Napad na Hmeymim i Tartus proveden rijetkim eksplozivom – Moskva upozorila Tursku

eksplozija
24 komentara

Glavni stožer ruskih oružanih snaga je nakon analize bespilotnih letjelica i granata kojima je izvršen napad na vojne ruske baze Hmeymim i Tartus u Siriji objavio podatke o oružju kojeg je koristio neprijatelj.

Prema stručnjacima ruske vojske, eksploziv koji je korišten u napadu bespilotnim letjelicama na ruske baze 6. siječnja proizvodi se u Ukrajini. To je danas izvijestio načelnik Odjela za izgradnju i razvoj sustava bespilotnih letjelica Glavnog stožera Oružanih snaga Ruske Federacije, general Aleksander Novikov.

Prema njegovim riječima, preliminarne studije su pokazale da je korišteno streljivo s tetranitropentaeritritolom (TEN), poznatim i kao pentaeritritol-tetranitrat, koji je jači od moćniji od heksogena.

Ovaj eksploziv proizvodi samo nekoliko zemalja, uključujući Ukrajinu u tvornici kemijskih reagensa u Šostki, sjeverozapadno od Kijeva. TEN se ne može izraditi u obrtničkim uvjetima ili ga izvaditi iz drugih streljiva”, rekao je general Aleksander Novikov.

Prema generalu, “trenutno su u tijeku posebne studije da se utvrdi zemlja proizvodnje”.

Moskva upozorila Ankaru da je napad proveden s područja za kojeg jamči Turska

Podsjetimo, ranije je rusko Ministarstvo obrane izvijestilo su da su bespilotne letjelice poletele s teritorija kojeg nadzire takozvana “umjerena oporba”.

U tom smislu je rusko Ministarstvo obrane poslalo pismo načelniku Glavnog stožera turskih oružanih snaga, generalu Hulusiju Akaru i čelniku Nacionalne obavještajne službe (MIT) Hakanu Fidanu, podsjećajući Ankaru na obveze u provedbi osiguranja prekida neprijateljstava oružanih skupina pod turskom kontrolom.

Moskva: Iza napada dronovima na Tartus i Hmeymim stoje SAD (FOTO-VIDEO)

Turska od Moskve i Teherana traži spašavanje terorista u Idlibu

general Aleksander Novikov
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

Bogami, žuti karton generalu Akaru i Hakanu Fidanu nije za zanemariti. To je važnije od ovog praha, a možda i jest iz te tvornice, Ukrajinci ionako sve prodaju.

bbbb
6 godine prije

Ukropske tvornice eksploziva i streljiva postale su legitiman vojni cilj, Nosferatu što se čeka, bobrokgodoa………..

17 novembar
6 godine prije

sta ce putin da upozorava kad polazu plinske cjevi kroz tursku . koga zanima nekoliko poginuli vojnika u odnosu na poslove vrijedne milijardi kripto rublji

Nema
6 godine prije

Doduse mogao je i kinez doci na taj teritorij i odraditi to sto je odradio. Ipak to nije 500 vojnika neko saka pojedinaca koji su se mogli individualno kretati

Sinisa
6 godine prije

A Gulen? Ko god a je,ako nije Erdoganovac, predstavlja veliki problem za Erdogana jer je ocigledno da u svojim redovima jos uvijek ima spavace.

PPP
6 godine prije

Putin je upravo izjavio da nisu Turci krivi, nego netko drugi i da Rusija sve zna.
Cilj je bio posvađati Tursku i Rusiju.

Laki Topalović
6 godine prije

Rusi su nazvali Akara i Fidana , što je poznato javnosti, ne da im kažu što ne znaju, nego da turkmenske sirijske skupine, ako se bore na strani Nusre biti uništene. Danas su našli nekoliko turskih vozila i jedan transporter turske vojske koje je imala ta neka brigada. Mislim da se Turska više neće buniti. Ipak, zvati ambasadore u MVP Ankare je javni i demonstrativni diplomatski čin

17 novembar
6 godine prije

turski mediji upravo javljaju da je hakan fidan zbog prijetnji putina dobio enterokolitis i nece ga biti do daljnjeg

nikud nikam
6 godine prije
zvonimir
6 godine prije

objavit rat turskoj stop osloboditi bosfor i dardanele stop oslobodit kurdsku i horasansku braču iz ropstva stop

Sinisa
6 godine prije

A bilo bi dobro da malo obidjete e svojet vijesti pa bi nasli analize tih dronova,analize akcije i sofisticiranosti dronova i projektila…nebi pricali gluposti niti bi dobijali pluseve za iste.

Veseli dvorke
6 godine prije

Izgleda da turski tok nezavrsava slučajno u evropskom dijelu turske . Taj prostor je nekada bio pod kontrolom otomanskog carstva. Koje po uticaju mista nije zaostajalo za Britanijom . Kao što znamo još uvijek engleska upravlja Gibraltarom . A dali će turska biti sposobna još dugo da održi evropski dio a jasno je da je za Rusiju to jedan od navaznih moreuza . Povijest nam govori da Turci nebi zadržali lstanbul bez pomoći sa zapada ,za vrijeme progona Turaka sa Balkana. E sad je pitanje u nekom novom preslagivanju, da li će turska imati snage da sačuva kontrolu nad Dardanelama?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.