Trovanje Sergeja Skripala vodi do Hillary Clinton, a ne do Kremlja

Hillary Clinton
49 komentara

Pokušaj ubojstva Sergeja Skripala, ruskog dvostrukog agenta otrovanog u Salisbury u Velikoj Britaniji prošlog tjedna je nešto što vlastima u Moskvi najmanje treba, posebice uoči predsjedničkih izbora ovog mjeseca. No, za britanskog ministra vanjskih poslova Borisa Johnsona i britansku premijerku Theresu May sumnje nema. Za ovo dvoje “političara”, nazovimo ih tako, kriva je Rusija, a nalog je dao Putin osobno.

No, The Telegraph otkriva da je Sergej Skripal bio povezan s dosjeom Christophera Steelea, autora sramotne dokumentacije protiv Trumpa i britanskog špijuna povezanog s grupom Fusion GPS, dakle izravno povezanim s Demokratskim nacionalnim kongresom i Hillary Clinton u Sjedinjenim Državama.

Veza s Christopherom Steeleom se temelji na činjenici da je britanski agent agencije MI6 specijalist za Kremlj i kao takav je bio potreban Hillary Clinton kako bi pokušala pronaći nešto što bi Trumpa izravno povezalo s Rusima.

Sve to otvara pitanje nije li Skripal posljednja žrtva mafije Clintonovih? Trovanje je provedeno tako amaterski, znajući da će britanska vlada i idioti poput Borisa Johnsona djelo odmah kvalificirati kao “napad pod pokroviteljstvom ruske države”.

Kći Skripala, Julija, živjela je u Rusiji i zašto bi Rusi čekali da se vrati u Ujedinjeno Kraljevstvo da bi je otrovali? Takvu glupost ne bi učinio nitko od ruskih špijuna, operativaca ili pripadnika nekog od klanova organiziranog kriminala.

Portal Gateway Pundit se s pravom pita: “Tko je otrovao Sergeja Skripala? Tko je zaradio novac od ubojstva? Rusija je odbacila optužbe za trovanja, a ruski ministar vanjskih poslova je izrazio negodovanje zbog izjava da Moskva stoji iza napada i rekao kako bi Kremlj bio spreman razmotriti pomoć u istrazi, ali se čini da trag vodi do uplitanja u američke izbore”.

Međutim, ne od strane Rusije, jer je Skripal radio za tajnu skupinu Christophera Steelea, koji je povezan s lažnim “ruskim dosjeom” Donalda Trumpa.

Steele je radio na izboru Hillary Clinton i pri američkom Demokratskom nacionalnom kongresu 2016. godine i čak je dosegao Deep State zbog nepoštivanja republikanskog kandidata Donalda Trumpa.

sripal
FOTO  – Shema grupe Fusion GPS za koju je Christopher Steele uz pomoć Scripala napravio lažni dosje “Trump – Rusija”

Zbog lažnog dosjea Christophera Steelea su korumpirani čelnici FBI-a i američkog Ministarstva pravosuđa pratili Trumpa, njegovu obitelj, njegove suradnike, njegov tranzicijski tim i njegovu administraciju. Pa što je Sergej Skripal znao o Steeleovom dosjeu?

Zero Hedge izvještava: “Sergeja Skripala, trenutno na intenzivnoj njezi nakon što je otrovan s kćerkom Julijom, navodno nervnim agensom, MI6 je regrutirao dok je radio u britanskom veleposlanstvu u Estoniji. Tako barem tvrde ruske sigurnosne službe. Kada je Rusija otkrila da je Skripal od britanske službe MI6 dobio 100 000 dolara da 2006. oda imena ruskih obavještajaca u Europi, iste godine kada je otrovan ruski dvostruki agent Aleksandar Litvinenko, osuđen je na 13 godina zatvora. Međutim, 2010. godine je Skripal bio jedan od četiri zatvorenika puštenih iz Moskve u zamjenu za 10 ruskih špijuna u Sjedinjenim Državama, nakon čega je prebačen u Veliku Britaniju, gdje se družio s Christopherom Steeleom.”

The Telegraph zna da se Skripal preselio u Salisbury 2010. u sklopu razmjene špijuna i da ga je kasnije kao sigurnosnog konzultanta angažirao Christopher Steele, koji je sastavio lažni dosje o Trumpu.

Nedavno otkazani LinkedIn račun otkriva da je britanski sigurnosni savjetnik bio u Salisburyju i radio za Steeleovu agenciju “Orbis Business Intelligence”. Poznato je da je Steele skupio niz dopisa protiv Trump u ime tvrtke Fusion GPS.

Prvih sedamnaest ljudi s lažnog dosjea “Trump – Rusija” su postali meta FBI-a.

BBC je trovanje Sergeja Skripala i kćerke Julije nazvao “apsolutno besramnim izazovom za Veliku Britaniju od strane ruskog predsjednika Vladimira Putina”.

Gateway Pundit dodaje: “Policija je pozvala britansku vojsku da istraži napade. Ali pokušajima ubojstva slijedi izvješće da je Steele znao da je kampanja Hillary Clinton platila za dosje protiv Trumpa, ali FBI te podatke nikada nije uključio u konačni zahtjevi Sudu za nadzor nad stranim obavještajnim službama i sucu Carteru Pageu.”

Steele je bio zadužen za sastavljanje “dosjea Trump” za račun grupe Fusion GPS i priznao je na sudu da diskreditirani dokument sadrži “ograničene obavještajne podatke”. Steele je također priznao da dio “njegovog posljednjega memoranduma u prosincu nije prihvaćen”.

Nitko ne tvrdi da je Hillary Clinton ili netko od njezinih suradnika koji su još uvijek na dužnosti naredili ili sami otrovali Skripala i njegovu kćerku, ali pored ove recentne priče, koja bi mogla u samim temeljima protresti neke institucije i agencije u Sjedinjenim Državama, tvrdnje Borisa Johnsona o krivnji Rusije se ne mogu nazvati nikako drugačije nego idiotskima.

CIAFBIKremljSergej Sripal
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
6 godine prije

Pa ti budi zapadni špijun,.Dobro su ga iskoristili i sada mu to dobro naplatili.

Bluebird
6 godine prije

Ili ovo iz trksta ili, Ameri su rekli da ce bojkotirati svjetsko prvenstvo u nogometu, a Englezi su izmislili pricu kako bi im se pridruzili.

Kajzer Soze
6 godine prije

Ja da sam na mjestu Rusa jednom za svagda bi ih odjebao i rekao im : da jesmo,mi smo ga ubili kao i onoga prošlog i tako će da prođe i svaki naredi izdajnik a vi možete samo da nam popušite od sad pa nadalje i ubuduće !

jonbonjovi
6 godine prije

Bruje mediji u Njemackoj “Tereza poslala ultimatum Putinu”. Mo’s misliti, poslao mrav slonu ultimatum da mu se makne s puta. U stvari radi se o pokusaju diskreditacije izbora u Rusiji. Jos jedna satanizacija Putina. Matrica po kojoj zapadni “demokratski” mediji rade je, personalizacija problema. Kad god imaju problem sa nekom zemljom poistovjecuju je sa jednom osobom i onda se ta osoba satanizuje. Sve sto dolazi iz Rusije ima predznak Putin i onda slijede slike te osobe. Sve sto dolazi iz Sjeverne Koreje je Kim. Sve sto dolazi iz Sirije je Asad itd. Kad se radi o “plemenitim” zrtvama one dobijaju imena i slike gdje su nasmijani, a kad se radi o manje vrijednim narodima, tu i tamo se spomene neki broj, obicno manji, ali nikako sa slikama. To je toliko odvratno da je postalo neizdrzljivo. I sto je najgore to se radi cijelo vrijeme, samo sto mi nismo imali internet… Čitaj više »

Balad
6 godine prije

Nama vladaju idioti. Nezgodno je samo to, što su to pametniji idioti od nas!

Sinisa
6 godine prije

“”Ultimatum Tereze Mej: Do kraja dana Moskva da se izjasni
London — Do kraja dana Moskva mora da objasni zbog čega je nervni agens ruske proizvodnje upotrebljen u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke.”
Kao sto rece idioti…

Duki
6 godine prije

O,jadni Vlado još ćeš morati štititi i čuvati svoje izdajnike rukama i nogama od zapadnih provoditelja “demokracije”!!????

Spartak
6 godine prije

Od Killeri i njene bande takvo što je i za očekivati

njonjo
6 godine prije

svojedobno j e jedan ruski dužnosik izjavio da ja uk ugodno mjesto za studiranje i lamentiranje o imperijalnom carstvu koje više ne postoji. e, sad, gospođa svibanj, da zamagli frtutmu oko brexita kanalizira prema službujućem krivcu, rusiji, a zanemarila je činjenicu da su torijevci došli na vlast, između ostalog i zahvaljujući donacijama u iznosu od preko osamsto tisuća funti koje su im dali ruski oligarsi s prebivalištem u uk. na kraju balade, nisam vidoviti milan, mogu prognozirati da će toriji izgubiti slijedeće izbore, ne zbog kenjkavog corbyna već zbog nemogućnosti da uk biračima prodaju maglu o već odavno nepostojećem carstvu. i na kraju, što može država koja je još samo ugodna za studiranje bez ikakove stvarne vojne i političke moći u svijetu učiniti rusiji, može im samo popušiti ko levinski Clintonu.

Spartak
6 godine prije

Treba smo uključiti logičke procese u mozgu. Tko je imao motiv. Moskva sigurno ne bi smaknula izdajicu svoje domovine baš sada tik pred predsjedničke izbore. Pričekali bi još koji dan, kad su čekali tolko godina, i to obavili NAKON izbora. Pametnome dosta, budale to ne razumiju.
A što se UK, usanske pudlice, tiče, taj im Juda svoje (ruske) domovine za 100.000 škuda više nije bio potreban, Još su Killerici učinili uslugu i sad imaju i dobar pretekst da torpediraju sa svoje strane sudjelovanje u svj. nog. prvenstvu. A najvažnije, sad njihove presstitutke zavijaju svakodnevno o zločestom Putinu par dana prije izbora! Kakva “koincidencija”.
Uz sve to i jedna plaćica manje na grbači države. Vrijeme je štednje nakon Brexita.
Super, super. Što ćeš bolje!

Tobia Quantrill
6 godine prije

svak sa svakim protiv svakog…sta ti je visoka politika

Har Megiddo
6 godine prije

Obavještajni odbor Zastupničkog doma američkog kongresa objavio je kako nije pronašao nikakve dokaze o tajnom dogovaranju izbornog stožera Donalda Trumpa i Rusije u američkoj predsjedničkoj kampanji 2016.

E sad su me Rusi razočarali. Pa zar je moguće da su toliko jadni da ne mogu ni utjecati na američke izbore? (:šmrc: :šmrc:)

Bill Clinton
6 godine prije

jes mi se žena postarala, bože mili! a kakva koka ona bješe kao djeva (jebozownija od monice)! šta uradi politika od supruge mi!

Sinisa
6 godine prije

Ne sjecam se da je Kina ikada ovako reagovala:
“”Optužbe premijerke Velike Britanije Tereze Mej na račun Rusije za mešanje u trovanje bivšeg pukovnika Sergeja Skripalja i njegove kćerke zahtevaju ozbiljne dokaze, izjavio je zvanični predstavnik MIP-a Kine Lu Kang.””

Gustirna
6 godine prije

Pijana hillary nije u stanju ni misliti a kamoli ovako nesto smisliti…to su za nju radili njezina i obamina bratija tipa soros…

palermo
6 godine prije

Eto, tim jadnim špijunima ne daju niti da rade dva posla (za dva poslodavca) kako bi prehranili obitelj. Je li se oni smiju sindikalno organizirati? Šalu na stranu – opet ću ponoviti: za Zapad Rusija je iskonski neprijatelj, personificirana, trenutačno, u osobi Vladimira Putina, i odmah se znalo koga će engleske, i fizičke i moralne, nakaze prokazati, a i to sami kažu “najvjerojatnije”, kao i Sadamovo oružje za masovno uništenje – “mi vjerujemo da ga on ima”. Jedini razlog zbog čega bi se ruske tajne službe išle osvećivati (i to neovako u “high profile” akciji) je taj da to bude škola svima onima koji misle izdati vlastitu domovinu. Ali ako su to mislile napraviti već bi bio osuđen na smrtnu kaznu, ili bi bio ubijen u ruskom zatvoru. Kadgod se ovako nešto dogodi prvo je pitanje “cui bono”, tko profitira od svega – Rusija sigurno ne profitira od toga da… Čitaj više »

palermo
6 godine prije

Vrbovan je valjda dok je radio u ruskom veleposlanstvu u Estoniji, a ne u britanskom.

Sinisa
6 godine prije

“Tramp je dodao da mu se čini da je to verovatno uradila Rusija, „oslanjajući se na sve dokaze koje imaju (Britanci)“.”
Kina jasno kao nikada uz Rusiju;Kramp uz London jasno optuzuje Moskvu,ostali cute…izgleda neko ce se ukakiti.

Bruno
6 godine prije

Ja bih sada otrovao jednog Britanca u Rusiji i zato okrivio V. Britaniju.

Good Old Rebel
6 godine prije

Biti špijun je jako teško, moraš biti hrabar, inteligentan, dobar stomak, a pri tom ti mora faliti barem “jedna daska u glavi”, a biti “dvostruki špijun ili prebjeg” moraš biti “dublje” psihički bolestan. Bolje je biti “kaskader” u ratnom dokumentarcu..

Outsider
6 godine prije

Lobist razguli. Dugo si trajao

Tomica
6 godine prije

Amerika se oduvijek stvarala pucnjem u leđa.

KOMANDOS 1962
6 godine prije

DOK SAM RADIO SA TITOM,NAUCIO SAM SVE O RUSIMA,–lazu prevrcu zatvaraju ubijaju truju spijuniraju po cijeloj zemaljskoj kugli jos od 1936 godine toje to sto su RUSKI celnici.

vjaceslav
6 godine prije

jadna hilari.! najprije ju je muž, u oralnom uredu bijele kuće, prevario s asistentkinjom koja mu ga je popušila, a onda je hilari popušila na izborima, a sada je i odgovorna za pokušaj trovanja bivših ruskih špijuna.

zac
6 godine prije

a sta reci… kill hilary

Ivo
6 godine prije

Kakva besmislica od članka!
Hillary Clinton je super cool i trebala je postati predsjednica. Svijet bi bio ljepše mjesto!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI