Šef iranskog zatvora ispričava se nakon što su hakirani video zapisi pokazali zlostavljanje zatvorenika

Iranski zatvor - Zlostavljanje zatvorenika
8 komentara

Iranski šef zatvorske uprave uputio je ispriku za “neugodne događaje”, koji su zabilježeni u teheranskom zatvoru Evin. Snimci do kojih su došli hakeri prikazuju zatočenika kako ga tuku i vuku po objektu.

U rijetkom priznanju kršenja ljudskih prava, u utorak je čelnik iranske zatvorske uprave preuzeo odgovornost za šokantne događaje koje je zabilježila hakerska grupa Edalat-e Ali (Alijeva pravda).

“Što se tiče slika iz zatvora Evin, prihvaćam odgovornost za takvo neprihvatljivo ponašanje i obvezujem se da ću pokušati spriječiti ponavljanje ovakvih neugodnih događaja i ozbiljno ću se ophoditi prema prijestupnicima”, rekao je Mohammad Mehdi Hajmohammadi, šef iranskih zatvora.

Svoju ispriku uputio je “Svemogućem Bogu”, vrhovnom vođi ajatolahu Ali Hamneiju, narodu Irana i “časnim zatvorskim čuvarima”. Dodao je kako se napori dobrih zatvorskih čuvara neće zanemariti.

Dotični zatvor, zatvor Evin, već duže vrijeme kritiziraju zapadne sile i skupine za ljudska prava, a Washington ga je 2018. stavio na crnu listu zbog “ozbiljnih kršenja ljudskih prava”. Pritvorenici se uglavnom drže ondje zbog sigurnosnih optužbi. Također je objavljeno da se u zatvoru drže i zatvorenici dvojnog državljanstva.

Na grafičkim snimkama koje su snimile zatvorske sigurnosne kamere vidi se kako stražari tuku zatvorenike, dok jednoga vuku po objektu. U šokantnom prizoru izgleda kao da je službenik gazio srušenog zatvorenika, koji je ležao ničice na tlu.

Britansko-iranska dobrotvorna radnica Nazanin Zaghari-Ratcliffe (43) bila je u zatvoru Evin do studenog prošle godine, kada je stavljena u kućni pritvor. Ona poriče optužbe za podrivanje iranske države i špijuniranje protiv nje.

iranzatvorzlostavljanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
JumpingJackFlash
2 godine prije

PIše li negdje u svetoj knjizi da je batina iz raja izašla? Ovaj tip se očito toga drži… Očito mariše tko koga stigne i gdje stigne…

Npr: britanska “demokracija”:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9922051/Moment-busker-held-ground-FIVE-police-officers.html

Britanski policajci hapse i usput marišu uličnog svirača, jer je nastupao u gradskom parku bez dozvole i nije htio otići kad su ga tjerali… I onda Englezi pričaju da su Talibani divljaci…

tihobl
2 godine prije

Britansko-iranska dobrotvorna radnica…

Cudan izraz za engleskog spijuna.

Busola
2 godine prije

Meni drago, očekujem snimke i sa Zapada posebno snimke od Epstaina…

Windowsi – “pouzdan” sistem (sa stotinama backdoorova…)
Točno se vidi blue screen i aktivacija programa koji je kasnije napravio problem…

onaj najgl... Dalton
2 godine prije

تسجيل الدخول إلى فيس
Vrati novce!

الدخول للمتابعة
Koje novce!?

أدخلته غير مرتبط بحساب
Praviš se lud, a…!?

يجب عليك تسجيل
Za usisivač!

هل نسيت كلمة السر؟
Rek’o si da vuče k’o Aco Lukas!!

BanOvan
2 godine prije

Ko je zatvoreniku kriv što nije zatvoren u Gvantanamo. Tamo bi bio miran od nasilja ko curica. Imao bi muziku i tuširanje ‘ladnom vodom u svako doba dana i noći.

Flint
2 godine prije

Čuj ispričao se svemogućem. Licemjeru nemaš ti svemogućeg. Da imaš ne bi držao ljude u rupama.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI