Od pojave #MeToo žene se plaše biti seksi, iako je to nešto što sve imamo u sebi“

Irina Shayk
31 komentar

 „Nakon afere Weinstein i pojave pokreta #MeToo, žene se gotovo plaše osjećati seksi“, rekla je ruska top manekenka Irina Shayk za Corriere della Sera. Prema njenim riječima, seksualnost je ono što je unutar osobe i ono što joj nitko ne može oduzeti.

„Nakon pokreta #MeToo, žene se plaše biti seksi“, izjavila je ruska top manekenka Irina Shayk za talijanski list Corriere della Sera.

Na pitanje je li se riječ “seksi” vratila nakon Weinsteinova slučaja i pokreta #MeTooa, odgovorila je: “Danas se žene gotovo boje osjećati seksi. Ali to je više od grudnjaka ili ruža za usne. To je ono što je u tebi i što ti nitko ne može uzeti.”

U razgovoru za talijanski list je Irina Shayk također rekla kako u mladosti nije težila da postane manekenka, već je željela biti učiteljica ili glazbenica, ali joj je život pružio priliku da radi u manekenstvu. Iako su joj se, kako priznaje, u školi često smijali zbog njezinih vanjskih „atributa“.

Stoga, kada su je pitali da da savjet nekoj djevojci, ona kaže da se treba “osjećati da je u vlastitoj koži, slijediti svoje snove i nikada ne prihvatiti ne kao odgovor”.

Ali, kao što smo ranije objasnili, pokret #MetToo je doslovno psihički kastrirao muškarce, jer se „seksualno uznemiravanje“ tumači tako široko da su ranije metode udvaranja postale „nasilničko ponašanje“ koje nerijetko nekome može uništiti karijeru ili upropastiti život.

Ovdje ne govorimo o nasilju, koje se bez iznimke i strogo mora kažnjavati, već o bezazlenim postupcima, kao na primjer poljubac Joea Bidena u potiljak Lucy Flores, koja ga je potom optužila ga je da joj je na javnom skupu pomirisao kosu i poljubio u glavu, ali je nije pitao za dopuštenje. Ovaj dio je prilično kontroverzan, jer je ista Lucy Flores bila gošća na političkom skupu tabora Joa Bidena, dok je sama gesta izgledala viša paternalistički, nego želja ostarjelog političara da joj se približi kao „seksualni predator“.

Biden je rekao da se ne sjeća svog sastanka s Flores onako kako ga vidi ona, te je tvrdio kako nikada nikoga nije dotaknuo na neprimjeren način. No nakon napada Flores i drugih žena, Biden je objavio video u kojem kaže “kako će ubuduće puno više paziti tko mu se nalazi u blizini“.

“Društvene norme su se počele mijenjati”, rekao je Biden u videu.

Kod nas je nedavno Aleksandar Stanković u emisiji „Nedjeljom u 2“ Jelenu Veljaču, hrvatsku „spisateljicu“ i aktivisticu, upitao da mu pojasni razliku između udvaranja i seksualnog predatorstva, uznemiravanja ili nasilja.

Jelena Veljača je objasnila „kako udvaranje može biti odbijeno, primjerice ako čovjek donese cvijeće, a ona kaže ne“.

„Ali ako muškarac ženi stavi ruku na koljeno, to je onda seksualno uznemiravanje“, izjavila je Jelena Veljača.

Što je od navedenog bliže istini pitali su se mnogi stručnjaci u svijetu, a psiholozi u sociolozi su uglavnom složni da su ove „nove društvene norme“ dovele do povlačenja muškaraca u sebe i straha od blaćenja u javnosti ili gubitka karijere, dok su i mnoge žene nezadovoljne zbog gubitka nekih od njihovih „najmoćnijih oružja“, senzualnosti i seksualnosti, koja su im nerijetko osigurala da iz sjene vladaju čitavim carstvima.

Corriere della Sera

Pokret #MeToo je “psihički kastrirao” muškarce – Što sad?

SAD – Božićna pjesma iz ’40-ih godina izbačena iz programa jer tekst “vrijeđa” pokret MeToo

Borba za ravnopravnost na Zapadu je uzrokovala tešku “krizu muževnosti”

Pokret #MeToo uništava muškarce koji iznose svoje mišljenje

Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
4 godine prije

ne valja vam naslov:
Od pojave #MeToo žene se plaše biti seksi, iako je to nešto što sve imamo u sebi“ …. Saša. F.

Nije bas Sasa pun zenske seksipilnosti. Dajte neki Logicniji naslov.

eu kolonija
4 godine prije

pokreti poput onih lgbt, feminizam itd. izašli su iz liberalne kuhinje tj. masonske. s jedne strane oni podjelom naroda dobijaju biračko tijelo koje sada pojačavaju s migrantima, smanjuju prirodni priraštaj I unose razdor u društvo po onoj zavadi pa vladaj. međutim, trenutačno je njemačka dolaskom migranata to dovela do perfekcije samo još to ne objavljuju. dobije batine na sred ulice a onda onako izudarana bude I silovana.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Trnoružica se nikad probuditi neće….
Snjeguljica se nikad probuditi neće….
Ni princa svoga nikad upoznati neće…..
Jer ih nitko bez pitanja poljubiti neće…..
P.S.
A i žaba će ostati žaba….. Sorry Kermit.

Helena
4 godine prije

Na ovom svetu ima svakakvih ljudi. Svakakvih žena i muškaraca. Što sam starija to sam sigurnija da što zračiš to i privlačiš. Svako se od nas može ogledati u očima onog preko puta. Ako skupi hrabrost i otvori svoje.

Emiliano Zapata
4 godine prije

Cilj elite je sprijeciti nastanak jake obitelji koja je jedina prijetnja ostvarivanju njihova cilja potpune dominacije i kontrole. Zato se uzdize svaki oblik nemorala prave parade i sl. Tehnologija u tu svrhu odvuce oca pred tv na kojem je liga prvaka, mama na phonu chata preko facebooka a klinci na tabletima rasturaju igrice! Veze se teze zapocinju iz straha da ne zavrsia u zatvoru ili ocerupan od odvijetnika zbog rastave i sl.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Da je samo imala crveni končić na ruci……
Da je neko za njom prolio kantu vode……
Bila bi predsjednica razreda…….
Ovako, Jelena je samo razredni higijeničar…. samoproglašeni.
P.S.
”Ja na faks, baba prolije kantu vode. Za sreću.”
”Zalije me, presvučem se.”
”Opet baba. Opet kanta…….”
”Sve po protokolu.”
Uspomene jednog frenda….. 🙂

Lucija
4 godine prije

Bilboard u Londonu koji poziva na sterilizaciju. Ali na njemu du samo – slike bijelaca…
webtribune
” Na bilbordu piše: „Odradi svoj deo, steriliši se! Da! “, dok jedna od devojaka na bilbordu nosi majicu na kojoj piše “nema više sperme “.

Ovaj bilbord sa crtanim likovima belaca, koji bi se obično posmatrao kao rasistički jer duge rase nisu zastupljene, očigledno je namenjen belim Britancima, navodeći ih da misle da će grad učiniti boljim mestom prekidom reprodukcije.”

nessy
4 godine prije

Pa, za opstanak ljudske vrste, tj, prezivljavanje, seksualna privlacnost je jako vazan faktor, i muskaraca i zena. Svakome normalnom se dogodi kad vidi neku posebnu osobu suprotnog spola, da osjeti, recimo, leptirice u trbuhu.
Izvinite, govorim samo o privlacnosti osoba suprotnog spola, jer sa istospolnom privlacnosti nemam nikakvog iskustva, i nadam se da ce tako i ostati.
Bez tog prekrasnog osjecaje, seksali bi se, zasto? Jer su sa oltara tako rekli? Tesko.

hogar strašni
4 godine prije

Idem ti ja tako neki dan gradom i ispred sebe vidim kolegicu s posla 10-ak metara ispred i počnem fućkati da vidim što će biti i ona se odmah okreće kao da sam ju imenom pozvao. I kad me vidjela slatko se nasmijala i rekla da se ne sjeća kad joj se to dogodilo i da joj je to super. Zanimljivo i mene je vratilo u neka ugodnija vremena. Inače ona i ja smo oko 50 i imamo svoje obitelji i u tome nismo vidjeli ništa loše osim ugodne šale. Nit sam se osjećao kao seksualni predator a ni ona kao seksualna žrtva. ljudi uživajte u životu.

Red Dog
4 godine prije

Od #MeToo se ja plasim zena.
Nisu #metoo-avale silovane jadnice, vec muskomrzacke kucke.
Odbrana jedne, kojoj ce se suditi zbog klevete, je: „Pa sta? Lagati je ljudsko pravo“. To su uradile Assangeu i mnogim drugima i znam od policije da mnoge prijavljuju silovanje „onako, iz osvete“.
To nije normalno i s time ne treba imati posla.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.