Sirijska vojska oslobodila ključno područje u Istočnoj Gouti

tenk
36 komentara

Sirijske vladine snage su preuzele kontrolu nad strateškim gradom Beit Sawa u Istočnoj Gouti i sada preostaje doslovno nekoliko koraka od presijecanja terorističke enklave u predgrađu Damaska ​​na dva dijela.

Oslobođenjem Beit Sawe je udaljenost do vladinih jedinica u Harasti smanjena na oko 1 kilometar. Osim toga, napokon su očišćena sela Hawsh Al-Ashari i Hawsh Qubaybat i počela je opsada grada Mesrabe, posljednjeg uporišta terorista prije vladine baze za remont vojnih vozila u Harasti.

Vojni izvori izvještavaju kako su se tijekom operacije oslobođenja Beit Sawe sirijske snage sukobile s teroristima skupina Faylaq Al-Rahman i Jaish Al-Islam.

I tijekom druge ofenzive na području grada Al-Shifuniye, vladine snage su uspjele zarobiti improvizirani raketni kompleks militanata “Strijela islama-3”.

Kako bi se spriječilo pogoršanje humanitarne situacije u Istočnoj Gouti, Damask je otvorio i drugi humanitarni koridor između gradova Jisreen i Maliha na jugu enklave. Dakle, čak i kada teritorij islamističke enklave u Gouti  bude presječen na dva dijela, civili će moći izaći duž koridora na jugu ili na sjeveru.

Istocna Gouta 08.03.2018
FOTO – Situacija u Istočnoj Gouti
Beit SawaFaylaq Al-RahmanHezbollahISILIslamska državaIstična GoutaJaish Al-IslamKalifat
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trumba
6 godine prije

Zeleni busevi za…
3,……..
2,…..
1..

nbava kua
6 godine prije

NAkon Damaska cisti se Idlib,a na kraju se izbacuju amerikanci iz Sirije.

Prorok
6 godine prije

e sada tek nastupa tarapana…,nije jasno sta je sa Jisrayinom ,juce su navodno SAA usle , a danas muk…

Ana Marija
6 godine prije

Neću da čitam Logično do ponedeljka da ne ureknem a od iduće sedmice će valjda biti i vijesti o oslobađanju ovog područja.

Ante
6 godine prije

Čitam komentare ljudi koji više poznaju situaciju u Guti, kaže generali prodaju oružje teroristima i zbog tog razloga ne žele da padne Guta, zbog tog razloga je izginulo puno Sirijske vojske samo da bi se takvi obogatili. Slične situacija se događa od samog početka rata u Siriji.

Tadmur Palmirovic
6 godine prije

Ljudi. nema nam burta da napise koju “pametnu” o Sarajevu, Bengaziju i Gouti.

Arkaj
6 godine prije

Za opkoljeni Deir znamo kako je opstao u okruženju. Zrakom je snabdjevan s nužnim potrebama. Ali kako se ratnim materijalom snabdijeva opkoljena Gouta?!? Nešto se može proizvest na licu mjesta ali kako osigurat energiju i sirovine za proizvodnju? Zalihe municije se u ratu ovakvog intenziteta kao što je zadnjih tjedana to u Gouti tope poput snijega na suncu ali izgleda da to uopće ne zabrinjava opkoljene džihadiste niti utiče na njihove odluke o prekidu neprijateljstava….

zgvaca
6 godine prije

Ja nevidin jos nikakvih znakova da Jihadisti se predaju. Do sada su se planski povukli sa svih podrucja na istoku. Tamo se itako nisu mogli drzat. Sad su navukli SAA u urbana podrucja. tek sad pocinje rat za Gutu.

Good Old Rebel
6 godine prije

pjevaju neki od “washingtona do brisela, tel aviva do riada” this is the end my only friend”.

Tomo
6 godine prije

Opet ste malo iza Beit Sawa je vec prekjuce oslobodjena pa se pocelo ulazit u Misrabu , javila Syria news a juce cak i teroristicki reuters potvrdio. Takodje su juce i ostli javljali da je Guta vec presecena na pola i da je pod SAA bise od pola Gute. Proverite vi malo te informacije

Baba Vanga
6 godine prije

Zaboravili ste koristenje bojnih otrova,pretpostavljam da ce uskoro poceti jos jaca histerija na zapadu i napad na SAA

Kenan
6 godine prije

Još malo i kotlovina.

Sinisa
6 godine prije

Turci…RAZBISE Kurde,ovo nije pobjeda vec rasturanje na sastavno-rastavne dijelove!!!

max
6 godine prije

Idemo se kladiti za koliko dana će sve biti gotovo.
Moja pretpostvaka je max. 45 dana, sudeći po intenzitetu zračnih udara i dinamici osvajanja teritorija bez obzira na činjenicu što područije nije bilo toliko urbano.
Rekao bih da čak i kozojebi nisu voljni preseliti se u raj prije 60+godina te da će odabrati uzmak pred smrću.

Muppet show
6 godine prije

Živjela narodno oslobodilačka borba. Padajte talabani, glavosječe I mentori. Mir narodu Sirije !!!!

ISIS
6 godine prije

To je veliki poraz za globalnu mafiju Ameriku i EU, samo je pitanje gdje ce prebacit te teroriste u Evropu ili u Afganistan?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI