Sirija i Hezbollah imaju dovoljno resursa za “kišu projektila” nad cijelim Izraelom

Iron Dome
67 komentara

Nakon nedavnog zračnog udara izraelskih snaga na južna područja Damaska je dr. Bashar Jaafari, stalni predstavnik Sirije u Ujedinjenim narodima, rekao da će pri svakom sljedećm napadu sirijska vojska koristiti pravo samoobrane i može gađati Međunarodnu zračnu luku “Ben Gurion” u Tel Avivu.

Jučer je sirijska vojska izjavila da imaju veliki kapacitet koji joj omogućava da dosegne bilo koji cilj na čitavom području Izraela.

“Naši strateški projektili mogu doseći bilo koji cilj na područjima okupiranim od strane Izraela”, rekao je Reza Shariqi, bivši general sirijske vojske. Podsjetimo da Sirija ne priznaje takozvanu “Državu Izrael” i za Damask je teritorij kojeg pod kontrolom drži izraelski režim okupirana područja Palestine.

U intervjuu za rusku tiskovnu agenciju Sputnik na arapskom jeziku, general Shariqi je naglasio kako navođene rakete iz Sirije imaju velike sposobnosti i doslovno mogu “preplaviti” proturaketni sustav izraelskog režima “Iron Dome”.

“Logično, mi smo pohranili svoje projektile na tajnim mjestima kako bi ih zaštitili od mogućih izraelskih napada”, dodaje bivši general sirijske vojske.

Te izjave dolaze nakon što je sirijski veleposlanik u Ujedinjenim narodima dr. Bashar Jaafari u prošli utorak upozorio kako Damask neće sjediti besposleno i odgovorit će napadom na zračnu luku Ben Gurion južno od Tel Aviva, ako izraelski režim ponovno napadne Siriju.

Nakon njegove izjave je izraelska je vojska rasporedila bateriju protuzračnog sustava “Iron Dome” u gradskom području Tel Aviva.

Sirijska vlada je više puta osudila “imunitet” kojeg Izraelu pružaju SAD i nekoliko drugih država članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, a izraelski režim koristi takvu povlasticu za provođenje zračnih i topničkih napada na sirijske teritorije, a da ne mora računati na posljedice svojih nezakonitih i smrtonosnih napada.

Hezbollah također ima dovoljno resursa za “kišu projektila” nad Izraelom

Iranski balistički projektili

Oglasio se i libanonski pokret otpora Hezbollah, koji ima “dovoljno” precizno navođenih raketa, kaže njegov vođa Sayed Hasan Nasrallah.

“Hezbollah ima precizno navođene rakete i ima ih dovoljno”, izjavio je generalni tajnik Hezbolaha Nasrallah u intervjuu za libanonski Al-Mayadeen u subotu.

Iako je odbio otkriti detalje, kao što je broj ili domet Hezbolahovih preciznih raketa, izjavio je da će pokret gađati bilo koje mjesto koje smatra potrebnim.

Nakon što je rekao kako smatra da su napori izraelskog premijera Benjamina Netanyahua “beskorisni” kako bi spriječili Hezbollah da posjeduje te projektile, dodao je da ih pokret već ima i da će ih koristiti u svakom sukobu.

“Bojno polje u budućnosti će obuhvatiti sve palestinske teritorije okupirane od Izraela, a naši projektili mogu pogoditi bilo koji cilj u budućem ratu”, tvrdi Nasrallah.

Odbacujući rat protiv Libanona, glavni tajnik Hezbollaha je jasno dao do znanja kako će se svaku izraelsku operaciju velikog opsega smatrati proglašenjem rata i Izraelci će zažaliti zato što su sve opcije Hezbollaha “na stolu”.

U tom smislu, Nasrallah je izjavio da je moguće da Netanyahu griješi u pogledu Sirije ili Pojasa Gaze, jer ih napada prije izraelskih izbora kako bi ublažio optužbe za korupciju.

Tuneli Hezbollaha

municija rakete granate

Nasrallah je izraelsku vojnu operaciju “Štit sjevera” protiv tunela Hezbollaha u južnom Libanonu nazvao velikom medijskom propagandom i upozorio da ova operacija nije završila kako tvrde izraelske vlasti.

U tom kontekstu, podsjetio je da je Netanyahu ranije odbacio postojanje tih tunela, ali sada plaši izraelske doseljenike navedenom operacijom i koristi se Hezbollahom.

Za vođu Hezbollaha, kasno otkriće tunela ovog pokreta pokazuje neuspjeh izraelskih obavještajnih službi koje ih nisu mogle uočiti na vrijeme i kada su nečemu služili.

Ući ćemo u Galileju (Al-Yalil) kako i odakle želimo

Zapadni zid, Jerusalem

Nasrallah je također istaknuo kako uništavanje tunela Hezbollaha od strane Izraela i izgradnja zida u blizini libanonske granice neće spriječiti borce otpora da uđu u Al-Jalil, palestinsko ime za preimenovanu Galileju.

“Ako rat počne, odlučit ćemo hoćemo li ili nemo ući u Al-Jalil. Tada ćemo odlučiti kako ćemo ući; s kopna, iz neba ili, kako neki Libanonci kažu, na motociklima”, rekao je Nasrallah, smijući se.

Hezbollah
Pretplatiti se
Obavijesti o
67 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Todorić
5 godine prije

cim vi zabavljate narod,to veze nema sa relanoscu situacije na tom prostoru..svi oni su pod kontorlom,te njihove izjave su price za malu djecu,nesmiju prdnuti ako neodbiju od gazda naređenje.

Brave new world
5 godine prije

Jedva čekaju izraelski cionisti da jedna raketa iz sirije doleti na izrael, onda slijedi luda kuća…

Riddick
5 godine prije

Erdogan danas izjavio: Zapadne zemlje su se borile protiv jedne teroristicke organizacije naoruzavajuci drugu?? pa je nastavio recima: uskoro cemo povratiti mir, stabilnost i bezbednost istocno od Eufrata,kao sto smo i druge regione stabilizovali?? pa je onda kritikovao Kurdske jedinice koje su dozvolie ISIS-u da se evakuise iz Rake.
Mislim da je Izrael mnogo manji problem od ovog pomahnitalog sultana…

dinaricus vulgaris
5 godine prije

koji su naši ?

Galus 92
5 godine prije

Hesbolah nesumnjivo ima onoliko raketa raznih dometa (oko 130 000) koliko je onjavljeno. ali su te rakete skrivene u duboke rovove i tunele i trebalo bi vremena, da se sve to izvuče i postavi u borbeni položaj, i pripreme zalansiranje na Izrael! Pozivam se na priznatog stručnjaka porf. Milenkovića, koji je više puta u svojim izlaganjima spominjao HAARP metodu odkrivanja podzemnih objekata i Ameri su to podrućje u Libanonu, gdje Hesbolah skriva dvoje zalihe raketa, sigurno dobro pročešljali tim HAARP-om i podatke prenijeli Izraelcima, koji znači, dobro poznaju sve te lokacije! Munjevitom kopneno zračnom invazijom i obuhvatnim manevrima, to područje bi u kratkom vremenskom roku bilo preplavljeno izraelskim vojnim jedinicama i Hesbolahovcima bi teško pošlo z a rukom izvući i ispaliti veći broj njihovih raketa. Istovremeno bi izrael kopnenim trupama uz veliki broj svojih tenkova (Izrael ih ima više od 3.500) i teških oklopnih transportera tipa “Namer” načinjenih na bazi… Čitaj više »

Laki Topalović
5 godine prije

Dobro, zašto Nasrallah govori i ponavlja da će se sljedeće bitke voditi na teritoriju okupiranje Palestine, odnosno Izraela? Pa logično – da se izraelskoj vojsci onemogući korištenje nuk. arsenala. Ostaje im jedino da gađaju civile u Bejrutu i Damasku. Kako Izrael može gađati nuklearnim projektilima gerilu ili taktičke bojne na “svom” teritoriju, ako upadnu iz više desetaka pravaca? Nisam završio vojnu akademiju, ali smatram da je to nemoguće da ne pobiju i židovske doseljenike koji žive tamo i kontaminiraju sve veće gradove na sjeverozapadu i sjeveru Izraela. ne lupeta Nasrallah bez veze.

Juxel
5 godine prije

Jedno je sigurno ( a to i Izrael i USA potvrduju ) da Nasrallah nikada ne govori a da u tom govoru nema istine i samo istine. Ako kaze da ce Hezbollah uci na okupiranu palestinsku zemlju onda mu treba , apsolutno, vjerovati.

wasbewill
5 godine prije

Ehhh..nećemo li dočekati da i apartheid cioniste neko kazni. Glavno zlo modernog vremena.

Agresor
5 godine prije

I koji je smisao te izjave bili PRO rusi,sirijanci,izrajelci ili amerikanci. Ne prijetis, samo upozoravas pred vijece sigurnosti un itd da imas papir e onda misko lijepo se za to vrijeme spremis i prvo golansku visoravan rjesis pa u istom danu okupirano palestinsko podrucje ca 10.000projektila u 60min. Preplavis obranu. Plus zauzimanje golanske visoravni nitko ne moze osporiti ni da 30.000projektila bude u 30min jer je to de-facto Sirijski teritorij. Ali od toga jos nista dok sjeverni i juzni teritorij nije savladan. Bez obzira na sve pro rus ili pro amer . Sirija se mora kao i cijela ruska federacija mora dobro utvrditi pokriti

Sir Oliver
5 godine prije

Izrael vodi politiku koja vodi u propast cijele im države. Izrael je ISIS.
Pad USA deep State biti će i kraj Izraela kakav je danas.
Turska i Iran će biti presudni igrači u razmontiravanju tog bolesnog sistema koji prijeti svjetskoj sigurnosti.

Kažun
5 godine prije

” Vođa Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah osporio je svjetske obavještajne službe, posebice Izraelce, koji ga prate satima, tijekom tri sata uživo u intervjuu s televizijom al-Mayadeen u subotu. Nasrallah je pokazao da ima tehničku sposobnost emitirati uživo za to vrijeme bez straha da će biti lociran. Što je još važnije, Nasrallah je pokazao sposobnost primanja elektroničkih poruka putem internetske veze u njegovoj blizini, što mu je omogućilo da postavlja pitanja i dobiva najnovije vijesti iz cijelog svijeta. To je jasan pokazatelj da Nasrallah vjeruje u tehničku kompetenciju Hezbollaha, sposobnu ometati bilo koji signal presretanja i dovoljno učinkovit da slijepi bilo koju lokalnu ili međunarodnu obavještajnu službu koja ga pokušava pronaći. Čini se da Hezbollah uživa u elektroničkim sposobnostima koje su superiorne onima mnogih Bliskog istoka i drugih zemalja. Ono što je neobično je da je Nasrallah prikazao ove sposobnosti, on line, desetinama tisuća ljudi koji su gledali intervju. Elektronska sposobnost… Čitaj više »

ShaCkaL
5 godine prije

Izgleda da su u zadnjih 5-6 godina svi osim Izraela napredovali i usavrsili taktike ratovanja. Izrael koji se konstantno naoruzava i usavrsava zadnjih 50 godina sad je jednostavno poražen i oslabljen jer eto tako neki kažu..

ad astra
5 godine prije

Da li ima netko na ovoj stranici s kim bi se moglo ozbiljno lamentirati o ovoj temi. Svi dosad objavljeni komentari su prilično plitiki i nastali temeljem osobnih simpatija ili animoziteta prema nekoj od strana. Jasno mi je da svatko ima pravo iznesti svoje mišljenje, ako ne vrijeđa nikoga, ali zar stvarno nema nitko tko bi malo ozbiljnije prokomentirao jednu ovako ozbiljnu temu. Skoro sam se i sam uhvatio u ovu mrežu te sam htio napisati da je ipak moj tata naj jači

Aga
5 godine prije

Sta se čeka s zauzimanjem Idiba i Golanske visoravni. Ako već trebaju po nekome tući neka udaraju po svome teritoriju u kojem su teroristi i nikakvih osuda međunarodne zajednice nece biti. Neka zauzmu 50% strateškog jezero na Golanu i druga politika ce se igrati. Političko i strateško značenje Golanske visoravni prelazi njezinu veličinu – visoravan se prostire na 1800 četvornih kilometara, od čega je spornih 1200 četvornih kilometara, što je otprilike veličina Krapinsko-zagorske županije. To je područje bogato vodom u inače vrlo suhoj regiji. Zemlja na Golanu je vrlo plodna te se koristi za uzgoj vinove loze, povrća i stoke. Na Golanu se nalazi i jedino izraelsko skijalište na Brdu Hermon. Na Golanu živi oko 40 000 stanovnika, od toga 20 tisuća židovskih doseljenika, većinom iz bivšeg Sovjetskog Saveza te Druza, a sa sirijske strane oko 20 tisuća Druza. Izrael od 2005. dozvoljava Druzima da svake godine u Siriju izvezu… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI