Švedska škola pod “paljbom” zbog prisiljavanja djece da sudjeluju u klimatskim prosvjedima

KLIMATSKI PROSVJEDI

Škola na istoku Švedske, koja se možda nada kako će stvoriti sljedeću Gretu Thunberg, našla se na udaru žestokih kritika nakon što je naredila učenicima da moraju sudjelovati na prosvjedima protiv klimatskih promjena, tijekom školskih sati.

Västangård škola u Umeåu u Švedskoj obavijestila je roditelje i staratelje da je sudjelovanje u klimatskom prosvjedu, koje je organizirano prošlog petka, obavezno.

Prema lokalnim medijima, neki ravnatelji škola u Švedskoj dobili su odobrenje za učenike koji istupe i izraze želju za sudjelovanjem u klimatskim prosvjedima, da im se to dopusti. Međutim, škola u Umeåu rekla je da njezini učenici moraju sudjelovati u prosvjedu, bez obzira jesu li to tražili ili ne.

Šveđani su na Twitteru ovu odluku kritizirali kao nedemokratsku i autoritarnu zbog prisiljavanja djece da sudjeluju u prosvjedu, čak i ako to ne žele. Lokalni vijećnik Anders Ågren rekao je u objavi na Twitteru kako je roditeljima rečeno da je škola donijela odluku na zahtjev Grete Thunberg.

Tinejdžerka, koja svakog petka tijekom ove školske godine prosvjeduje, pozvala je mlade širom svijeta da preskoče školu zbog globalnih prosvjeda u rujnu i pozovu čelnike da poduzmu akcije u vezi s klimatskim promjenama. Navodno sindikati u Švedskoj ne podržavaju sudjelovanje u klimatskim prosvjedima jer kako kažu, ključ u rješavanju problema klime leži u obrazovanju.

7
Ostavite komentar

avatar
10000
 
6 Grupirani komentari
1 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
7 Komentatori
LucijaGrampianZaxMorenoHR-EXIT Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
nonwo
Gost
nonwo

Pedofašistički gretenizam-prisiljavanje djece totalitarnim metodama da slijede bolesne ispade djevojke manipulirane i financirane psihopatskim korporativnim profiterima koji rade na uvođenju poreza na co2.a.Usput su radi nezajažljive pohlepe glavni zagađivači planete.
O laži o klimi (drugo je zagađenje)da i ne govorimo jer ne postoje nikakvi uvjerljivi dokazi da na klimu utječe ljudsko djelovanje,a kamoli isključivo co2-mantra stvorena radi ubiranja poreza.
Švedska postaje eksperimentalni “logor” raznih Mengele-a…Ljudi se ne bune jer nisu opasani logorskom žicom…Žica je samo oko uma ali efekat je isti…

Moreno
Gost
Moreno

nonwo Tehnologija je omogućila željezne okove i bodljikavu, u novo vrime žilet žicu, digitalizirat i učinit je nevidljivom.
Efekat je nepojmljiv isto ka da u srednjemu vijeku dvojica pričaju priko walkie talkiea . . . srednjovjekovčani bi ih gledali ka da su nadprirodna bića koja su istoznačnica današniim guštericama ili reptilima i takvi bi bili ekskomunicirani i onda ka šta su i danas . . . tražili bi “dokaze” . . . i pravo je pitanje ko su u stvari ravnozemljaši ☺

Moreno
Gost
Moreno

Same škole prisiljavaju dicu na picavanje petkom kako bi prosvjedovali . . . pa to je luđe nego kad smo svi išli na rivu mavat Titi kad bi doša u grad . . . takvo nešto danas postoji još samo u Sjevernoj Koreji di škola sama odluči kako triba ić pozdravit velikoga vođu . . . ali tu postoji i razlika jer se u slučaju Švedske dica nabrijavaju negativnim emocijama, a kod pozdravljanja velikih vođa dica su razdragana jer im to dođe ka dobra zajebancija . . . vođa za po minuta prođe, a prij i posli toga bude dobra zajebancija, a u ovome slučaju u Švedskoj danas dica tribaju otrpit višesatno pranje mozga . . . ☺

HR-EXIT
Gost
HR-EXIT

pedofašističko smeće i propala EU puna smeća vidi se sve jasnije

Zax
Gost
Zax

Danas kad postajem pionir kunem se da cu marljivo uciti i raditi.Da cu postivati sve narode i rase te pratiti put druga tita. Ispricavam se zbog netocnosti ali davno je to bilo.Kako je ta indoktrinacija zavrsila kad se sustav urusio dobro znamo. Ocekujem nesto slicno u svedskoj. Samo sto ce tamo umjesto kuca nepodobne nacije u zrak letjeti solarni paneli i vjetroelektrane

Grampian
Gost
Grampian

Na što je Švedska spala…
Jadna djeca.

Lucija
Gost
Lucija

“… kako je roditeljima rečeno da je škola donijela odluku na zahtjev Grete Thunberg.”
Wtf? Greta kao Guaido?
Zamjeniti ravnatelja ODMAH…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik