

Lavrov je oprao pod s skupinom luzera zvanom G7…

ad astra
1 godina prije

Rusija će biti izopćena iz svih zbivanja. Izolirana i sama. Nikome neće biti interesantna.

ZZ Top
1 godina prije

Dakle jedino pozitivno sa sastanka G 20 jest to, da na tom sastanku nije bio grlic radman.

Vjerojatno bi Lavrovu urucio prosvjednu notu te naglasio cvrsti stav hrvatske vlade, da bi se pitanje Donbasa trebalo rijesiti po hrvatskom modelu, tzv traktorijadi rusa iz ukrajine u rusiju.

Za posrednike bi Lavrovu predlozio matu granica-ocenaseka i vesnu skare ozbolt.:)))

mrdo
1 godina prije

Jadan Lavrov, hahahah! Nije mu lako deverat sa ovim zapadnim razmaženim debilima i polufabrikatima.

Lucija, prva
1 godina prije

Belgorod, Himars, Harpun, Konašenko: Ruskoj ratnoj mornarici predana prva podmornica “Belgorod”, koja prevozi “Posejdon”. Status-6. Torpedo sa 100 megatona punjenjem, max dubinom zaranjanja 1km, max brzinom 185 (200) km/h, neogranicenim radijusom kretanja …    K-329 „Белгород“ неће уништавати непријатељске субмарине и ратне бродове и неће сама носити ракете са атомским главама.        Биће подводна база за мини-подморнице „Лошарик“, које су у стању да делују на великим дубинама и полажу на морско дно апаратуру за шпијунаирање за америчким ратним бродовима и подморницама.”, fakti.org Tokom specijalne operacije u Ukrajini, Oružane snage Rusije uništile su dve ukrajinske instalacije obalskog raketnog sistema Harpun koji je Velika Britanija isporučila visokopreciznim oružjem u Odeskoj oblasti. Ranije su Vazdušno-kosmičke snage Rusije, tokom specijalne operacije u Ukrajini kod Malotaranovke u DNR, uništile dva lansera američkih VBR HIMARS ranije isporučenih zvaničnom Kijevu, kao i dva skladišta municije za njih. “РУСКИ борбени авион Су-35 оборио је два хеликоптера Ми-24 и… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI