Rusku djecu maltretiraju zbog rata u Ukrajini

Zlostavljanje djece u skoli
37 komentara

Mladi se suočavaju sa zlostavljanjem u školi zbog rata u Ukrajini, rekao je zvaničnik Save the Children danskoj TV2.

Grupa za ljudska prava Save the Children upozorila je na maltretiranje ruske djece, rekavši da su oni postali meta zlostavljanja u školi i na mreži zbog mržnje koja se raspiruje prema njihovoj nacionalnosti usred vojne ofanzive Moskve na Ukrajinu.

Maltretiranje je postalo toliko strašno da se djeca ruskog porjekla u Danskoj plaše da će ih ujutro izbaciti iz škole, rekao je u utorak za dansku TV2 viši savjetnik Save the Children Jon Kristian Lange. Djeca „tvrde da ih boli stomak“ u nadi da neće morati da idu u školu, dodao je on, pozivajući se na izvještaje više zabrinutih roditelja.

Lange je rekao da je diskriminacija slična onoj koju su trpjela djeca azijskog porjekla nakon što je virus Covid-19 nastao u Kini. Save the Children se obratio školama da podigne svijest o najnovijem maltretiranju zasnovanom na netrpeljivosti i ponudio prijedloge o tome kako razgovarati o ratu u Ukrajini bez sramoćenja ruskih učenika.

TV2 je zabilježio primjere kao što je ruska djevojka optužena da je špijun ili „Putinova prijateljica“ u Bankagerskolenu u Horsensu u Danskoj. Zvaničnici u školi rekli su za TV2 da su radili na sprječavanju takvog zlostavljanja. „Mi to shvatamo zaista ozbiljno“, rekla je Vibeke Stensgard, supervizor u Bankagerskolen. „Razgovaramo sa roditeljima i sa djetetom i skrećemo pažnju na to na svim časovima. Radimo svaki dan na stvaranju bezbjednih zajednica.”

Lange, koji ima sjedište u Kopenhagenu, rekao je da nasilje često potiče od načina na koji roditelji kod kuće pričaju o ratu i ruskim trupama. Mržnja na mreži usmjerena protiv Rusa takođe ima mogućnost da se brzo proširi na školsko dvorište. „Moramo da budemo oprezni, jer ono što kažemo ulazi u školu“, rekao je on i dodao da mnoga djeca idu u školu zabrinuta da se niko neće družiti sa njima zbog ruskih korjena.

Pitanje maltretiranja je samo najnoviji primjer antiruskog raspoloženja koje je eskaliralo usred nasilja u Ukrajini. Neprijatnost su djelimično izazvali javni zvaničnici, poput američkog predstavnika Erica Swalwella (D-Kalifornija), koji je predložio da svi ruski studenti koji pohađaju američke koledže treba da budu protjerani iz zemlje.

Ukrajinski TV voditelj Fahrudin Šarafmal proširio je retoriku mnogo dalje, citirajući nacističkog ratnog zločinca koji se zalagao za ubijanje sve ruske djece kako bi se zbrisala Rusija.

DjecaRatrusijaukrajinazlostavljanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
2 godine prije

To je Zapadna pro Americka demonkratija.

Klokan
2 godine prije

Pišite kako maltretiraju ukrainsku djecu sa raketama i stanite u njihovu obranu u komentarima.
Ah da zaboravio sam pa tu komentiraju samo Licemjeri.

Rimtutituki
2 godine prije

Fahrudin Sarafmal kaze” treba poklat male russe,da n budu problem kad porastu” na ukrajinskoj drzavnoj tv.uvijek najgluplji misle najviše od rata dobiti.a dobice kurac

bled
2 godine prije

Nekad su tako cigane i jewreje tretirali………uloga Rusa je da budu anglosaksonski novi negros

Vox
2 godine prije

LAZOVI sjede u urednistvu KRUGOVALNE POSTAJE ZAGREB (danas radi pod nazivom HRT) jer nisu obavijestili javnost da je u Donbasu od 2014 godine ukrajinska vojska i nacisticki odredi ubila 14 000 civila od kojih 2300 maloljetnika.
KRUGOVALNA POSTAJA ZAGREB laze i obmanjuje pucanstvo ! Na proljece 1945 su javljali kako Nijemci pobjedjuju na svim frontovima te da se RUSI POVLACE TRPECI OGROMNE GUBITKE, no kasnije se ispostavilo da je to laz. Evo i danas tvrde kako se RUSI POVLACE I TRPE OGROMNE GUBITKE……

tri p
2 godine prije

Fahrudin, citat: Kaže da će se, budući da ga nazivaju nacistom, pridržavati doktrine Adolfa Eichmanna i da će učiniti sve što je u njegovoj moći da “osigura da vi i vaša djeca nikada ne živite na ovoj zemlji”
A Danci, umjesto da prepoznaju uzrok maltretiranja djece, a to je ta mašinerija MM koja ih jednostavno kljuka i potiče na ovakve zaključke, oni se bave posljedicama i razgovorima sa roditeljima.

Poćudni
2 godine prije

Zasto nestaju komentari?

Štefek
2 godine prije

Nitko ne ubija djecu. I da uključiš mozak ili pogledaš wiki? U Ukrajini živi više od 10 milijuna Rusa, pa te ruske rakete jednako padaju i na rusku djecu.

Štefek
2 godine prije

Mariupol je oslobođen. Ima puno videa i svi ljudi govore isto: domaći im nisu dali da izađu iz grada. Ubijali su ljude koji su htjeli pobjeci van k mrskim ruskim okupatorima koji im donose hranu i vodu.Ubijali su i navodne kolaboratere. Oko 1300 ljudi.
Nisam primijetio da je Eu poslala hranu ili druge potrepštine osim oružja. Miroljubiva neka eu, brižna.

Ja to onako
2 godine prije

Sotone sa zapada ne vode brigu o svojoj deci a ocekujemo da vode brigu o Ruskoj deci.

Zgnječen mozak
2 godine prije

Ima li tko informaciju kad se otvara ruska burza?

Max
2 godine prije

Još pedofilske bagre.

Praetorian
2 godine prije

Pa normalno, nacisticke zemlje poput Austrije, Njemacke, Danske, Ukrajine, Madarske, Italije, Amerike i Britanije se nece nikad odreci svoga naslijedja

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI