fbpx

Trump tweetom pruža podršku da se ANTIFA proglasi terorističkom organizacijom

Donald Trump

Predsjednik Trump sugerirao je da se savezna vlada približava imenovanju Antife terorističkom organizacijom. U subotu poslijepodne, predsjednik Donald Trump objavio je svoju potporu za imenovanjem radikalne lijeve organizacije Antifa “organizacijom terora”, nešto što Kongres i zabrinuti građani SAD-a mole upravu da to učini već mjesecima.

Predsjednik Trump je u subotu popodne na Twitteru pozvao da se Antifa proglasi terorističkom organizacijom. Predsjednik je dodao da bi takav potez “policiji olakšao posao!”

Nakon što su pripradnici Antife brutalno pretukli novinara Andyia Nga, u Portlandu u Oregonu, Amerikanci su na službenoj web-stranicu Bijele kuće pozvali da se Antifa nazove domaćom terorističkom organizacijom, moleći predsjednika Trumpa da im to olakša. Nga je izvještavao o nasilnim prosvjedima u Portlandu, nakon što je napadnut završio je u bolnici s više ozljeda, od kojih je krvarenje mozga samo jedna od njih.

Peticija je uslijedila nakon vala Antifinog nasilja i prijetnji koje su ovog vikenda pogodile naciju. Enrique Tarrio, suorganizator skupa Demand Free Speech, dobio je prijetnje napada kiselinom, i upravo on je pokrenuo peticiju nakon nasilnog vikenda.

“Nakon napada na Andyja u Oregonu, prijetnji napada kiselinom na naš skup, kojim zahtijevamo slobodu govora, i nakon godina nasilja, vrijeme je da federalna vlada napravi potrebne korake”, rekao je Tarrio. “DHS mora proglasiti Antifu terorističkom organizacijom.”

Peticija za sada ima preko 40.000 potpisa. Taj potez dolazi i nakon što je senator Ted Cruz objavio da se Antifa mora smatrati terorističkom organizacijom, te pozvao ravnatelja FBI-a Christophera Wraya da pokrene istragu RICO-a o toj organizaciji. Cruz je suautor rezolucije koja bi Antifu nazvala domaćom terorističkom organizacijom.

Cruz i Cassidy predstavili su prošlog tjedna rezoluciju koja će nazvati Antifu domaćom terorističkom organizacijom, odražavajući osjećaje tisuća Amerikanaca kad su vidjeli užasan prikaz nasilja, razaranja, progona i zločina koji su navodno dogodili “.

Na Twitteru, Cruz je napisao: “Antifa je teroristička organizacija sastavljena od netolerantnih radikala koji mrze, te svoju agresiju provode prema svom ekstremnom planu.” Dodao je: “Ponovno su njihovi postupci pokazali da im je glavna namjena nanošenje štete onima koji se suprotstavljaju njihovim stavovima. “

Potom je zatražio da Wray pokrene RICO istragu militantne lijeve organizacije.

Član Antife pohvalio je teroriste i pozvao na još više slučajeva terorizma:

“Želim iskoristiti trenutak da odam počast Willemu Van Spronsenu“, rekao je Szabo. “Samo ću to reći, mislim da ste junak. Ne zanima me što (ostali) govorite , mislim da su oni heroji, a ako se ne slažeš sa mnom, ti si je…. pogriješio. ”

Szabo je nastavio: „U povijesti postoji mnogo incidenata u kojima su ljudi zauzeli radikalne stavove i ja sam se s njima složio, ali ovo je jedini put u mom životu kada sam vidio da netko zauzima radikalan stav gdje stavlja svoj život u opasnost i bori se za nešto nesebično, te umre zbog toga. ”

Szabo naglašava potrebu za još vie domaćih terorističkih napada:

To je nešto s čim bismo mi, s lijeve strane, trebali rezonirati. Ne samo rezonirati, nego ponoviti. Ne samo ponoviti, već morate i razumjeti on je samo jedan pojedinac, njegova smrt ne može ići uzalud, trebamo više pojedinaca. Trebalo bi se dogoditi više ovakvih slučajeva ”

Čini se da ovaj uzorak radikalnog, nasilnog ponašanja i govora koji zagovara takvo ponašanje može konačno potaknuti Trumpovu administraciju da djeluje protiv radikalne organizacije. Ostaje tek vidjeti na koji način će predsjednik Trump krenuti protiv Antife.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
13 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije

Interesantan pristup situaciji.

Kada imaš bilo kakav prosvjed, policija dijeli batine s bonusom. Kada je ANTIFA u igri, nema niti batina, niti zatvora niti ničega… Pokušao sam iskopati video koji bi pokazao dijeljenje batina kao što je to bilo za Occupy Wall Street, ali sve što sam našao je bilo malo pucanja gumenih metaka. Skoro nulta fizička komunikacija policije i ANTIFA-e. Kada su istukli onog novinara, policije nije bilo nigdje. I onda, odjednom ih se želi proglasiti terorističkom organizacijom… Skroz interesantno.

Miro
Gost
Miro
1 godina prije
Reply to  Mercury

Interesantno jer ne razumijes da su Antifa “ratnici” liberalaca u Americkoj politiki. Antifa in Klinton to je jedno i isto, s rukom u ruci. Antifa rade prljave posle za dio zesce neoliberalne politike globalista koji rade protiv Trumpa i konzervativaca

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije
Reply to  Miro

@ Miro

A ti nisi svjestan da si upravo napisao da su ANTIFA i policija u dosluhu, a ideš nešto objašnjavati.

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije

Antifa je još jedna podvala Američkim građanima, jer kako bi postojala Antifa predhodno bi tribala postojat Fa, a kako Fa ne postoji Antifa je smišljena kako bi sve šta je protiv Antife bilo Fa . . . totalna inverzija stvarnosti . . . a sve to ide iz samoga vrha tvoraca i egzekutora NWO čiji su najviši časnici Georg Soros i Papa Frane u stvari ista ekipa čiji egzekutori podmeću lažne koncepte kojima bi dilili mase, ne samo u Americi nego i po cilome svitu, prilagođavajući se specifičnim povijesno političkim stanjima raznih država . . . Fa i Antifa su isti obrasci koji se nameću i po potribi se gura samo jedan . . . pa imamo situaciju kako u Americi Antifa postoji i vrlo je jaka, a u jednoj Ukrajini istoznačnica Antife je Fa.

Haralampije
Gost
Haralampije
1 godina prije
Reply to  Moreno

“Fa ne postoji”
“istoznačnica Antife je Fa.”
Ma ‘ajd.
Štos je u tome da više ne žele slušati “mentore” i to je sve.

nekoime
Gost
nekoime
1 godina prije

Proglasuti teroristima, i to ne samo amerićke antife….

Saddam Panonski
Gost
Saddam Panonski
1 godina prije

Koliko znam ne postoji organizacija koja se naziva ANTIFA. Dakle, što će zabraniti? Pa vjerojatno svaki oblik lijevog aktivizma. U skladu s novom Bananonovom fašističkom, pardon, anti-anti-fašističkom internacionalom. . Antikristi i masoni, komunisti ovi oni odsad idu u apsu na olakšanje tradicionalnih i umjerenih američkih organizacija poput KKK.. God bless America!

Logičar
Gost
Logičar
1 godina prije

Postoji organizacija ANTIFA samo neki ne žele to vidjeti. Na početku su im se divili zbog “antifašizma”, a sada kada su pokazali pravo lice, ti isti se nadaju da postoje dvije ANTIFE, kako im san ne bi bio srušen.

ANTIFA je samo jedna i organizacija postoji. Etiketu “fašisti” koristi kao dozovolu za uporabu fašističkih metoda. Odavno ju je trebalo proglasiti terorističkom organizacijom.

Saddam Panonski
Gost
Saddam Panonski
1 godina prije
Reply to  Logičar

Pa gdje je onda sjedište te organizacije? Tko joj je predsjednik, zamjenik, blagajnik? I kakve su njihove veze s konkretnim terorističkim činom? Ako tako nešto postoji, ja nemam ništa protiv. Uz napomenu da ne smatram udaranje Richarda Spencera ultimativnim terorističkim činom, zbog kojeg treba zabraniti prekriženu svastiku.

Ali ovo masovno preuveličavanje i medijska histerija oko neke skupine privilegiranih klinaca koji upražnjavaju svoje tinejdžerske frustracije urlajući na ulici politički korektne, rodno-razuzdane parole stvarno me ne mogu uvjeriti u opasnost koja prijeti zapadnoj demokraciji i bijeloj civilizaciji. U Americi postoji barem nekoliko stotina desničarskih organizacija sa više nego dovoljno oružja da potpuno zaustavi javno djelovanje ove ili sličnih skupina.
Mene ovo više podsjeća na jednu zemlju iz proslog stoljeća kojoj je također egzistencijalno prijetio lijevi ekstremizam, ali je spriječen brzim djelovanjem organa reda i domoljubnih organizacija (hint: paljenje Reichtaga)

Logičar
Gost
Logičar
1 godina prije

To nisu klinci, nego izmanipulirani kriminalci s psihološkim problemima. Taj kojeg spominješ bi bio mala beba u odnosu na ove kada bi došli na vlast. Zato, daleko im kuća od nas.

Premlaćivanje onih koji se s tobom ne slažu, nije djelovanje, nego kazneno djelo.

Srećom ta Anitfa može tući feminizirane zapadne mušarce, ali neka pokušaju nešto na našim prostorima, pa ćeš vidjeti. Nestat će u trenu.

Logično je upravo objavio članak o tvojim ljevičarima u SADu.

Saddam Panonski
Gost
Saddam Panonski
1 godina prije
Reply to  Logičar

E sad već ne kužim. Ako će naši znojavi čavoglavi baje tako lako riješit tu hrpu transkvir pičkica, zašto bismo ih onda morali smatrati kao opasnu terorističku organizaciju koja prijeti samom opstanku naše civilizacije?
A članak o “mojim ljevičarima” nisam našao. Jedino ako ne misliš na ono o Demokratskoj stranci.. Ali nadam se da nije to, jer mi je uistinu teško pomisliti da postoji još netko tko bi tu stranku američkog vojno-industrijskog kompleksa doveo u bilo kakvu vezu sa bilo čime lijevim..

Haralampije
Gost
Haralampije
1 godina prije

Nije sve Antifa na čemu piše ‘Antifa’. 😊
Bilo koja grupa (najčešće sa zadanim ciljevima) se može tako nazivati.
To je u suštini vaše prepirke.

Walter
Gost
Walter
1 godina prije

Ako je točno što piše, znači nešto se polako valja iza brda.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik