Prosvjed u Londonu za oslobođenje Juliana Assangea

Julian Assange
9 komentara

Australski aktivist i osnivač Wikileaksa čeka deportaciju u SAD iz HMP Belmarsh, gdje se boji da bi mu prijetila zatvorska kazna od 175 godina.

Assangeovoj supruzi Stelli, u pratnji njihova dva mala sina, zapljeskali su prosvjednici koji su formirali ljudski lanac koji se vijugao duž Westminsterskog mosta, duž ispred zgrade parlamenta i u Victoria Tower Gardens.

Jedan od dječaka nasmiješio se na doček iz gomile, od kojih su neki nosili kartonske izreze svog oca u prirodnoj veličini.

Glumac Russell Brand i bivši čelnik laburista Jeremy Corbyn pridružili su se stotinama prosvjednika u Westminsteru kako bi prosvjedovali protiv izručenja Juliana Assangea.

Corbyn je pozvao druge političare da podrže Assangeovu stvar.

“Rekao bih zastupnicima – zapravo bilo koje stranke – da ste tu da predstavljate demokraciju i prava”, rekao je nezavisni zastupnik za novinsku agenciju PA.

“To je ono za što se prijavljujete… ako Julian Assange bude izručen, to će izazvati strah kod ostalih novinara da ne učine bilo što kako bi otkrili istinu.

“To postaje autocenzura novinara diljem svijeta. Reći će, ‘sačekaj, neću to dirati, vidi što se dogodilo Julianu Assangeu’.”

Dok se većina prosvjednika postrojila ispred parlamenta, drugi su marširali ulicama pjevajući “Oslobodite Juliana Assangea” na melodiju Nelsona Mandele grupe The Specials.

Brand se nakratko pojavio, držeći se za ruke s gospođom Assange dok je par bio okružen novinarima.

McCluskey, vezavši žutu vrpcu #FreeAssange u improvizirani rubac, ustvrdio je da američka vlada daje primjer u zatvorenom novinaru.

Bivši šef Unitea, koji je do prošle godine vodio drugi najveći britanski sindikat, rekao je: “Ovo je globalna elita koja jasno daje do znanja da je nitko ne smije istraživati.“

“Oni žele vladati svijetom, a da im nitko ne osporava ono što rade, a to je sve što je Julian napravio.

“Rekao je istinu, a istina im je bila preteška za progutati.”

Kasnije tijekom dana izbila je svađa dok su redari pokušavali pomaknuti prosvjednike u Victoria Tower Gardensu nakon što je ljudski lanac prekinuo.

“Oni nisu naši vlasnici, oni nisu naši vlasnici”, inzistirao je muškarac u narančastom kombinezonu, dok su ostali aktivisti odbijali napustiti svoj položaj.

Izvor standard.co.uk

julian assangeProsvjedprotestUKWikileaks
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

On je žrtvovan za primjer ostalima.

Perun
1 godina prije

Australski aktivist i osnivač Wikileaksa Julian Assange ….Rekao je istinu, a istina im je bila preteška za progutati….TO JE osnivač Wikileaksa….Julian Assange …P.S…Samo Za JULIANA ASSANGEA …..od Peruna

.U početku bijaše Riječ,
i Riječ bijaše uz Boga,
i Riječ bijaše Bog.
Ona bijaše u početku uz Boga.
Sve po njoj postade,
i bez nje ne postade ništa.
Onome što je postalo
u njoj bijaše život,
i život bijaše svjetlo ljudima.
I svjetlo svijetli u tami,
i tama ga ne zamijeti.

Hogar
1 godina prije

Masonska gamad unistila ovog covjeka.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Demokracija je riječ koja označava nešto što ne postoji. Jamerička demokracija je nešto što nikada u praksi nije postojalo niti u jednoj državi takozvane zapadne unije ili saveza država u kojem svi građani služe isključivo interesima najbogatijih koji svoje interese skrivaju iza interesa nacije ili države/a. Kompletan zapadni svijet želi kontrolirati i pljačkati cijeli svijet.

nessy
1 godina prije

“ako Julian Assange bude izručen, to će izazvati strah kod ostalih novinara da ne učine bilo što kako bi otkrili istinu”.
E, moj Kolumbo, upravo si shvatio, ono sto je svima jasno. Assange ce dobiti takvu robiju, da svatko dobro razmisli, ima li smisla odreci se zivota za opce dobro. Assange ce biti ociti primjer sto ceka svakoga tko je spreman objaviti istinu. Da se ovo odnosi na neke druge zemlje, a ne na USA, kolijevku demokracije, to ne bi bilo OK. Ali, ako USA kaze da tako mora biti, ima li neki visi autoritet? Nema? Neka gori Assange.,

tri p
1 godina prije

Hrabar i principijelan covijek, kapa do poda.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI