Nakon mnogih drugih i Scottie Nell Hughes bježi na RT America

Scottie Nell Hughes
19 komentara

Nakon brojnih ranijih prebjega, ovog ljeta je poznati francuski novinar Frédéric Taddeï odlučio da od jeseni počinje raditi za RT France, gdje će voditi vlastiti talk show.

Sada je istu odluku donijela Scottie Nell Hughes, bivša politička analitičarka CNN-a i Fox Newsa. Ona se pridružila ruskom televizijskom kanalu RT America.

Objasnila je svoju odluku rekavši “kako istinite i prave vijesti izlaze na RT-u”.

“Ovo su prave vijesti. Želim priliku da mogu dijeliti vijesti i moja mišljenja, a to mogu učiniti ovdje”, rekla je Scottie Nell Hughes.

Prijelaz Scottie Hughes na RT je izazvao raspravu na društvenim mrežama i bio je vijest o kojoj se najviše raspravljalo na američkom dijelu Twittera u kategoriji “televizija”.

Hughes će na RT America voditi vijesti. Bila je čest gost RT-a, komentirajući razna pitanja iz unutarnje američke politike i vijesti iz svijeta. Scottie Hughes se prvi put pojavila u eteru 2013. godine.

Kao što smo rekli, francuski novinar i televizijski voditelj Frédéric Taddeï će se pridružiti timu RT France. U svom programu će s gostima razgovarati o društveno važnim pitanjima i voditi vijesti iz kulture.

Iako je televizija RT America po zakonu FARA, usvojenom 1938. za suzbijanje nacističke propagande, proglašena “stranim agentom”, čini se da ne uspijevaju odvratiti poznate američke novinare da tamo traže posao. Svi kao razlog naglašavaju veće slobode i nikakva ograničenja u odabiru gostiju, tema ili načinu kako će voditi svoje programe.

RT stječe vjerodostojnost jer tamo radi i  Larry King i Ed Schultz, koji je nekoć radio za MSNBC.

Činilo se da će obveza da se registriraju kao agenti strane neprijateljske sile američke novinare otjerati i odvratiti od pomisli da rade za RT. No, samo dva dana nakon što je američko Ministarstvo pravde objavilo da je od RT-a zatraženo da se registrira pod zakonom FARA, poznati radio voditelj Thom Hartmann, koji je od 2010. godine vodio emisije u Americi, najavio je svoj prelazak na RT.

Bez obzira na sve, The Washington Post piše kako je jedini razlog za registraciju RT-a kao stranog agenta što Sjedinjene Države imaju zakone koje provode i za razliku od Rusije su zemlja u kojoj se poštuje vladavina prava. Možda se u Americi i primjenjuju zaboravljeni zakoni, ali bi im uskoro moglo manjkati popularnih televizijskih voditelja i analitičara.

Ikona francuskog novinarstva prelazi na “propagandni” RT France

Frédéric TaddeïPropagandaRTScottie Nell Hughes
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
5 godine prije

…bez nasilno uvedene fašističke diktature liberali propadaju…

otpisani
5 godine prije

“Objasnila je svoju odluku rekavši “kako istinite i prave vijesti izlaze na RT-u”.”
Ma, to je običan “boolshit”!
RT je ponudio veću lovu.
… ako joj pogledaš nos, lako možeš zaključiti da je za prelaz na RT presudila Vodka koju ona zasigurno voli više od Whiskyja, ali kladim se da bi joj bosanska Brlja bila isto tako dobra za prelazak na Logično, samo treba ponuditi veću lovu od RT-a

Zadranin
5 godine prije

Potencijalna špijunka za CIA, ili jednu od sto drugih amerokenjskih agencija.

DAWOR
5 godine prije

CNN je od nekoć uvažene satelitske postaje postala TV SRAMOTA !!!!!!!!!!! BOJKOTIRAJTE U ŠIROKOM LUKU

Riddick
5 godine prije

Mislim da ovo menjanje tabora ima veze sa gledanoscu , a samim tim i sa karijerom , CNN-u pada gledanost , prema nekom istrazivanju gledanosti jedan satiricni politicki show je imao vecu gledanost nego ceo CNN , dok gledanost RT raste, tako da svako gleda svoju buducnost jednostavno oni ce svoje retoricke i verbalne vestine ponuditi RT-u i pricace sve obrnuto nego sto su pricali pre.

Keko
5 godine prije

Ed Shultz je umro u srpnju.

eu kolonija
5 godine prije

na cnn-u se provodi cenzura I novinarima su svezane ruke u dolaženju do istine. na rt-u sada može pozivati goste koji više odražavaju stajališta američkog naroda a ne samo one koji odražavaju stajališta “duboke države”. u svakom slučaju ovo je dobro za američki narod I za američku demokraciju koja je u povojima

Dub Miroslav
5 godine prije

Kad pretjeraš sa punjenjem čaše voda se prelije

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI