”Cenzuriraju žene koje se ne slažu s radikalnim feminizmom,” riječi su autorice čiju je knjigu cenzurirao Facebook

carrie gress
17 komentara

Big Tech pokušava ušutkati žene koje se izjašnjavaju protiv radikalnog feminizma, rekla je autorica Carrie Gress za RT, nakon što su iz Katoličke trgovine stigle tvrdnje da je Facebook uklonio reklame za njezinu knjigu koja govori o ”toksičnoj ženstvenosti.”

Katolička prodavaonica poklona, Guadalupe Gifts, dala je izjavu o tome je da im je Facebook rekao kako ne može prodati knjigu Carrie Gress na svojoj platformi, jer njezina knjiga navodno nije u skladu s “trgovinskim politikama” društvene mreže.

“Knjiga se na tržištu prodaje već dvije godine, tako da dobivanje takvog odgovora u ovom trenutku izgleda pomalo smiješno”, rekla je Gress za RT.

Krajem siječnja  u svojoj e-poruci upućenoj Katoličkoj trgovini, koju je citirala internetska stranica The College Fix, Facebook je napisao: “Naše reklame ne smiju promicati kupnju, prodaju ili upotrebu proizvoda za odrasle.”

Trgovina je priopćila da od Facebooka nije dobila daljnja pojašnjenja još od 03. veljače. Facebook nije komentirao situaciju. Gress je tvrdila da su reklamni sadržaji za njezinu knjigu uklonjeni i s Instagrama, koji je u vlasništvu Facebooka.

U razgovoru za RT, Gress je rekla da se radi o “velikoj grešci” i da Facebook na njezinu knjigu “The Anti-Mary Exposed: Rescuing the Culture From Toxic Femininity” (ili ”Agenda protiv braka otkrivena: Spašavanje kulture od toksične ženstvenosti”) nije smio staviti oznake sadržaja za odrasle. Objasnila je kako njezina knjiga suprotstavlja vrline i uzor djevice Marije s modernim “radikalnim feminizmom.”

“Shvaćaju da mnoge stvari koje izgovaraju i koje oni zastupaju nisu istinite i da nisu stvarne. Sada pokušavaju sakriti puno onoga što izaziva njihov narativ i što postavlja pitanja njihovim tezama, što je zasigurno učinila i knjiga koju san napisala”, izjavila je Gress, misleći ovdje na velike tehnološke tvrtke, kao što je Facebook.

Gress, predavačica na katoličkom sveučilištu Pontifex, suosnivačica internetskog ženskog časopisa pod nazivom ”Theology of Home” ili Teologija doma, rekla je isto tako kako je primijetila “obrazac” uklanjanja reklamnih sadržaja za kršćanske knjige s Facebooka i Amazona.

“Naravno, sve vrijeme slušamo koliko je odvratna toksična muškost. Ne čujemo ništa o ženama. Žene su u našoj kulturi nekako izvan mogućnosti kritiziranja i uopće postavljanja pitanja. Mislim da je upravo to potaknulo puno ovoga“, rekla je.

”Nije malena ironija da cijela knjiga ili barem prva polovica, zaista opisuje način na koji se žene poput mene, kao i velik broj žena koje se ne slažu s radikalnim feminizmom, ušutkuju i cenzuriraju.”

“Zaista moramo započeti s pronalaženjem novih načina za izgradnju stvari koje se mogu natjecati s velikim tehnološkim tvrtkama”, rekla je Gress.

Novine Nacionalni katolički registar, koje su istraživale slučaj i razgovarale s vlasnikom Guadalupe Giftsa, izvijestile su da nije bilo jasnih naznaka “stvarne” cenzure. U radu se sugerira da su algoritmi u nekom trenutku možda pogrešno procijenili knjigu.

Istodobno, list je izjavio da je mogućnost kupnje knjige na Amazonu privremeno uklonjena; upravo u vrijeme kada su je kupci požurili kupiti je usred glasina o cenzuri, što je u konačnici dovelo do toga da knjiga postane visoko-prodavana na Amazonu.

Građani tradicionalnog stajališta već dugo optužuju tehnološke divove poput Amazona, Facebooka, Twittera i Googlea za cenzuriranje njihovih glasova i ideja te tvrde da su glavne platforme društvenih medija pristrane i udružene protiv konzervativnih stajališta.

 

Prošle je godine Amazon navodno obustavio plaćene reklame za knjigu novinarke Abigail Shrier, koja u svojoj knjizi istražuje depresivne poremećaje povezane s rodnosti te transrodnost kod mladih djevojaka.

Big TechCarrie GressCenzurafeminizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jadranka
3 godine prije

Spaljivanje …samo nova tehnologija

Slonica
3 godine prije

Jadne feministice i milijarde udruga za zaštitu žena, svelo im se poslovanje na sistem razmjene.,slanje jednih obespravljenih k drugima.
Jer svaka radnica, žena majka vidi da se te hermetičke zajednice bore samo za svoje guz..
kako lijepo kaže mlada novinarka Ella Whelan.
Ova vrsta nasilne zaštite već prelazi u zlostavljanje i vrijeđanje zdravog razuma.

I kakva je to ozbiljna knjiga kojoj je glavna reklama na Fb.

3 godine prije zadnji put uredio Slonica
Trondhjemite
3 godine prije

A jadne žene, svatko si uzima za pravo da definira kako žena treba izgledati, kako se treba ponašati, a posebice kako treba živjeti. Radikalne feministkinje govore da se žena treba posvetiti karijeri, da treba biti slobodna od drugih (pri tome tražeći za svoju guzicu povlastice), a onda s druge strane se pojave kršćanske „babe“ koje govore da žena mora biti majka, požrtvovna za druge.

Pa dajte više pustite žene na miru i neka svaka odluči što želi, a ne da joj neki radikalisti s bilo koje strane nameću svoje stavove. Ako želi biti kućanica s osmero djece, neka bude, ako želi ganjati karijeru i živjeti s mačkama, pa neka živi. Dokle god nakon izbora ne diraju ostale, nemamo im pravo što prigovoriti.

P.S. Anty-Mary se odnosno na Mariju, a ne na brak.

Ришона Вилон
3 godine prije

LGBTQIAPP+M+

pozitivan pesimista
3 godine prije

Zene ovo, ono – Airbus A380 Pilots SOPHIE & SHAIMA

Max
3 godine prije

Samo teror je dozvoljen.

Stara kuka
3 godine prije

Na početku, bilo bi dobro konačno adresirati “slona u sobi” i jasno i glasno zahtjevati da se prestane upotrebljavati zavaravajući i lažni izraz “radikalni feminizam” jer to sugerira da postoji i nekakav “umjereni” ili “dobri” feminizam, a to nije istina. Svaki feminizam je radikalan i svaki feminizam je jedan perverzni, toksičan mrzilački kult zasnovan isključivo na lažima, frustracijama koje rađaju netrpeljivost prema jednoj (muškoj) polovici čovječanstva i težnji za nekakvom ženskom supremacijom. Kada se koristi izraz “radikalni feminizam” nastoji se “ispod žita” podmetnuti teza da postoji druga vrsta feminizma uz taj “radikalni” odnosno loši, koja je stoga “dobra” i korisna. Ali taj “umjereni”, “neradikalni” i “dobri” feminizam mene podsjeća na stvorenja poput Nessyja, Yetija ili Bigfoota. Desetljećima već svako malo netko kaže da ih je negdje vidio ili njihove tragove, pokazuje nekakve mutne “fotografije” i slične neuvjerljive “dokaze”, ali do sada nije bilo nikakve stvarne naznake i uvjerljivog dokaza o… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
David
3 godine prije

Feminizam, homoseksualizam, transgenderizam, transhumanizam, narkomanija, pedofilija i sotonizam = nova “progresivna” ljevica = Hollywood, Facebook, Instagram, YouTube, Netflix, HBO, Google, Microsoft, Apple, Amazon, Tesla. Powered by Sorosz & CIA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI