fbpx

Shumadinac: “Otvoreno pismo zapadnim informativno-propagandnim agencijama”

Mainstream media 1

Poštovane agencije, molim vas da malo više povedete računa o kvalitetu propagande koju plasirate. Izjave vaših zvaničnika su toliko providne da ih ni vaše stanovništvo više ne uzima za ozbiljno. Mi koji pomalo pratimo geopolitiku smo počeli da se smaramo od silnih gluposti. Kako je vašim istočnim kolegama, ne mogu ni da zamislim.

Ovakvim radom nas navodite da posumnjamo u zdrav razum vašeg stanovništva koje vam dozvoljava da radite to što radite. Primetna iznenadna najezda trolova u sklopu strategije “povećanog interesa za Balkan” kao i predstojećih predsedničkih izbora u Rusiji bode oči neprofesionalnošću. Kad možete da bacate milijarde dolara u projekte nefunkcionalnih aviona potrošite koji dolar više za smisleniju propagandu na ovim prostorima. Sadašnji trolovi su uvreda za inteligenciju – dajte bar neki izazov da malo razmrdamo “sive ćelije”. Ako vaša strategija počiva na smaranju dok ne zaspimo kao u basni “kornjača i zec” opet grešite. Ta priča je kod nas namenjena predškolskom uzrastu za koje je kornjača simbol upornosti ali stariji znaju da je kockar koji sigurno gubi.

Skoknite do Holivuda, tamo ćete naći ljude sa idejama. Oslanjanjem na “sendvič brigade” sigurno nećete ništa postići, jedino što ćete dobiti je krajnji produkt pojedenih sendviča.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
63 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
3 godine prije

Sve 5 i ironiji ali ovo su ozbiljne stvari i nemam vremena za bilokakve trolove. Trolovi se trebaju ignorirati, a ne izazivati ih ovakvim člancima. I trolu treba ljubavi i strpljenja da prestane biti trol i postane dobar.

zvonimir
Gost
zvonimir
3 godine prije

trolove treba nagrađivati pa će bit bolji sadržaj 🙂

zvonimir
Gost
zvonimir
3 godine prije

možda su to oni umjetno generirani 🙂

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije

Nažalost, napredovati će oni i po tom pitanju, samo je pitanje vremena i treninga. Doći ćemo do toga da ćemo i mi koji nešto razumijemo imati problema raščlanjivati točno od netočnoga, i vrtiti nijanse sive. Za sad nije potrebno, jer je 80-90% populacije na nivou amebe, ali radi se sigurno i na tome.

1.komentar
Gost
1.komentar
3 godine prije
Reply to  Ivo

Odlican komentar, kao i sam tekst, jer smatram da za ovakvu tehnologiju, odnosno nivo propagande, je najbolje propagadno oruzije, upravo ironija.

Mala digresija, ukoliko KKR fond kupi Telenor u Srbiji( ima preko 3 miliona korisnika), komotno moze da se konstatuje, da Srbija ulazi u elitni krug banana republika 21. veka.Kupovinom Telenora bi postali i najveci internet provajder u zemlji, pored toga sto poseduju najveceg kablovskog operatera, i ogroman broj TV stanica.Telekomunikacije bi bile u ogromnoj meri u rukama jednog stranog fonda.

Citac
Gost
Citac
3 godine prije
Reply to  1.komentar

U rukama bivseg direktora CIA-e.

1.komentar
Gost
1.komentar
3 godine prije
Reply to  Citac

Da dodam da su u odmaklim pregovorima oko preuzimanja 2 od 4 privatne televizije sa nacionalnom frekvencijom u zemlji.
Slozicemo se da tema zasluzuje posebnu analizu portala logicno.com.

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije
Reply to  Ivo

Tako je Ivo, zato je dobro da i mi treniramo da bi bili u vrhunskoj formi provaljivanja laži koje plasiraju. Puno puta sam pisao da smo tek na početku medijske histerije i da je teško predvideti šta će sve smisliti. Izdržaćemo tempo jedino ako što češće obnavljamo i dopunjujemo bazu podataka.

MI6
Gost
MI6
3 godine prije
Reply to  shumadinac

shumadinac kakvu to bazu podataka dopunjavamo

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije
Reply to  MI6

Svi mi rapolažemo nekavim malim znanjem koje kada udružimo zajedno sa “procesorskom snagom” čini dobar alat za pravljenje kvalitetnih zaključaka. Ti zaključci se vremenom gomilaju i dopunjuju i po onoj kineskoj “jedan štapić ćeš lako slomiti ali snop…”

Piretis
Member
Piretis
3 godine prije
Reply to  shumadinac

@shumadinac- “…nekim malim znanjem” stvarno raspolažemo. Pitanje je kako ga udružiti. Od tog malog znanja nitko zasebno nema posebne koristi (jedan štapić), kao ni od nekoliko puzzla. Treba skupiti sve dijelove, pa ih složiti, i tek će tada biti jasno što imamo.
Preletim ponekad po drugim portalima i prijatno se iznenadim kad vidim koliko komentatora je svjesno da nas lažu i mažu. Dobra većina. Pa ipak teško da to utječe na one koji donose odluke, njima je svejedno, oni deru svoju kozu ma što mi mislili. Tako da sam prilično skeptičan u vezi “procesorske snage”.

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije
Reply to  Piretis

Ja sam već dao predlog – koristiti direktnu demokratiju. I to njenu bitniju varijantu, razmenu znanja i iskustva i na osnovu njih formiranje zaključaka na nivou društva.
Očekivati nešto od vlasti je gubljenje vremena. Oni čuvaju svoja leđa radeći za jaču silu a društvo trenutno nije jača sila.

lima
Gost
lima
3 godine prije

Trolajmo trolove.

Sovoranola
Gost
Sovoranola
3 godine prije

Ovakva kvaliteta zapadne propagande u konačnici ide na ruku Rusiji koja grabi svojim putem držeći u ruci veliku batinu.

tedi
Gost
tedi
3 godine prije
Reply to  Sovoranola

Upravo tako.Danas je Putin izjavio za medije,povodom “Dosije Kremlj” sankcije Rusiji.Da se ne treba osvrtati na te medijske spekulacije,vec raditi na svim poljima,zdravstvo.skolstvo.poljoprivreda,industija i sve ce biti u redu.Kratko je rekao”Pas laje karavane prolaze”.

Alen
Gost
Alen
3 godine prije

Nije to do kvalitete trolove nego do kvalitete proizvoda kojeg zastupaju..
Mit o americi i njenom snu je poodavno rasprsen , i dat na uvid kako to stvarno izgleda..Taj monstrum..
E sad ni trolovi top klase vise nisu u stanju to da upakuju stiga se ide nisko ,al na kolicinu…

Edo
Gost
Edo
3 godine prije
Reply to  Alen

Moram da se složim da je ta priča SAD i zapadnih medija i političara toliko jadna da je teško išta napraviti. Bilo je nekoliko likova koji su znali sje*at priču, baciti kost raji i dok si reko keks umjesto razmjene mišljenja imaš razmjenu uvreda. Ovo je sad već toliko zastranilo da je krajnji domet sitne provokacije koje veze s mozgom nemaju.
Nažalost, permanentno zaglupljivanje, serijama, rialiti show programima, šupljim pričama političara narod je toliko ovcoiziran i ne mogu da se složim da više ne uzimaju ozbiljno ta sr*nja. Par puta sam ne polemisao o nekim temama vezanim za Rusiju i Putina i iako dotični nisu imali niti jedan argument protiv i samo su klimali glavom, već poslije nekog vremena, na istu temu, vidim da nisu uopšte promijenili svoj prvobitini stav i mišljenje. Džaba, neće iz gu*ice u glavu. Ti strani mediji to dobro znaju i ne pada im na pamet da išta mjenjaju.
Sve u svemu Shumadinac, džaba ti pismo, jedino nama valja da se malo “izduvamo”.

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  Edo

Hehe ,znas ti nas .. Dok dodje iz guze u glavu…
Samo pricati ,sjesce to sve na svoje..

Petar Veliki
Gost
Petar Veliki
3 godine prije

Agencije pune mozag samo slepoj večini a mi koji vidimo smo nažalost manjina. Kad bi se slučajno prešla magična granica onda stupa u akciju vojska, virusi, svetski rat,….. Gospodari naime ne biraju sredstva za smirivanje prepametnih ovaca.

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  Petar Veliki

Pa neka dodju ,i one naciste prije njih smo rjesili..jel tako

Podravec
Gost
Podravec
3 godine prije

A krajnji produkt pojedenih sendviča je …….g@%#o!

Oko
Gost
Oko
3 godine prije

Sumadinac, otvoreno pismo je oblik pisanja gde javna licnost ili neko ko je istaknut u svojoj profesiji pise nekom drugom,institucijama ili organizacijama. Pisac otvorenog pisma sam po sebi mora imati tezinu da bi uputio javnu kritiku u formi otvorenog pisma jer je njegovo ime u potpisu jednako vazno koliko i, sadrzaj pisma. Napisati tekst u stilu “Dragi Dijego” I nazvati ga otvorenim pismom je isto kao da nisi koristio tacke,zareze,upitnike…

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  Oko

Oko moje sladjano ,jesil ti shvatio poruku…

Oko
Gost
Oko
3 godine prije
Reply to  Alen

Sve u duhu teksta “postovane agencije molim vas da malo vise povedete yracuna o kvalitetu…”.
Na predhodni komentar dodaj I to da se otvoreno pismo “adresira” kao I pravo pismo I da se mora znati ko salje a ko prima. Nidje veze da se neko potpise nick-om, pise svima, to naziva otvorenim pismom a u tekstu se zali na kvalitet novinarstva.

Kenan
Gost
Kenan
3 godine prije
Reply to  Oko

Otvoreno pismo moze napisati bilo tko,njegovu težinu određuje sadržaj,a ne pošiljatelj ili primatelj,a svrha mu je da na javnost iznese neki problem o kojem bi se onda otvoreno vodila polemika.

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije
Reply to  Oko

Nema veze, ja probao pa sad sedim pred monitorom i čekam odgovor 😉

tuf
Gost
tuf
3 godine prije
Reply to  shumadinac

Shumadinac, što je bila kap koja ti je prelila čašu ? Koja skupina trolova, na kojem portalu ?

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije
Reply to  tuf

Ovde, od ostalih portala sam uglavnom odustao.

igi
Gost
igi
3 godine prije

cijenjeni gosp.shumadi….
Primili smo vašu iskrenu i nedvosmislenu a nadsve dobronamjernu kritiku našeg obavještajnog i kontraobavještajnog rada stoga smo u centrali demokracije i ljudskih te seksualnih prava svi prisutni odlučili da vam ponudimo posao kao konzultanta u agenciji izazivanja kontroliranih ograničenih proxy sukoba na prostoru zapadnog balkana.
..očekujemo vaš odogovor da se dogovorimo o detaljima.
US ambasada u beogradu 30. 01. 2018.

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije
Reply to  igi

Poštovana Ambasado,
iako sam prilično zauzet na poslovima suprotne agende ja sam uvek za uspostavljanje odnosa. Jedino vas molim da malo precizirate deo oko seksualnih prava…

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
3 godine prije

Bravo, nek si rekao bjelosvjetskoj bagri što ih ide. Nek znaju da Balkan nije neka vuko.ebina oja im duguje oko 200 milijarda eura, nego kolijevka slobodne misli, inovacija, izvrsnosti što cijeli svijet prepoznaje kao ‘balkanski san’.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Kada si već došao da razjebeš temu ( jučer si bio brut,danas alerik ) hajde makar pojasni malo tih tvojih 200 milijardi i kakao su nastale …šumadinca ostavi na miru.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
3 godine prije

Tadmure
Ni po čemu nisi zaslužio odgovor (u samo jednu rečenicu si uspio strpati laž o meni), kao ni onaj gornji loši uradak nikakav komentar (autor bi ako ima poštenja trebao svakom tko je ovdje išta komentirao platiti kavu), ali ću se svejedno osvrnuti čisto da utvrdim kako sam bio u pravu predviđanjem kakav će ovo tekst biti (naime, autor se s njim hvalio prije objave). Umjesto velikog razotkrivanja dobili smo ukupno 12 rečenica. Više ima neki ozbiljni komentar pa se ne mogu domisliti zašto se taj tekst nalazi iznad komentara, a ne u komentarima.
Da se autor htio potruditi, onda bi zasukao rukave pa istražio temu, prenio nam sve o EU vojsci medijskih ratnika, koliko ih plaćaju, gdje su smješteni; sve o izraelskim trolovima i njihovim plaćama; o stranačkim trolovima u ex YU zemljama; o njihovim metodama rada i o inovativnim načinima zarađivanja za kruh svagdašnji u novoj tehnološkoj eri u kojoj se vodi rat za ljudske umove. Ali umjesto toga, dobili smo nekakvo tobože prosvjedno kmečanje nekakvim agencijama.
Naravno, budući da smatram kako je gornji uradak ispod prosjeka komentara ovdje na logičnom, pretpostavljam kako ćeš me etiketirati već nekakvom etiketom jer drugačije mislim. Ako je to krajnji domet…hm.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Naravno da mi ne duguješ odgovor.Tvoja draga volja.Ništa nama autor nije dužan platiti,naš izbor ; doći na tekst ili ne.Je li tako? Ako sam nešto slagao u prvoj rečenici vezano za tvoje nadimke neka me admin-i demantuju i imaš moje izvinjenje.S druge strane ..dolazite ovdje vas nekoliko sa jednim ili desetine nikova napadate autore i ostale neistomišljenike a to pravdate pravom na drugačije mišljenje.Drugačije mišljenje da, ali trolanje,pljuvanje , podcjenjivanje i ruganje onima koji se potrude napisati nešto neće proći.Ja ću se uvijek takvima usprotiviti.Pogledaj samo kakav si opširan odgovor meni napisao a nisi odgovorio na moje jednostavno pitanje vezano za 200 milijardi .Usput,nisi se libijo popljuvati @šumadinca gdje god si stigao,to je baš ono o čemu ja pišem.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
3 godine prije

Ne Tadmure, shumadinca nikad nisam pljuvao (kao ni bilo koga drugoga). Naprotiv, pokazao je da zna i može napisati ozbiljan tekst i svaki put kad tekst nije na razini koja mu pripada, bude mi krivo. I ovog puta sam kritizirao tekst, napisano. Ukupni vanjski dug zemalja ex YU je velika i zahtjevna tema, zasad je bitno da je on otprilike toliki. Pojašnjenje drugom prilikom.

