fbpx

Pokret #MeToo je “psihički kastrirao” muškarce – Što sad?

feministi pokret metoo

Tijekom 2017. su mediji izvještavali kako je pokret #MeToo poprimao sve više obilježja prave društvene revolucije. Vanity Fair je pisao kako je njegov utjecaj američku političku scenu izuzetan. Pod lavinom optužbi za seksualno uznemiravanje su na ostavku su bili prisiljeni demokrati John Conyers i Al Franken, te republikanac Trent Franks.

U to su se vrijeme vikendom održavali prosvjedi pokreta #MeToo u New Yorku i Parizu. Amerikanci su dali podršku ženama da nastave iznositi svoje priče, a Francuzi su bili izašli na ulice prije svega kako bi izrazili gnjev zbog sudske presude kojom je oslobođen silovatelj djevojčice jer tužitelj nije mogao dokazati da jedanaestogodišnjakinja nije pristala na spolni odnos.

U kratko vrijeme, od objelodanjivanja slučaja holivudskog producenta Harveya Weinsteina početkom listopada 2017. godine, pokret #MeToo je zahvatio mnoge zemlje i zahvaljujući društvenim mrežama uključio milijune žena koje govore o zlostavljanjima u školi, na sveučilištu, ulici, radnom mjestu.

“Vrata su konačno otvorena”, rekla je Dania Ramos za CBSC. Prije se većina ne bi usuđivala progovoriti, no stvari postaju drugačije kako podrška raste. Kanali koji su prije objavljivali tračeve sada služe za detaljne iskaze žrtava seksualnih napada, pisao je Boston Globe. Često su to glumice ili su počinitelji javne osobe, zbog čega su slučajevi više popraćeni.

Međutim, već u 2018. je pokret krenuo u agresivniju kampanju i nije se jasno definiralo što je točno “seksualno uznemiravanje”, što je doslovno dovelo do panike među muškom populacijom i osobama koje su stavljale na kocku karijeru zbog nepromišljenih ili često nevinih postupaka koji su tumačeni kao “seksualno uznemiravanje”.

Pokret #MeToo je u godinu dana već postao pun kontroverzi. Izvorno bi to trebao biti pokret koji se bori protiv spolnog uznemiravanja žena, ali je postao učinkovit alat za uklanjanje političkih suparnika ili rivala iz filmske i glazbene industrije. Pod lavinom optužbi za seksualno uznemiravanje su ostavku morala dati tri spomenuta zastupnika u američkom Kongresu, a brojnim poznatim osobama je uništena karijera.

Neki su to i zaslužili, ali je stvar otišla predaleko i kriteriji prema kojima pokret #MeToo uništava živote su postali izuzetno strogi. Čak je zviždanje za ženom ili običan flert postao oblik spolnog uznemiravanja.

Prošle godine smo posvetili dva članka o tome, ali je najnovije istraživanje koje je objavio Huffington Post, list koji inače podržava pokret od prvih dana, pokazalo da su se u Sjedinjenim Državama zbog opasnosti od bilo kakvih optužbi muškarci povukli u sebe i panično se boje ostati nasamo uglavnom s kolegicama s posla. Čak 60% muškaraca u Sjedinjenim Američkim Državama se osjećaju nelagodno kada su sami sa ženskim kolegicama, prenosi Huffington Post, citirajući rezultate nedavne studije. Ovaj šokantan pokazatelj autori studije pripisuju pokretu #MeToo, zbog kojeg su neki rukovoditelji izgubili svoja radna mjesta.

Zanimljivo je da Huffington Post i taktiku povlačenja opet optužuje muškarce i navodi “kako njihov strah samo pogoršava položaj žena”.

Kako god bilo, činjenice su sljedeće. Prema istraživanju ženske organizacije za ljudska prava LeanIn, objavljene prošlog petka, 60% muških rukovoditelja kaže kako se osjećaju nelagodno kada podučavaju žene, radeći s njima nasamo ili ako pričaju o poslu.

Kako navodi list, ova doslovno šokantna brojka daleko nadmašuje rezultate od prošle godine, kada je nakon odlaska nekoliko utjecajnih osoba s njihovih položaja zbog optužbi za njihovo neprihvatljivo seksualno ponašanje 46% muškaraca navelo da ima slične probleme u odnosima sa ženama.

Studija je također pokazala da sve više muškaraca oklijeva ići na službeno putovanje ili na radnu večeru s kolegicom s nižeg položaja u tvrtki. Za autoricu članka “to nije dobra taktika, jer opet šteti ženama”.

“Može se činiti da je izbjegavanje žena u uredu izvrsno rješenje za problem seksualnog uznemiravanja, ali muškarci su i dalje u većini slučajeva utjecajni na radnom mjestu. Dobra ili loša, ali ženama je za napredovanje potrebna njihova podrška”, kaže autorica članka Emily Peck.

Kao što primjećuje predsjednica udruge LeanIn, Rachel Thomas, čak i prije pojave pokreta #MeToo su muškarci imali veću vjerojatnost da će biti zaštićeni.

“To što su zbog pokreta #MeToo muškarci počeli još manje pažnje davati ženskim kolegicama samo pogoršava problem žena. Ako muškarci žele doprinijeti rješavanju problema, onda distanciranje od žena nije najbolji način da to učine”, zaključuje Rachel Thomas.

Prema autorici članka, rezultati studije ne daju odgovor na pitanje zašto se muškarci više vole držati podalje od žena. 36% ispitanika izjavilo je da izbjegava davanje uputa ili komuniciranje sa ženama zbog toga kako će drugi na to reagirati. Drugi vjeruju da bi se zbog njihovih akcija žene mogle osjećati neugodno.

Predsjednica udruge LeanIn, Rachel Thomas, tvrdi kako su izjave muškaraca da žene podnose lažne tužbe o seksualnom uznemiravanju “neutemeljene”.

Prema njezinim riječima, brojna istraživanja su već potvrdila da je postotak lažnih optužbi među svim pritužbama na neodgovarajuće seksualno ponašanje izuzetno nizak.

Prema odvjetniku John Singeru, čiji su klijenti bili muškarci optuženi za neprikladno seksualno ponašanje, #MeToo je imao vrlo negativan utjecaj na odnos žena i muškaraca na radnom mjestu.

Muškarci se naprosto boje biti sami sa ženskim kolegicama ili klijenticama, ili postaju sve oprezniji u svom vokabularu. Zbog toga se ženama sve više uskraćuje pristup sastancima i društvenim događajima”, kaže Singer, tvrdeći da su mu tako rekli njegovi poznanici iz oba spola.

Studija ženske organizacije za ljudska prava LeanIn je pokazala da žene na visokim položajima nemaju problema u interakciji s muškarcima na nižim pozicijama, dok muškarci na visokim položajima imaju 12 puta veću vjerojatnost da će oklijevati prije održavanja sastanaka nasamo sa ženama u usporedbi s muškarcima na sličnim nižim položajima i tvrtki.

“Naposljetku, premještanje više žena na vodeće pozicije smanjit će količinu seksualnog uznemiravanja”, zaključila je Rachel Thomas, ističući kako je za postizanje tog cilja ženama potrebno mentorstvo i sudjelovanje rukovoditelja, ali su oni većinom muškarci.

Prema pisanju lista, udruga LeanIn i Rachel Thomas ohrabruju muškarce da preuzmu više inicijative da budi mentori ženama, ali upozoravaju da bi se takvi odnosi mogli pokazati nepovoljni po žene. U nedavnoj studiji je trećina žena izjavila je da su ih njihovi mentori seksualno uznemiravali.

Prema autorici članka, takvo ponašanje u konačnici može imati suprotan učinak. Ako se žene na radnom mjestu tretiraju na drugačiji način, to može biti i temelj za tužbe zbog diskriminacije.

Rachel Thomas izlaz iz ove situacije vidi u jednakom tretmanu muškaraca i žena na radnom mjestu. Međutim, recept koji nudi za muškarce nije posebno zanimljiv i zašto bi je itko poslušao.

“Ako ne želite ići sami sa ženama na večeru, nemojte ići ni na večeru s muškarcima. Idite na doručak. Ako vam nije ugodno biti nasamo u uredu sa ženom, a vi ostavite otvorena vrata”, jedino je što savjetuje voditeljica udruge LeanIn.

Podsjetimo, prema istraživanje od prošle godine je 46% muškaraca izjavio kako se osjeća vrlo nelagodno kada su sami u uredu sa ženskom kolegicom, a ove je godine ta brojka narasla na 60%. Problem seksualnog uznemiravanja definitivno treba iskorijeniti, ali se čini da je usvojena taktika koja doslovno “psihički kastrira” muškarce, koji bježe od žena i izbjegavaju svoje kolegice na poslu. Cijene li ih one takvima kakvi su postali i što općenito žene koje grade karijeru misle o svemu tome, Rachel Thomas ne kaže ništa.

Pokret #MeToo uništava muškarce koji iznose svoje mišljenje

Borba za ravnopravnost na Zapadu je uzrokovala tešku “krizu muževnosti”

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
48 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Kako reče Mike Pence, a nije baš da je neki “zavodnik”. “Od kada se digla histerija, ja nasamo mogu biti samo s mojom suprugom i nijednom drugom”. Problem je što je nekada kompliment, npr. “Danas sjajno izgledate, kolegice!” danas “seksualno uznemiravanje. jednostavno kaže Hvala, i nastavi raditi. Naravno, to ne vrijedi za “drpanje i prpanje” po du*etu i nogama i slično, ali baš da je sve seksizam????? Ovdje bi trebale žene komentirati više od nas. Ova je Rachel Thomas bolesna. Ako se bojite, ostavite vrata od ureda otvorena da vas svi vide Ili “Ako ne želite večerati s kolegicom, nemojte ni s kolegama, da ih ne diskriminirate.”

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije

Mene žene uznemiravaju, gledaju me, dotiču me u prolazu, laskaju mi i daju dvosmislene izjave.
Sta bi ja sad trebao? Tužiti ih?

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije

Dub, najozbiljnije.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

A mene gledaju ko macak kobasicu, pa se ne bunim i ne nosam transparente. Najgre je kad vidim ruznjacu koju ni pas nebi ujeo da nosi MeToo.

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije

Hahahaha

Bruno
Gost
Bruno
1 godina prije

Ne, već ih kresnuti.

Perkins
Gost
Perkins
1 godina prije

Državne firme su najbolje. Svi se praše ko zečevi.

George
Gost
George
1 godina prije

Gospodari sveta nameću svoje “vrednosti”.
Izgleda da propaganda homoseksualnosti nije dovoljna, pa se još uvek rađa previše ljudi.

ribar
Gost
ribar
1 godina prije

pogađa isključivo bijelu populaciju

Brahman
Gost
Brahman
1 godina prije

Da, baš pomisliti, s obzirom da se i onako ništa ne događa slučajno niti bez dozvole i potpore vođa iz tame, sigurno je tu udrobljena i agenda depopulacije kroz i ovakav društveni inženjering pored lgtb imperativa. A rivalitet među ženama, za koji je opće poznato da nema ni kraja ni granica?

-Houston, imam problem!
-Recite koleginice.
-Nije ništa…
-Recite u čemu je problem.
-Nema veze…

Možda su HAARP i kemtrejlovi dizajnirani da rade tešku zbunjozu i kod ženske i muške populacije zasebno i kolektivno i podjednako. Wi-Fi je u zraku, ludilo je u glavi.

George
Gost
George
1 godina prije

Bože moj. Kakve crne teorije zavere. Odakle meni (i nekim drugima), ta suluda ideja da su se svetski bogataši udružili i da kreiraju mračni svet po svojim interesima i agendi? Pa ceo svet napreduje i razvija se, zakonito, sve u skladu sa liberalnim zakonima, tržištem i demokratijom. ?

Baš kao što se ni vukovi ne udružuju, da pojedu glupe ovce.

Samo, nema problema za vukove, koliko god se vukovi udruživali, glupe ovce nikada to neće shvatiti i nikada se neće udružiti da bi se odbranile. Omamljene su travom i verom u dobrog pastira, koji ih čuva i štiti.?

ribar
Gost
ribar
1 godina prije

pastiri kolju ovce za prodaju
oni su masovni koljači
vukovi samo da prežive
čuvaj se pastira

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Sta je tek #metoo uradio u Swedistanu…
Gomila javnih licnosti su popili otkaze zbog toga. Dolaze presude; nije kriv, nije kriv, nije kriv… Ali su popili otkaze.
Desava se bas i danas. Drugarica iz Svedskih Demokrata nije vise nominovana za EU-parlamet, vec je drug. Drugarica je odmah opalila optuzbu o silovanju od strane druga. Drugarica je izbacen iz partije pod hitno, ali opozicija koristi priliku da blati partiju i drug je opterecenje. Nece ona u EU, ali nece ni on. Uspela je.

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije

@Red Dog,
Znači i u Swedistanu ima “Da komšiji crknr krava”

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

U Swedistanu policija ocekuje ponedeljkom i utorkom prijave o silovanjima.
Bile drugarice u grad preko vikenda, napile se i imale pijani seks. Kad se trezne se osecaju silovane.
Ali se ne sme pisnuti o tome jer ode glava. Tamo stvarno vlada strah da im se ne zameris jer kad krece kampanja, ode ti. Jednom su im podelili narukvice sa „Please, don´t rape me“ kao placebo da smire histeriju.
Razlog tome sto ekstremna desnica forsira „masovna silovanja“ od strane migranata, iako nema nikavih dokaza o tome, je sto ispitivanja mnjenja pokazuju da drugarice reguju na to, a zene su postale glavna biracka kategorija za cije se glasove bore svi.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Swedistan ima zakon prema kome je prostitucija legalna, ali kupljenje usluge ilegalno. To je teralo slobodne cure u ruke makroima jer musterije traze garancije da nece cinkariti. Uz to ide droga, ostali kriminalitet…
Taj zakon je progurala jedna drugarica iz socijaldemokratske partije. Posle je nisu nominovali vise, ali dok je ona bila na ratnoj stazi joj niko nije smeo pisnuti.
I ni sada, ma koliko bilo kontraproduktivno, ne sme niko dirati to pitanje.

Satir und wasser
Gost
Satir und wasser
1 godina prije

Masonske rotary nebuloze za totalno sj….avanje muskaraca i obitelji. U skandinaviji su muskarci totalno zbunjeni da se ne zna tko koga. Zenske imaju totalnu moc. Rastava kao u bajci,advokati kupe lovu,dupla prebivalista,djeca rastrgana izmedju dva roditelja. Wc za treci spol. Jezivo….strasno.
Ne mozes dati komentar kako je zgodna guska tuzbu podize.

Muppet shou
Gost
Muppet shou
1 godina prije

I mene isto. Zenska me doslovno posexala, imao sam 17 ona punoljetna 19 i nisam se bunio. Bilo mi je lijepo.
Zaista. Koji problem danas gdje ne smijes kazati dobar dan koleginici. Idemo svi na pride pe.er parade i sve pet ?

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

U SAD je to bez daljnjeg ‘statutaru rape’. Bio si maloljetan. Naravno, vrijedilo bi i obratno. Dakle, postoje razni načini zaštite integriteta.

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Skuhale ste, jedite. Dobar tek uznemiravane.
Sad vas muči gubitak prihoda

tuf
Gost
tuf
1 godina prije

Izgleda da je voditeljima pokreta stvarni boljitak žena sekundaran, ako ne i tercijaran.
Jer osim što nevoljko progovaraju o temama kao što su manje plaće ili smanjenje prava majki, te opće epidemije zdravstvenih poremećaja kod žena (od spontanih pobočaja do raka dojki) – izgleda da ni u krajnjem slučaju neće spominjati temu na koju sam naletio pri apsolutno svakom razgovoru sa ženskim radnim kolegicama – a to je teror, psihičko zlostavljanje i spletke koje žene međusobno izvode prije svega u ženskim radnim kolektivima. Daleko više prigovora i jadikovanja sam tijekom svih godina od žena čuo o svakodnevnim psihičkim maltretiranjima koje doživljavaju od svojih kolegica nego što je bilo prigovora na muške kolege (iako i njih naravno ima). Čak je jedinstveni zaključak da su isključivi ženski kolektivi najgore radne okoline i da je prisutnost muškaraca “korektivni faktor” kako se ne bi međusobno psihički ubile.
No, to bi predstavnice #MeToo pokreta ocijenile kao nemoguće, baš kao što je po njima nemoguće da žene imaju prirodnu karakteristiku oportunizma kao i muškarci. Po njima su žene pripadnice svemirski nadmoćne vrste, savršene od rođenja do smrti, bez prikrivenih i zlih motiva kada im se pruži prilika. Yeah, right.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Ja sam radio na radnom mestu gde su dominirale drugarice.
Vrhovni Organ im je bio Sastanak Cetvrtkom.
Kakvi zakoni, direktive i bakraci… Sastanak Cetvrtkom je odlucio tako 🙂

Baba
Gost
Baba
1 godina prije

Prijateljstvo između dvije žene je u najboljem slučaju pakt o međusobnom nenapadanju.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Bilo je disfunkcionalno. Los psihosocijalni milije.
Ali meni je znamljiv taj stav… j*ebes zakone, to ne vazi za nas, jer smo mi odlucile drugacije 🙂

jonbonjovi
Gost
jonbonjovi
1 godina prije

Posto na “zapadu” vlada Sodoma i Gomora ocekujem sljedece zaostravanje. Sada ce muskarci koji su zgodni i koji drze do sebe i lijepo se oblace, imaju zavidne manire i lijepo mirisu biti optuzeni za seksualno uznemiravanje, jer se koleginice s posla ne mogu koncentrirati na rad u njihovom prisustvu. Ko moze da se kladi da nece biti ovako?

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Toliko dosledne nisu.
I one zaposljavaju muskarce prema izgledu.

Trubadur
Gost
Trubadur
1 godina prije

Tako to ide u potpuno femeniziranim društvima…. Sad več dojenčad umjesto pelena nosi tampone….Na brdovitom Balkanu još nismo tamo, ali smo sve bližei bliže…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Ne znam tko je lansirao Manspreading . Ono kad u podzemnoj ili negdje muškarac sjedi raskrečenih nogu obučen , naravno, u traperice i sl, pa je kaživo , jer “nabija u vidno polje svoje (pokriveno odjećom) spolovilo ženi ispred”. Ni to se ne smije. Ne znam jel se negdje kažnjava , ali je histerija do neba. dovoljno je ukucati u tražilicu

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Topalović
A, to je neš’ drugo. Koliko mi je poznato, zabranjeno je prvo u Španholskoj. Tamo imaju sjedišta jedna do drugog i kad se jedan raskreči, okupira još dva stolca. Tu se radi o prostojnom ponašanju. I toleranciji. Imaju i drugi potrebu sjesti. I čitala sam, negdje u Americi, isti problem…
Do čeg smo došli, da osnovni bonton mora ulaziti u zakone i službena ograničenja.

Koba
Gost
Koba
1 godina prije

Laki moraš iskazati ljudsko razumijevanje za boli “feministica”. Jadnice su ružne u tilo i dušu, ko bi njih take htio. Možda netko jako perverzan.

Mak
Gost
Mak
1 godina prije

Ma, ljudi nije pe#is puta ili kolac pa da ne možemo skupiti noge, kod muškaraca je generalno problem položaj kukova i položaj tetiva i mišića, koji guraju noge van u položaj slova A! Najlakše je uključiti jezik, a mozak isključiti, kao što radi većina populacije, a što se tiče sjedišta prave se takva da nam jedva trup stane, čak i ramena izlaze na susjedna mjesta, a kamoli koljena koja ne možemo skupiti, osim ako ne raširio stopala a to je još veći razmak! Poyyy

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

“alaj bi se šigicala al mi neda nana alaj ću se šigicati kad ostanem sama”:). a onda u međuvremenu pojavile se mlađe, slađe

dakle, ima žena koje izgrade poziciju na osnovu znanja I autoriteta I njima niko nemože ništa a ima ih koje do svega dolaze preko kreveta. u međuvremenu došle mlađe I slađe a ove stare nemaju više ništa za ponuditi I tu nastaje problem. kaže napastvovana prije dvadeset godina I to nikome nije prijavila niti to može dokazati. napastvovana žena podnese ostavku na poziciju, potraži zaposlenje u drugoj tvrtki I tuži napasnika. međutim ovdje su sasvim druge stvari u pitanju a to je prostitucijom do bolje plaće I boljeg položaja u tvrtki dok ne dođu mlađe. ovi shizofreničari iz ovih think thenkova imaju intenciju da ulaze u privatnost ljudi što nisu radili ni komunisti. zapadno društvo je kapitalističko I traži rezultate tako da I žene koje su sposobne mogu doći na čelne pozicije u tvrtki ali one nesposobne ne jer tržište odmah reagira u negativnom smjeru

tedi
Gost
tedi
1 godina prije

Ima jedna dobra koja se pijevala za vreme Tita”Druze Tito! Dal se smije ljubiti po dvije?Smije druze ako te ne tuze.”
Sve je to isto,nekada i sada.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

odlična!:)

Zax
Gost
Zax
1 godina prije

Okreni bijele protiv crnih, stare protiv mladih, muskarce protiv zena i mozes ocekivati da ces sljedecih nekoliko generacija imati krotke i poslusne podanike koji ce ti donositi profit i nece se buniti. Savjet jednog robovlasnika prije par stotina godina kako uspjesno voditi plantazu robova. Stotinama godina kasnije njegovi savjeti su jos korisni vladajucoj oligarhiji koja vlada zapadom. A i sire

mars
Gost
mars
1 godina prije

U Staloneovom filmu “Demolition man” ili u prevodu “Čovjek za rušenje” (ko je gledao film zna o čemu se radi) prikazano je jedno savršeno i sterilno društvo budućnosti koje je u svom opravdanom nastojanju da se poboljša i eliminiše negativnosti koje su ga ranije mučile i razdirale, otišlo u takvu krajnost da je život u njemu postao sterilan i lišen svake prirodne ljudskosti i onoga što čovjeka čini čovjekom u svakom pogledu. Postalo je izuzetno negativno, samo u drugom smjeru od onoga što su eliminisali. Sve dok se nije pojavio brutalni kriminalac iz prošlosti poznat kao “SIMON SAY” koji je igrom slučaja odleđen poslije nekoliko vijekova. Simon iz temelja ruši dotično društvo i sva njegova postignuća, pa su vladajući u svojoj nemoći da se nose s njim, primorani da odlede i policajca Džona Spartana (Stalone) koji je takođe iz Simonovog vremena kako bi ga zaustavio, što mu na kraju i polazi za rukom. Međutim uticaj Simona i Džona i svega onoga što se izdogađalo za vrijeme njihove međusobne borbe, iz temelja je promjenilo dotično društvo i vratilo mu neke zaboravljene i pozitivne ljudske vrijednosti koje su bile izgubljene, vraćajući mu onu delikatnu ravnotežu između dobrog i lošeg. Ako ikada ljudsko društvo, bilo ono ograničeno svojom državnom granicom ili na globalnom nivou, i organizaciono i u psiholiškoj ravni postane funkcionalni model ovakvih i sličnih društvenih devijacija koje su u svojoj osnovi nekada imale opravdane i potrebne ciljeve, a prerasle su u nakaradnu suprotnost onome za što su se nekada zalagale, ja sam čvrstog ubjeđenja, koje podupire lično iskustvo, da će se ono neminovno urušiti pod dejstvom događaja i okolnosti tipa “SIMON SAY” (on je samo personifikacija) na koje ono neće moći uticati i sa kojim se neće moći nositi, a što će neminovno dovesti do okolnosti i događaja tipa DŽONA SPARTANA (koji je takođe samo personifikacija) što će resetovati društvo na neminovnu i delikatnu ravnotežu između dvaju jednako nakaradnih krajnosti. To je neminovnost opstanka društva. Ili to ili ga neće biti, tako da ovakve i slične društvene devijacije mogu u određenom trenutku čak i prevladati, ali im je sudbina već unaprijed zapečačena.

AJeTo
Gost
AJeTo
1 godina prije

Spoiler alert.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Tocno. Me too je psihicki kastrirao muskarce, lobotomizirao puno i muskinja i zenskinja, otjerao u “ilegalu” sve ostale koji bi ipak, razmotrili slucaj po slucaj.
Sto da se radi, -demoratska civikizacija…

Koba
Gost
Koba
1 godina prije

Ne može pravog muškarca “kastrirati” ni Bog Otac, a kamo li neka poremećena udruženja. Problem tih zemalja je upravo u nedostatku muškosti muškaraca, i to nije produkt 21.st. Odavno njihove žene preferiraju “naše” ljude koji su u odosu na one njihove karikature grčki bogovi, a danas su u igru ušle i razne nijanse obojenih došljaka. Kako bilo žene se tu nema za što kriviti.

Euro
Gost
Euro
1 godina prije

pa sad nek kupe gumenjake. više če ostati onim pametniijim koje ne puše takve ekstremne gluposti. uvjek če se nači za njih jedan muškarac.

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
1 godina prije

Potpuno pogrešno tumačenje, tendenciozno i zlonamjerno. Muškarci se ne boje, bar ne većina, nego jednostavno ne žele problem, što je po meni pragmatično i realno u ovoj situaciji. Upravo to “boje” je dobro smišljena psihološka igra pojmovima. Muškarac, pa da se boji, e sramote, boji se… Psiha muškarca u takvoj situaciji kaže… Ma, ko se boji, dođi sad da ti pokažem… Je li shvaćate jeftinu provokaciju? E sad, ako bilo tko padne na taj štos, stvarno je bilmez. Inače, ja uvijek savjetujem mladićima da se ne žene i ne prave djecu jer, jedna žuta minuta ženske konfuzije je dovoljna da izasere život do kraja svakom muškarcu.

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR
1 godina prije

Smrdljiva ološ feministička.

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan
1 godina prije

..#me too bi nju ,kaze mujo….tako to izgleda kada prakljce navuku pi..u na glavu..

Max
Gost
Max
1 godina prije

Dragi prijatelji i prijateljice. mogu oni izmišljati pokrete mitu nitu i kakve god hoće nijedan muškarac se neće odreći svojeg prirodnog nagona i instikta a isto tako neće ni žene. Nikad se ne može ubiti ono što je prirodno što god izmislili. A naravno da svako zlostavljanje psihičko fizičko ili spolno treba naj oštrije kažnjavati-

debeli pas
Gost
debeli pas
1 godina prije

Tako ti to dođe kad ne slušaju dr. Miroljuba Petrovića.

Max
Gost
Max
1 godina prije

Nije mi poznat.

krezubi glasac
Gost
krezubi glasac
1 godina prije

Rijesenje je otici u ped..e. To je cilj globalista hrpa ped..a manje djece i mentalno zbunjenih likova.

Bruno
Gost
Bruno
1 godina prije

Sve ove sa slike treba poslati u Saudijsku Arabiju. Ili neku drugu sličnu zemlju. Pa neka se tamo žale.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
48
0
()
x