Zašto se trećina devojaka želi ubiti?

Pritisak svijeta na djevojke

Kada sam bila mlada žena (početkom 80-ih godina) savremeni feminizam je bio u usponu. Bile smo jake, bile smo nepobedljive, mogle smo se radovati karijeri, takmičile smo se sa muškarcima na radnom mestu.

Iznad svega – a to je bilo kritično važno – smo insistirale na tome da budemo cenjene zbog našeg mozga a ne zbog našeg tela. Prošla su vremena kada su žene smatrane kao iracionalna, emotivna bića koja nisu mogla da izdrže stres na radnom mestu. Prevazišle smo naše ženske uloge i pretvorile se u čisto intelektualna stvorenja.

Ili je tako barem glasila teorija.

U praksi, naravno, stvari nisu išle tako glatko. Žene koje su zaista bile orijentisane na karijeru su se posvetile svom zvanju i borile se da stignu do vrha. One koje su bile manje kompetentne i verovatno nesposobne da se takmiče sa muškarcima u svom odobranom polju su postale radikalne feministkinje koje besne protiv nepravednosti patrijarhata.

Presudno je to da su te radikalne feministkinje pronašle jedino mesto gde su mogle dominirati: obrazovanje. (Kako glasi stara izreka? “Oni koji mogu, čine. Oni koji ne mogu, podučavaju.”) Da li u obdaništu, školi ili na nivou univerziteta, ove dame su se našle u zavidnom položaju da u svoje neortodoksne teorije indoktriniraju sledeće generacije dece i mladih.

Nakon što su poslednjih nekoliko decenija bile zadužene za obrazovanje, plod njihove radikalne nastave je sada postao očigledan. Prema CDC podacima iz 2021. godine, gotovo 6 od 10 devojaka se stalno oseća tužno ili beznadno, što je najveći broj ikada zabeležen. I pogoršava se. Treba razmotriti tragičnu rubriku Auguste Meyrata: “Obučene da Mrze Sebe i Svoj Pol, 1 u 3 Tinejdžerki Sada Razmatra Samoubistvo ” Ova statistika odražava porast od 60% za samo jednu deceniju.

“Ono što posebno zabrinjava u ovom izveštaju je to što se suprotstavlja sa sadašnjim konvencionalnim mišljenjem”, primećuje Meyrat. “Uostalom, naše društvo navodno slavi žene više nego ikad i nudi neograničene mogućnosti devojčicama. Štaviše, žene su mnogo uspešnije od muškaraca u nekim ključnim oblastima, nadmašujući ih na fakultetima i na radnom mestu. Štaviše, snažne ženske protagonistice obiluju u popularnim filmovima i televizijskim emisijama. Žene imaju veću zastupljenost u politici i sportu. Škole neprestano guraju djevojke da budu ambiciozne i da razbiju predrasude. Devojke više ne žive u svetu u kojem se od njih očekuje da pronadju muža, imaju decu i ceo život posvete dosadnim kućnim poslovima. One mogu sve.”

Ako je to tačno, zašto onda trećina naših devojaka želi da se ubije? I zašto su dve trećine trajno tužne ili se osećaju beznadežno?

Meyrat ne okrivljuje isključivo toksični feminizam; on takođe napada društvene medije i transrodni pokret. Društveni mediji, kaže on, su opasni za tinejdžerke zbog svoje ovisnosti i promocije nedostižnih ideala. Takođe, pokret transgenderizma tvrdi da je rod fluidan i da promena pola ih može učiniti srećnijim.

Ironično je da, prema kolumni Alex Newmana iz New American, “savezna vlada sugeriše da bi državne škole trebale da ponude rešenje za krizu koju su sami izazvali. … u stvarnosti, eskalirajuća bezbožnost, nemoralnost, humanizam i sve ekstremnije ‘Sveobuhvatno Seksualno Obrazovanje’ koje se nameće deci u centrima indoktrinacije maskiranim kao ‘javne škole’ su gotovo sigurno izvor problema. Još više toga bi bilo jednako dolivanju ulja na vatru.”

Međutim, u svakom slučaju temeljna poruka mladim devojkama je jasna: Bez obzira na sve, nisu dovoljno dobre. Nisu dovoljno lepe, pametne, popularne ili dovoljno duhovite.

Da, biti devojka nije više zadovoljavajuće. Možda ako odseku svoje ženske organe i zamene ih sa muškim će se sve promeniti. Zaboravite mozak – on se treba zanemariti ili po mogućnosti preobratiti u suprotni pol. Nestao je staromodni feminizam koji je jedino obeshrabrivljao devojke da budu domaćice. Prošli su dani kada je devojkama rečeno da trebaju negirati bilo kakav biološki nagon prema majčinstvu da bi se takmičile na radnom mestu kao čisto intelektualna bića, parirajući muškarcima sa svojim intelektom. Sada, radikalni levičari ohrabruju devojke da se takmiče na radnom mestu… tako što će postati muškarci. I ljudi se pitaju zašto se tinejdžerke žele ubiti? Sve je to previše za osetljive adolescente.

Novo lice američkog feminizma – Rachel Levine (née Richard) zamenica ministra zdravlja SAD

Neću silaziti u tu transrodnu zečju rupu, to je prevelika tema za jednu rubriku. Umesto toga, pitam ovo: Zašto je tako loše biti devojka? Šta ove devojke uče u školi što ih natera da se toliko mrze da žele smrt?

Od kada su levičari postali toliko anti-ženski nastrojeni? Od kada je postalo loše za devojku da bude srećna što je devojka? Zašto njen mladi um mora biti izopačen lažima da nije dovoljno dobra da ostvari svoj puni potencijal osim ako ne poriče svoju biologiju ili amputira svoje zdrave ženske delove? Šta se dogodilo sa klasičnom feminističkom mantrom da se žene moraju ceniti zbog njihovog mozga, a ne njihovog tela?

To je sada nova generacija levičara: Oni koji mrze sebe, i žele preneti tu mržnju na sledeću generaciju. Zvuči li to kao zdrav stav? Naravno da ne. Ali to su plodovi radikalne levice, posebno toksičnog feminizma: samo-mržnja i samoubistvo. I naravno, ako raspravljate sa uzrokom, žigosani ste svim uobičajenim optužbama: desničarski fanatik, rasista, šta god.

Bez obzira na vaš stav o tim ogromnim problemima, morate priznati da su posledice tragične. Trećina naših devojaka NE BI trebala razmišljati o samoubistvu. Dve trećine ne bi trebala da se oseća tužno ili beznadežno. (Pošto je cilj levice da smanji ljudsku populaciju na planeti, onda je jedna trećina tinejdžerki koja je uklonjena iz genetskog fonda svakako u skladu sa njihovim ciljevima.) Ako su ove statistike tačne, to znači da je nešto vrlo, vrlo pogrešno sa našim društvom. Moramo promeniti kurs i afirmisati da su devojke sasvim dobre takve kakve jesu.

A sve to čak ni ne dotiče ono što levica čini mentalnom zdravlju dečaka.

Iskreno se nadam da CDC statistika greši i da je uveliko preuveličana cifra da se jedna trećina devojaka želi ubiti jer su obrazovane da mrze ono što jesu. Ali ako je ta statistika tačna – sada pažljivo slušajte – onda radikalni feminizam, liberalna “woke” ideologija i svaka druga toksična levičarska agenda se moraju okriviti za svaki izgubljeni život.

Autor: Patrice Lewis

Izvor: wnd.com

feminizamTransrodnostWokeŽene
Pretplatiti se
Obavijesti o
174 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
JoeP
1 godina prije

U ženske puno lakše ulazi vrag nego u muške i onda ih vozi, a to se događa kad se otmu iz sredine prema kojoj od rođenja imaju određene nematerijalne veze i obaveze. Tu uskače vrag i tetovira ih tako da su takve ženske odma prepoznaju kao roba s greškom. Onima koje vrag preuzme ti vrag neda mira i stvarnije bezazlena jer uglavnom ženske koriste sotonisti kako bi usmjeravale mlade s vrha piramide zabavne industrije odnosno pop kulture. Prva koja je simbolizirala preuzimanje od sotone bila je Madona što je bilo vidljivo, a poslije se to razvijalo dosta suptilnije u raznim smjerovima. Zato kad vidite tetovažu na ženskoj, pa makar to bio mali dupin ili leptirić bježite od toga kao što vrag bježi od tamjana.

Vojni analitičar
1 godina prije

Trećina djevojaka se “želi ubiti” zato jer su razmažena privilegirana derišta toliko da od obijesti postaju emocionalno i psihički nestabilne i samo žele stalno biti u centru pažnje. Baš sam nedavno gledao zanimljive statistike iz SAD. I po tim statistikama ispada da se žene općenito dvostruko češće od muškaraca “pokušavaju ubiti”, ali se nekim čudom četiri puta rjeđe od muškaraca stvarno i samoubiju. Većina tih ženskih odnosno djevojačkih “samoubojstava” nekim čudom ne uspije. Jer za razliku od muških samoubojica koji si spraše kuglu u usta, skoče sa 50-og kata ili se bace pod jureći vlak žene-navodne samoubojice pribjegavaju metodama koje su daleko manje efikasne i kod kojih uvijek postoji mogućnost da ih netko u zadnji čas nađe i spasi. Poput gutanja tableta i slično. I tako dok se muškarac koji se odlučio samoubiti zaista i ubije žena si nekako uvijek ostavi mogućnost spašavanja jer svrha cijelog njenog ekstremnog performansa nikad… Čitaj više »

Jadranka S.
1 godina prije

Dvostruko vise muskaraca nego zena pocini samoubojstvo. Uobicajno vjerovanje je obrnuto, misli se da to ucini vise zena. One govore o tome, ali to ne cine. Uzmu tablete za spavanje i spavaju, no one uzmu tablete proracunato. Dakle, zene imaju vise samoubistvenih namjera, ali bezuspjesnih. One su proracunate u svojim namjerama. U stvari, zene ne zele uciniiti samoubojstvo – samoubojstvo je samo njihov nacin da izraze svoje neslaganje. One govore da ovaj zivot nije vrijedan zivljenja, da im je potreban bolji stil zivota. Zene koje pocine samoubojstvo govore vam da ste postali toliko bezosjecajni da im tako dugo necete pokloniti paznju., sve dok one ne postanu spremne ubiti se. Ona samo privlaci vasu paznju. To je vrlo nedolicno – da se ona mora sluziti umiranjem kako bi privukla tvoju paznju. Muskarac je zasigurno postao izuzetno tezak, postao je kao kamen. Zene ne zele umrijeti, one zele zivjeti. Kada na put… Čitaj više »

Damir
1 godina prije

Po tom pitanju, čini mi se da stanje nije zastalo u wc školjki, već da je i voda puštena.

Filip
1 godina prije

Glavni instrument sustava je uvijek podjela. Najveća pobjeda sustava 20.st. je upravo uništenje obitelji. Feminizam iako se temelji na plemenitoj ideji, zapravo je lukava zamka sustava koje žene gurnuo još veće ropstvo, a kad je žena uništena, i obitelj je uništena.
Onaj koji misli da je žena koja voli i brine za svoju obitelj slaba ili bezvrijedna, ima dobro opran mozak. Najtragičnije je što su većina žena zaboravile da je ljubav najuzvišenija sila.
Iako nije tema, da se ne misli, nisu ni muškarci u ništa boljoj poziciji. Također trate živote na gluposti, a svoju moć, ako je i imaju, troše uglavnom na neplemenite svrhe.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

“Unutar svake žene spava jedan anđeo, jedna princeza i jedan vrag. Ono što probudiš, to ćeš i imati.”

P.S.
Došao Ljubigamajka…
Bio kod advokata, ‘oće se razvest.
Ovaj mu rekao: ”ovoliko te košta razvod, ovoliko alimentacija, ovoliko…”
Jbg, opet je zavolio…

Blaza
1 godina prije

Clanak je navijački i usmjeren na društvene podjele.
Istina je da mladi (djevojke i mladići) imaju veliki problem uklapanja u beznadno društvo. Za to su krivi i ljevicari i desnicari i svi koji si umisljaju da imaju pravo odredjivati kako Ce se razvijati i realizirati pojedinci.
U djetinjstvu su bili usmjereni na TV i društvene mreže. Sad ne znaju izaci iz tog fake svijeta i suočiti se sa beznadnom realnoscu u kojoj moraš raditi dan i noć kako bi se zivot zvao donekle zivot.
Svakom mladom bicu je od uvijek problematičan prelazak iz djetinjstva u svijet odraslih, sada je to ravno samoubojstvu.

Ahmo
1 godina prije

Zena je stub porodice, uvijek bio. Kada su izbili taj stub, prvo se institucija porodice raspala, a sada se raspadaju i same zene. Zena je zena, i ona je nesto posebno. Majka.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Pa sotonjare su prvo na ŽENSKO , morale udariti to je i po doktrini sotonizma tako – PRVO – EVA 😉 , potom su muškima , morali oduzeti prihode te ih dodatno feminizirati da bi mogli provesti ono što im je nakana … U mnogome smo i sami krivi !!! Boj se ovna – boj se hovna pa K VRAGU — KAD ĆEŠ ŽIVJETI ??? Namjesto NE PRISTAJATI na kompromise te ić onom — povrijedi me — povrjedit ću te GORE i to po sistemu – stare , čekalice pa kad se najjačim osjećaš 😎 ! Cjela ta woke – federsko- liberalna ideologija je esencija – SOTONIZMA ! Tko se sa tim DRECKOM pomješa , nemre zadržat dobar miris ! U prilici , ide ovako ! Prvo upozoriš pa ak nema rezultata —- smrviš 😎 . Sirote curice … Na koncu sve dolazi iz obitelji .

reus
1 godina prije

zato što:
je feminizam pokrenut da bi se žene natjeralo raditi i plaćati poreze.

roberto
1 godina prije

Nažalost,mislim da je statistika točna.Upropaštavaju od malih nogu i djevočice i dječake,naturajući im iskrivljenu stvarnost,da je materijalizam put do zadovoljstva i sreće u životu.Stavljaju im neke pop zvijezde kao vodilje u životu i onda ako nisi takav,ne valjaš,vršnjaci te ismijavaju i izruguju. Ubijaju prirodnog čovjeka u njima i nažalost im uspijeva,živimo u vremenu gdje roditelj dijete ne pozna i obratno.A o tim tkz. društvenim mrežama,da i ne pričam,svi bulje u te ekrane od 0-24(to su u biti ne društvene mreže,jer nitko,tj rijetki se druže u živo).Ali dobro šta je tu je,treba se borit protiv toga,micat ih od ekrana što više i što prije.(mada je to jako teško,jer i odrasli su stalno na ekranu i njih su indoktrinirali)
kak veli jedna pjesma…..

Svi u napad,jedan je Hase;)

Ahahahahaha
1 godina prije

Nikada zena nije bila tako ponizena i svedena samo na cice-i-guzice kao sada. Svi mediji, a oni cine sta im politika nalozi, unistavaju zenu u korijenu, a posljedicno i obitelj kao temelj drustva. Pa nije ni cudo da su mlade zene u tom toksicnom drustvu izgubljene.

001
1 godina prije

Zato sto su muskarci izgubili svaku bit

Realista
1 godina prije

Najljepse i najmocnije sto postoji u Kreaciji Univerzuma ( nama poznato) je ZENA. Uspjeli su vecinu zena ubijediti da napuste taj prirodni poklon i svoje uzviseno mjesto u drustvu. Pretvaraju se u neka cudna, nesrecna, neprivlacna, nedefinisana bica.Cast izuzecima koje su svjesne ko su i djeluju mocno i fascinantno samo zato sto su zene.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Nista ne brinite u Canadi vec nude kapsulu za vjecni pocinak. Udes unutra i zatvoris vrata. Unutra ugodna muzika, lcd, uspavaju te pa uguse. Poceli su vec i maloljetnim osobama nudit takav izlazak od problema koje su nam sami stvorili… Znate ono: svore problem, cekaju reakciju pa nam ponude konacno rjesenje…
Oni koji se budu otimali bit ce ulovljeni i odvuceni na giljotine a oni porobljeni ce mastati o kapsuli s muzikom i lcd jer ce im zivoti biti gori od svinja u svinjcima. Trgnite se SVI ili ce te da dozivite navedeno!

Ivan
1 godina prije

Ima nešto zloćudno u ženskom genu.jedan bivši sotonist je u intervjuu rekao da su u sotonskim ritualima mučenja djece,žene puno okrutniji mučitelji od muškaraca.izživljavaju se na maloj djeci,pogotovo na dječacima,na najokrutnije načine…žene s nešto muških gena su puno bolje osobe,od žena koje imaju kompletno žensku genetiku.nešto gadno ne štima s kompletno ženskom genetikom,koja se može vidjeti i u mnogim homoseksualcima i transvestitima.kompletna ženska genetika bez muških gena odiše s sladunjavošću,kukavičlukom,podcijenjivanjem,issmijavanjem,bahatošću,bezosjećajnošću,iščuđivanjem,pogrešnim osjećajem za ljubav,dobrotu,skromnost,životne vrijednosti..mnoge žene koje posjeduju nešto muških gena u sebi,su predivne skromne žene,koje ne traže mnogo od života,prema svom muškarcu se odnose s poštovanjem i razumijevanjem.odišu mirom i dobrohotnšću…vjerujem da se u dalekoj prošlosti vršio genetski inženjering na ljudima od nezemaljske vrste.tako kako je ženski gen zamišljen nije slučajno,i ima puno zamršeniju i zloćudniju svrhu i ulogu nego što se možda čini.

Samuraj
1 godina prije

Ljudi krivo razmišljaju. To je posljedica načina života te indoktrinacije s ove ili one strane i za ove ili one lobije, jer sve je lobi, osim jednoga, osim čiste ljubavi. Čovjek naime doboko u sebi tu činjenicu zna, osjeća ju na neki način, ali na drugi način kao da ne sluša taj unutarnji glas, što je šteta naravno. Onog trenutka kada shvatiš da ništa, ali ama baš ništa ne ovisi o tebi i da sve, ali ama baš sve ti je dano odozgora i da postoji samo Jedan kojem trebaš položiti inventuru. Tog trenutka ćeš shvatiti koliko si zapravo moćan, tko si i što si i da možeš doseći neslućene razine vlastitog razvitka. Kada imaš Stvoritelja svemira iza sebe, ma tko se usudi biti protiv tebe. Čovječe, shvati konačno tko si. Ta razina samosvijesti možda nije toliko česta, ili je možda takav dojam, ali ti ljudi mijenjaju svijet. I da,… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Zbog nakazne ideologije koja ih uništava.

Mrčikola
1 godina prije

Ovakvi naslovi se mogu usporediti s “demokratskim izborima” gdje “biraš” ono što je odavno izabrano…ali “pale” jer su, vidim, i stari kvalitetni komentatori navučeni da odgovore na “naslov s upitnikom”…a nije ni lako odoljet takvom izazovu…evo, i meni jedna ruka hoće “tipkati”, a druga je povlači od tipkovnice.😁

Fitcher
1 godina prije

Nema to veze sa ženama. Takva je cijela Generacija Z, rođeni poslije 2000. godine. Hrpa hiperosjetljivih neprilagođenih pahuljica koji misle da se cijeli svijet mora vrtiti oko njih i njihovih osjećaja i da svi moraju skakati na njihove hirove.
Kako ide onaj citat. Teška vremena stvaraju snažne ljude. Snažni ljudi stvaraju dobra vremena. Dobra vremena stvaraju slabe ljude. Slabi ljudi stvaraju teška vremena. E mi smo sad upravo u ovom zadnjem ciklusu, a generacija Z je upravo produkt dobrih vremena koje je bilo 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća…

R M
1 godina prije

Kolege su već dosta rekle. Ta tzv “emancipacija”(a od čega?) je uvek bila neka nabudžena tema. Balkanska svinja poput mene obožava žene i sve činim da se žena oseća dobro(tu su i one “bezobrazne” stvari koje drže brak). Prvo ne mora da radi, muški je posao egzistencija, žena šta može po kući, ali koliko stigne, nije bitno, mogu da jedem i salamu. Mislim da je jako dobro i povoljno za ženu da ima slobodu planiranja vremena, da ide na kafu po komšiluku dok mi rmbamo. Ali dešava joj se da kaže, gistro: Možda da se negde zaposlim?(a nije da nema dan radnog staža). I onda ovaj strašan varvarin iz mene progovara: Koji ćeš krc da radiš, samo ćeš nam još više uništiti egzistenciju. Jbmg, sad smo u onim zlatnim godinama(oko pola veka), za šta sad da jurimo? Žena je stub porodice, različiti smo polovi, prirodno, po rođenju. Žena treba da… Čitaj više »

mujica
1 godina prije

to je to.iracionalna, emotivna bića koja nemogu izdržati stres na radnom mestu.dodao bi da često naprave pravi pakao spletki u firmi.

1 godina prije

Tako to izgleda kad imaš zaključak unapred a onda biraš činjenice da ga potvrdiš.

Žene su osećajna bića, posebno mlade devojke – one najjače osećaju mrak koji se spušta na nas… iz svih pravaca.

p.s. Osećaćemo svi mi i to mnogo intenzivnije. KAd uključe HAARP.

Gnostic
1 godina prije

Žene i muškarci su u ratu na ovoj planeti.Jedan od uzroka je što je kod žena blokirana peta čakra a kod muškaraca druga.

PS

Obećao sam, a držim do riječi, da ću znati jel’ potres u Turskoj i Siriji prirodan ili izazvan tehnologijom,recimo EM pulsom sa satelita na određeno područje.Prirodan.

čudila se aman ja
1 godina prije

.. kako sam prije par mjeseci rekla-možda se opet javim pa evo me ,,možda ovo čita i poneki roditelj tinejdžera – moje iskustvo – kad sam imala 15godina, da zabrinem roditelje koji su se stalno svađali ja sam najprije počela sa gladovanjem po nekoliko dana, kako to ništa nije promjenilo, popila sam šaku tableta….Eto zato da se oni prestanu svađati!

Vale
1 godina prije

Uvek sam voleo žene i szvarno nemam ništa protiv njih – generalno. Ali za jednu sortu njih, što je sada skoro svetski trend, je zaista šteta da se ne samoubiju, po mogućstvu što prr to bolje. Pogađate, reč je o ženama u politici, naročito visokoj gde su prevazišle muške.

baltik
1 godina prije

eh zašto? zašto pernar zadnjih dana hvali i brani mamića?

Jomla
1 godina prije

Ja ću reći samo: dva smo svijeta različita!
I ne možemo, po prirodi, biti jednaki!
P.S: Priča o Amazonkama je alegorija, tko razumije-razumije, tko ne-do njega je!

kaznitelj
1 godina prije

Zato što nikad nisu ni bile normalne..a ovo sad im je prelilo čašu..

emir v
1 godina prije

Metalom protiv leftarda

Vojni analitičar
1 godina prije

Čisto za ilustraciju feminističkog, da ne kažem ženskog, mentalnog sklopa navest ću jedan primjer kojeg sam upravo pročitao. Naime talijanska premijerka Melloni je u intervjuu govirla o rodnoj ideologiji i neprirodnosti i nemogućnosti tzv. “promjene spola”. Ukratko, rekla je da je muškarac uvijek muškarac, a žena uvijek žena bez obzira na to kako se oni “osjećali”. I taj njen stav je podržala vodeća talijanska lezbijska udruga. Ali podržala kako? Citiram: “Vodeća talijanska lezbijska udruga izjavila je u srijedu da se slaže s Meloni da muškarac ne može postati žena tako što je sam proglasio promjenu spola, javlja agencija Ansa. “Slažem se s Meloni da davanje prilike muškarcu da se deklarira kao žena, mimo bilo kakvog kirurškog, farmakološkog ili administrativnog puta, šteti ženama”, rekla je predsjednica lezbijske organizacije Arcilesbice, Cristina Gramolini.” Dakle lezbače se slažu da muškarac ne može postati žena, ali samo iz jednog jedinog razloga. Jer to šteti ženama. Nemaju… Čitaj više »

H/K
1 godina prije

Drage djevojke ! Ovo vam je zadnji poziv. Nepočnete li uživati u vašem životu i rađati djecu, loše nam se piše. Ulice nam postaju sve punije imigranata. Naše lokalno stanovništvo je sve starije is tarije. Nastavite li ovim tempom biti ćemo u manjini u vlastitoj državi. Kakvi su to iskrivljeni pogledi da je karijera vrijednija od djece ?? Američki pogledi su to, ti koji vas brainwashaju 24/7.

Sardelino
1 godina prije

Žena je jača i čvršća od muškarca.
Muškarac je napravljen od blata a žena ipak od boljeg i kvalitetnijeg materijala.
A i mudrija je. Tko je koga nagovorio da se posluže plodom sa stabla.
Ako i postoji slabost žene u nekom povijesnom trenutku ona je privremena i sa kratkim dahom.

nonwo
1 godina prije

Mars brain, Venus brain: John Gray at TEDxBend youtube JOHN GRAY je genijalac.Prenosi izuzetne poruke o muško-ženskim vezama i sve to uz smijeh.To znaju samo rijetke “mustre”. Prijevoda nažalost nema. Autor bestselera svih vremena od 17 knjiga prodanih na 45 jezika, uključujući Muškarci su s Marsa, žene su s Venere, John Gray nedvojbeno je najveći svjetski stručnjak za veze. Grayjev fokus je pomaganje muškarcima i ženama da razumiju, poštuju i cijene svoje razlike u osobnim i profesionalnim odnosima. Pojavio se u emisijama Oprah, The Today Show, Good Morning America, The View i Larry King. Također je bio profiliran u Newsweeku, Timeu, Forbesu, USA Todayu i People Magazinu. “Ne trebamo se čuditi člancima iz popularnih ženskih časopisa u kojima se govori da bi svaka osoba za sretan život trebala dnevno doživjeti barem osam zagrljaja. Porast oksitocina koji se potiče zagrljajem smanjuje rizik od srčanih bolesti i stimulira naš imunološki (obrambeni) mehanizam.… Čitaj više »

VOJSKOVOĐA
1 godina prije

Agenda muktaša – who,un,wto…-čini ciljanu zbunjolu među tinejdžerima ,ebaut džender, u smislu ako nisi barbika ili ken moš se j… a onda uglavnom nastrada slabiji džender koji se vidi kao ,,roba s grješkom,, u odnosu prema tom paru. E sad ,cure drage, nadajte se ZAVESTI tom agendom džender fićfirića i ne dižite ruku na sebe, vi ste savršene i nezaobilazne u obiteljskom okružju. Rekao bih neprocjenjive ! Isto vrijedi i za dečke !

Lucija, prva
1 godina prije

Tekst je pun kontradikcija.
Jednostavnije, autor sam sebi skače u usta.
Glavno da se za sve okrive ljevičari. Tako neki tip u komentarima indexa, otprilike: ja sam ljevičar i ne slažem se da mene zastupaju pe*deri.

Kakve su to ideje?

Perun
1 godina prije

Mislim da su đevojke sasvim dobre takve kakve jesu……evo jedna ,,ganga ”od Bijelog Dugmeta …. jer nije sve tako ,, crno” kako se prikazuje …..Kad bi’ bio bijelo dugme….. Kad bi’ bio bijelo dugme, mala bi se zakopčala u me Kad bi’ bio dugme plavo, ne bi znala da sam kraj nje spav’o Hej, mala, hej Kad bi’ bio dugme, hej Da sam đerdan sav od zlata, grlio bih malu oko vrata Dir’o bih je cijelog dana, ne zna selo, ne zna njena nana Hej, mala, hej Kad bi’ bio dugme, hej (Hej! Hej! Hej! Hej! Hej! Hej! Hej!) Kad bi’ bio bijelo dugme, mala bi se zakopčala u me Kad bi’ bio dugme plavo, ne bi znala da sam kraj nje spav’o Hej, mala, hej Kad bi’ bio dugme, hej Da sam đerdan sav od zlata, grlio bih malu oko vrata Dir’o bih je cijelog dana, ne zna selo,… Čitaj više »

Marko
1 godina prije

zato što je u današnje vrijeme 90% žena u potrazi za “sponzorima” i to je žalosna surova istina.. ove koje nisu sposobne za to, prepuste omalovažavanju sredine i šta se tko reci za njih… recite zaboli me P za vas i vasa misljenja.. nema vise problema!

Lela
1 godina prije

Nece niko vise da trpi nikog , ni djeca roditelje ni suprug zenu ni zena supruga, svima je prag tolerancije nizak .
Moderni covjek je pod stalnim stresom ,nisu samo zene krive vec i muskarci jer oni vladaju svetom

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI