Marine Le Pen poziva narode Europe na borbu protiv “ideološkog konstrukta EU”

Marine Le Pen - Front National - tajne ankete
34 komentara

Čelnica francuske stranke “Nacionalno okupljanje”, bivšeg “Nacionalnog fronta”, Marine Le Pen, pozvala je europske zemlje da se ujedine u borbi protiv diktature ovakve Europske unije, da se ujedine u borbi za neovisnost i izgradnju Unije europskih naroda (CEN).

Le Pen je istaknula kako je u sadašnjem obliku EU postala “diktatura koja uništava narode, služi se nasiljem protiv ljudi, protiv Britanaca i Poljaka koji ne slušaju njene zakone, te ucjenjuje sve ostale “.

Čelnica francuske stranke “Nacionalno okupljanje” smatra da EU ne samo da ne može zaštiti Europu, nego uništava europsku ideju i organizira njeno uništenje.

To čini poplavom migracija, podilaženjem financijskoj oligarhiji, urušavanjem sustava socijalne zaštite, uništenjem identiteta, uvođenjem ugovora o slobodnoj trgovini koji na kraju rezultiraju pljačkom teritorija i gospodarstava zemalja članica ovakve EU.

“EU nije Europa nego opasni ideološki konstrukt”

“Europska unija nije Europa. Europska unija je ideološki konstrukt, institucija pod kontrolom anonimnih sila koje iz centra upravljaju neograničenim prostorom, a dopiru čak do Turske i Magreba”, rekla je Le Pen za televizijski kanal BFM, ističući “kako Europska unija nanosi ozbiljnu štetu Europi”.

Marine Le Pen vjeruje da alternativa aktualnom političkom projektu Europske unije mora postati program izgradnje zajednice ravnopravnih europskih naroda, koja će se bazirati na temeljima zajedničke europske kulture, civilizacije, tradicija i vrijednosti.

Objavila je kako će politički program njezine stranke za predstojeće izbore za Europski parlament 2019. zapravo biti “borba protiv naroda protiv Europske unije – borba za nezavisnost”.

“Postoje narodi koji će vratiti i spasiti Europu. Ovaj projekt, koji će se suprotstaviti projektu Europske unije, nazvat ćemo Unija europskih naroda”,  rekla je Marine Le Pen.

Podsjetimo da je 1. lipnja francuska stranka “Nacionalna fronta”, na čelu s Marin Le Pen, službeno je promijenila svoje ime u “Nacionalno okupljanje” (Rassemblement national).

CEN
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ni pomembno kdo
5 godine prije

Dok god bude na evropskom tlu stacionirana američka vojska, dotad nema šanse, da Evropa proradi kao Unija njenih naroda. Ali ipak je dobro, da se evropskim narodima konačno otvaraju oči in počinje raditi mozak.

šinzoabe
5 godine prije

Ehh da se zalagala za restrukturiranje umjesto rušenja EU možda bi i pobijedila na izborima. Evropljani žele biti ujedinjeni ali žele i to što sad govori, bar ja tako mislim.

preseren3
5 godine prije

Da je malo pametnija, uspjelo bi…
A neprestano pravi gluposti, radikalizira.

Još gore je. Slobodu govora EU je zataškala sa zakonom o govoru mržnje…
Demokratije nema, jer nam vladaju izabranici, koje su progurali mediji, “slobodnjaci” ne dobiju 5 minuta…
EU je nastala kao EGS, gospodarska zajednica.
Danas diktira svakoj državi što smije, što ne… Daleko van gospodarskih pitanja.

Ana
5 godine prije

Od pocetka njenog djelovanja u politici ona naziva stvari onakvima kakve jesu. Za to je cijelo vrijeme pljuvana kao rasista, ksenofob, lazljivica, (i t d). Sada kad manje vise svi politikanti ponavljaju ono sto on a vec godinama govori, -hajmo setnja, stas’ bleno! Kazu da je ovaj sadasnji predsjednik jos gori od prethodnoga (a za to zaista treba biti sposoban). Nije vazno- francuzici ce sve dok svi do jednoga ne pokrepaju, biti “antifasisti”, ” antirasisti” bla bla bla….. Fuj!

MajorJS1
5 godine prije

Dobro zvuci da ali di je “kvaka” ? Sto je njena agenda? Dobrobit naroda i materijalna sigurnost sigurno nije.

Boris
5 godine prije

dokle god će poslanici biti debelo preplaćeni neće biti dobro

Kurjaca
5 godine prije

Ja vjerujem da iako je Le pen izgubila izbore dobila vise glasova originalnih francuza tj bijelaca od babojebca.
Jako je tesko u francuskoj koja ima 30% neuropskog stanovnistva desnici da dobije izbore jer su drugi vec u prednosti barem 10% jer ce svi nebijelci glasati protiv

krkan
5 godine prije

Ova Le Pen ne zna jel’ posla il’ je došla. Ona je samo tipicni primjer Francuza koji misli da se svijet i dalje vrti oko Francuske i da Francuska sama po sebi zauzima mjesto u vrhu svjetske elite. Ok, Francuska jeste bila umnogome zasluzna za prosvjetiteljstvo, sekularizam, ljudska prava, odvajanje religije i drzave, smanjenje utjecaja religije na politiku i javni zivot, kao i na privatnu zivotnu sferu, ali budimo iskreni, Francuska danas nije ni upola bitna kao sto je bila. Danas postoje mnoge druge drzve i mnogi drugi narodi koji su itekako nadrasli utjecaj Francuske i Francuza. Kako se svijet mijenja, tako se mijenja utjecaj iz pojedinih drzava. To sto se kao Francuska nalazi u diskriminatorskom i potpuno nerealnom Vijecu sigurnosti Ujedinjenih nacija, ne daje joj za pravo da misli da je nesto posebna kao sto je bila u proslosti. Ok, Francuska jeste bitna clanica u EU, Francuska i dalje… Čitaj više »

Mister ?
5 godine prije

Poziv u rat. Neka tebe gdje si. Znamo sta je bilo i za 1 i 2 treci nam ne treba.

Perica
5 godine prije

Po starom, oprobanom receptu se radi, retko kad ‘omane’….sada mi trebamo vrištati od sreće što se pojavila neka osoba koje će nas povesti tamo negde u bolju budućnost…priča nam priče koje prijaju nešem uhu! Najbolji primer su ovi “zeleni” koji kao spašavaju planetu, bore se kap protiv naftnih kompanija i ostalih zagađivača a malo ko zna da su ih ti zagađivači i oformili te samim tim i finansiraju ih. Kada te neko finansira onda treba znati ko ti je šef. Dakle, taj što radi sve te grozote koje pominje dotična dama iz Francuske taj je i finansira te samim tim i drži stvari pod kontrolom, stvoren privid među ovcama da eto, ima neko ko ih čuva i radi u njihovom interesu

Sirija
5 godine prije

Taj njezin poziv je jedan od prica za malu djecu.EU je najveci projekat globalista i mogu EU srusiti oni koji su to stvorili.Nekih malih preformacija moze biti oko raznih zakona,popustanja a u nacelu u EU nista se promjeniti nece,to je dugorocni projekat koji se nece srusiti.Brexit ili odlazak Engleske je bio posoa globalista da sruse snagu preko britanije americkoj drzavnoj eliti a ujendo da engleska i britanija nebudu vise globalni cnetir moci nego Kina.Sve je tu janso,smao treba poznavati stvari a pric eoko rusenja eu su velike dezinformacije na koje nenasjedajte.

eu kolonija
5 godine prije

zovi samo zovi!!!

viva le rassemblement national, viva le france, viva le liberte, viva le marin le pen

antinwo
5 godine prije

Treba to smeče zvano eu razbiti ko beba zvečku,a amere šugave istjerati iz Europe

cogo
5 godine prije

pa ko se to javlja ,,francuzi su glavni krivci za sve te migrante ,,unistili su libiju koja je sada baza za transporte migrnata u evropu ,,zaboravla ova luda baba da su njeni frncuzi z unistenjem libije ponistili par sto miljuna dolara kredita koje su bili duzni gadafiju ,,gadafi gore gadafi dole ,a tada je bio red u toj zemlji ne kao danas ,,isto je bilo nekad sa libanonom ,,kakva bogata zemlja a dans centar terorizma itu su imali papke francuzi ,,gadan i proklet narod su postali a svaka nova vlad aje gadnija i pokvarenija ,

jetflash
5 godine prije

pa eu i jest zamišljena kao unija nacija ili naroda(zemalja). i kako god to nazvao neke zajedničke forme će uvijek postojati i biti će zajednička pravila kojih se svi moraju prodržavati. u logici stvari jest da kad se priključuješ nekom klubu poštuješ pravila tog kluba. kao i obično desničari se bore za naziv nikada za suštinu. evropsku zajednicu imaš ili nemaš nebitno o nazivu ali desničarski radikalni mozak to ne razumije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.