Vrijeme izlaska Playstationa 5 konačno potvrđeno! Playstation 5 u trgovinama za blagdane, ali tek nagodinu! 

PlayStation

Nakon dugog čekanja konačno smo saznali vrijeme kada će Playstation 5 izaći u prodaju!

Svi vi koji ste ove (ali i prošle) godine pratili vijesti, novosti i informacije vezane uz petu iteraciju Sonyjeve igraće konzole, konačno možete odahnuti! Naime, Sony je potvrdio nekoliko stvari koje se odnose na njegovu novu konzolu: prvo, konzola će se zvati Playstaton 5 i drugo, ono puno važnije, konzola će na tržište izaći u blagdansko vrijeme 2020. godine! Kada će to točno biti, te u kakvom stanju je Sony po pitanju svog izravnog konkurenta, Microsoftov Xbox Scarlett, pročitajte u nastavku!

Hoće li Sony svoju novu konzolu uspjeti izbaciti na tržište prije nego što Microsoft izbaci svoj ”Project Scarlett”?

Budući da blagdansko vrijeme u zapadnim zemljama počinje ranije nego u ostatku svijeta (među te zemlje se nekim čudom ubraja i Japan), vrlo je moguće da bi se Playstation 5 u trgovinama mogao pojaviti i ranije. Iz ranijih izvora se već moglo saznati kako Microsoft za blagdane sprema svoju novu konzolu; Xbox Project Scarlett. To ustvari znači da bismo Playstation 5 mogli na tržištu vidjeti ili u listopadu 2020. ili u prosincu. No ono što je 100% sigurno jest to da će Sony svoj PS5 početi prodavati u blagdansko vrijeme iduće godine!

Novine koje donosi Playstation 5 uključuju novi kontroler i tehničku podršku za nove rezolucije

Budući da je vrijeme izlaska sve bliže, ono o čemu se također sve glasnije ”šuška” su mogućnosti s kojim će dolaziti nova Playstation 5 konzola. Jedna od njih bit će novi kontroleri. Kao što nam je dosad poznato, Playstationovi gamepadi, još tamo od davnog Playstation One Dual Shock 1 verzije pa sve do danas, u sebi imaju posebne motore koji omogućuju vibraciju. Novi PS5 kontroleri bi trebali imati bolje, poboljšane motore koji će davati puno bolju i precizniju haptičku podršku. Nadalje, PS5 Dual Shock 5 kontroleri u sebi će imati i prilagodljive okidače, zahvaljujući kojima će konzola moći stvarati dojam različitih razina otpora. Na primjer, ako igrate novi Call of Duty ili neku sličnu pucačinu i želite vidjeti kako kontroler vibrira kada pucate sa sačmaricom ili snajperom, ta vibracija kod PS5 kontrolera neće biti ista za sva oružja. Ona će se prilagođavati, ovisno od potreba unutar igre, što bi trebalo dovesti do puno realističnijih reakcija kod gaminga, što bi opet trebalo uvelike poboljšati sam gameplay.

Još jedna od mogućnosti po kojoj će se isticati peta iteracija Playstationa 5 bit će podrška za 8K rezolucije slike. Iako se danas mnogi češu po glavama jer im nije jasno zašto i zbog čega 8K podrška (jer ni 4K nije još uvelike zaživjela), Sony se odlučio na takve nadogradnje i promjene. Naravno, podrška za Sonyjev VR će i dalje biti tu, kao i nove ”ray-tracing” mogućnosti kod igara, čije se prednosti tek trebaju pokazati u punom svjetlu.

Playstation 5 – tako blizu, a tako daleko

U ovoj godini nas očekuju još nepuna tri mjeseca. Nakon toga dolazi 2020., godina novih prilika i mogućnosti. Dobar dio tih mogućnosti se odnosi na Sonyjevu Playstation 5 konzolu. Hoće li peta iteracija Playstationa biti najbolja dosad, ostaje nam za vidjeti.

Playstation 5Sony
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
CPGS
4 godine prije

Hej, zaboravio si dio gdje se to usporedjuje sa superiornom Huawei konzolom za igrice.

Jer tad bi barem clanak imao nekog smisla (ideoloskog)… ovako, samo truli konsumerizam?

Ivo
4 godine prije

To, majstore!

prirodna neinteligencija
4 godine prije

ujbt, idem odma stat u red pred šopom

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Zovem ga;
”Ajmo igrat nogomet…..”
”Na Sonyu ili kompu?”
Pita mulac……

Rale
4 godine prije

Jbmti, pa zar je to bitno

Crni Scenarij
4 godine prije

Nema ništa bolje od modificirane Xbox360 offline kinect konzole sa 720/1080p sa 50 igrica na USB stickovima a 🤩 sve badava za 500kn ili stari modificirani PSX/PS1 za 100kn sa legendarnim igrama! Sve ostalo današnje online igraće konzole su obični drekec na 😂 šibici.!!!!
Gaming je postao skup u današnje vrijeme!!! A njihov 8K je ništa grugo nego 2x 4K znači za opet par godina ide 12K jer to nije pomak u igranju nego masovna prodaja potrošačke elektronike. Naštancali su milijardu 4K televizora i trebs ih brzo prodati… Konzumerizam potrošački! A GDJE GUŠTANJE U IGRICAMA, PA DANAŠ JE IGRICE SA U DREK NASPRAM PRIJE 20 GODINA!!! Nikakav tu pomak oli ti odmak u igranju nije ostvaren jos od 2010. Već u sljedećih 10 godina Microsoft je izdao 2-3 glupe konzole koje ne rade ništa specijalno isto kao i Sony. Ne znaju kako bi uzeli novce!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.