Perun
Gost
Perun
3 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Sine Alerikov, za tebe govore da si trol. Ja se ne bavim otkrivanjem trolova jer nije me previše briga. Ali ako si bolje upućen u tu tematiku zašto ne bi ti napisao neki tekst o tome? Ako i jesi trol svakako imaš više inteligencije od tragikomičnog Travisa. Ja mogu opisati neka svoja iskustva na niskoj razini trolanja u predizbornim kampanjama. Neki studenti se nakon koje čašice previše znaju pohvaliti kako dobivaju lovu da pišu sve pozitivno o HDZ ili SDP (to su najjači poslodavci), da pišu pozitivno o kandidatima, da diskreditiraju protivnika kod kojeg sve mora biti negativno. Ponekad ako je nešto specijalno dobiju mailove ili SMS-ove što će pisati taj dan na tu temu. Sam student ne mora biti član niti simpatizer ali važno je da je spreman to raditi. Neki od njih su i apolitični. Vrbuju ih aktivni članovi iz mladeži stranaka na temelju privatnih poznanstava koji su im kontrolori. Naravno nije nužno biti student ali kako oni traže sve načine da nešto zarade dosta predizbornih trolova se vrbuje među studentima. Oni odgovaraju osobi koja ih je vrbovala, moraju reći sa kojih profila pišu, gdje pišu ili koje nickove koriste ako su forumi u pitanju. Znači nema zabušavanja. Isplatu dobivaju na ruke od svojih kontrolora (toliko o nepostojanju crnih fondova u raznim strankama). Snalažljiv student će trolati i za HDZ i za SDP da više zaradi samo po riječima mog sugovornika ipak ne bi bilo dobro da znaju da radiš za one druge i moraš paziti na nickove i profile s kojih trolaš. To mi je bilo jako zanimljivo pa nisam žalio plaćati runde kad mu se već razvezao jezik. Osobno to smatram nečasnim poslom, meni je poštenije uletiti s naoružanjem u banku ili kladionicu ali to je moj privatnti stav. Trudio sam se što objektivnije iznijeti vam svoja skromna saznanja o trolanju.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
3 godine prije
Reply to  Perun

Son of Alerik je instrumental s povratničkog albuma Deep Purplea iz 1984. Iako traje deset minuta, od prve do zadnje sekunde plijeni ritmom, nježnopšću, melodijom. Na moju žalost, kad sam otkrio Deep Purple, oni su se već bili raspali. I to poslije koncerta u Zagrebu 1975. Ali ja sam znao da će se oni opet okupiti. Ne samo znao, bio siguran. Dok sam čekao na njihovo ponovno okupljanje, gledao sam nabaviti ploče grupe Ritchie Blackmore ‘s Rainbow. Svakako sam dolazio do njih. Bilo je pomoraca, netko je imao nekoga u Americi, netko u Njemačkoj. Ronnie James Dio je bio bolji nego li je to Ian Gillan ikad bio. A Cozy POwel na bunjevima je rasturao.
Kako god, 1984. su se opet okupili u Deep Purpleu i snimili album Perfect Strangers. Nije to bio najbolji njihov album, osim naslovne pjesme, možda još samo spomenuta o Alerikovom sinu i Wasted Sunset su ostale za pamćenje.
Danas ima puno boljih gitarista od Blackmorea. Klinci po youtubeu rasturaju, tehnički su bolji, ali to je sve samo tehnika. Za sviranje je potrebna puno više. Gitara mora biti tjelesni produžetak i mora slušati, a da se ima koga slušati.
E sad o trolovima. To je mnogima ovdje najlakše reći za sugovornika kad se ne slažu s onim što govori, makar bio ne znam koliko logičan, dosljedan i u s pravim brojkama u rukavu.

Rene
Gost
Rene
3 godine prije
Reply to  Son of Alerik

to je veliko razocarenje

Abe
Gost
Abe
3 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Zatresao se Langley, strka i nedoumica.

Baobab
Gost
Baobab
3 godine prije

Za nekog tko se smatra intelektualcem, spustiti se na ovakav nivo je smiješno. Što je sljedeće, ograničit ćete čitatelje pretplatom kao što je to Advance učinio? Sve mi vuče k tome. Ovo pismo samo po sebi spada u jednu vrstu propagande. Kome smetaju trolleri, ne treba se osvrtati na njih. Trebali biste se još malo “čeličit” na populističkim portalima kako biste bili u stanju izbjeći “provokacije” od tobožnjih trollera, neistomišljenika. Pozdrav

PPP
Gost
PPP
3 godine prije
Reply to  Baobab

Interesantno. Dok se mi čeličimo i mučimo s trolovima, sociopati će raditi dalje svoj posao.

Baobab
Gost
Baobab
3 godine prije
Reply to  PPP

Potrebno je raditi na sebi, a ne truditi se ispravljati krivu Drinu. Bespotrebno gubljenje snage i živaca. Budite pozdravljeni, ne zamjerite na kritikama.

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  Baobab

Pretplata, da ali prikladna za naše uvjete, godišnje, sad ću blebnuti, 5 Eura bi za svakoga bilo prihvatljivo, svaki veći trošak nema smisla ako se profesionalno ne baviš informacijama jer ti je većina toga dostupna besplatno na drugim mjestima. Bolje imati tisuću pretplatnika po 5E nego nekoliko po 50E, možda griješim, ispričavam se !

Piretis
Member
Piretis
3 godine prije
Reply to  Mikojan

@Mikojan- Pitanje pretplate nije samo pitanje novca, makar i novac je bitan. Svojevremeno sam, i nisam jedini, bio pretplatnik na advance hr. ali sam odustao kada se portal srozao. Ako za novac dobiješ ono što misliš da vrijedi lakše ćeš ga dati. Primjer: Nacional Geographic je prilično skup ali, po meni, vrijedi taj novac.

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije

Eno Sori je u Davosu poslušao Šumija pa priča bajke za glupe zemljane.

antun comb
Gost
antun comb
3 godine prije

ahahaaaa, pa oni su za LOGICNO mala djeca, ovo sto se odje dogadja je bolest, nije vise ni propaganda.
a da sam ja u pravu dokaz vam je i ovaj komentar ispod………….

Slagerpjevac

Sve 5 i ironiji ali ovo su ozbiljne stvari i nemam vremena za bilokakve trolove. Trolovi se trebaju ignorirati, a ne izazivati ih ovakvim člancima.

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije
Reply to  antun comb

ahahaha, evo našeg trolčine dumba. Što je bilo, šef ti dao par dana slobodno pa te nije bilo? Hahahah, kakav hohštapler!

Majk Majers
Gost
Majk Majers
3 godine prije

Davno su oni skuzili, da na gluposti pociva uspjeh. Stanovnistvo je uspavano (postoji lagano budjenje, al daleko je to jos od budnosti), cak bi se izrazija “glupo”. “Radne jedinice dovoljno pametne za obavljanje svakodnevnih poslova, al pritom ipak nedovoljno pametne za ista vise od toga”. I takvi gutaju tu glupu propagandu. Takvi se svim silama trude da zadrze status Q. Takvi ljudi su u biti Gestapo 21. stoljeca, bas kako su to Wachovske objasnile u Matrixu.

samo ćaća
Gost
samo ćaća
3 godine prije

…najbolji (najproduktivniji) trolovi su oni koji to niti ne znaju….oni koji su se najeli srpsko-engleskog Tavistok čarobnog kolača….a to je 95% čitatelja ovog portalčića..

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije
Reply to  samo ćaća

e sad si im rekao. Bravo, nek si ti pametan sve razjasnio. Vrhunski trolčiću.

PPP
Gost
PPP
3 godine prije
Reply to  samo ćaća

Samo ćaća, iako se radi o “portalčiću” ti si ipak tu s nama. E sad se pitaj tko je u zabludi, mi ili ti?

samo ćaća
Gost
samo ćaća
3 godine prije
Reply to  PPP

dođem- vidim – kažem……imate s tim problema? ja ne.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
3 godine prije
Reply to  samo ćaća

samo ćaća, a da dočekam nekoga da je gluplji i od mene. Da nemaš u familiji nekog iz mog plemena? Da mi nisi rojak?

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije
Reply to  samo ćaća

ma ni najmanje ćale, navikli smo na idiote živeći u lijepoj našoj. Samo se ti igraj za tipkovnicom, platiće gazda.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Mi ne idemo nikud
i ne radimo nista, od 1980 g
mi smo jedna velika
hipnotisana gomila

Al’ 1990 g oni su otkrili taj kljuc
i otvorili tu nacionalisticku bravu
otkljucali je i stavili vam
svasta u glavu

Oni mogu da vas zabave
oni mogu da vas slude
oni mogu da vas uspavaju
oni mogu da vas bude

Vi jos uvek verujete njima

I ne pomisljate misliti svojom glavom ?

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Mislim da si falio za Holivud. Ako igdje je primijećen nedostatak ideja i recikliranje starog, onda je to upravo Holivud.

Mucke
Gost
Mucke
3 godine prije

Danas ne mozes vjerovati nikome dokraja(svatko je potencijalni troll) pa ni Logicnom a niti Advanceu.
Shumadinac,zasto si prestao komentirati na Advance-u?

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije
Reply to  Mucke

Advance mi je ukinuo besplatan pristup, valjda su ljuti zbog moje aktivnosti na ovom portalu (mogao sam da promenim nick ali nije moj stil da se krijem). Mislim da su pogrešili ali njihov portal – mogu da rade šta hoće kao što je i meni LOGIČNIJE da budem ovde 🙂

Kobasica
Gost
Kobasica
3 godine prije

Stvarno sam neutralan i ovaj me text jos vise nasmijao. Sendvic brigade trlovova.
A da stave malo kulena i prsuta u sendvic ?

Brainstorm
Gost
Brainstorm
3 godine prije

“Trolove” odnosno aktiviste najbolje je objasnio jedan clanak koji pise da se radi o “novim snagama” politickih stranaka. Dakle, ljudi se prikljuce nekoj politickoj stranci uglavnom sa namjerom da se ogrebu za uhljebljenje. Stranka im da zadatak obavljanja propagandnog rada u njenu korist. Forumi su najbolji i najlaksi izbor. Njihov rad se analizira i nadzire. Jadnici znaju sljakati godinama dok im se stranka eventualno ne smiluje i stvori nekakvi placeni poslic za njih.
To sto vi kazete da dobiju sendvic i kolu je mozda i tek usput. Glavni motiv je uhljebljenje.
Pravi trolovi su nesto drugo. Radi se o ljudima sa psiholoskom potrebom za igranjem, infantilnim tipovima, kojima manjka ljubavi, djetinjasto izazivaju radi privlacenja paznje, uzivaju u nerviranju drugoga, osamljeni su, nista im se ne dogadja.
Trol, ista osoba, ce npr., na americkom portalu podrzavati Rusiju dok ce na ruskom portalu podrzavati Ameriku. Trolovi dobivaju ushit svaki put kad im date minus radje nego plus. Minus za njih znaci da su nekoga uspjesno iznervirali. Trol je skoro uvijek protiv. Kazem skoro jer se mora malo i maskirati. Trolovi su psiholoska kategorija i nemaju veze sa aktivistima.
Treca vrsta koja se pojavljuje npr. ovdje su pobornici odredjeneog ideoloskog svjetonazora. Njih bih pozdravio samo sto bih zelio da su vise konstruktivni i bolje opremnjeni za argumentiranje.

Ante
Gost
Ante
3 godine prije

Umjesto da dignu kvalitetu svoje propagande oni će jednostavno blokirati korisnike koji im ne pašu. To nam spremaju.

Franjo Pitur
Gost
Franjo Pitur
3 godine prije

Sumadinac, tvoja namjera je pozitivna i konstruktivna i u tom smislu i ja u potpunosti podrzavam tvoju akciju i tvoju namjeru. No, ti upucujes svoj poziv agencijama i njihovim zurnalistima, sto je po meni promasena meta. Krupni kapital i njegovi vlasnici odredjuju teme, sadrzaje i politicke stavove svih agencija i time i rad svih njihovih novinara. Dominantni mas-mediji su svi u rukama krupnog kapitala i pod njihovom totalnom kontrolom. Jedino male nezavisne agencije imaju svoju autenticnu slobodu objavljivanja. Na krupni kapital, koji ima u svojim rukama sve mas-medije, ovakvi pozivi nemaju nikakav utjecaj. Njih treba naprosto maknuti sa scene i ukloniti s novim ljudskijim sistemom drustveno ekonomskih odnosa.

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije
Reply to  Franjo Pitur

Nemoj ozbiljno da shvataš ovaj tekst kolega, ovo je samo ironija usmerena na više aktera – ozbiljan tekst tek sledi.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik