Princ Andrew postiže izvansudsku nagodbu o optužbama za seksualni napad, kažu sudski dokumenti

Princ Andrew
7 komentara

Optužiteljica člana kraljevske obitelji, Virginia Giuffre, tvrdi da ju je osramoćeni financijer i osuđeni seksualni prijestupnik Jeffrey Epstein prodao princu Andrewu dok je još bila maloljetna.

Britanski princ Andrew i njegova tužiteljica Virginia Giuffre postigli su izvansudsku nagodbu u slučaju seksualnog napada, pokazuju objavljeni sudski dokumenti.

“Stranke će podnijeti predviđeni otkaz nakon što gospođa Giuffre primi nagodbu”, stoji u dokumentu.

U dokumentima je također stajalo da će kao dio nagodbe princ Andrew uplatiti “značajnu donaciju” neprofitnoj organizaciji koju je osnovao Giuffre, Victims Refuse Silence. Dokument nije otkrio ni iznos donacije ni ukupni iznos namirenja.

Prema istom dokumentu, princ Andrew izrazio je žaljenje zbog povezanosti s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom, koji je sudjelovao u seksualnoj trgovini maloljetnim djevojkama. Član britanske kraljevske obitelji obećao je da će pokazati svoje žaljenje podržavajući borbu protiv trgovine seksualnim uslugama i “podržavajući njene žrtve”.

U objavljenom priopćenju o nagodbi ništa ne govori o tome da je princ Andrew potvrdio ili opovrgnuo optužbe na svoj račun. Umjesto toga, stoji da kraljevska porodica nikada nije namjeravala “oklevetati lik gospođe Giuffre”.

Prema novinaru BuzzFeeda, uz izjavu je priložen zajednički zahtjev Giuffre i princa američkom sucu Lewisu Kaplanu, koji razmatra slučaj optužbi za seksualni napad, tražeći od njega da obustavi sve postupke. Dvije strane također su obećale da će u roku od 30 dana podnijeti dokumente potrebne za trajno odbacivanje slučaja.

Buckinghamska palača odbila je komentirati vijest o nagodbi.

Optužbe Virginije Giuffre

Dok je Giuffre ranije govorila o seksualnim aktivnostima JeffreyaEpsteina, podnijela je tužbu protiv princa Andrewa tek u kolovozu 2021. Optužila ga je da ju je seksualno zlostavljao kada je putovala s financijerom dok je još imala 17 godina. Princ Andrew oštro je opovrgnuo njezine navode.

Unatoč naporima, kraljevski pravni tim nije uspio odbaciti tužbu koju je Amerikanac podnio američkom sudu, koji je više puta tražio pojavljivanje princa Andrewa na ročištima. Pravna bitka navela je princa Andrewa da odustane od svih svojih ceremonijalnih aktivnosti, kao i da mu je kraljica oduzela kraljevske titule. Buckinghamska palača poručila je da će se princ Andrew na sudu braniti kao privatna osoba, a ne kao član kraljevske obitelji.

Epsteinov rančjeffrey epsteinPrinc Andrewseksualno zlostavljanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
brankica
2 godine prije

ajme, kojeg li iznenađenja!
ma ja sam šokirana.

Keki
2 godine prije

Zato jer se ispostavilo, zapravo zna se odavno, da mala laže, da su ju roditelji ponosono puštali da okolo šalabajza sa raznoraznim dobrostojećim likovima, a sa druge strane, kad ti je stara najpoznatiji vladar svijeta, ne ginu ti kojekakve ucjene, jer i da hoćeš, sudbina ti je takva da radi nje drek moraš jesti.

Što ne znači da on nije bez masla na glavi, ali vezano za ovu temu, tužiteljica je bez kredibiliteta, usfalilo joj para.

Bosanac
2 godine prije

Kod nas se #ebu žene i plaća alimentacija, a kao njih se #ebu djeca i plaća odšteta. Baš smo mi neko zaostalo društvo ….. ali samo iz aspekta sociopata i psihopata.

Max
2 godine prije

Odvratni pedofil.

Keki
2 godine prije

Btw vansudska nagodba je iz razloga sto je on prohvatio ići na sud, i u tom trenutku kad je prihvatio, mala je odjednom povukla kočnicu i traži vansudsku nagodbu, ako se u međuvremenu A. ne predomisli.
Ima puno previše dokaza da mu je u ovom slučaju namješteno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI